Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Dārzeņi

 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Es atkal ar savām gatsronomiskajām vēlmēm.
Tātad dārzeņi. Vakar Maximā iepirku mini, mini burkāniņus.
Kā viņu sataisīt tā,lai viņi būtu pusmīktti, bet ne par mīkstu? Es zinu,ka vienā no GIR taisīja tādus dārzeņus. vai ar cepeškrānsi es to varu panākt? un cik ilgi viņi man tur ir jātur?
VOK pannas man nav...citādāk nezinu,kā tādus dabūt :D
10.05.2013 10:01 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Varbūt apvāri un tad cepenē, ja vēlies apbrūnināt? Nu vārot jau jutīsi, ka ir pusmīksti.
10.05.2013 10:02 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Vari atī cepenē.
Apzied ar eļļu, garšvielām ( ja vaig ) un liec iekšā cepenē :D
10.05.2013 10:04 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Domā jāvāra vispirms? Nesanāks tādi kā pļekas? galīgi mīksti un pusjukuši? es gribu,lai ir mīksti, bet ne par mīkstu :D
10.05.2013 10:04 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Zīle - cik ilgi jācepj?
10.05.2013 10:05 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Aptuveni kādas 10-15 min. Vari izvilk un pagaršot.
10.05.2013 10:05 |
 
10 gadi
Reitings 2751
Reģ: 29.01.2009
vāri bišķīt! :D
10.05.2013 10:06 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Man šķiet, ka mazliet apvārot nebūs pļekas, tas tāpat kā ar kartupeļiem-var mazliet apvārīt un tad cepeškrāsnī, līdz iegūst zeltainu brūnumu. Bet var droši, ka arī pa taisni krāsnī. Vai gatavu - pārbaudi manuāli ik pēc kādām minūtēm 10-15.
10.05.2013 10:06 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Resnos burkānus es cepu aptuveni 30 min. Cepenē.
Vari vēl sviestā un olīveļļā apcept/pavārīt, ļoti gardi sanāk. Piemet klāt vēl lauru lapu un sparģeļus - ņamma
10.05.2013 10:08 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Nu okej, varu mēģināt pavārīt.
ceru,ka būs gardi.
10.05.2013 10:09 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
nu man ir tādi galīgi maziņi un tieviņi. veikalā uzrunāja. laikam jau jaunie..nav resni.
10.05.2013 10:09 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Vēl šis nav slikts variants
http://m.youtube.com/#/watch?v=kDWPhiq4mrM
10.05.2013 10:12 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Es darītu tā, ka noblanšētu viņus un tad uz augstas temperatūras likutu krāsnī, tad būs zeltaini brūni un nebūs pļekaini. pirms likšanas cepreškrāsnī uzliktu mazliet jūras sāli, svaigi maltus piparus un olīveļļu.
10.05.2013 10:27 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
ak, dievs..kā ir noblanšēt? :D
10.05.2013 10:31 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Man šķita, ka blanšē tikai tomātus. Burkāniem taču miziņa nav jānovelk? :D čāča - iemet karstā ūdeni uz neilgu laiku - tikai aplaucējot, būs blanšēšana.
10.05.2013 10:33 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Kāda tumsonība no manas puses :D tagd zināšu.
10.05.2013 10:36 |
 
Reitings 419
Reģ: 29.01.2009
man patīk cepeškrāsnī cepti, ar mazliet sāli un olīveļļu. Ceptiem burkāniem tāda forša, interesanta garša.

Ar iepriekš „blanšēšanu” neesmu mēģinājusi. Cik ilgi viņus vajag pavārīt?
10.05.2013 10:37 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Sema.
Aptuveni 5 min.
Taču es pati arī neblanšēju :D esmu par slinku :D
10.05.2013 10:43 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Es blanšēju tā, ka ielieku sietā/caurdurī vai kā nu viņu sauc un no tējjkannas leju vārošu ūdeni virsū, bet to var darīt arī bļodā vai katliņā pārlejot ar vārošu ūdeni. Pēc tam ieliek dārzeņus atkal vēsā ūdenī. Tas nodrošina to, ka dārzeņiem saglabājas kraukšķīgums un, tieši kā Tu vēlies, viņi nepaliek pļekaini.

Man ļoti patīk šī metode ar jaunajiem mazajiem dārzenīšiem.
10.05.2013 10:44 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
cubiana - un cik tad ilgi tu viņus cep cepeškrāsnī? pēc tās blanšēšanas?
10.05.2013 10:45 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Cik ilgi viņus vajag pavārīt


Nav jāvāra vienkārši jāaplaucē. Patur maksimums kādas pāris minūtes karstajā ūdenī un tad obligāti atkal liek vēsā, lai neturpinās gatavošanās process.

Man vienkārši ļoti patīk gatavošanas process, tāpēc nav slinkums mēģināt visādus tādus knifiņus, bet domāju, ka, ja uzreiz liek krāsnī arī nekāda vaina nebūs.
10.05.2013 10:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits