Ka jūs domājat?

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Kāda ir labakā vecumu starpība bērniem?Es tā aizdomājos-piedzims pirmais mazulis,es atkopšos pēc dzemdībām,notievēšu (gan jau būšu pēc dzemdībām zilonis :D),iešu stradāt atkal-tā pāries kādi 3 gadi..Nez,cik ātri gribēsies atkal to mājās sēdēšanu,bērna auklēšanu un,protams,atkal lielais vēders,pēc tam atkopšanās..Kā jūs domājat?
08.05.2013 11:50 |

Reitings 944
Reģ: 12.03.2013
Labāk divus uzreiz un miers :D :)
08.05.2013 13:45 |

Reitings 554
Reģ: 08.05.2013
Kad piedzemdēju pirmo bērniņu, domāju, ka nekad vairs negribēšu otru, bet nu jau pagājis pusotrs gads un jau ik pa laikam iezogas prātā doma, ka vajadzētu kādu brālīti princesei... Bet arī ne tuvākajā laikā, gribu mazo palaist dārziņā, atsākt darba gaitas un tad vēl pēc kādiem gadiem 3-4 varētu otro:)
Tātad mana vēlamā gadu starpība ir 5-6 gadi.
Man ar brāli ir gandrīz 2 gadu starpība, bija forši, bet pati neesmu gatava tik ātri audzināt otru mazuli.
08.05.2013 13:45 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Labāk divus uzreiz un miers

jā..es piekrītu. es gribētu, bet draugs saka,ka būt par traku:D
08.05.2013 13:47 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
tā vienīgo bērnu nedalīšanās ir nopietna problēma jums?
man liekas, ka tas tikai bērnībā vien kaut ko nozīmē, man pilnīgi vienalga vai pieauguši cilvēki man apkārt dalās vai nedalās :D
08.05.2013 13:51 |

Reitings 944
Reģ: 12.03.2013
jā..es piekrītu. es gribētu, bet draugs saka,ka būt par traku

Gribēt jau mēs varam.. bet tas jau nav no mums tik atkarīgs..
Bet būtu forš :)
manējais gan ar mieru būtu.. :)
08.05.2013 13:53 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
es domāju, ka, ja bērniem ir 9 gadu starpība tad mazākā bērna pieskatīšana jau ir otram bērnam pienākuma uzgrūšana. vecākiem jau forši, bet pašam bērnam diez vai, kad viņš grib skriet vasarā spēlēties, bet nedrīkst, jo māsa/brālis jāpieskata. no otras puses, ja abi ir ar mazu gadu starpību, vecākiem ir grūti, bet mazajiem jau foršāk - var kopā spēlēties, vēlāk var veidtoies kopīgas intereses. visā kopumā es domāju, ka otrs bērns ir "jātaisa" tad, kad abi vecāki tam ir gatavi. varbūt pēc pirmā bērna otru nemaz negribēsies, vai uzreiz gribēsies, vai vēlāk gribēsies. nevajg domāt, kā būtu pareizi, bet vajag domāt, konkrētajā brīdī, vai tas būs finansiāli iespējams, vai pašiem nebūs par grūtu utt :) tagad jau var visu ko izspriest, bet beigās notiek droši vien visnegaidītākais variants
08.05.2013 13:54 |

Reitings 1023
Reģ: 25.08.2010
Manuprāt visērtāk ir otru bērniņu laist pasaulē kad pirmajam ir apm gads. Iet tam visam cauri , vienā laikā un kad abi bērniņi paaugušies un iet jau bērnudārzā var iet strādāt un ņemties tālāk ar savām lietām . Nevis piedzemdēt , izaudzināt līdz gadiem 5iem , pa to laiku , atkopties un kāda jēga ja atkal jāsāk tas viss no jauna. Vairāk laika pazaudēts un manuprāt bezjēdzīgi.

Man pašai ir pusotru gadu vecs dēliņš un ja nebūtu veselība nestabila šobrīd jau sen būtu otrā gaidībās :)
08.05.2013 14:13 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Labāk divus uzreiz un miers

Ar diviem uzreiz var ātri psihenē nonākt, ja nav labs atbalsts no drauga/mammas/māsas/vīra/dajebkura cilvēka puses. Ticiet man, es zinu.

Neesmu droša, ka vairs gribēšu vēl kādu bērnu. Pēdējā laikā daudz par to domāju dažādu iemeslu un notikumu dēļ.

Nepiekrītu, ka 9 gadu starpība ir bērna "uzgrūšana" vecākajam. Man ar VECĀKO no maniem brāļiem ir 10 gadu starpība. Viņš ir 10 gadus jaunāks. Ne es jutos, ka man kaut kas būtu uzgrūsts, neko. Tāpat ar vidējo brāli ir 17,5 gadu starpība un ar jaunākajiem dvīņiem ir 20 gadu starpība. Un? Palīzēju mammai. Un? Kāda tu vēl uzgrūšana. Par ģimeni taču runājam! Ģimenē cilvēki viens otram "neugrūžas", bet gan dzīvo kopā, mīl viens otru. Kā var negribēt palīdzēt?
08.05.2013 14:20 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Es gan tieši negribētu bērnus ar mazu gadu starpbību.
Otro bērnu gribētu vismaz 7 gadus pēc pirmā.
08.05.2013 14:28 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Man jau šķiet, ka labāk, ja gadi starpība nav liela. Pirmkārt, bērni savāstarpā vairāk sapratīsies visa mūža garumā. Otrkārt, vecāki nepaspēs vēl atgūties no pirmā bērna grūtībām un būs vairāk gatavi otram bērnam. Zinot sevi, ja pirmais jau ir pilnīgi patstāvīgs un es būtu atsākusi visas savas darba gaitas, hobijus un ierasto sabiedrisko dzīvi, man būtu ļoti grūti atkal "parakstīies" uz mājāssēdēšanu, negulētām naktīm, pamperiem, visur iešanu ar ratiem, biežo raudāšanu, podiņmācību, figūras izmaiņām, sāpošām jūtīgām krūtīm, piebarojumiem u.tml. Bez tam arī vacākajam bērnam jau būtu savas intereses, pulciņi un vajadzības, kuras iespējams būtu grūtāk realizēt ar mazu zīdaini uz rokām.

Manas mammas māsa ir 7 gadus vecāka un viņas ir pilnīgi svešas. Savulaik viņas māsa apprecējās 18 gados, pārcēlās uz dzīvi atsevišķi un ar to arī visa komunikācija viņu starpā beidzās - tās bija pavisam citas intereses, citas vajadzības, citas grūtības.

Un par vienīgiem bērniem ģimenē - te min visādas nedalīšanāš ar čipsu pakām un torti... Ziniet, manā bērnībā tādas lietas vispār nebija. Es uzaugu PSRS laikos. Nebija ne mobilo, ne datoru, ne interneta, ne visādu gardumu, modernu drēbju, mantiņu un štruntu (uzlīmes, fiškas u.tml.). Tēvs ar māti izškīrās. Māte visu laiku darbā. Un kāds man teiks, ka esmu izlutināta? Ļoti gribēju māsu vai brāli, jo jutos vientuļi... Tas, kāds izaugs cilvēks ir atkarīgs no audzināšanas un dzīves apstākļiem. Nevar apgalvot, ja bērns ir vienīgais, tad noteikti egoists, kurš nemāk dalīties, just līdzi, draudzēties, komunicēt u.tml.
08.05.2013 14:41 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
tā vienīgo bērnu nedalīšanās ir nopietna problēma jums?
man liekas, ka tas tikai bērnībā vien kaut ko nozīmē, man pilnīgi vienalga vai pieauguši cilvēki man apkārt dalās vai nedalās

Ok, esot pieaugušiem tas nav tik svarīgi, vai prot dalīties vai ne, bet ne jau tikai dalīšanās viņiem pieklibo! :) Piemēram, neprot vai negrib uzklausīt cita viedokļus, piekāpties, meklēt kompromisus utt! :)
08.05.2013 15:56 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Es jau labprātāk (vismaz tā es tagad domāju) gribētu bērniem mazu vecumu starpību. 1-2 gadus. Ja trāpīsies pie pirmā piegājiena 2 uzreiz, tad trešo gan vēlāk, kad pirmie paaugušies. :D
08.05.2013 16:48 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
caca (sorry, nav miikstinaajuma/garumziimju), es, atshkjiriibaa no tevis, nekad tik pedantiski neko nedaliiju, lai buutu preciizi vienaadi. man, tieshi otraadi, ir paziistami ljoti neirotiski tipi, kas naak no daudzbeernu gjimeneem, nedod dievs aiztikt kaadu no vinja mantaam, roku nograuziis.
08.05.2013 16:59 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Paziņai piedzima otrs bērniņš, kad pirmajam bija gandrīz divi gadi. Rezultātā pati pārmocījusies, un vecākā meitiņa pakāpās solīti atpakaļ savā attīstībā - atkal vajadzēja knupi, pudeli un atteicās no podiņa. Katrs bērns, protams, ir savādāks, taču man šķiet, ka tas ir par ātru. Es gribētu, lai otrais bērniņš piedzimst tad, kad pirmajam ir 3+. Speciālisti jau iesaka, ka vislabākā starpība esot 4 gadi un es sliecos tam piekrist. Ir taču tik grūti, ka vecākais nesaprot, kāpēc mamma vairs nevar ar viņu tik daudz spēlēties un pievērst uzmanību. Vēl arī ērtāk ir, ja viens no bērniem pats māks saģērbties, saprot, kas ir bēbis un tad jau pamazām bērnam sāk parādīties pirmā atbildības sajūta par brāli/māsu.
08.05.2013 17:10 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Piemēram, neprot vai negrib uzklausīt cita viedokļus, piekāpties, meklēt kompromisus utt!
+++ Ne jau par konfekšu dalīšanu ir runa. ;)

Protams,ir izņēmumi un tādi ir visur,bet es līdz šim neesmu satikusi nevienu(lai atvaino man tās meitenes šeit cosmo,kas ir vienīgie bērni,bet nav tādas,noteikti esmu palaidusi garām par jūsu brāļiem un māsām :) )vienīgo bērnu ģimenē,kuram nebūtu šis vienīgā bērna sindroms(kā izteicās deimoselle).
08.05.2013 17:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits