Smēķēšana uz balkona!

Reitings 33
Reģ: 31.03.2013
Labrīt!
Sēžu tagad no rīta pie datora un jūtu ka ož pēc cigarešu dūmiem. Pati es nesmēķēju.
Pieeju pie loga paskatos un tur kaimiņš pīpē uz balkona. Biju domājusi ka tagad jau visiem ir zināms tas likums ka uz balkoniem un lodžijām pīpēt ir aizliegts. Jums arī tādi kaimiņi ir?

Tagad vēl tās karstās dienas ka logu turēt ciet nav iespējams.. un ja man jāsēž savā istabā un vēl jabūt kaut kādai pasīvajai smēķētājai... kaitina tas vienkārši. Vienreiz jau aizrādīju kaimiņam, bet nu viņam pie vienas vietas ko viņam saka. Reizēm vienkārši kad viņš tur pīpē gribās ūdeni uz galvas uzgāzt. :D
09.05.2013 09:42 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Un kuram tad tas var nodarit lielaku kaitejumu kaa man pashai?!
Tiem, kuriem jāosta tie dūmi, kaitējums ir lielāks nekā tev pašai. Par sunīti padomā, citi cilvēki par suni sliktāki?
09.05.2013 12:19 |

Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Mani arī kaitina visi smēķētāji, tā vien šķiet, ka viņiem nav robežu. Iet, smēķē visur, kur pagadās. Man personīgi tas ir ļoti traucējoši. Kāpēc man, cilvēkam, kas nesmēķē, jākļūst par kaut kādu pasīvo smēķētāju citu pīpētāju dēļ??? :@

AR LIKUMU AIZLIEGT VISPĀR SMĒĶĒT SABIEDRISKĀS VIETĀS, ĒSTUVĒS UTT.
09.05.2013 12:22 |

Reitings 112
Reģ: 15.10.2011
Es uzskatu, ka pīpēt drīkst tikai tur, kur tas netraucē citus - ne uz balkoniem, kāpņu telpās, pieturās, pie skolām un sabiedriskām iestādēm, jo smēķēšana ir kaitīga, it īpaši pasīvā. Tā nav tikai nepatīkama smaka, tas ir nopietns drauds veselībai - dūmu sastāvā ir tvana gāze, zilskābe uc., kas tieši veicina sirds un asinsvadu slimību rašanos. Šajā strīdā smēķētājiem ir pazemīgi jāpiekāpjas - jāsmēķē tā, lai tas citiem netraucētu, jo nevar nostādīt vienas grupas ,,intereses" augstāk par otras grupas veselību.

Ieva - ja dzīvnieki Tev ir svarīgāki par cilvēķu, par ko tad mēs šeit runājam? Un vispār diemžēl Tava mazā sunīša plaušeles jau sen ir sabojātas, jo cigarešu dūmi no cilvēka plaušām izvēdinās tikai pēc 20 min. Suņuks pasīvais smēķētājs. Noskati jau jaunu, šis ilgi laikam nedzīvos diemžēl - sorry, ka skarbi, bet patiesība.
09.05.2013 12:37 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
apelsinu_sirds_pusite
mana opja suns jau 11.to gadu ir pasivais smeketajs, taka nemuldi nu viss, ka ilgi nedzivos!
09.05.2013 12:44 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Mani arī kaitina visi smēķētāji, tā vien šķiet, ka viņiem nav robežu. Iet, smēķē visur, kur pagadās. Man personīgi tas ir ļoti traucējoši. Kāpēc man, cilvēkam, kas nesmēķē, jākļūst par kaut kādu pasīvo smēķētāju citu pīpētāju dēļ??? :@

AR LIKUMU AIZLIEGT VISPĀR SMĒĶĒT SABIEDRISKĀS VIETĀS, ĒSTUVĒS UTT.

Un re, kur atbilde:
Lieta tada, ka LV tu nevari pipet gandriz nekur... te pietura, te piemineklis pie kura nevari, te parks, te beerni apkart, te no majas 10 m janoskaita, ja vel kada skola tuvuma, vai bernudarzs tad ari nevari!

Latvijā tiešām NEKUR nevar smēķēt, izņemot savās mājās un uz ielas (un tad arī ierobežotās vietās). Nesmēķētājiem jau laikam aizliegumu nepietiek.
Bet mani arī kaitina gan mazi bērni, gan jaunās māmiņas, bērni parkos un sabiedriskās iestādēs, vietās un veikalos, cilvēki, kuri ēd uz ielas, kad es to nevaru darīt, sasvīduši cilvēki sabiedriskajā transportā un dzērāji uz ielām. Man riebjas mani kaimiņi, kuri visu laiku dzer savās mājās un otri kaimiņi, kuri visu laiku bļauj ķērcošā balsī uz savu suni un visu dienu skandina radio uz pilnu klapi, kad es gribu izbaudīt klusumu. Tāpat arī kaimiņienes hruščovkās, kuras 10os sestdienas rītā klapē karbonādes un vakaros cep kartupeļus. Bet tādēļ es nepsihoju kā te daža laba un nevācu parakstus, lai to aizliegtu.
Ir jāmāk atrast kompromisi, bet dažas te vispār nezina, kas ir kompromiss. Manuprāt, smēķētāji ir jau gana diskriminēti, lai ierobežotu viņus vēl viņu privātajā telpā un personīgajā īpašumā. Tā tad jau būtu cilvēktiesību pārkāpšana.
Mani kaitina šī smēķēšanas aizliegšana- nu nepīpēs neviens NORMĀLS cilvēks parkā blakus mātei ar bērnu vai sēžot bērnu laukumā. Mani daudz vairāk kaitina ķērcoši sīkie parkos, nevis cilvēks, kurš apsēdies izbaudīt cigareti.
09.05.2013 13:01 |

Reitings 1023
Reģ: 25.08.2010
Es nosmēķēju piecus gadus un tagad ceturtais gads iet kopš esmu atmetusi un nesaprotu , kā es varēju ar kko tik dumju nodarboties tik ilgi. Iesaku jums atmest arī :D
09.05.2013 13:09 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
kāpēc man būtu jācieš no CITA, nevis manas, vēlmes mani bendēt ar smēķu dūmiem?
tā ir jūsu, smēķētāju, izvēle un tā ir brīvprātīga. neviens nav piespiests nedz sākt, nedz atmest. tāpēc ir necienīgi pīpēt vietās, kur citiem, arī pīpētājiem, tas var traucēt.
09.05.2013 13:11 |

Reitings 7743
koshlene, bērni veikalā vai parkā bojā tavu veselību? Ja smēķētāji arī ievērotu tos likumus, viss būtu ok, bet viņi smēķē visur!
09.05.2013 13:15 |

Reitings 3966
man kaimiņi tualetē smēķē, līdz mums dūmi arī nonāk šad tad. Jūtu tapēc, ka pati nesmēķēju :( ko man darīt ? :D Pārvietoties pa istabu man nedrīkst, jo radu troksni, a pīpēt kaimiņi drīkst? :D
09.05.2013 13:20 |

Reitings 15092
Jā, aizliedziet vēl pīpēt man pašai uz sava personīgā poda. :D Bišķi smieklīgi jau paliek tie komentāri...
09.05.2013 13:22 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Necienīgi, atvainjos, ir arī nopirsties sabiedriskajā transportā :D Galvenais, ka viss jau pateikts - normāls smēķētājs bērnam virsū nepūš un pieturā nesmēķē, nē, vēl nav labi, tiešām uz poda jau aizliegs smēķēt. Loģiski, ka rodās pretreakcija.
09.05.2013 13:28 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
par šo jau es izteicos iepriekšējā tēmā:D riebjas vienkārši tie pīpētāji uz balkona ..kādēl man jābojā gaiss? un vēl pelni birst uz tīrās veļas , kura žāvējas uz balkona!ar likumu vajag aizliegt bojat citiem veselību
09.05.2013 13:31 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
nu tad javac paraksti, kas aizliegtu pipet sava tolete uz sava poda :D
09.05.2013 13:32 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
un par podu runājot, Zaķi, tavi dūmi tad ir jāelpo ari citiem. Man arī ir tāds kaimiņs , kurš mēdz pīpēt uz poda , bet smaka ir pa visu manu dzīvokli, pretīgi vienkārši!!!
09.05.2013 13:33 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es zinu par, ko es rīkošu parakstu vākšanu - par saimniekiem, kas nevīžo savu suņu kakas novākt, tagad,pavasarī, rajons izskatās pēc sūdu ielejas, lieliski :D
09.05.2013 13:34 |

Reitings 874
Kā vienmēr kārtējā bezjēdzīgā diskusija, jo...
Kādreiz kad dzīvoju dzīvoklī, es gāju pīpēt uz lodzījas (iestiklotas), izliecos pa logu laukā - likumu nepārkāpju, viss OK. bet taja pašā brīdī manā dzīvoklī bija ļoti spēcīgi jūtama citu kaimiņu, lēto cigarešu smaka gan WC, gan virtuvē, bet ar traci nevarēju celt, un nevis tāpēc, ka pati pīpētu, bet tāpēc, ka cilvēks pīpē SAVĀ privātajā teritorijā un tur neko nevar viņam izdarīt! Cita lieta par pīpēšanu kāpņu telpā!

Bet nu labi, ka tagad dzīvoju privātmājā un pīpēju kur gribu, un neviens man neko nevar pārmest!
Tik atkarīga lai pīpētu sabiedriskās vietās,kur it kā nedrīkst - es nepīpēju, cienot citus, arī necenšos pat atļautās vietās pīpēt nepīpējošu cilvēku klātbūtnē!

Un tām, kas te saka, ka pīpētājas ir nervozas mātītes (to laikam autore teica), vot tas gan ir likuma pārkāpums, nevis smēķēšana uz lodžijas vai atvērta loga, par balkoniem nezinu - drīkst vai nē!
Mana izvēle ir pīpēt, man tas netraucē, citiem arī ar to netraucēju un nevienam nebūs man mācīt, ka tas ir slikti vai labi!
09.05.2013 13:37 |

Reitings 3966
Sesilla tu pirmā parakstīsies. :D un tad es
09.05.2013 13:38 |

Reitings 874
Es zinu par, ko es rīkošu parakstu vākšanu - par saimniekiem, kas nevīžo savu suņu kakas novākt, tagad,pavasarī, rajons izskatās pēc sūdu ielejas, lieliski

+++ o, jā, šis būtu pat ĻOOOOOTI vajadzīgs!
09.05.2013 13:38 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
rīkošu parakstu vākšanu - par saimniekiem, kas nevīžo savu suņu kakas novākt, tagad,pavasarī, rajons izskatās pēc sūdu ielejas, lieliski

jēj...es pat būtu gatava tajiem suņu dirsinātājiem nostāties blakām un vai nu savākt to sūdu, vai apēst..točna 2x ēst suņa sūdu neietu..
mūsu pusē arī nomīnēts viss...
09.05.2013 13:50 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
*un vai nu likt savākt to sūdu, vai apēst.
09.05.2013 13:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits