Smēķēšana uz balkona!

Reitings 33
Reģ: 31.03.2013
Labrīt!
Sēžu tagad no rīta pie datora un jūtu ka ož pēc cigarešu dūmiem. Pati es nesmēķēju.
Pieeju pie loga paskatos un tur kaimiņš pīpē uz balkona. Biju domājusi ka tagad jau visiem ir zināms tas likums ka uz balkoniem un lodžijām pīpēt ir aizliegts. Jums arī tādi kaimiņi ir?

Tagad vēl tās karstās dienas ka logu turēt ciet nav iespējams.. un ja man jāsēž savā istabā un vēl jabūt kaut kādai pasīvajai smēķētājai... kaitina tas vienkārši. Vienreiz jau aizrādīju kaimiņam, bet nu viņam pie vienas vietas ko viņam saka. Reizēm vienkārši kad viņš tur pīpē gribās ūdeni uz galvas uzgāzt. :D
09.05.2013 09:42 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
čāča

Es neiespringstu uz to kā kāds anonīmā forumā mani nosauc, šajā gadījumā par mātīti. Laižu gar ausīm un laimīgi dzīvoju tālāk.
09.05.2013 11:33 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nu e skaut kā neredzu, ka smēķētājas te citas lamātu par mātītēm u.c. rupjības..

E-cigaretes nav risinājums. Man daudzi paziņas ir nopirkuši, pamēģinājuši un ātri vien sapratuši, ka kaifa nekāda..
09.05.2013 11:34 |

Reitings 539
Ai, nu meitenes, nav runa par to, ka jūs vai mēs agresīvas, bet jūs indējat pret mūsu gribu mūs un mūsu bērnus. Gribi uzsmēķēt? Nu, aizej tālāk uz kādu klusu vietiņu, nevis slēgtā kāpņutelpā, liftā vai pie loga, vietās, kur dūmi nāk iekšā. Piedomā, pie tā, ka citiem tas nepatīk, un nedari tā, kā citiem nepatīk. Neaizliedzam taču smēķēt pavisam, respektēsim cits citu un miers.
09.05.2013 11:36 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Man draugs grib e-cigareti. Bet nedomāju,ka ir jēga.

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
viņas ir tik dažādas, ir arī tādas, kas riktīgi garšo pēc nikotīna (ne tikai nikotīnu saturošas) īstiem atkarībniekiem. citas kā ūdenspīpe cigaretē.

Reitings 11698
a, dūmi tak ir tāpat no e-cigaretēm, ne?
leah - es neuzskatu,ka jāuzpurējas tikai smēķētājiem. Jā, okej, mana rī nav pieņemama pīpēšana kāpņu telpās un vēl nezkur, bet nu coomoon..tas ir mans balkons. kur lai es pīpēju? pat uz poda nevar,jo tak viss iet pa dzīvokļiem. tagad skriet, pļavas vidū pīpēt, lai tikai neviens nesmēķētājs netiktu traumēts?
09.05.2013 11:39 |

Reitings 6299
es nezinu, vai Rīgā jau ir, citur ir speciāli e-cigarešu veikali, kur var bezmaksas pamēģināt. komplekts maksā ap 50 eur, un tad ik pa laikam ir jāpērk papildus ''tabaku'', ko nomainīt cigaretē. tad arī var nomainīt garšas, kuru ir vairāk, kā sajēgas. un viņi iesaka nepirkt ķīniešu izstrādājumus, no kuriem nekādas jēgas neesot (gan jau ir arī labi uztaisītas, konkurences cīņa :D )
nezinu, vai pie Latvijas cigarešu cenām šie ir izdevīgi, vēl neesmu rēķinājusi, bet valstis, kur viena paciņa maksā 5 eur un vairāk, e-cigarete ir izdevīgāka.
09.05.2013 11:42 |

Reitings 6299
čāča, nē, ir tikai ūdens tvaiki (dūmu ilūzija), kas nesmird, tāpēc var pīpēt jebkādās telpās. Tāpēc arī lidmašīnās kkādas vienreizlietojamās pārdod. bet sava nikotīna deva tiek iegūta bez apkārtējo traucēšanas.
09.05.2013 11:46 |

Reitings 2805
Reģ: 25.07.2011
Nu jau drīz vispār nebūs nevienas vietas, kur pīpēt. Šobrīd sanāk, ka pīpēt es varu savā dzīvoklī iekšā (un kad sāks degt dzīvokļi viens pēc otra, būs jautri) un kaut kur uz ielas, kur garāmgājējiem traucē un to arī drīz vien gan jau aizliegs. Tā mēs uzsāksim kaut kādu slepeno kultu man liekas, visi sēdēsim vienā telpā un pīpēsim :D
09.05.2013 11:47 |

Reitings 2186
Vispār aizbraucot pie mammas ciemos uz 9 stāvu bloku māju ievēroju, ka tur kaimiņu ķīviņi ir izteiktāki. Tur kaimiņi "ēdās" par pilnīgi visu, ka tik pakasīties un otram uzbraukt. Un te jau vairs neiet runa par smēķēšanu kāpņu telpā, bet kā jau te minēja - remontdarbiem, zupu, kaķu brēkšanu, bērnu dipināšanu, seksu un pat par to cik voltu spuldzīti kāpņu telpā labāk skrūvēt.
Taču vietā, kur dzīvoju es, te nekas tāds nenotiek VISPĀR! Vienīgais, kas mazliet kaitina ir blakus kaimiņu atkritumu maisi, kurus izliek ārā pie savām durvīm, respektīvi, kāpņu telpā un vasarā smaka ir briesmīga, kaut arī šis jautājums ir atrunāts līgumā un vispārējos kārtības noteikumos.
09.05.2013 11:50 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
labi, ka manai mājai nav lodžijas :D
09.05.2013 11:51 |

Reitings 11698
Man arī ir ivena exelenta kaimiņiene. tik dzirdu,kā mūs aprunā - ta mēs kaķus laižot kāpņu telpās, ta mēs ar atkritumu maksāšanu šamucamies. lieki teikt,ka kaķus iekšā nelaidām, i vēl izmetām ārā, jo nomīž mūsu durvis un mans runis iekšā plosās. un atkritumus maksājam par 3 cilvēkiem, kaut iekšā dzīvojam tikai divi...sejā smaida,kā saulīte, bet atliek vien nejuši dzirdēt sarunu nākot iekšā..lai tik panāk šurp...pensenes.
09.05.2013 11:54 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Tā nu tas ir, ka pīpētājam nepīpētāju nesaprast, jo pīpētājs tā saradis ar cigarešu dūmu smaku, ka nemaz to nejūt, taču nesmēķētājam tā jūtama pa gabalu. Un nāk tā smaka pa logu iekšā, ja kāds apakšā smēķē, ka maz neliekas, tikai, kad sajūti (piemēram, ja atrodies blakusistabā), logu taisīt ciet jau ir par vēlu. Vienīgais variants - izvēdināt, bet ko darīt, ja smēķētāji apdzīvo vairākus stāvus zem nesmēķētāja un dažs dūmu velk ik pēc 20 minūtēm...
Balkons var būt pīpmanim piederošs, taču gaiss, kas tiek maitāts, ir viens uz visiem (kā tur bija ar čurātāju celiņu baseinā?)
09.05.2013 11:57 |

Reitings 2805
Reģ: 25.07.2011
Es savos pusaudža gados pīpēju uz nebēdu, mājas uz balkona, savā istabā, slēpu no vecākiem, bet nekad baigi neņēmos... Viņi nepīpē, nekad nav pīpējuši. Kā mani nepieķēra, ja tie dūmi tik vienkārši un uzreiz sajūtami?
09.05.2013 11:59 |

Reitings 2186
Sibilla
1) vai nu to darīji, kad vecāki nebija mājās un paspēji telpas izvēdināt
2) vai Taviem vecākiem nav spēcīgas ožas
09.05.2013 12:01 |

Reitings 2186
Jo principā nesmēķētāji (it sevišķi tie, kas nekad nav smēķējuši) šo smaku izjūt pastiprināti.
09.05.2013 12:02 |

Reitings 7743
Piemēram mani vairāk satrauc nevis tie dūmi, kas nāk no kaimiņu logiem, bet gan kūpošie benčiki, kas tiek lidināti, kur pagadās, negribētos viena stulbeņa dēļ palikt bez iedzīves labākajā gadījumā. Jā, visi smēķētāji tādi nav, ir arī kulturāli, bet tieši idiņu dēļ arī kašķis sākas un normālie smēķētāji arī jūtas aizvainoti. Es neesmu pret, piekrītu, ka vajadzētu normālus likumus un atļaut normālās vietās, kur nevienam netraucē, atļaut smēķētājiem izpausties. Mani kā nesmēķētāju konkrēti kaitina, ka uz ielas vai pie ieejas lielveikalā jāiet cauri dūmu mākonim, tur cilvēki pat nejēdz tos 10 metrus ievērot, nedod Dievs, dūmi jāosta arī mājās, sēžot savā istabā, protams, ka dusmas uznāk, tādēļ saprotu, ka var traucēt arī kaimiņu cigarešu dūmi uz balkona.
09.05.2013 12:08 |

Reitings 295
Reģ: 24.10.2012
Mani kaimiņi savā lodžejā ļuļķē, dūmus redzu, taču manā lodžejā nekas nenokļūst - tātad mani netraucē. Vairāk traucē tie, kas uz ielas pīpē lētās cigaretes, kuru dūmi tad aizmugurē ejošajiem sejās tiek.
Esmu pozitīvi noskaņota pret tinamo cigarešu un pīpju lietotājiem. Vismaz nepīpē draņķus un apkārtējiem nav nepatīkami.

E-cigaretes nav tas. Derēs tikai tiem, kam ir nepieciešamība pēc nikotīna, nevis pīpēšanas procesa.
09.05.2013 12:11 |

Reitings 295
Reģ: 24.10.2012
Man ir trakāk, dzīvoju 12 stāvu mājā - 4. stāvā, un man pilns balkons ar lidinātiem benčikiem, citās vietās pat tiekot uz linoleja ir izdedzināti caurumi. Mani tracina fakts, ka man visu laiku jāstreso par tiem benāriem.

Tas jau, manuprāt, ir slimi. Tik bezatbildīgi cilvēki. Ar tādiem ietu un celtu traci, jo apdraud visu drošību. Uzskatu, ja pīpē, tad nedrīkst nekur neko sviest, tikai pelnutraukā. Arī kāpņutelpās nav īsti normāli pīpēt, tualetēs vispār čau.
09.05.2013 12:14 |

Reitings 158
Reģ: 14.04.2013
Es dzivoju privatmaja, bet pat ja dzivotu daudzstavu maajaa, tad es noteikti ari ietu uz balkona pipet un man ipasi neinteresetu, ko par to domaa mani kaimini.
Lieta tada, ka LV tu nevari pipet gandriz nekur... te pietura, te piemineklis pie kura nevari, te parks, te beerni apkart, te no majas 10 m janoskaita, ja vel kada skola tuvuma, vai bernudarzs tad ari nevari! Zb, tad kur lai ppiipee tiesham...
Labi, ka es vairs nedzivoju Latvija... Tad man tadas problemas nav ar slapstiishanos un liishanu kruumos katru reizi, kad gribas uzvilkt duumu!
Te mees normali aizejam uz speli, futbolu skatities piemeram un pat tur var pipet, jo taas nav iekshtelpas! Principaa piipee kur vien veelies. Paradiize!
Un kuram tad tas var nodarit lielaku kaitejumu kaa man pashai?! :)
Vienigais, no kura es piipeeju pa gabalu, tas ir mans mazais 2 menesus vecais sunitis. Tomer zel sabojat vina mazas plausinas njemot lidzi uz vannasistabu, kur es pipeju... Pagaidu, kad izvedinasies un miers. Dziivnieki man taa teikt svarigaki par cilvekiem :)
09.05.2013 12:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits