gribu notievēt..vajag gribasspēku

Reitings 80
Reģ: 09.03.2013
es tievēju, bet... man nesanāk... griba ir,bet spēks nav...
gribas iemācities pareizi ēst, veselīgi,neēst lielas porcijas,našķus, čipsus... kā arī sportot, iet skrietn vai pavingrot... man tā apņemšanās ir tik īsu laiku. es tā mēģinu jau gadiem un drīz man jau būs 25, bet sveru ļoti daudz, pat ļoti. manam svaram jābūt uz pusi mazākam kāds tas ir šobrīd. negribu neko dzirdēt no tievajām pretīgus vārdus... es pati zinu,ka jātievē un jāsporto... esmu mēģinājusi visu, ilgākais,cik esmu noturējusies ēdot veselīgi ir nedēļa..ilgākais sportoju kādas 10 dienas... pie vainas ir mans raksturs, man ātri viss apnīk. brīnums,ka ēst man neapnīk. patiesībā esmu depresijā,,ir apnicis ar sevi cīnīties :(
kur lai rod spēku savai gribai?
20.05.2013 16:04 |

Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Tām, kurām nekad nav bijušas ēšanas problēmas un problēmas ar lieko svaru, nesapratīs, kā tas ir, kad trūkst gribasspēks, nav motivācija, gribi notievēt, bet nespēj saņemties.

Autorei ieteiktu ieguldīt nedaudz naudas un doties uz Figūras draugu forumu, tur atradīsi īstos cilvēkus, kas dalīsies pieredzē un padomos.
Protams, vari ieklausīties arī citās, bet šaubos, vai prātīgi uzklausīt meiteni, kura pati sver 48kg un domā, ka ir resna.

Turies!
20.05.2013 19:00 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tām, kurām nekad nav bijušas ēšanas problēmas un problēmas ar lieko svaru, nesapratīs, kā tas ir, kad trūkst gribasspēks, nav motivācija, gribi notievēt, bet nespēj saņemties.

Zini, eeshanas probleemas savaa saknee nemaz nav tik atskiriigas no paareejaam ikdienas probleemaam, kur ir nepiecieshams savaakties un piespiest sevi. Man taa bija smeekeeshana, kaadai citai - peedeejaa gada izmociishana augstskolaa,veel kaadai - kompulsiiva apgeerbu iegaade. Neviens nesaka, ka tas ir viegli. Visticamaak, pirmajaa laikaa ies punkji un asaras pa gaisu, naaks virsuu melnie un gribeesies plinti mest kruumos. To ir lielaakaa dalja cilveeku kaadaa dziives posmaa paarvareejushi un tas ir izdaraams, tik jaapzinaas beidzot ir fakts, ka ne viss kas dziivee ir daraams, ir arii patiikams. Nevar dziivee vadiities tikai peec iegribaam, ir jaabuut arii pienaakumiem pirmkaart jau pashaam pret sevi.
20.05.2013 19:07 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
taja youtube video vina nedaudz aizravas ar fitnesu. tadi musisi.

ko esmu ieverojusi.parasti, ja sievietes notieve loti un klust slaidas...uzreiz izbalina matus!
20.05.2013 19:15 |

Reitings 314
Reģ: 29.01.2009
Vispār, pirmkārt, iesaku aiziet pārbaudīt vairogdziedzeri, otrkārt, hormonus. Es pati cīnos ar lielu lieko svaru jau kopš bērnības un tikai pāris gadus atpakaļ atklājās, ka pie vainas ir hormoni. Man tas vispār sanāk apburtais loks - svars ir liels hormonu disbalansa dēļ, savukārt hormoni aizvien vairāk iet čupā dēļ svara.
Man tracina cilvēki, kuri domā, ka liekais svars ir tikai un vienīgi kaut kāda nenovīdība vai slinkums. Es nodarbojos ar fiziskām aktivitātēm ļoti regulāri un arī ēdu veselīgi, taču svaru ar šo izmainīt nevaru tikpat kā nemaz. Protams, uznāk brīži, kad noslinkoju, nepasportoju vai apēdu ko treknāku, bet šie daži brīži noteikti nav iemesls tam ciparam, ko redzu uzkāpjot uz svariem.
Starp citu, šādi lūzuma brīži man vairākkārt ir uznākuši tādēļ, ka acīs kāds iecērt - beidz rīt! vai - ej taču pakusties! Ir sāpīgi to dzirdēt, jo es zinu, ka es kustos un ēdu iespējams pat veselīgāk, nekā tas,kurš rāda uz mani ar pirkstu... un tad sāk likties - bet kāda gan jēga kaut ko darīt - dari tu vai nē, tāpat kāds uzbrauc augumā. Nu jau gan esmu iemācījusies šādus tekstus laist gar ausīm.

Saraksti kaut uz lapiņas visus iemeslus, kāpēc Tu gribi, kāpēc Tev VAJAG notievēt, uz otras to, kas notiks ar Tevi un kāda būs Tava dzīve, ja paliksi tāda, kāda esi tagad. Pārlasi katru dienu kā atgādinājumu. Varbūt pat neieciklējies tik ļoti uz svara nomešanu, bet vispār veselības un pašsajūtas uzlabošanu. Nu esmu pieradusi pie sportiskām aktivitātēm un veselīga uztura tā, ka pēc tām dienām, kad noraujos vai noslinkoju, jūtos nekāda, nogurusi, pieēdusies un pilna motivācijas darīt atkal visu, lai tā nejustos.

VEIKSMI TEV :)
20.05.2013 19:24 |

Reitings 285
Reģ: 19.07.2012
atrodi darbu uz pilnu slozi un pēc darba studē augstskolai! ātri vien pazudīs liekie kilogrammi un no čīksēšanas par kilo pāries čīkstēšana par neizgulēšanos! :D Toties poblēma atrisināta! Nav labuma bez "ļaunuma"!
20.05.2013 20:15 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Tici man, tad kad sāki redzēt pirmos rezultātus un varēsi savas milzu izmēra drēbes izmest, tad tev pat prātā nebūs stūķet kūkas un grauzt čipsus.
Gribi, vai negribi veselīga ēšana nozīmē diēta.Es nesaku ,ka tev būs jabadojas ,vai jāēd viena salat lapa dienā. Varbut ir vērts aizdoties pie dietaloga? Tas tevi spēs turēt rāmjos un iedvesmot.
20.05.2013 21:26 |

Reitings 471
Reģ: 28.03.2013
Autore raksta, ka viņa jau no bērnība ir apaļa, tātad tas nav īsā laikā dabūti liekie kologrami, bet tas jau ir bijis visu laiku, tātad priekšā ir ilgs un grūts ceļš un jāsaprot, ka uzreiz nekas nenotiek.
Tātad pirmais ir jāsāk ar uztura maiņu, sāc jau kaut ko pamazām attiekties, kaut vai no vienas lietas, bet centies vairs nelietot.
Pats labākais nelietot alkoholu, cigaretes, neēst baltos miltus, ceptus ēdienus, nelikt pie ēdieniem sāli, garšvielas, vārdu sakot no visa sliktā. Tas būs ļoti grūti, bet vismaz sāc pamazām.
Ar laiku kad būsi atteikusies no visa neveselīgā un sakārtojusi savu uzturu, tad var sākt nodarboties ar sportiskām aktivitātēm, tas var būt jebkas, galvenais, ka tu kusties.
Vēl var palīdzēt, tas ja būsi visu laiku ar kaut ko aizņemta, vismaz tad nedomāsi par ēdienu, jāatrod sev tīkama nodarbe.
Un pats galvenais, nemocīt sevi, galvenais neuzsākt nekādas drastiskās diētas,tas tikai sabojās veselību un viss dubultā nāks atpakaļ.
Lai izdodas!
20.05.2013 22:48 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Aina, ja esi resna no bērnības, tas nozīmē nevis gēnus, bet sliktus paradumus ģimenē - panējumi, eļļains kotkeltes u.c. Piekrītu womankind - sāc ar teoriju un pa solim ievies dzīvē. Teiksim šobrīd sāc dzert ūdeni. Ja riebj` sports, nesporto! Gan pati nonāksi pie šīs vēlmes.
21.05.2013 10:18 |

Reitings 385
Reģ: 14.05.2013
_paris, bet kkāda daļa noteikti ir vainojama arī gēnos, es pat teiktu, ka liela daļa. Ir ģimenes, kur saldumi un visādi našķi tiek ēsti katru dienu, bet cilvēki 2x resnāki kā vajadzētu nepaliek. Okei, piekrītu, ka no tādas paikas iespējams nav tik stingra āda, ļumīgāks esi, bet ne jau 2x resnāks! Tur noteikti kkas vēl bez tās visas paikas ir! :(
21.05.2013 10:23 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
nelikt pie ēdieniem sāli, garšvielas,

Tu tiešām ēd ēdienu pilnīgi bez nekādām garšvielām? Piemēram, salātus, zupas... Apbrīnojami. Es vienas diētas laikā tā mēģināju un man šķita, ka ēdiens garšo pretīgi. No sāls es arī laika gaitā esmu atteikusies, bet ja man vajadzētu atmest arī citas garšvielas(piparus utt)...es to nespētu.
21.05.2013 10:24 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
nelikt pie ēdieniem sāli, garšvielas

Tas nav līdz galam nopietns ieteikums.
Sāls daudzumu vajag samazināt, nelietot parasto, vārāmo, bet jūras sāls lietošana mazās devās nav nekas slikts un pavisam izskaužams.
Un garšvielas arī nav nekas slikts, ja vien tā nav Vegeta. Kas gan izskaižams vai nepieļaujams ir, piemēram, melnajos piparos, bazilika lapiņās, rozmarīnā, timiānā, paprikas pulverī un vēl daud zkur citur??!
21.05.2013 10:29 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Scarlet - bu, bet ja zina, ka paliek resns, tad NAV jāēd saldumi, jo tā NAV norma rīt un nepalikt resnam.
21.05.2013 10:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits