Sāpīte Mātes dienā

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Sveikas,dāmas!
Pirmkārt - sveiciens visām Māmiņdienā :)
Patiesībā par to jau arī būs šī diskusija - par manu mammu.
Situācija ir tāda,ka no plānotās mierīgās un ģimeniskās pasēdēšanas ir izcēlies milzīgs strīds un nav ne jausmas,ko iesākt tālāk.
Lieta tāda,ka māte man šodien burtiski pateica - "kad tu beidzot izvāksies".
Uz doto brīdi esmu 18 g/v,tūliņ beigšu 12.klasi. Neesmu sliņķe,darbs vasaras periodam (un,cerams,arī pēc tam) ir atrasts,tomēr biju plānojusi vismaz šo vasaru vēl padzīvot mājās,jo ir plāns doties studēt uz UK,kam,protams,ir nepieciešami līdzekļi (ģimene mani studiju procesā neatbalstīs) ,tādēļ biju domājusi vēl vismaz vasarā padzīvot pie mammas,sapelnīt cik varu un tad jau redzēs.

Galvenais jau ir tas,ka nekad neesmu viņai sagādājusi ne problēmas,ne galvassāpes - ballēties nekad nav nācis prātā,no bērnības ieaudzināts godaprāts,turklāt ne reizi neesmu mammai tā riktīgi "uzkārusies kaklā" vai pat ko lūgusi. Skaidroties ar viņu gan laikam nav vērts. Lieta tāda,ka jau kopš bērna kājas nekad neesmu tai bijusi pietiekami laba.

Ja mūzikas skolā dabūju 9,tad allaž sekoja replika "9? Kas,tiešām bija tik grūti "aizvilk" līdz 10?",ja kādu reizi ir sanācis neiznest miskasti u.tml. (dzīves sīkumi,kurus es,turklāt,vienmēr beigu beigās esmu izdarījusi),tad uzreiz lielā bļaušana un frāze "Par ko man ticis tāds drausmīgs bērns!'. Lieki piebilst,ka arī pie tā,ka mamma ir vientuļā māte,tiku vainota es,turklāt visu bērnību esmu atklausījusies - "nu kāpēc es tevi dzemdēju? Būtu vismaz man normāla dzīve bijusi","Tevis dēļ man veselības problēmas" (lai gan tas ir sanācis no manis patiešām neatkarīgu apstākļu rezultātā).

Ko jūs darītu manā situācijā - vai savākt mantiņas un doties prom,vai tomēr mēģināt rast dialogu? Vai varbūt kādai ir kāds mierinošs vārds,ko pateikt? Esmu jau kārtīgi noraudājusies,parunāt šobrīd arī īsti nav ar ko.
Katrā gadījumā,jau iepriekš paldies par uzklausīšanu :)

PS.
Laikam jau pie reizes jāpajautā - vai kādai (vismaz uz vasaras sezonu?) nav brīva istaba,ko izīrēt kārtīgai,jaunai meitenei?
12.05.2013 19:23 |

Reitings 1440
Neons,galvenokārt tāpēc,ka jau kopš +/- 14 g/v burtiski dievinu USA,pēc tam sāka vilināt arī UK. Vienkārši esmu apsēsta! Nav ne jausmas,kāpēc tā,tomēr mīlu angļu valodu,kultūru un tādā garā. Turklāt,studējot UK žurnālistiku,pēc tam vismaz ir reālākas darba iespējas un,protams,labākas algas.
12.05.2013 20:37 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Nevari uzreiz pēc izlaiduma braukt uz UK pastrādāt tur vasaru?
12.05.2013 20:39 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ou, nu mana māte arī atļāvās visu ko teikt par maniem nākotnes bērniem. Bet to gan es nekad neņēmu pierē, jo tas viss izklausījās tik debīli no malas, ka nespēju to uztvert nopietni. Skaidrs jau, ka saka to dusmās mēģinādama par spīti pēc iespējas sāpīgāk iedzelt, bet nu es labi apzinos, ka mani bērni nedzīvos tā kā es!
12.05.2013 20:39 |

Reitings 1440
Noslēpumainā,šogad pabeidzu 12 kl.+ jānomācās vēl nākamais gads,profesija un tad izlaidums. Stulba biju iedama uz arodeni,nav laikam pat vērts piebilst,ka arī šo manu izvēli mamma ienīda,iespējams arī iemesls,kāpēc beigu beigās turp aizgāju.
12.05.2013 20:42 |

Reitings 1440
Neons,necenšos klausīties tās "Kad tev būs bērni..." replikas,arīdzan apzinos,ka nu nebūs tādi murgi,kā viņa stāsta. Lieta tāda,ka viņa "mani pazīstot","zinot labāk" u.tml. Ne īsti mani pazīst,ne zina.
12.05.2013 20:43 |

Reitings 11996
Jauki, ka vēlies studēt ārzemēs. Es, diemžēl, pabeidzu studijas LV (arī epopeja ar māti ievilkās līdz ar to). Bet šobrīd vairs nedzīvoju LV, taču nav arī vēlmes vairs studēt kaut ko ārzemēs, jo nu savu laiku jau esmu nostudējusi, tagad jau citas prioritātes un nav vairs vēlmes atgriezties universitātes sistēmā. Lai gan, tagad man tas ļoti noderētu...
12.05.2013 20:44 |

Reitings 1440
Neons,bet varbūt vajag tomēr pamēģināt? Labi,neizlikšos,ka man ir baigā saprašana universitāšu sistēmā,bet ja tu pabeidzi studijas LV,nevari ārzemēs iziet kaut kādus masters degree vai tml.? Ja jau saki,ka noderētu,varbūt ir vērts pamēģināt? Ja ir pa kabatai :)
12.05.2013 20:47 |

Reitings 11996
Lieta tāda,ka viņa "mani pazīstot","zinot labāk" u.tml. Ne īsti mani pazīst,ne zina.

Jā, jā... es šito joprojām šad tad no viņas dzirdu! Viņa ir tik sasodīti pārliecināta, ka mani pazīst! Lai gan viņa tak nemaz necenšās manī ieklausīties vai saprast.
Nu jau krietns laiks ir pagājis kopš nedzīvoju viņas tuvumā. Sazvanamies, sarakstamies u.t.t. Itkā jau no malas jaukas attiecības. Bet nu joprojām, es izvairos ar viņu runāt par kaut ko personīgu. Parasti runājam par laiku, politisko situāciju, ikdienišķiem sīkumiem u.c. Ja šai uznāk melnie, tad parasti ļoti ātri pārtrucu sarunu, aizbildinoties, ka man ir kaut kur jāiet. Gan jau viņai liekas, ka viss tagad ir teju ideāli! :D
12.05.2013 20:50 |

Reitings 1440
Aija,centīšos kulties,kā mācēšu. Nekad neesmu domājusi UK būt gluži par melnstrādnieku,ceru,ka līdz tādam darbam tur viss neaizies. Cīnīšos,paldies par iedrošinājumu!
12.05.2013 20:52 |

Reitings 11996
Nav runa tik daudz par finansēm, cik tieši laika trūkums. Un LV izglītība man te nenoderēs, jo savulaik pateicoties mātes spiedienam pabeidzu ne gluži noderīgu un praktisku izglītību. Šobrīd nav arī tāda akūta nepieciešamība, dzīve jau ir kaut cik nokārtojusies.
12.05.2013 20:54 |

Reitings 1440
Neons,tieši tā. Man atliek tikai cerēt,ka pēc gadiem būs labāka dzīve,būšu neatkarīga un varēsim ar viņu tā cilvēcīgi pakomunicēt,ne īsti par privātām lietām,bet nu tā,par kaut ko neitrālu.
12.05.2013 20:55 |

Reitings 11996
Bet tu esi malacis! Tev vēl jaunība un brīvība - visa pasaule pieejama! Nepadodies! Izturi šo nelielo pārbaudījumu un vēlāk būsi priecīga, ka nesalūzi un piepildīji savus sapņus!
12.05.2013 20:56 |

Reitings 1440
Neons,nu bet tomēr,ja izdomā studēt,tad zini,ka atbalstu! Zināšanu jau nekad nevar būt par daudz :) Vai drīkst jautāt,kādu profesiju apguvi LV?
12.05.2013 20:57 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Kur tad tu gāji? Uz bērnu namu? Sociālo dienestu? Pie omes blakus majā, tas, manuprāt, neskaitās, jo 11 gadīgam bērnam tā prātiņa kā arī finanšu līdzekļu nav tik daudz, lai viens pats sistos pa dzīvi.

Paldies par interesi, bet man jau tajā laikā prātiņa bija pietiekami un aizgāju dzīvot daudz tālāk par blakus māju.
12.05.2013 20:57 |

Reitings 11996
Pabeidzu LU teoloģiju. Nav jau slikta lieta. Ļoti interesanta! Un arī Erasmus programmu veiksmīgi izmantoju. Bet nu, ko ar tādu izglītību reāli var darīt? Tad vēl maģisturs pabeidzu citā augstskolā un citā jomā, bet tā izglītība saistīta ar konkrēti Latvijas valsts sektoru, kas ārzemēs arī nevienam nav vajadzīga.
Nu redzēs, var jau būt, ka kādreiz sadomāšu studēt. Paldies par atbalstīšanu! :D
12.05.2013 21:03 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
marchixa,saprotu tevi par visiem 100%. Žēl arī tevis,esmu droša,ka to visu pelnījusi nebiji un ceru,ka vismaz tagad tava dzīve ir daudz labāka

Paldies. :) Nu neviens nav pelnījis tādu dzīvi, tādus pazemojumus un attieksmi no vecāku puses. Jā, tagad mana dzīve ir vairāk kā laba, pat nebiju cerējusi, ka arī man uzsmaidīs veiksme.
Bet nu - turies, domā, rīkojies, neņem to visu pie sirds, cik vien iespējams, un tic no turienes projām. Ar saviem vecākiem sazvanos, šad, tad atbrauc ciemos, attiecības ir tādas, kādas ir, patiesībā - nav nekādas. Viņi tikai lepojas, ka meitiņa sasniegusi to, sasniegusi šito, skumji, ka man nav ar ko lepoties runājot par viņiem. Katrā ziņā - tas rūda raksturu un, kā jau viena meitene minēja - maina skatu uz dzīvi. Bet tas nenozīmē, ka mēs (atļaušos tā teikt) būtu ar kaut ko sliktākas, ar cietāku čaulu, lielāku brūci dvēselē, bet noteikti - ne sliktākas! Ja nu kādreiz sāc par to visu domāt - nevaino sevi, tava vaina tur nav nekāda. Man pagāja ilgs laiks, kamēr to pa īstam apjautu. Ja vēlies kādreiz vēl parunāt - droši, uzklausīšu, palīdzēšu kā mācēšu. :) Turies un ej tikai uz priekšu!
12.05.2013 21:06 |

Reitings 160
Reģ: 08.05.2013
Godīgi sakot, šajā "jaukajā" svētku dienā man būtu pasūdzēties par savu mammu vēl vairāk!
12.05.2013 21:07 |

Reitings 1440
Neons,oh kā reiz mana klasesbiedrene kā traka uz teoloģiju,ies studēt uz Kristīgo akadēmiju.
Starp citu,tas arī ir viens no galvenajiem iemesliem,kādēļ - pēc manām domām - jāstudē ārzemēs,nevis LV. Ja pēcāk sanāk doties prom no LV,vismaz iegūto diplomu kāds ņems vērā,jo LV papīrs viņiem skaitoties nekas.
12.05.2013 21:08 |

Reitings 160
Reģ: 08.05.2013
Katrā ziņā - tas rūda raksturu un, kā jau viena meitene minēja - maina skatu uz dzīvi. Bet tas nenozīmē, ka mēs (atļaušos tā teikt) būtu ar kaut ko sliktākas, ar cietāku čaulu, lielāku brūci dvēselē, bet noteikti - ne sliktākas!

Cik ļoti Tev piekrītu :)
12.05.2013 21:08 |

Reitings 1440
Gardumiņa,izkrati sirdi,varbūt paliks vieglāk? :)
12.05.2013 21:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits