AUKSTĀ ZUPA

 
Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Tikko biju pusdienās un paņēmu auksto zupu, fuj ļoti negaršīga..škiet, ka ar ūdeni gatavota.

Meitenes, kā Jūs gatavojat auksto zupu???

Es leju kefītu, sunepes klāt, tad ir tāds asumiņš, olas, bet šī, ko ēdu pusdienās bija tik ūdeņaina.
10.05.2013 14:38 |
 
Reitings 1223
Reģ: 23.04.2010
Vispar, sakarojas auksto zupu, jauztaisa bus :D
10.05.2013 14:49 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Lielākā atšķirība jau ir - vai liek desu klāt vai neliek. Bez desas nekad neesmu ēdusi, tā man nemaz nav aukstā zupa, jo desu prasās.

Pārējais viss nemainīgs:
Kefīrs vai paniņas + tuč tuč ūdens
Rīvētas marinētas bietes vai burciņu "Vasara"
Loki, dilles, gurķis, olas, bisķ mārrutki, reizēm redīsi.
10.05.2013 14:50 |
 
Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Mans slinkais aukstās zupas variants ir gurķis, paniņas un Anniņas bezsāls garšviela. Protams, visi nošķobās, bet es sagriežu savu gurķi bļodā, pārleja ar paniņām, pieberu garšvielas un puncis pilns.
10.05.2013 14:50 |
 
Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Biešu:
Marinētas bietes, kefīrs/tīrkultūra/rjaženka, gurķi, zaļumi (loki , dilles, baziliks)-sinepes, etiķis (servē ar varītiem kartupeļiem, varītu olu, bekonu)

Aukstā zupa bez bietēm;
redīsi, gurķi, kefīrs/tīrkultūra/rjaženka, zaļumi (loki , dilles, baziliks), sinepes, etiķis-servē ar varītiem kartupeļiem, bekonu, apceptām saulespuķu sēklinām)
10.05.2013 14:50 |
 
Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Spilvas bietes un vasaras maisījums , kefīrs, loki, pile etiķa, ola, svaigs gurķis.
10.05.2013 14:53 |
 
Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Interesanti, pirmo reizi lasu, ka kāds liek arī kartupeļus un desu klāt. :o

Uz ūdens bāzes 1x mūžā esmu ēdusi, drausmīgi!
10.05.2013 14:55 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es lieku
marinētas bietes
svaigi gurķi
daudz loki un dilles
vārītes olas
redīsi
kefīrs
nedaudz krējums
etiķis
10.05.2013 15:00 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
ūdeni ar pieleju nedaudz, jo pārāk bieza man nepatīk
10.05.2013 15:00 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Desa ;)
Gurķi
Redīsi
Loki, dilles.
Marinētās bietes.
Kefīrs + krējums
Sāls, pipari, sinepes.
10.05.2013 15:03 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Vārītas olas piemirsu :)
10.05.2013 15:03 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Kafejnīcās pirktās vienmēr škaida, parasti ir šausmīgas.
Man laikam viens no retajiem ēdieniem, kas vēl joprojām garšo čilli picā, ir viņu aukstā zupa.
10.05.2013 15:04 |
 
Reitings 341
Reģ: 06.05.2009
Piekritīšu par ūdeni aukstajā zupā, tieši tā liekas kā `samazgas`.
Ar zupu eksperimentēju (reizēm cherry tomātiņi, salātu lapas), bet pamatā sastāv no kefīra vai paniņām, marinētajām bietēm, olām, gurķiem un žāvētas desas + labi daudz zaļumu.
Vai gatavojat arī baltās zupas? To nekad neesmu gatavojusi, šķiet, ka bez bietēm nav tas . .
10.05.2013 15:09 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Es varbūt arī baltās aukstās zupas gatavotu sev, bet tā kā man mājās neviens nemīl gurķus vai skābenes, ko tur parasti izmanto, tad man vieglāk ir pagatavot biešu zupu, ko ēd visi.
10.05.2013 15:12 |
 
Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Paldies meitenes ;)
10.05.2013 15:18 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
burciņa aukstā zupa vasara
gurķi
tomāti
olas
dilles , loki
kefīrs
10.05.2013 15:44 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Vai gatavojat arī baltās zupas?


kartupeļi
olas
gurķis
sīpoli
loki
kefīrs
10.05.2013 15:45 |
 
Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Piekritīšu par Čili picas auksto zupu. Mmmmmm.. :) Ļoti garšīga + tagad viņai tur ir atlaižu kuponi.

Pati lieku marinētas bietes, svaigus gurķus, tomātus, vārītas olas, kefīru un sīpolu lokus :) Desa pie aukstās zupas negaršo.
10.05.2013 18:53 |
 
Reitings 704
Reģ: 29.01.2009
Taisu tikai balto :)
Olas, kartupeļi, svaigie gurķi, redīsi, loki, dilles, sinepes un obligāts nosacījums ir Talsu kefīrs :D
10.05.2013 19:01 |
 
10 gadi
Reitings 5180
Reģ: 29.01.2009
Kefīrs,
Marinētas bietes,
Desa,
Ola,
Svaigs gurķis,
Nedaudz tomāts - 1 vai 2 skatoties pēc lieluma.

Ja zupa sanāk pa biezu, nedaudz pieleju klāt filtrētu ūdeni. :)
10.05.2013 19:47 |
 
10 gadi
Reitings 5180
Reģ: 29.01.2009
Vai gatavojat arī baltās zupas?


nē. Man garšo ar bietēm. Agrāk draugs ēda tikai balto auksto zupa. Tāpēc sanāca taisīt tā kā uz divien - viena zupa ar un viena bez bietēm. Draugs pirms nekad neēda ar bietēm. Bet iegaršojās un nu taisam tikai ar bietēm.
10.05.2013 19:50 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits