Es redzu sev divas iespējas.
Pabeigšu vidusskolu šogad, tāpēc jāsāk domāt ko lielajā dzīvē darīt.
Vēlos studēt dizainu, tieši materiālu, apģērba, sevi virzīju uz ekonomiku un finansēm, bet nospļāvos un izlēmu, ka studēšu savu sirdslietu.
Tikai kā pareizāk to darīt:
1. Latvijā, man ir radies priekšstats, varbūt kļūdos, bet šis studiju virziens nav diez ko attīstīts. Studiju iespēju pavisam maz, RTU piedāvā 2 studiju programmas, kā arī mākslas akadēmijā var šo to apgūt, bet neliekas īsti nopietni tāpēc nevelk, bet tur es varēšu iestāties uzreiz pēc vidusskolas beigšanas bez problēmām.
2. Ārzemēs, studiju iespējas ir, protams, plašākas, daudzpusīgākas, iespējām bagātākas, bet studiju uzsākšana ir viens velišķīgi sarežģīts process, jo, pirmkārt, starta kapitāls nepieciešams paliels dzīvošanai un darbu nevar ziāt cik ilgi būs jāmeklē. Vecākiem negribu uzgrūsties par nastu, tāpēc varētu gadu paņemt brīvu, strādāt tepat, iekrāt, visu kārtīgi apdomāt, saplānot. Galvenais, iestāties tur, kur ir vislabākās iespējas, laba izglītības programma, manuprāt, iedvesmojošāka vide.
Nja, var jau saprast, ka pašai vairāk simpatizē otrais variants.
Atdzīstu, ka lielākoties mani kavē klišejas. Uzreiz pēc vidusskolas stāties augstskolā, tā šķiet dara visi, bet ai nezinu ko darīt.
Vecāki īpaši neatbalsta brīvu gadu, jo saka, ka izlaidīšos un vispār negribēšu studēt pec tam, varbūt tā patiešām būs?
Esmu apjukusi, laikam pārāk pakļaujos apkārtējai ietekmei, sapuriniet mani..
Ir daudz, daudz plusu šai izvēlei, bet varbūt studēt tepat, un gan jau kādreiz paspīdēs iespēja, piemēram, maģistru studēt citviet.