Sāpīte Mātes dienā

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Sveikas,dāmas!
Pirmkārt - sveiciens visām Māmiņdienā :)
Patiesībā par to jau arī būs šī diskusija - par manu mammu.
Situācija ir tāda,ka no plānotās mierīgās un ģimeniskās pasēdēšanas ir izcēlies milzīgs strīds un nav ne jausmas,ko iesākt tālāk.
Lieta tāda,ka māte man šodien burtiski pateica - "kad tu beidzot izvāksies".
Uz doto brīdi esmu 18 g/v,tūliņ beigšu 12.klasi. Neesmu sliņķe,darbs vasaras periodam (un,cerams,arī pēc tam) ir atrasts,tomēr biju plānojusi vismaz šo vasaru vēl padzīvot mājās,jo ir plāns doties studēt uz UK,kam,protams,ir nepieciešami līdzekļi (ģimene mani studiju procesā neatbalstīs) ,tādēļ biju domājusi vēl vismaz vasarā padzīvot pie mammas,sapelnīt cik varu un tad jau redzēs.

Galvenais jau ir tas,ka nekad neesmu viņai sagādājusi ne problēmas,ne galvassāpes - ballēties nekad nav nācis prātā,no bērnības ieaudzināts godaprāts,turklāt ne reizi neesmu mammai tā riktīgi "uzkārusies kaklā" vai pat ko lūgusi. Skaidroties ar viņu gan laikam nav vērts. Lieta tāda,ka jau kopš bērna kājas nekad neesmu tai bijusi pietiekami laba.

Ja mūzikas skolā dabūju 9,tad allaž sekoja replika "9? Kas,tiešām bija tik grūti "aizvilk" līdz 10?",ja kādu reizi ir sanācis neiznest miskasti u.tml. (dzīves sīkumi,kurus es,turklāt,vienmēr beigu beigās esmu izdarījusi),tad uzreiz lielā bļaušana un frāze "Par ko man ticis tāds drausmīgs bērns!'. Lieki piebilst,ka arī pie tā,ka mamma ir vientuļā māte,tiku vainota es,turklāt visu bērnību esmu atklausījusies - "nu kāpēc es tevi dzemdēju? Būtu vismaz man normāla dzīve bijusi","Tevis dēļ man veselības problēmas" (lai gan tas ir sanācis no manis patiešām neatkarīgu apstākļu rezultātā).

Ko jūs darītu manā situācijā - vai savākt mantiņas un doties prom,vai tomēr mēģināt rast dialogu? Vai varbūt kādai ir kāds mierinošs vārds,ko pateikt? Esmu jau kārtīgi noraudājusies,parunāt šobrīd arī īsti nav ar ko.
Katrā gadījumā,jau iepriekš paldies par uzklausīšanu :)

PS.
Laikam jau pie reizes jāpajautā - vai kādai (vismaz uz vasaras sezonu?) nav brīva istaba,ko izīrēt kārtīgai,jaunai meitenei?
12.05.2013 19:23 |

Reitings 1440
marchixa,liels tev paldies. To,ko tu teici,noteikti saglabāšu sev prātā un bēdīgākā brīdī atcerēšos. Paldies par labajiem vārdiem un man no sirds prieks,ka tev ir uzsmaidījusi veiksme - galu galā,kaut kad taču ir jāsāk arī veikties!
12.05.2013 21:11 |

Reitings 160
Reģ: 08.05.2013
manhattanite
nevēlos, tā teikt, to uzbāzt citiem.
Vienīgi vēlos tikai to, lai meitenes, kurām ir mammas, kas ir gatavas atdot Jūsu dēļ visu, LŪDZU, to novērtējiet! :)
12.05.2013 21:13 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Stipri lidzigi manai situacijai. Doma par to ka tev ir labak un izdevigak. Padzivo pa vasaru zem mates jumta, sapelni cik vari un brauc prom atpakal neskatoties.
12.05.2013 21:15 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
manhattanite, arī tev uzsmaidīs veiksme, tici un viss notiks! :) Tev viss izdosies. :)
12.05.2013 21:18 |

Reitings 1440
Morgan le Fray,laikam jau tā arī darīšu,ja vien pa taisno neizmetīs,bet gan jau,ka savaldīsies.
12.05.2013 21:21 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
manhattanite
Neizmetis. ;) Vinai lielako kaifu sagada tevi morali terorizet un uzturet spriedzes situaciju.
12.05.2013 21:27 |

Reitings 735
neviens nav pelnījis tādus vecākus, bet dzīvē laikam pavisam godīgi nenotiek nekas.
manhattaniite, Tu esi stipra un tā kā Tev ir skaidri mērķi, tad iesaku Tev nenovērst no tiem domas un arī visgrūtākajos brīžos koncentrēties tieši uz tiem.

ieteiktu izmantot iespēju palikt pie mammas, kamēr Tu no tā vēl k.ko iegūsti un pie katra pārmetuma & negācijas pie sevis atkārtot kādēļ Tu to dari. galvenais neatmet saviem nākotnes plāniem ar roku.

taisnība meitenēm, kas raksta, ka ja tagad aiziesi un pēc tam pazaudēsi darbu, atpakaļ tikt būs pagrūti. un ja būs jāmeklē darbs izdzīvošanas nodrošināšanai tad mazāk laika, spēka un līdzekļu paliks, lai tiektos uz mērķi.

pieciet. ja esi izturējusi līdz šim, tad centies vēl mazliet paciesties.

ja galīgi šķiet, ka vairs nevari ne pa kam, tad varu piedāvāt izīrēt istabu purvciemā par nemainīgu mēneša maksu visa gada garumā , bet tomēr saproti, ka katrs mēnesis, ko vēl paliksi pie mammas, ļaus Tev ietaupīt noteiktu summu. tas Tavu nākotnes mērķu īstenošanai ir svarīgi.
12.05.2013 21:31 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Interesanti, ka vēlāk tādi vecāki uzskata, ka bērnu panākumi un labā dzīve ir viņu nopelns. Un tad vēl, bērniem ir pienākums viņus vecumdienās uzturēt un aprūpēt. Dīvaini sanāk...
12.05.2013 21:44 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
necenstos to visu nemt tik tuvu pie sirds, jo ir tak skadri redzams, ka nelaimigs cilveks ir dusmigs uz visu pasauli, mekle vaininiekus savam problemam utt.
12.05.2013 21:47 |

Reitings 5119
Interesanti, ka vēlāk tādi vecāki uzskata, ka bērnu panākumi un labā dzīve ir viņu nopelns. Un tad vēl, bērniem ir pienākums viņus vecumdienās uzturēt un aprūpēt. Dīvaini sanāk...

Njā, zinu tādu gadījumu.
Patiešām skumji izklausās, cilvēki ir tik ļoti ...nelaimīgi un arī.. stulbi, ka nesaprot, ko runā/dara. Vairāku gadu garumā, saprastu vēl, ja dusmās ko tādu izmet.
12.05.2013 21:48 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Man nav bijusi tāda pieredze, paldies Dievam par to, taču vēlējos teikt, ka tad, ja esi no Rīgas+kādreiz vēlies kādu haltūru, varu piedāvāt kaut vai dzīvokli par samaksu sakārtot, logus mazgāt. Vispār var izdomāt, jo man mājās vienmēr ir kāds darbiņš. Tā kaut kāda naudiņa iekrāsies.
12.05.2013 21:50 |

Reitings 551
Reģ: 23.01.2013
Sāpīgi. Nezinu ko vēl īsti, lai saku, jo tik daudz jau kā šeit pateikts un ļoti labi teikts, taču es zinu, ka labiem cilvēkiem viss būs un ar laiku atnāks. Ja mīlestību nesaņēmi no mātes, tad noteikti saņemsi no mīļotā cilvēka un saviem bērniem un jums viss būs lieliski. Tikai līdz tam ir jāiziet noteikts dzīves posms. Šis viss Tevi dara, darīs stiprāku, Tu no tā kaut ko iegūsi, iemācīsies. Un jau pēc kādiem gadiem 3, Tava dzīve metīs kūleņus un kļūs daudz labāka. Ticu tam un zinu, ka tā būs, tāda priekšnojauta. Turies! Un, ja vajag parunāt ar kādu, pastāstīt problēmas vai vienkārši lūgt padomu, tad vari droši rakstīt man, ja nu tiešām vairs nav neviena apkārt.
12.05.2013 22:04 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
manhattanite, par istabu uzraksti man privāti. :)
12.05.2013 22:18 |

Reitings 19
Reģ: 27.08.2012
skumji palika lasot šo. tas nav normāli ! pacieties,kamēr finansiālā situācija neļauj, un tad bēdz prom atpakaļ neskatīdamās.
mana mamma tik daudz kam izgājusi cauri un no tik daudz kā atteikusies, lai mani izaudzinātu, bet NEKAD es nespētu iedomāties šādus vārdus no viņas mutes nākam. manuprāt,savu bērnu nosaukt par nastu ir vispretīgākais,ko māte var pateikt.
no tevis rakstītā izklausās,ka tu daudz viņai jau esi piedevusi,kas tikai parāda,ka tu viņai esi devusi iespējas ,kuras viņa nemaz nav pelnījusi. neļauj tam sevi sagraut! ceru,ka tev viss izdosies,patiešām!
12.05.2013 22:44 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Man aptuveni tas pats bija ar vevecākiem.Biju spiesta tur pārvākties,kad mamma aizbrauca strādāt uz ārzemēm.Kā tik netiku nozākāta.Vēlāk iesaistījās arī vecākā māsīca un tēvs.Māsīca uzlauza manu dr.lv un skype un kopēja laukā kaut kādas no konteksta izrautas rindiņas,kas,protams,neizlasot visu kopējo tekstu radīja iespaidu,ka esmu pagrimusi,mauka,alkoholiķe un vēl narkomāne,kas nevar ciest savus radiniekus un aiz muguras visus nodirš.
Vectēvs reiz skrēja pakaļ un gribēja sist,jo es redziet sadomāju sev ēst uztaisīt,labi,ka manai istabai ir slēdzamas durvis,bet viņš lēnāks par mani.Un joprojām pastāvu uz to,ka viņš manu takšeli pārmeta pār žogu pie kaimiņu vilku suņiem,jo nākto iekšā pateica man,ka labāk esot tikai viens suns(omei ir tāds neliels krančelis) un būtu labi,ja tas manējais nebūtu.Lieki teikt,ka pēc laika ieraudzīju kā manu suni kož nost kaimiņu vilki,par laimi viņai izdevās noslēpties aiz dzīvžoga,kur viņai īsti netika klāt un kaimiņi bija mājās.Nevienu caurumu pa kurieni viņa būtu varējusi tur ielīst tā arī nekad neatradu.
12.05.2013 22:44 |

Reitings 1440
Harmony, izklausās patiesi drausmīgi,es pat nezinu,ko teikt. Žēl tevis,saulīte! Vispār šajā diskusijā esmu sapratusi,cik patiesībā daudziem nav bijis viegli un,cik svarīgi ir novērtēt vecākus,kas rūpējas par bērniem.

JJ, pacentīšos paciest. Ir jau dienas,kad iztiekam bez strīdiem - tās ,var teikt, ir labākās dienas ever. Kaut kādā mērā jau esmu piedevusi un savā ziņā nevēlos,lai jūs visas tagad domātu - ārprāts,cik briesmīga māte,kaut kāds monstrs. Es apzinos,ka viņa tomēr ir mani laidusi pasaulē,lai vai ko viņa tagad par to neteiktu, un kaut vai par to ir jāsaka paldies. Mīlu jau es savu mammu ļoti,tikai žēl,ka ir tā,kā ir. Bet nekas,cīnīšos! :)

Cerot,ka būs jau labi,paldies meitenes,ka mani nomierinājāt un iedrošinājāt!
12.05.2013 23:00 |

Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Man ir gandrīz tieši tādā pati situācija kā Tev manhattanite, tāpēc teikšu savas vecmāmiņas vārdiem - no attāluma mīlēt ir vieglāk !
12.05.2013 23:32 |

Reitings 160
Reģ: 08.05.2013
Lai cik briesmīgi neizklausītos - es mīlu savu mammu, bet bez cieņas. Un diemžēl mīlestība bez cieņas ir tikai slogs.
12.05.2013 23:42 |

Reitings 306
Reģ: 02.06.2012
Es zinu, ka arī man nav gājis viegli, taču visu laiku domāju, ka tieši dēļ tā visa, es esmu tāda kāda esmu, un man ļoti patīk mana dzīves uztvere, un ja es būtu augusi cukurā un vatē ar turīgiem un mīlošiem vecākiem, es gan jau būtu krāsota slampa, kas nēsā kažokādas un nodirš visus pēc kārtas. :D
13.05.2013 00:04 |

Reitings 7743
Lai cik briesmīgi neizklausītos - es mīlu savu mammu, bet bez cieņas. Un diemžēl mīlestība bez cieņas ir tikai slogs.

+
Tomēr kaut kāda mīlestība sirdī ir kaut vai par to, ka laida pasaulē. Cieņa... Lai cienītu, ar to vien nepietiek... Es spēju cienīt tikai to cilvēku, kurš ciena mani, uzskata par līdzvērtīgu nevis traucēkli.

Jā - daudziem ir bijis/joprojām ir grūti un smagi atrodoties šādā situācijā. Ziniet, kas man šķiet vēl skumjāk? Ja cilvēks, kurš ir izgājis tam cauri, to pašu vēlāk nodara saviem bērniem. Ar tām pašām frāzēm, tādu pašu teroru un smadzeņu skalošanu. To es nekad nesapratīšu. Mani vecāki vienmēr paliks kā paraugs tam kā nevēlos audzināt savus bērnus.
13.05.2013 00:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits