Kļūdas, darba pārrunās

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Izlasiju šo rakstu
http://www.delfi.lv/sievietem/dzivesveids/darbs/devinas-kludas-ko-darba-parrunu-laika-aizliegts-pielaut.d?id=43333377
Esat pieļāvuši kādu no šīm kļūdām? Piekrītat raksta minētajam?

Frāze "Šis ir mans sapņu darbs"
Pat tad, ja šos vārdus saki no sirds, pētījumos atklāts, ka sešdesmit deviņi procenti darba devēju neņems tos nopietni, uzskatot to par liekuļotu klišeju, kas dzirdēta jau neskaitāmas reizes.

Agrākā priekšnieka noniecināšana
Noniecinot iepriekšējo darba vietu, tās kolēģus un priekšniecību, patiesībā radi sliktu priekšstatu par sevi. Viena no svarīgākajām īpašībām, ko darbiniekos meklē uzņēmumu vadītāji, ir lojalitāte, un deviņdesmit pieci procenti darba devēju uzskata, ka agrākās darba vietas atspoguļošana negatīvā gaismā ir vērā ņemams iemesls neuzsākt darba attiecības ar konkrēto cilvēku.

Izjautāšana par atvaļinājumu
Uzskats, ka potenciālā priekšnieka informēšana par nākotnē ieplānoto ceļojumu uz Karību salām liecina par godīgumu, ir maldīgs, jo pētījumos noskaidrots, ka aptuveni septiņdesmit procentu darba devēju interviju neuzskata par atvaļinājuma apspriešanai piemērotu laiku .

Ūdens vai kafijas malkošana
Astoņdesmit procentu izdevuma "Cosmopolitan" aptaujāto darba devēju atzīst, ka ūdens vai kafijas dzeršana darba intervijas laikā liecina par disciplinētības, kā arī pietiekamas uzmanības trūkumu.

Seksīgs izskats
Deviņdesmit pieci procenti darba devēju seksīgu apģērbu uzskata par darba intervijai nepiemērotu, kritiski vērtējot arī potenciālā darbinieka piemērotību darbam konkrētajā uzņēmumā.
Tādēļ pieguļošas blūzes, minisvārku un augstpapapēžu kurpju vietā izvēlies lietišķu un elegantu apģērbu, kas liecinās arī par tavu labo gaumi.

Algas apmēra pārrunāšana
Atalgojums, protams, ir viens no būtiskākajiem jaunās darba vietas pieņemšanas aspektiem, tomēr tikai piecpadsmit procentu darba devēju uzskata, ka pirmā intervija ar potenciālo darbinieku ir piemērots laiks algas pārspriešanai.

Džinsu valkāšana
Pat tad, ja konkrētajā uzņēmumā valda brīva atmosfēra un attiecīgi - arī ģērbšanās stils, uz darba interviju ieteicams ierasties lietišķa stila apģērbā. Pētījumi liecina, ka deviņdesmit pieci procenti uzņēmuma vadītāju potenciālos darbiniekus vispirms novērtē pēc to izskata, atzinīgi uzlūkojot klasiska stila ietērpu.

Telefona neizslēgšana
Negaidīts zvans vai īsziņa ir potenciālie darba intervijas neizdošanās iemesli, un deviņdesmit procentu darba devēju to atskanēšanu darba intervijas laikā vērtē kā necieņu, attiecīgi pat neapsverot šāda darbinieka noalgošanu.

Kavēšana
Neierašanās uz darba interviju laikā, neraugoties uz attaisnojošiem iemesliem, visbiežāk rada negatīvu pārrunu iznākumu. "Cosmopolitan" vēstī, ka deviņdesmit pieci procenti darba devēju darbinieku, kurš kavē pārrunas, vairs nevērtē nopietni, tā liedzot iespēju sevi pierādīt.
21.05.2013 15:48 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es arī nesaprotu, kas TĀDS ir tajā, ja darba ņēmējs grib zināt, cik viņam maksās par padarīto darbu?!? Tā ir svarīga informācija. Domāju, ka galvenie kritēriji, kāpēc cilvēks izvēlas konkrēto darba vietu tieši ir - amats un alga. Un visur akcentēt, ka jautāt par algu ir nekorekti, ir ļoti negodīgi pret darba ņēmēju!
21.05.2013 16:57 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Ja tev konkreeto darbu piedaavaas, tad arii algu pateiks. A ja taapat nepiedaavaas, tad kaada jeega uznjeemumam tev to atklaat?

Nu varbūt tāpēc, ka es neiešu strādāt par mani neapmierinošo darba algu. Ja es ceru sagaidīt augstāku atalgojumu un man piedāvās minimālo. Kāpēc man būtu jāgaida, kad mani paņems, to uzzinot iešu projām. Neloģiski un šaubos, ka tādu gadījumu ir daudz (t.i. bezmaz vai kaķa maisā pirkšana)
21.05.2013 16:59 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Darba deveejs jau biezi vien pats intervijaa prasa kaadu algu kandidaats gribeetu.
Kā es ciest nevaru, ka prasa, kādu algu es girbētu. Tā kā strādāju finanšu jomā zinu, ka darba devējam tāpat ir budžets, kurā nosaka, kādas algas maksās darbiniekam. Ir ļoooti reti gadījumi, ka kāds maksās vairāk nekā budžetā ir paredzēts. Bet tomēr darba devēji prasa, cerot, ka kāds būs gatavs strādāt par mazāku algu.

Tāpēc man ļoti patīk starptautiskie uzņēmumi, kur lielākoties jau paši saka, cik alga liela ir paredzēta. Mana kursabiedrene tā savā 1.darba vietā pat dabūja 2x lielāku algu nekā pateica, jo uzņēmums teica, ka viņiem pēc budžeta ir paredzēta cita alga. :)
21.05.2013 17:00 |

Reitings 11330
Esmu bijusi uz daudzām darba pārrunām un, ticiet man - darba devēji reizēm ir nepieklājīgāki, tupāki par darba ņēmējiem

Tas pētījums vien par to liecina. Redz, 50% DD domā, ka darba pārrunās nekorekti runāt par darbu. Laikam viņi domā, ka darbiniekiem nav jāēd, jāmaksā rēķini utt., jo viņi taču tiek strādāt VIŅU uzņēmumā. Ar to jau būs gana, lai paēstu un izklaidētos
21.05.2013 17:01 |

Reitings 11330
t.i. par algu
21.05.2013 17:02 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Nu varbūt tāpēc, ka es neiešu strādāt par mani neapmierinošo darba algu. Ja es ceru sagaidīt augstāku atalgojumu un man piedāvās minimālo. Kāpēc man būtu jāgaida, kad mani paņems, to uzzinot iešu projām. Neloģiski un šaubos, ka tādu gadījumu ir daudz (t.i. bezmaz vai kaķa maisā pirkšana)

Tak tev jau nav jaasaak straadaat, kameer tu par visu neesi vienojusies ar darba deeveeju. Peec intervijas, ja esi bijusi veiksmiiga, tev izsaka darba piedaavaajumu ar konkreetu algu un tu izdomaa pienjemt to vai nee. Pasai tiko bija kaudzeem darba intervijas un arii piedaavaajumi, kurus galu galaa nepienjeemu, jo alga nebija taada, kaa gribeeju.
21.05.2013 17:03 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Manuprāt, visos laikos lielākā daļa (ja ne visi) cilvēku ir gājuši strādāt naudas dēļ. Tad kādas problēmas darba devējam intervijā atklāt gan darba nosacījumus, gan algu?

Bezkaunība sāka brīdī, kad potenciālais darbinieks dodas fantāzijas lidojumā un sauc mistiskus skaitļus, kurus viņš gribētu saņemt par konkrēto darbu. Ja līdz šādai situācijai nenonāk, tad es neredzu problēmas algas apmēra atklāšanā.
21.05.2013 17:03 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
Liene nezini, ja ir jau normāla darba pieredze no 100% darbu līdz galam varu pabeigt 50%,varbūt drusku mazāk. Tad jau laikam nav jēgas meklēt citu darbu? Bet šo to zinu vairāk citur. un šad tad noder.
21.05.2013 17:06 |

Reitings 11330
Liidere, nu man ir surprise, ka amatu piedāvā uzreiz PĒC intervijas. Ok, tagadēju darbu tā arī dabūju, gāju uz pārrunām un hop - piedāvāja. Bet cik esmu bijusi, tad ir n-tas atlases tūri. Un ja alga mani neapmierina, tad kāpēc vēl savs laiks jātērē? Neredzu neko pretdabisku, lai uzzinātu algu uzreiz. Īstenībā pat esmu abām rokām par, lai to raksta sludinājumos, lai ne potenciālais darbinieks, ne darba devējs netērētu savu laiku un lai no DD puses izpaliek stulbi jautājumi a la cik tu vēlies
21.05.2013 17:49 |

Reitings 237
Reģ: 30.01.2010
Bet nu jaa, ja darbinieks pats prasa cik liela ir alga, pirms veel vispaar darbaa pienjemts, tas gan nav iipsai gudri.

Sorry, bet sasmējos :D Vai tad par algu jāprasa tad, kad jau esi pieņemts? Un ja neapmierina, tad jāraksta atlūgums? Vai arī jāiet reizes 10 uz pārrunām, jāatsaka citiem, lai pēdējā kārtā uzzinātu par minimālo atalgojumu? Uzskatu, ka darba devējam uzreiz jāpasaka atalgojums vai jānorāda darba sludinājumā, lai iespējamais kandidāts var izvērtēt, vai tērēt savu un potenciālā darba devēja laiku.
21.05.2013 19:03 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
larina+
22.05.2013 13:10 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Darbā svarīga ir tikai alga un pašizpausme, pārējāis ir plika muldēšana. Algu ir tiesības vaicāt un mani kaitina LV prakse algu nenorādīt sludinājumā.
22.05.2013 13:14 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
Absoluuti piekriitu Larinai!!!
12.01.2014 03:04 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Es 4 gadus pienjemu darbaa darbiniekus- saakot no apkopejam lidz vaditajiem un vienmer informeju par atalgojumu, kas bija smiekligs... Jo uzskatu, ka jaciena ne tikai savs laiks, bet ari darba mekletaaja laiks
12.01.2014 03:54 |

Reitings 6040
Un uz jautaajumu - kapec aizgaji prom? Gribeju pamainit darba vidi, jaunu pieredzi, jaunas iespejas, izaicinajumus...
12.01.2014 03:57 |

Reitings 6040
Un tas saspringtums par algaam pie mums ir galigi lieks... Tie gudrishi, kas to visu sarakstijushi, izanalizejushi, vadijusies peec uznjemumu faktiem, kur cilveki sanjem tukstosiem desmitus gada! Tad protams, ka saruna tiek vadita cita limeni, bet ne jau pie mums- kur pa 200 Ls lielas algas noslepumu- darba mekletajam jaatere 2€ diena (Un ja vinjam nav riidzinieka kartes?) lai tiktu uz 2.atlases kartu, uz nedelu ilgam apmacibam un beigas sis uznemums atklaj savu noslepumu, ka darbiniecins sanem tik cik sanem!
12.01.2014 04:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits