Kāpēc visi domā, ka ir apveltīti ar labu gaumi

10 gadi
Reitings 219
Reģ: 20.08.2012
Virsraksts varbūt ir pārspīlēts, bet uz kādiem 90% tas noteikti attiecas gan. Es neesmu pieredzējusi nevienu cilvēku, kurš, nonākot līdz gaumes/ģērbšanās jautājumiem, tiešā vai netiešā veidā atzītu, ka viņš to nemāk darīt. Vai vismaz domu līmenī, ar sevi apspriežoties, to saprastu. Es te nerunāju par to, ko kurš var un nevar atļauties, jo tas, kā tu ģērbies, ir atkarīgs no tev pieejamajiem materiālajiem līdzekļiem. Neatkarīgi, vai šī izjūta var nākt (ir uz āru redzama) vai naudas trūkuma dēļ nenāk ārā (paliek tīri iekšējā sajūtā - a la - ''ja man būtu nauda, ģērbtos tā un šitā''), vai bieži ir cilvēki, kuri saprot, ka viņiem ir slikta gaume? Ka viņi neprot ģērbties (vienalga, teorētiski vai praktiski)? Un kāpēc ir tā, ka tādi cilvēki tiešām bieži negadās, un ar ko tas izskaidrojams?

Es arī, piemēram, atzīstu, ka visu mūžu esmu domājusi, ka man gaume ir laba. Vakar sanāca saruna ar mammu, rādu savas jaunās kurpes. Viņa saka - beidzot smuku mantu nopirkusi, nu šitādas PAT ES pirktu. Un es pie sevis nosmīnēju - pat tu? Un Tu mums būtu kāds labās gaumes etalons? Lieki teikt, ka man mammas gaume vienmēr ir šķitusi šausmīga, bet te es atklāju, ka viņa tieši to pašu, ko es par viņu, ir domājusi par mani. Sekli tas ir, bet es nudien iepletu acis un, nē, nu ar prātu saprotu, ka gaumes atšķiras un viedokļi ir dažādi, un es tiešām esmu ļoti atvērta un pieņemu daudz ko, bet kaut kāda maza manis daļiņa, (ko es cenšos no sabiedrības slēpt un nelepojos ar to :D ), tajā brīdī nevarēja saprast, kā viens cilvēks (mana mamma), kurš nu tiešām brrrieesmīgi ģērbjās, var domāt, ka ir labas gaumes paraugs, bet manu gaumi, kas patiešām tāda (manuprāt) ir, uzskatīt par.. nu to pašu, par ko es uzskatu viņu. :D Beigās sapratu, ka mēs viena par otru un pašas par sevi esam pilnīgi vienādās domās, un taisnība šeit, protams, nav nevienai no mums, bet, lai arī cik adekvāti mēģinātu šim jautājumam pieiet, iekšējais viedoklis kliegs to pašu.

Nē, es ar šo diskusiju negribēju sevi salielīt un nolikt tos, kas man šķiet ne tik labie. Gluži otrādi, es gribēju izprast, kāpēc mēs esam iekārtoti tā. Nu tā, ka tu ar prātu un loģisko domāšanu apjēdz, ka nav nekur galu galā sastādīta kaut kāda labās ģērbšanās rokasgrāmata un sliktās ģērbšanās rokasgrāmata, ka mēs visi esam atškirīgi, un par gaumi nestrīdas, un tā, un tā. Bet! Kaut kur kaut kāda iekšējā balss kliedz -
nē! es protu pareizāk, bet tu neproti! :D

Kauns pašai par to, ko sarakstīju, bet es tiešām gribu dzirdēt atbildes, kāpēc tā ir, un ko lai ar to iesāk. Vai es esmu vienīgā, kas tā jūtas?
12.05.2013 23:18 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
AMEN!
Tāpēc ka tāds ir cilvēka EGO. Liels, lieki uzpūsts un vispār pilnīgs buļļa kakucis. Tik pat ļoti man patīk šis nacionanitāšu karš - mana tauta ir labāka par tavu... nē, mana tauta ir labāka par tavējo. Kaut beigu beigās taisni šī ego pirdiens viņus padara par vienādākiem kā divi mani mati.
Jā, mēs varam salīdzināt gaumes izjūtu ar kaut kādiem sabiedrībā pieņemtiem standartiem, bet kur teikts, ka šie standarti ir tie pareizie? Tie ir tikai standarti.
Vienīgais, kur, manuprāt, tiešām var piekasīties par izvēli jeb gaumi ir, ja tā kaut kādā veidā sagāda neērtības apkārtējiem. Piemēram miņuki, kuri zelta vārtus īsti nenosedz, uzvilkti ārpus guļamistabas.
12.05.2013 23:37 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Choco lady-pilniigi manas domas par taam paarveertiibaam...aizies sieviete maajaas ,un viss turpinaasies ierastajaas sliedees... Taadi jau mees esam,cilveeeki!! Heheh
12.05.2013 23:37 |

10 gadi
Reitings 219
Jā, es arī tās ievas pārvērtības skatos, un tik pie sevis domāju - vai, vai, es gan varētu tās dāmas sapucēt daudz skaistāk par tiem saucamajiem stilistiem, un vispār, tiem stilistiem pašiem nenāktu par ļaunu stila jautājumos konsultēties ar kādu, piemēram, mani. :D Esmu jau laikam augstprātīga. Vai esmu vienīgā, kurai iekšējā balss kliedz tādus tekstus?
12.05.2013 23:38 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
varbūt arī ir tādi cilvēki, kuriem ir tik perfekta garderobe, ka, no rīta pavirši kaut ko uzvelkot, izskatās kā stila paraugi, bet man tā lieta nāk ar lielu piepūli. turklāt piekrītu, ka par gaumi nestrīdas, bieži redzu, ka kāds izskatās labi, bet tās drēbes nemūžam nevilktu, jo tas nav mans stils.
12.05.2013 23:40 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
vulfa - man iekšējā balss kliedz, ka man nepatīk, bet nevis, ka es varētu labāk. Ko, pie vella, nozīmē ''labāk''? + Mūsdienās ir pieeja ļoti dažādiem stiliem un ,paldies dievam, katram ir iespēja savu gaumi izteikt.
12.05.2013 23:41 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Es saprotu,ko tu domaa,vulfa, bet veel ir svariigs fakts,vai konkreetais apgjeerba gabals piestaav shim cilveekam,augumam,uzbuuvei utt... Manupraat,svariigi ir cilveekus meeriit nevis peec taa- es taa gribeetu gjeerbties,vai to es nekad gan nevilktu. Bet par kateu konkreeto salikumu- vai tas ir gaumiigs,un savas personiskaas emocijas atstaat 'aiz durviim' . Es biezhi sevi piekjeru domaajam,ka ,vou,cik vinja forshi visu sakombineejusi,lai arii shis konkreetais salikums noteikti nav mans stils,bet gaumiigi tomeer.
12.05.2013 23:42 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nop, es neuzskatu, ka man ir laba gaume. Vai arī man ir par maz laika un esmu pārāk slinka. :D Bet lielākajā daļā gadījumu es vainoju savu ne tik proporcionālo un ne pārāk sievišķīgo augumu, uz kura "viss izskatās slikti". :D
12.05.2013 23:44 |

10 gadi
Reitings 219
Es biezhi sevi piekjeru domaajam,ka ,vou,cik vinja forshi visu sakombineejusi,lai arii shis konkreetais salikums noteikti nav mans stils,bet gaumiigi tomeer.

Arī es tā ik pa laikam nodomāju, jā. Tā kā es arī saprotu, ko Tu domā. Bet es šeit nerunāju par tādiem gadījumiem, es saku konkrēti par tiem, kas man liekas bezgaumīgi un briesmīgi nenoteiksmē. :) Uz jebkāda valkātāja.
12.05.2013 23:45 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
jautājums par tēmu. publiski velkāt tikai legingus,bez cita nosedzošā, ir gaumīgi, vai tomēr nē?
imo nē, ko citi domā?
12.05.2013 23:45 |

Reitings 1111
Reģ: 29.01.2009
Ar drēbju izvēli tāpat kā ar attiecību apspriešanu- ja Tavus komentārus un ieteikumus neviens neprasa, tad klusē.

Mamma man prasa viedokli- es godīgi atbildu. Un vēl es izsaku komentārus, ja man tiešām ļoti patīk. :)
12.05.2013 23:46 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manas acis šausmina laikapstākļiem nepiemērotu apģērbu izvēle... Piemēram, ziemā uzvelk ar legingiem vasarīgu kleitu...

LV ir daudz veikali ar mistiskām lupatām... it kā skaists krekls, bet te kniedītes un pērlītes, spīdīgas bezgaumīgas sprādzes.. noteikti kāds to visu pērk, ja jau šādi veikali pastāv.
12.05.2013 23:46 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ievas parvertiabs vinas iedod to ceku, bet nelauj izveleties piemeram vienu komplektu. Nu ta kaut ka, kokretas dazas lietas. Parejais japerk pasam, un tas ir dargi. Tiesi tapec sievietem jau negriabs plika iet uz ielas, un javelk to kas ir par LV algam pieejams. Pavisam vienkarsi. Cali.lv par sito vairask kas piedaliajs stastija.
12.05.2013 23:47 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
jautājums par tēmu. publiski velkāt tikai legingus,bez cita nosedzošā, ir gaumīgi, vai tomēr nē?

Varbūt esmu pārāk konservatīva.. bet mani mulsina meitenes legingos, kuru krekls/kleita nepiesedz Dienvidpolu... Mājās ok.. bet uz ielas.. Nākamais solis būtu staigāt apakšbiksēs :)
12.05.2013 23:50 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
publiski velkāt tikai legingus,bez cita nosedzošā, ir gaumīgi, vai tomēr nē?

Visu laiku biju domājusi - ou, nēeee! Ne tā, ka ļoti bezgaumīgi, bet nu ne priekš manis. Pagājušonedēļ uzvilku (pie kam rakstainus :D), nekāda vaina, saņēmu komplimentus :D Nešķiet gaumīgi, ja spīd cauri apakšveļa, bet, ja cilvēkam tā ērti, lai jau staigā.

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
es arī esmu no tiem ''augstprātīgajiem'' cilvēkiem, kas par stila pārvērtībām bieži šausminās :D

un nepiekrītu Kubietei, ka ģērbšanās gaume ir tieši atkarīga no apģērba cenas. cilvēki, kas māk saģērbties labi, mācēs to izdarīt arī ar no humpalām vai omes skapja izvilktām drēbēm. Lancaster piemērs par blūzi ļoti labi iederas kā piemērs. cilvēki, kas ģērbjas drausmīgi, var viscaur apkarties ar jaunākajiem luksus modes namu paraugiem un izskatīsies drausmīgi (daudzi pimēri redzēti).

Reitings 1111
publiski velkāt tikai legingus,bez cita nosedzošā, ir gaumīgi, vai tomēr nē?

Pa mājām staigāju ērtos, foršos legingos, vakar vajadzēja uz 5min iziet ārā, visu laiku dzīvoju paniskās bailēs, ka kāds mani ieraudzīs :D
12.05.2013 23:52 |

Reitings 160
Reģ: 08.05.2013
Tas ir tas pats, ka ikviens no mums domā, ka ir labāks par pārējiem (visādās ziņās), lai gan varbūt skaļi to nesaka.
12.05.2013 23:54 |

Reitings 157
Gaume veidojas pieredzes un zināšanu rezultātā. Arī piemēram tas, kas garšo nav no gaisa izrauts, bet ir veidojies pieredzes rezultātā.

Mans ģērbšanās stils ir diezgan out of the box, tādēļ esmu pat ļoti pārliecināta, ka daļa cilvēku domā, ka vispār neprotu ģērbties. Tomēr kombinēju apģērbu pamatojoties uz pareizām proporcijām un asociatīvo domu gājienu līdz ar to uzskatu, ka gaume man ir laba.

Man vairāk gribētos, lai cilvēki ģērbjas interesantāk nevis gaumīgāk, mani garlaiko parastais stils (krekliņi, džinsenes) un ieinteresē cilvēki, kas izskatās interesanti pat ja tas vairs nav gluži gaumīgi.
12.05.2013 23:55 |

Reitings 2982
par to Lancaster blūzi vakar biju uz mutes..pilnīgi..un visu dienu :D
12.05.2013 23:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits