Kāpēc visi domā, ka ir apveltīti ar labu gaumi

10 gadi
Reitings 219
Reģ: 20.08.2012
Virsraksts varbūt ir pārspīlēts, bet uz kādiem 90% tas noteikti attiecas gan. Es neesmu pieredzējusi nevienu cilvēku, kurš, nonākot līdz gaumes/ģērbšanās jautājumiem, tiešā vai netiešā veidā atzītu, ka viņš to nemāk darīt. Vai vismaz domu līmenī, ar sevi apspriežoties, to saprastu. Es te nerunāju par to, ko kurš var un nevar atļauties, jo tas, kā tu ģērbies, ir atkarīgs no tev pieejamajiem materiālajiem līdzekļiem. Neatkarīgi, vai šī izjūta var nākt (ir uz āru redzama) vai naudas trūkuma dēļ nenāk ārā (paliek tīri iekšējā sajūtā - a la - ''ja man būtu nauda, ģērbtos tā un šitā''), vai bieži ir cilvēki, kuri saprot, ka viņiem ir slikta gaume? Ka viņi neprot ģērbties (vienalga, teorētiski vai praktiski)? Un kāpēc ir tā, ka tādi cilvēki tiešām bieži negadās, un ar ko tas izskaidrojams?

Es arī, piemēram, atzīstu, ka visu mūžu esmu domājusi, ka man gaume ir laba. Vakar sanāca saruna ar mammu, rādu savas jaunās kurpes. Viņa saka - beidzot smuku mantu nopirkusi, nu šitādas PAT ES pirktu. Un es pie sevis nosmīnēju - pat tu? Un Tu mums būtu kāds labās gaumes etalons? Lieki teikt, ka man mammas gaume vienmēr ir šķitusi šausmīga, bet te es atklāju, ka viņa tieši to pašu, ko es par viņu, ir domājusi par mani. Sekli tas ir, bet es nudien iepletu acis un, nē, nu ar prātu saprotu, ka gaumes atšķiras un viedokļi ir dažādi, un es tiešām esmu ļoti atvērta un pieņemu daudz ko, bet kaut kāda maza manis daļiņa, (ko es cenšos no sabiedrības slēpt un nelepojos ar to :D ), tajā brīdī nevarēja saprast, kā viens cilvēks (mana mamma), kurš nu tiešām brrrieesmīgi ģērbjās, var domāt, ka ir labas gaumes paraugs, bet manu gaumi, kas patiešām tāda (manuprāt) ir, uzskatīt par.. nu to pašu, par ko es uzskatu viņu. :D Beigās sapratu, ka mēs viena par otru un pašas par sevi esam pilnīgi vienādās domās, un taisnība šeit, protams, nav nevienai no mums, bet, lai arī cik adekvāti mēģinātu šim jautājumam pieiet, iekšējais viedoklis kliegs to pašu.

Nē, es ar šo diskusiju negribēju sevi salielīt un nolikt tos, kas man šķiet ne tik labie. Gluži otrādi, es gribēju izprast, kāpēc mēs esam iekārtoti tā. Nu tā, ka tu ar prātu un loģisko domāšanu apjēdz, ka nav nekur galu galā sastādīta kaut kāda labās ģērbšanās rokasgrāmata un sliktās ģērbšanās rokasgrāmata, ka mēs visi esam atškirīgi, un par gaumi nestrīdas, un tā, un tā. Bet! Kaut kur kaut kāda iekšējā balss kliedz -
nē! es protu pareizāk, bet tu neproti! :D

Kauns pašai par to, ko sarakstīju, bet es tiešām gribu dzirdēt atbildes, kāpēc tā ir, un ko lai ar to iesāk. Vai es esmu vienīgā, kas tā jūtas?
12.05.2013 23:18 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Man savukārt liekas, ka ja cilvēkam tiešām piemīt dabas dots talants prast saskaņot drēbes labi, tad tur naudai nav nekāda sakara.

Piekrītu, viena mana paziņa visu laiku prasa, lai palīdzu veikalos iepirkties, jo pati viņa es nezinu kādas šausmas var nopirkt.
Mammas gaumi ar savu nesalīdzinu, un citu arī nē.
13.05.2013 10:58 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Man arī ir draudzene, kura pa lētām naudām sapirks sev visu ko, bet izskatīsies forši. Humpalās prot atrast ļoti smukas pērles un vienmēr izskatās super, var redzēt, ka viņa rūpīgi piedomā pie tā ko vilkt, kādu nagu laku uzkrāsot, kādus matus sataisīt :) Tur tiešām ir redzams, ka naudai nav nekādas nozīmes

Par sevi es tikai tagad pa īstam izkopju savu stilu.. atskatoties atpakaļ liekas, ka iepriekšējie gadi ir bijuši šausmas, nu tik traki varbūt nav, bet nu nepratu neko skaisti sakombinēt :D Lielāku vērību tagad piešķiru kvalitatīvām, elegantām lietām, laikam pieaugu beidzot - un ja naudas līdzekļi man netrūks, tad domāju, ka pēc 5 gadiem vispār varēšu teikt, ka tiešām māku kombinēt un izskatīties labi :) Kaut gan, tad varbūt atkal atskatīšos uz iepriekšējiem gadiem un padomāšu nu gan ģērbjos stulbi :D
13.05.2013 11:12 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Gaumei ar finansēm nav vispar nekāda sakara!
13.05.2013 11:12 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
es par šo jautājumu vispār nedomāju. Ģērbjos un viss :D
13.05.2013 11:13 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Tā, tā , tā Angry, stāti, ko darījāt ar Lancater:D
Un jā, saintriģējāt par blūzi, gribu redzēt:D
13.05.2013 11:19 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Gaumei manuprāt nav nekāda sakara ar naudu, bet acīmredzot ir cilvēki, kas uzskata, ka atliek vien saģērbties dizaineru drēbēs un uzreiz būsi moderns un gaumīgi ģērbts.
Varbūt iedomīgi, bet es zinu, ka man ir laba gaume. Un es uzreiz ievēroju vai cilvēkam ir gaume vai nav, ja ir, tad novērtēju to, ja nav, tad pašausminos pie sevis, bet nekad to cilvēkam neteiktu.
Esmu pamanījusi, ka sievietēm ir daudz labāka gaume kā vīriešiem, jo vīrieši lielākoties no stila nekā nesajēdz. Viņiem svarīgi, ka tik īsāki svārki un dziļāks dekoltē un krāsu salikumus arī izvēlas briesmīgus :D Tāpēc es nekad neuzticos vīrieša viedoklim, ja runa ir par stilu.
13.05.2013 11:25 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Te jau ar visas doma , nu lielak dala ka ir laba gaume. Tikai nez kapec uz LV ielas redzu tadu gaumigu no miljona labi ja vienu:D Parejas ka ko konveijera, un nu...nav ipasi izcila tā gaume:D
13.05.2013 13:25 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Man nav gaumes un es arī nemēdzu pie tās piedomāt. Ērti jūtos džinsenēs, krekliņā un balerīnās. Nekādas blūzes, žaketes un vēl sazin kas mani galīgi nesaista. Arī uz ielas nemēdzu vērot cilvēkus un spriest, cik gaumīgi vai bezgaumīgi viņš ir saģērbies, jo mani tas pilnīgi neinteresē (ja nu vienīgi apģērbs ir galīgi crazy vai izteikti vulgārs). Man svarīgi, lai cilvēks staro no iekšienies un ar stilu tam nav nekāda sakara.
13.05.2013 14:12 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Manuprāt laba gaume ir ļoti stiepjams jēdziens. Man patīk cilvēki kuri uzdrošinās atsķirties, pozitīvā nozīmē. Ja drūmārudens dienā redzu pretī nākam sievieti oranžā mētelītī, sarkanos cimdiņos, tas ir kā svaigs gaiss pelēkajā ikdienā.

Par sevi, ja man ir labs garastāvoklis un vispār esmu apmierināta ar dzīvi, tad tas izpaužas manā izskatā, daudz vairāk piedomāju ko velku. Ja jūtos slikti tad varu uz veikalu aizslāt sporta biksēs, botās, lielā džemperī un cepurē, man būs vienalga.
13.05.2013 15:57 |

Reitings 7682
Ir apģērba gabals kurš manuprāt nav piemērots nevienai sievietei, masīvās maisīgās maikas, topi un blūzes. Vizuāli padara sievieti lielāku kāviņa patiesībā ir.
13.05.2013 15:59 |

Reitings 7682
Man nedaudz savrīgāk par pašu apģērbu ir tas kas zem tā. Nepārprast, es runāju par sakoptu ādu. Arī tīri mati, kopta seja ir svarīgi. Ja tur viss kārtībā, tad vienkāršas džinsu bikses un balts krekliņš izskatīsies labi.
13.05.2013 16:01 |

Reitings 7682
Par vīriešiem, manam vīrietim ir ļoti laba acs uz sieviešu apģērbiem, ar viņu labprāt vienmēr ietu iepirkties. Viņš viemēr ievēro ko interentu kas gala beigās uz mani izskatās ļoti labi, pati nekad nebūtu pat iedomājusies uzmērīt.
13.05.2013 16:04 |

Reitings 27552
http://precukatalogs.lv/davanuserviss/items/242-lidojums-ar-helikopteri/

Apraksts: Makšķerēšana, medības kļuvušas ikdienišķas – ierodies pasākuma vietā ar helikopteri! Tev vajag kaut ko steidzami nogādāt izmanto – „Gaisa pastu”! Bet varbūt gribi ko īpašu, kā romantiskas vakariņas Jūras krastā? Helikopters Jūs tur nogadās, pagaidīs un atvedīs mājās! Vēlies nokļūt kādā vietā steidzami, nekādu problēmu, Jums netraucēs ne sastrēgumi, ne garais ceļš. Mēs atradīsim risinājumu jebkurai situācijai.

Cena: 500.00 Ls
13.05.2013 16:07 |

Reitings 27552
UPS :D Ne tur
13.05.2013 16:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits