Smēķēšana uz balkona!

Reitings 33
Reģ: 31.03.2013
Labrīt!
Sēžu tagad no rīta pie datora un jūtu ka ož pēc cigarešu dūmiem. Pati es nesmēķēju.
Pieeju pie loga paskatos un tur kaimiņš pīpē uz balkona. Biju domājusi ka tagad jau visiem ir zināms tas likums ka uz balkoniem un lodžijām pīpēt ir aizliegts. Jums arī tādi kaimiņi ir?

Tagad vēl tās karstās dienas ka logu turēt ciet nav iespējams.. un ja man jāsēž savā istabā un vēl jabūt kaut kādai pasīvajai smēķētājai... kaitina tas vienkārši. Vienreiz jau aizrādīju kaimiņam, bet nu viņam pie vienas vietas ko viņam saka. Reizēm vienkārši kad viņš tur pīpē gribās ūdeni uz galvas uzgāzt. :D
09.05.2013 09:42 |

Reitings 2796
Reģ: 20.10.2009
mcbarbie- es arī nezinu kur,
ārā piemēram pie manas mājas ir bērni, smilšukaste utt.. tur arī nedrīkst tātad...

pagrabā iet?!

ļoti sanikno šī tēma..
09.05.2013 10:03 |

Reitings 33
mcbarbie Ej tur kur nav sabiedriska vieta ja vien nedzīvo kādas pilsētas pašā centrā.
Ap manu māju ir neskaitāmi daudz vietu kur aizvilkt pakaļu un ar to smēķi nervus nomierināt un nav pat tālu jāiet, tikai žēl ka tie cilvēki ir tik slinki.
09.05.2013 10:06 |

Reitings 33
Šēka Starpcitu, ar varu naviens neliek lasīt:D Man interesēja to cilvēku domas kuriem ir tāda situācija kā man nevis kuri paši kūpina uz balkoniem vai kuriem nav ne jausmas kur tad var smēķēt.
09.05.2013 10:08 |

Reitings 500
Reģ: 11.04.2013
Man patīk pīpēt, es no tā gūstu baudu un man ir pilnīgi vienalga, ka kādam tas besī. es uz sava balkona varu darīt, kas man ienāk prātā! - tikai man nav balkona :(
09.05.2013 10:08 |

Reitings 2796
Pelīte* Tev bija jābūt gatavai dzirdēt arī pretējo viedokli!
09.05.2013 10:11 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es ar apakšējiem kaimiņiem karoju :D Viņi smēķē visur - kāpņu telpā, savā vannasistabā (un tad pa ventilācijas šahtu tas viss tā forši nāk iekšā manā dzīvoklī), uz balkona. Nu neko, tiklīdz sajūtu viņu pīpuļu aromātu, slēdzu iekšā ventilatoru, kura skaņa viņiem "ļoti patīk" :D

Reitings 347
Reģ: 15.03.2013
Mani varbūt kaitina smaka,kad kaimiņš vāra kāpostu zupu, un man tas jāosta..! To arī aizliegsim?

:D es tā sasmējos :D

Jā, es arī piekrītu tam, ka balkons ir dzīvokļa sastāvdaļa un neviens man nevar norādīt, ko es daru un nedaru savā īpašumā.

Un par aizliegumu pārdot cigaretes Latvijā- tas vienkārši nenotiks un ir pilnīgas muļķības. Ar to jau cilvēki nebeigs smēķēt, kaut kur jau viņi tās cigaretes pirks tāpat. Vienīgais pie kā valsts nonāks- nenormāls kontrabandas pieaugums Latvijā.

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
limni
starpcitu musu maja ir viena tada veca ar dzivi neapmierinata vecene kurai besi ka kaiminiene zem vinas taisa est, jo nak augsa dazadas ediena smakas :D
taka ir jaaizliedz ari gatavot sava dzivoklii :D gribi taisit est, ej plava uz ugunskura :D
09.05.2013 10:14 |

Reitings 33
Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstījusi likuma grozījumus, kas paredz aizliegt smēķēšanu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkonos, lodžijās, kāpņu telpās, gaiteņos un citās koplietošanas telpās, kā arī publisko ēku vai būvju balkonos, lodžijās, kā arī tuvāk par 10 metriem no daudzdzīvokļu dzīvojamo māju un publisko ēku vai būvju ieejām, ārējām kāpnēm vai lieveņiem.
Pašvaldības varēs aizliegt smēķēt pie vēstures un kultūras pieminekļiem, publiskos pasākumos, uz atsevišķām ielām, parkos, skvēros, peldvietās, kā arī noteikt laikposmus, kad šie aizliegumi vai ierobežojumi darbojas.

Mana pilsēta laikam ir vienīgā kurā ir pieņemts tas likums, jo māsas vīrs jau sodiņu saņēma. :D
09.05.2013 10:17 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
stulbi jūs smēķētāji esat. es tad uz sava balkona laidīšu pipar/asar-gāzi. mans dzīvoklis un daru, ko gribu.
jūsu brīvība beidzas tur, kur sākas mana brīvība. attiecīgi es nevēlos jūsu sūdu elpot. variet iet pīpēt ārā no mājas, ja tik ļoti gribas @ -26c.
09.05.2013 10:17 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Es arī emu tas kaimiņš, kas pīpē uz balkona.Pati benčikus zemē nemetu un par tiem, kas to dara neko labu nedomāju, bet tas likumprojekts ir izcili tizls. Kamēr nearziegs ar degvielu darbināmas vecas mašīnas, dedzināt zarus un lapas rudeņos un pavasaros, neaizvērs abus Rīgas TEC, netaisos to pārtraukt. Jūs, nesmēķētājas, lietojiet matu laku vai dezodorantus flakoniņos? Lūk, tie ir daudz postošāka ietekme uz jūsu veselību kā tam netīši nokīdušajam dūmam. Ja jau aizliedzam kaitēkļus, tad visus, savādāk tā ir tupa diskriminācija, kas, manuprāt, vispār nav savietojama ar likumdošanu. Kārtējais "likums uz papīra", kura ievērošanai neviens nesekos.
09.05.2013 10:19 |

Reitings 33
amons Laba ideja. :D
Šēka Man nav jauzklausa tas ko es neprasu :) Ja kāds grib izpausties par to ka viņam visur aizliedz smēķēt tad lai izveido tādu diskusiju.
09.05.2013 10:20 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Un par kāpņu telpām gan piekrītu, tās ir šauras un grūti vēdināmas telpas, tur nekādā gadījumā nedrīkstētu pīpēt.
09.05.2013 10:21 |

Reitings 318
Reģ: 29.01.2009
Pīpēju uz balkona,bet ta kā pārsvarā neesmu mājās,tikai ap vakarpusi,ipaši netraumēju kaimiņus :D
09.05.2013 10:22 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
Pelīte*
ja negribi uzklausit ari preteju viedokli neapspried so temu foruma kur jebkurs var izteikt savu viedokli, bet paruna par to ar saviem draugiem-nesmeketajiem!
09.05.2013 10:25 |

Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Bāā, kā man šis tracina! :D

Likums vēl nav pieņemts, kā jau meitenes minēja. Bet, reāli, kur tad VAR pīpēt? Pie kāpņu telpas nedrīkst, tuvumā bērniem nedrīkst, kāpņu telpā iekšā arī nedrīkst, sabiedriskā vietā drīkst vēl mazāk. Ja tagad pieņems šito likumu, būs jāstaigā visur ar lineālu un jāievelk krustiņi vietās kur tas ir atļauts. :D
Tā ir diskriminācija. Piemēram, es nepanesu veselības apsvērumu dēļ tādas smakas kā krāsa, terpentīns un balinātāji. Nepanesu kaķu urīna aromātu un man ir smaga alerģija pret pļautas zāles aromātu. Tagad ko? Nepļausim zāli un slaktēsim pagalma kaķus? Nekrāsosim logus/restes/sienas? Jo šīs visas lietas manai veselībai nodara lielāku ļaunumu nekā tās cigaretes dūmi ik pa desmit minūtēm kādam spēj vispār nodarīt. Atskaitot tos kuriem ir līdzvērtīga alerģija. Bet tāda ir retums.

Ja kādam kaut kas nepatīk var iegādāties māju Dārziņos. Citādi nāksies vien samierināties ar to daļu cilvēku, kuriem smēķēšana ir bauda un nepieciešamība.
09.05.2013 10:27 |

Reitings 2796
es kā smēķētāja arī atbalstu to, ka kāpņu telpā pīpēt ir pretīgi, tāpat kā WC, jo ļoti pa šahtu nes augšā...

bet uz balkona, nu kamon, cik ilgi pīpē cigareti- ~4 min? un tad visu smaku vējš aizpūš, ja jau jums nāk tā smaka iekšā, tad jums ir logs vaļā, un ja logs ir vaļā, tad viss izvēdinās...

diemžēl dzīvojot daudzdzīvokļu mājās mums ir jārēķinās ar to, ka kāds traucēs, kāds kaimiņš pus11 vakarā sākus urbt grieztus, kāds klausīsies mūziku, un kāds izies uzpīpēt..

uz mana balkona piemēram nepārtraukti dzīvo kaimiņu kaķis, kā dēļ es nevaru logu atvērt, jo šis lien iekšā... ko man darīt?! vest kaķi uz policiju?
09.05.2013 10:27 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Es atvainojos,bet jūs a*ujela. :D Nu sorry,ja traucē aizver logu vai iededz sveci,bļin kāpēc tikai vienai pusei jāpiekāpjas.
09.05.2013 10:28 |

Reitings 206
Reģ: 26.08.2009
Pelīte* nav vēl pieņemts tas likums!
Lūk, kur šobrīd spēkā esošie smēķēšanas ierobežojumi:
11.pants. Smēķēšanas ierobežojumi
(1) Aizliegts smēķēt:
1) izglītības un audzināšanas iestādēs;
2) ārstniecības iestādēs, sociālās aprūpes un rehabilitācijas institūcijās, ieslodzījuma vietās, izņemot telpas, kas speciāli ierādītas smēķēšanai. Attiecīgās iestādes vai institūcijas iekšējās kārtības noteikumos var paredzēt iespēju šo iestāžu pacientiem vai institūciju iemītniekiem smēķēt arī ārpus telpām, kas speciāli ierādītas smēķēšanai, ņemot vērā šo pacientu vai iemītnieku fiziskās un garīgās veselības stāvokli;
3) tuvāk par 10 metriem no ieejām ēkās vai būvēs (arī uz ārējām kāpnēm un lieveņiem), kur izvietotas valsts vai pašvaldību iestādes un kapitālsabiedrības, kurās vairāk nekā 50 procenti kapitāla daļu (akciju) pieder valstij vai pašvaldībai. Šajās vietās izliek informatīvus uzrakstus vai simbolus par smēķēšanas aizliegumu;
4) sabiedriskā transporta līdzekļu pieturvietu nojumēs un uz peroniem;
5) daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kāpņu telpās, gaiteņos un citās koplietošanas telpās;
6) darbavietās darba un koplietošanas telpās, izņemot telpas, kas speciāli ierādītas smēķēšanai;
7) publiskās ēkās, būvēs un telpās (kinoteātru, koncertu, sporta zālēs, citās sporta ēkās un būvēs, pasta un citu iestāžu zālēs, diskotēkās, deju zālēs u. c.). Šis aizliegums neattiecas uz publiskās ēkās esošajiem dzīvokļiem;
8) sabiedriskā transporta līdzekļos un taksometros, izņemot tālsatiksmes vilcienus un kuģus, kuros var būt atsevišķi vagoni vai kajītes, kas paredzētas smēķētājiem;
9) sporta un citu publisku pasākumu laikā stadionos un citās norobežotās teritorijās, izņemot vietas, kas speciāli ierādītas smēķēšanai;
10) bērnu atpūtas un rotaļu laukumos;
11) parkos, skvēros un peldvietās, izņemot vietas, kas speciāli ierādītas smēķēšanai;
12) kafejnīcās, restorānos un citās sabiedriskās ēdināšanas vietās, izņemot vasaras (āra) kafejnīcas, kurās atļauts smēķēt tikai vietās, kas speciāli ierādītas smēķēšanai.
(2) Kazino un spēļu zālēs atļauts smēķēt tikai telpās, kas speciāli ierādītas smēķēšanai, vai telpās, kas atsevišķi nodalītas smēķēšanai.
(3) Viesnīcās un citās īslaicīgas apmešanās mītnēs var būt speciāli ierādītas guļamtelpas, kurās ir atļauts smēķēt.
(4) (Izslēgta ar 03.04.2008. likumu.)
(5) Aizliegums smēķēt norādāms ar informatīvu uzrakstu, lietojot zīmi "Smēķēt aizliegts" (balti burti uz sarkana fona), bet atļauja smēķēt — ar tādu pašu informatīvu uzrakstu, lietojot zīmi "Atļauts smēķēt" (balti burti uz zaļa fona), vai ar simboliem, kurus lieto starptautiskajā smēķēšanas kontroles praksē.
(6) Kārtību, kādā izvietojami informatīvi uzraksti vai simboli par smēķēšanas aizliegumu vai atļauju smēķēt, kā arī uzrakstu un simbolu paraugus nosaka Ministru kabinets.
(7) Starptautiskās satiksmes lidostas izlidošanas publiskajās telpās aiz drošības kontroles punktiem var būt ierīkotas vietas, kas speciāli ierādītas smēķēšanai.
09.05.2013 10:29 |

Reitings 347
Reģ: 15.03.2013
Manai kaimiņienei ir balkons, bet viņa mēdz pāris reizes diena uzsmēķēt kāpņu telpā. Es tad labāk atbalstu, ka viņa uzpīpē uz balkona un es aizveru savu logu kā tad, ja viņa nepārtraukti pīpē kāpņu telpā.
Pa lielam sviests.
09.05.2013 10:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits