Jā vai nē?

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Iespaidojoties no tēmas par bērniem..Kā jūs attiecaties ret bērnu pērsanu?Protams,ne par katru sīkumu,bet ta,par kaut ko lielaku.Piemēram,mana skatījuma,ja mans bērns nosauktu kādu radinieku par mauku (ka mani nosauca māsīca)-es viņu nopērtu..
09.05.2013 13:19 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Pievakare-nepiekrītu, varbūt tieši ja ne-vecāki bērnam mazliet uzšaus, varbūt tad viņš beidzot noreaģēs, ja savādāk nekā.

Protams, saprotu, ka visiem viedoklis nav viens, citiem varbūt ģimenes ir tik ļoti saliedētas, ka tas liekas norma, bet nu, ja manam bērnam kāda sveša sieviete (vienalga, māsa vai tante uz ielas) draudētu vai iespaidotu fiziski - man nagi niezētu pašai tai sievietei iekraut. Manuprāt, ir normāli, ja ģimene ir viens vesels un jebkādu audzināšanu risina ģimenes ietvaros (uzreiz nāk prātā krievu teiciens - не выноси сор из избы). Manuprāt, gan psihei (jo bērns jūtas drošībā), gan fiziskā ziņā (jo tad visādu vardarbību, piemēram, no vienaudžiem var apstādināt) ir labi, kad bērns zina, ka sveši cilvēki viņu nevar vardarbīgi iespaidot.

Un jā, kā jau minēju, nedomāju, ka vismaz pašlaik spētu būt baigi superīgā mamma, tāpēc vēl par bērniem nemaz nedomāju. Es tikai zinu, kā nevēlētos izaudzināt savu bērnu un kādus kompleksus nevēlētos viņam no bērnības dāvāt.
09.05.2013 21:29 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Es arī teorijā vienmēr biju pret bērnu fizisku (un arī morālu) iespaidošānu, tomēr pirms kāda laika piedzima brālis un mani uzskati krasi mainījās. Lai nerastos nekādi pārpratumi vai pārsteidzīgi spriedumi, gribētu piebilst, ka mūsu mājās balss netiek bez vajadzības pacelta, nenotiek fiziska iespaidošana un kopumā vide ir labvēlīga.

Ap diviem gadiem brāli sāka visus ārprātīgi dauzīt. Lai arī kas viņam tiktu teikts, skaidrots un uzmanība noversta, viņam no iekšienes nāca neprātīgas agresijas lēkmes. Man ir bez iemesla mests ar metāla rotaļlietām, pie tam apzināti, lai nodarītu pāri. Būtībā uz šo brīdi (jau piektais gads) liela daļa viņa izdarību ir apzināts kaitējums kādam. Neviens nezin un nesaprot kāpēc tā ir. Vārdu "nedrīkst" viņš nesaprot, skaidrojumus ignorē un uzšāviens pa dibenu viņu nebiedē. Viņš iet pa dzīvi ar filozofiju "Gribu un daru". Ir nepārtrauktas histērisjas uz veikalu grīdām.

Man nav ne jausmas, kā ar ko tādu var tikt galā.
09.05.2013 21:36 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Noslēpumainā,

Nav taču tikai 'pa labam' un sišana, ir taču arī sarāšana.

Un kur garantija, ka , Tu , sitot bērnu, iemācīsi viņam pakļauties, ko drīkst, ko ne, nevis viņš sapratīs, ka , ja mammai/tētim/brālēnam nepatīk tas, ko daru, tad sit, tātad es varu tāpat. Sīcis aiziet uz bērnu dārzu, kaut kas nepatīk, sit citiem.

Turklāt sist publiskā vietā - visi citi bērni var tāpat iedomāties.
09.05.2013 21:37 |

Reitings 1492
Lust for life,

un ko ārsts saka?
09.05.2013 21:38 |

Reitings 1283
Poppy,

Ārsts saka, ka tā ir normāla bērna uzvedība. Šādas agresijas lēkmes itkā esot normālas. Bet viņam kā no iekšienes tas viss nāk - nepārtraukta aurošana, dūru vicināšana.

Ārpus mājas viņš noslēdzas, ir nenormāli kautrīgs un viegli aizskarams, bet mājās atkal sāk traci. Man liekas, ka tas tomēr vienmēr ir bijis apzināti. Pašlaik topā ir melošana un manipulēšana, ne pa bērnišķīgo.
09.05.2013 21:41 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Lust for Life, zinu, smieklīgi skan, jo ieteikums visparastākais - bet vai gana daudz pievērsāt un pievēršat viņam uzmanību un mīlestību?
Atceros, ka pašai arī bija daudz skandālu un iemesls tiešām bija šis visparastākais. :) Lai gan vecāki neapšaubāmi pievērsa uzmanību un mīlēja, tomēr es to kaut kādā brīdī sazin kādēļ nejutu.
09.05.2013 21:48 |

Reitings 1283
Pievakare, zinu, ka šī būs vissmieklīgākā atbilde, bet viņam visa ir daudz reižu vairāk nekā man jebkad bija. Vecāki ir kopā, māsa arī ir, visu laiku viņš ir apčubināts un lutināts. Viens no maniem minējumiem ir tas, ka viņš ir izlutināts un nezin robežas, bet nav ne jausmas, kurā brīdī tas notika.
09.05.2013 21:52 |

Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Nu man ljoti nepatiik,ja vecaaki saviem beerniem nesaka un neizraada ja beerns pret kaadu citu pieauguso atljaujaas izteikties un izriikoties kaa grib ar rupjiibaam utt..tas manupraat ir nepareizi
09.05.2013 21:55 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Ap diviem gadiem brāli sāka visus ārprātīgi dauzīt. Lai arī kas viņam tiktu teikts, skaidrots un uzmanība noversta, viņam no iekšienes nāca neprātīgas agresijas lēkmes. Man ir bez iemesla mests ar metāla rotaļlietām, pie tam apzināti, lai nodarītu pāri. Būtībā uz šo brīdi (jau piektais gads) liela daļa viņa izdarību ir apzināts kaitējums kādam. Neviens nezin un nesaprot kāpēc tā ir. Vārdu "nedrīkst" viņš nesaprot, skaidrojumus ignorē un uzšāviens pa dibenu viņu nebiedē. Viņš iet pa dzīvi ar filozofiju "Gribu un daru". Ir nepārtrauktas histērisjas uz veikalu grīdām.

Man nav ne jausmas, kā ar ko tādu var tikt galā.
Par krišanu zemē veikalos. Izplatīta parādība. Jūsu vecākiem savulaik bija zināmas zāles pret visām kaitēm - arī krītamo. Man bija tikai 12, kad māsai piedzima meita. Jau tad man tika skaidrots, ka krītamā kaite savādāk kā "pa pēcpusi, kamēr pats sāk stāvēt un staigāt" neārstējas.
Ja runa ir par izlaistību. Sieva savulaik strādāja bērnudārzā. Arī tur gandrīz katrā grupā ir tādi kaušļi, kuri uzskata, ka viņiem viss atļauts. Pārrunas. Bez rezultāta. Vadība saka: "Runājiet ar vecākiem!" Jā, runā ar vecākiem. Atnāk divmetrīgs tēvainis (tētuks) un šļupst: " Mēs ar viņu netiekam galā!" Pieaudzis divmetrīgs vecis, kurš turklāt darbā vēl ir priekšnieks, nevar tikt galā ar izlaistu trīsgadīgu kverpli!!!!!!!!!! Pie tam - cieš vispirms - CITU VECĀKU BĒRNI! Protams, audzinātāja tā nedrīkst, bet man gan tādam tētukam gribas pateikt: "Izspļauj to "desu", kas tev ir mutē un pasaki savam zelta gabaliņam, kā pareizi jāuzvedas!"
09.05.2013 22:42 |

Reitings 1223
Reģ: 23.04.2010
Esmu par pēršanu :D Mēs tā augām un viss kārtībā, bet tagad ar šausmām skatos uz jauno paaudzi, visatļautība, bērns var māti nosaukt par mauku, bet māte šim iešaut pa muti nevar, jo, redziet, sīkais pasūdzēsies bērnu tiesību aizsardzību centrā vai kur ..
Nu vispār šī ir viena no tēmām, kas mani uzkurina!
09.05.2013 22:49 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
Noslēpumainajai gan kruti - atnāk no veikala un noslāna ar siksnu. Apgalvo gan, ka trauma nekāda nav atstāta, bet katrā otrajā komentārā izklāsta situāciju, kurā gribētu kādu noslānīt.
09.05.2013 22:54 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Esmu par pēršanu Mēs tā augām un viss kārtībā, bet tagad ar šausmām skatos uz jauno paaudzi, visatļautība, bērns var māti nosaukt par mauku, bet māte šim iešaut pa muti nevar, jo, redziet, sīkais pasūdzēsies bērnu tiesību aizsardzību centrā vai kur ..
Nu vispār šī ir viena no tēmām, kas mani uzkurina!
Gandrīz visiem maniem jauniešiem ir teikts, ka mūsu starpā darbojas nerakstīts līgums - es par viņu rūpējos, viņš - mani klausa. Ja līgums tiek lauzts, nav mans pienākums viņu uzturēt. Ja tiek iesaistīta trešā puse, lai savas līgumsaistības varētu nepildīt, tad tā trešā puse tevi, jaunais draugs, arī uztura. Pilnīgi nopietni, esmu teicis, - viens zvans jebkādiem bērnu tiesību aizstāvjiem ar sekojošām nepatikšanām, un es nonāku pie slēdziena, ka tev, jaunais draugs, mūsu ģimenē nepatīk! Nu, ko! Esi sveicināts, bērnu nams! Tur, visticamāk, būs labāk! Tantes taču neliks istabu kārtot, trukus mazgāt un ķemmēt matus no rīta! Lieliska vieta!
09.05.2013 22:57 |

Reitings 4073
bandita,dod Dievs,lai tavs bērns būtu kārtīgs un labi audzināts,lai tev nav kauns par viņu.Vienkārši mūsdienās bērni ir tik izlaisti..Protams,ne visi,bet lielākā daļa noteikti.
09.05.2013 22:59 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
No kāda sociāla slāņa ir tavi radi, kur māsīca tik daiļrunīgi runā?
09.05.2013 23:01 |

Reitings 1223
Reģ: 23.04.2010
Vienkārši mūsdienās bērni ir tik izlaisti..Protams,ne visi,bet lielākā daļa noteikti.

Es par šo pašu, pavērojot veikalos, parkos, nu jebkur sabiedrībā. Žēl vecāku :D
Gribas viņu vietā uzšaut tiem sīčiem.. Nu var jau būt, ka es vienkārši esmu psihiski nelīdzsvarota, ka mani tas viss kaitina :)
09.05.2013 23:02 |

Reitings 4073
bandita,tēvs normāls,žēl,ka sievu sev gan izvēlējies..labāk neizteikšos :D
09.05.2013 23:04 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Uzskats par pēršanu ir atkarīgs no bērnības pieredzes un izglītotības pakāpes.
Tos, kurus vecāki bērnībā pēra, ir pārliecināti, ka sišana ir vienīgais veids, kā audzināt. Bet bērns ir cilvēks. Ja jūsu vecmamma jūs neklausītu, vai jūs arī viņai uzšautu? Vai niknam priekšniekam arī uzšautu, lai nebļauj? Vai tomēr mēģinātu atrisināt situāciju neliekot lietā fizisko spēku? Ir iespējams izaudzināt normālu bērnu nesitot. Tāpat kā vīrieši var sarunāt visu ar savām sievietēm, viņas nesitot. Protams, ne visi man piekritīs, jo daudzi vīrieši uzskata, ka sievietei, kas "neklausa" vai "nesaprot" ir jāiesit. Un izglītotam cilvēkam parasti ir pietiekami daudz saprāta, lai varētu ne tikai ar līdzcilvēkiem, bet arī ar bērnu visu sarunāt.
09.05.2013 23:16 |

Reitings 1492
teika spolite

++++++++++++++++++
09.05.2013 23:18 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
uzskatu, ka bérnus sit tikai tie, kas nav spéjígi, nemák vinjus citádák izaudzinát! kápéc bérnam jáciesh par ko, ka vecáki kaut ko ir salaidushi délí? tá ir vecáku kljúda, ka bérns var máti, másícu, vai vienalga ko nosaukt par mauku! vai arí síká mamma tevi aiz muguras sauc par mauku, un bérns ká papagailis- ko dzird, to atkárto!

vispirms jánoper ar ádas siksnu visas mammas, kas celj siksnu/roku pret bérnu! un tas, ka te káda raksta, ka ir izaugusi normála, tikai tápéc, ka vinju péra - tieshám? káds briesmonis tad tu biji? mani vecáki, paldies vinjiem par to, nekad nav mani situshi! ne es izlutináta biju, ne dícu,lai ko nopérk, ne váljájos veikalos pa grídám - mamma mácéja bez périena izaudzinát normálus, pieklájígus bérnus!
09.05.2013 23:34 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Atbalstu tikai taadaa gadiijumaa, kad vairs nekas cits nepaliidz (ir buuts pie aarstiem, psihologiem utt) un beerna darbiibas apdraud vinja pasha vai citu cilveeku dziiviibas. Ja savaadaak siicis nesaprot, ka nedriikst citiem kost liidz asiniim vai turpina zagt, tad peedeejaa ceriiba ir dakteris Beerzinjsh.
09.05.2013 23:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits