Sveikas. Esmu dzirdējusi, ka apavu meistari var mazliet pastiept kurpes garumā, bet vai var viņas pastiept mazliet platumā? Problēma tāda, ka viena kurpe, kuru laikoja veikalā visu laiku der perfekti, bet otra mazliet spiež, tā kā ir neienēsāta vēl.
Man nedaudz, nedaudz spieda zābaka purniņš vienai kājai - nesu pie kurpnieka pirms nedēļas un man bija dermantīna zābaki. Momentā mani pasūtīja dirst (ne tik skarbi, protams :D) un teica, ka ja nav īstas ādas, tad nebūs.
Afrika, ja āda iekšpusē, tad vari mēģināt, samitrini ādu no iekšpuses ar šņabi, vai labāk nopērs speciālo stiepsanas šķidrumu apavu veikalos, uzvelc biezo zeķi un staigā. Var, protams, arī pie kurpnieka.
Vienkārši ādas materiāla dabīgās īpašības ļauj tai viegli stiepties, mākslīgie aizvietotāji var spītēties pretī. Vēl var samitrināt un ar vilnas zeķi staigāt - izstaipīt.
Apavu veikalos var nopirkt speciālas putas apavu stiepšanai. Pati lietoju Collonil stretch, it kā paredzēti ādas apaviem, tomēr man ir palīdzējis arī visu citu materiālu apaviem. Vienkārši iepūt putas apavos vietās kur spiež, uzvelc parastu zeķi un velc kurpi kājā.