VD ir iespeejams pilniiba izaarsteet bet ja nepareizi dziivosi vinja var atgriezties atpakalj! Ja shii kaite ir atklaata tad ieteiktu nevilkt garumaa ar taas arsteesanu! Jo ilgaak gaidiisi jo gruutaak buus tikt valjaa no VD! Pati ari ar sho kaiti slimoju jau otro gadu! Viss saakaas ar nenormaliem galvas reibonjiem, sliktu duushu, nespeeku, roku triici, taada sajuuta ka tuuliit nogjiibsi jo metas melns gar aciim! Pirmaa leekme man saakaas kad braucu taxi, peec tam veikalos, sabiedriskos transportos, utt. Un liidz ar to tu saac baidiities no taam vietaam kur tev ir palicis slikti, tev sakaas paniskas bailes bez iemesla un tu jau ejot uz kaut kadu konkreetu vietu tu jau saac baidiities ka leekme var atkartoties un lidz ar to saac izvairiities apmekleet publiskas vietaam, jo baidies no taa kad tev paliks slikti. Un katru reizi kad tu paarvar sevi un aizej kkur, tev paliek slikti. Un apkarteejie tev nevar nekaa paliidzeet, ja nu vieniigi censties tevi noveerst no domaam ka tev ir nelabi, bet pec pieredzes varu pateikt ka tas viss neliidz! Tas viss pasam ir jasakarto galvaa! Varu teikt ka taa ir drausmiiga kaite, un nevienam nenoveelu. Biju aizgajusi pie gjimenes arsta, kur man iedeva nosutiijumus, un nodot pilnu asins analiizi, kur viss paraadija ka esmu vesela fiziski, tad man ari noteica VD un iedeva nosuutijumu pie psihiatra! Ilgi negaaju pie shi daktera, jo bija stereotips ka sho arstu apmeklee tikai crazy cilveeki, bet tad sapratu ka shis priekstats ir aplams! Aizgaju pie psihiatra, kur peec aptaujas man noteica sleeptaa depresija kura ir ievilkta! Neesmu isti apmierinata ar lietam ko daru, biezi sevi piespezu dariit to kas nepatiik, veelu eju guleet un maz sporta aktivitaasu. Tas viss ari bija stimuls kapec VD paradijas! Izrakstija vieglus antidepresantus kuri bija jaadzer pusgads, apmeklejums pie pshioterapeita un sports! Teiksu godigi dzert antidepresantus taa bija laba izveele, jo ljoti man paliidzeeja. Psihoterapijas man nepatika, lidz ar to atri pieliku tam punktu, jo daudz jaruna par sevi ( kas man nepaiik) plus arii daargs prieks 25 eur viena viziite nedeeljaa! Dzeru zaales pusgadu un saaku sportot, pavadiit laiku svaigaa gaisaa un tas deva plusus! Un jaa nekaadu alkoholu VD slimnieki nedrikst dzert! Ari labak atteikties no smekesanas! Pec pusgada bija jau labaak, bet ne 100% bet uz laiku ar dakteri izdomaajam partaukt dzert zaals un skatiities kaa taalaak! pa lielam tagad juutos labaak, vieniigi izjutu kaut kadas sirds klauves kad ir kkas ilgi jaagaida vai staavot rinaas veikalaa, kas liecina par to ka tomeer vajadzees paturpinaat padzert antidepresantus!