Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Cik ir normāli pārim?

Reitings 453
Reģ: 17.05.2013
Kāds jūsuprāt ir normāls budžets pārim uz mēnesi? Nu tā, lai var normali/pieticīgi izdzīvot vidusmēra cilvēks.
Mums par abiem sanāk 750-800 Ls. Abi strādājam labu biroja darbu. It kā liekas, ka ir okey, bet tik un tā sanāk knapināties. Katru mēnesi uzgāžas uz galvas viskautkas - ta zobārsts, ta vecmammai jubileja, ta mašīnai kondicionieris, ta uzvalks pēkšņi jānopērk.
Un mēneša beigās tāpat pietrūkst. Nākas aizņemties no vecākiem, kas stipri mazāk pelna, bet viņiem vienmēr viss ir, ledusskapis nekad nav tukšs.
Vai nu neprotam ar naudu rīkoties vai kas, bet tā nauda burtiski izslīd no pirkstiem. Un nopirkts nav nekas.
21.05.2013 12:36 |

Reitings 39
Reģ: 03.01.2014
Kādreiz vecāki kopā pelnīja labi ja 500 LS.
Bijām 3 bērni , visiem ģimenē izņemot man bija mašīnas. Kruti skan , ne?
I man saldumus katru dienu pirka, i krutām newyorker drēbēm apģērba, i pulciņos laida, i ceļojumos braucām, i man telefonus pirka, i dators bija , i kruts tv bija, i mums kruta uzcelta , moderna māja bija.
Kā?
Es nezinu. Ietaupījumi arī katru mēnesi tika atlicināti, bet nekad netērēti. Nekad nav bijusi vajadzība aizņemties.
Ir jāmāk dzīvot un pirkt tiešām vajadzīgo.
18.01.2014 18:43 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Šobrid vismaz 1500 euro. Latos vairs nedomaju.
18.01.2014 18:47 |

10 gadi
Reitings 3218
Reģ: 13.11.2011
ja draugs atmestu smēkēšanu -naudas būtu vairāk

mamma atmeta smēķēšanu, bet to naudu tā arī nejūt.
18.01.2014 19:11 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Fifa, Tevi vēl mamma uztur vai tas bija sarkasms?
18.01.2014 19:21 |

Reitings 249
Reģ: 25.07.2013
ja jāatbild uz autores jautājumu, jāsaka, ka viņas minētā summa vairāk kā divas reizes pārsniedz mūsējo. manuprāt, ļoti forša summa uz diviem cilvekiem, ja patiešām seko tam, kā tērē.
mums uz diviem mēnesī pietiek ap 300 ls mēnesī. un nav tā, ka knapināmies. šad tad aizejam uz randiņu, kas ietver kino un pasēdēšanu kādā cafe., vai citur jā, mašīnas gan nav.
man patīk, ka vīrs mēneša laikā savāc čekus, tad par mēnesi saraksta pārskatu un pat beigās aprēķina, par cik procentiem esam par iepriekšējo mēnesi tērējuši vairāk vai mazāk. :D
ļoooti noderīgi, redzi, kur paliek nauda.

taisnība jau ir, ka apetīte rodas ēdot, bet nevajag jau būt rīmām, ne?
18.01.2014 19:25 |

Reitings 122
Reģ: 07.11.2013
Mums ar draugu mēnesī kopā 300 Ls. Īrējam dzīvokli + komunālie. Mēneša beigās reizēm pietrūkst. Katru mēnesi gan gadās kāda papildu šaizīte, bet kaut kā cenšamies iztikt. Mums mašīnas vietā ir kaķis, kuram neaiziet maza summa :D Ar šādu summu var izdzīvot, bet ne dzīvot. :)
18.01.2014 19:50 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Katram tas "pietiekami" vai "normāli" var ļoti atšķirties. Pieņemsim, ka pārim vidēji ir jāuztur - mājoklis, 1-2 mašīnas, suns un/vai kaķis, jāvar palīdzēt vecākiem nepieciešamības gadījumā, vismaz 1-2 reizes jāaizbrauc ceļojumā, jāvar pusdienot ārpus mājas (varbūt ne gluži katru dienu, bet, ja abi strādā un ir aizņemti un nav laika gatavot ēst, tad jāvar ieturēt maltīti ārpus mājas).
Man šķiet, ka normāli būtu vismaz 2000 euro mēnesī. Ja ģimenē ir bērns(-i), tad vairāk.
Iespējams, ka tas ir daudz, bet, ja cilvēks ir daudzus gadus mācījies, lai dzīvē kaut ko sasniegtu, ir izsities, guvis pieredzi, kāpis pa karjeras kāpnēm, ir uzņēmīgs, ir nodibinājis savu uzņēmumu - tad būtu grēks saņemt mazāk...
18.01.2014 20:04 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Mums kopā sanāk kādi 800ls (1138,30Eur :D )
Pagaidām knapināties nesanāk. Nav mums kopējais budžets baigi liels, bet tāpat mēs pērkam to, ko vēlamies un pirms algām nevajag savilkt galus kopā.
18.01.2014 20:29 |

Reitings 488
Reģ: 18.04.2013
Es te lasu un domāju kā pašai pēc pusotra gada būs,kad būs naudiņas abiem jādala. Tagad esmu spītīga un naudu neņemu no drauga,citreiz gan man kontā kaut kas iebirst,bet tā pati pelnu šeit un vecāki nedaudz palīdz.

Dzīvosim kopā, tad jau manīs. Mans mīļais tik prātīgi ar naudu izturas,ka man pat reizēm bail iedomāties,cik viņš jau ir iekrājis savā krājkontā :D Nepelna jau nekādus miljonus, bet viņa uzskats ir,ka ja pērk, tad kārtīgu, tāpēc daudzas mantas viņam ir ilgam laikam.

Domāju,ka tas,cik ir pietiekami pārim ir atkarīgs no ļoti daudzām lietām, kaut vai no tā,kurā pilsētā dzīvo, cik liels mitekli, kāda mašīna. Arī tas vai darba lietās nav daudz jāiegulda un, protams, cik izšķērdīgi dzīvo, bet arī tas atšķiras, katram tas izšķērdīgi liekas citādi :)
18.01.2014 20:53 |

Reitings 274
Reģ: 29.01.2009
Pasā Rīgas centra smuks dziovoklitis vienistabas ire 65+ leti kopmunalie. Druska jau vairak ka gadu dzivo. Kas mekle tas atrdod.

Tur droši vien aizvēsturiskais mamuts dzīvo. :D :D
18.01.2014 21:06 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits