Gribas pasūdzēties par algu :(

Reitings 613
Reģ: 29.01.2009
Algas datums mums ir 5. Biju cerējusi, ka jau pirms garajām brīvdienām ieskaitīs, jo 5.maijs iekrīt jau brīvdienā. Bet nebija. Domāju, ka nu šodien jau tiešām būs, bet joprojām nekā.
Šefs nemaz nav darbā, droši vien vēl paņēmis papildu brīvu dienu. Bet es te mirstu badā :( Besī tādi cilvēki neatbildīgi. Kuriem liekas, ka + - dažas dienas jau neko nemainīs, bet maina un kā vēl maina :( Vai man brīvdienās kaut kur negribējās aizbraukt? Bet neko es nevarēju izdarīt.
Vai tad nav tā, ka ja algas diena ir brīvdienā, jāizmaksā ir pirms?
Kā jums izmaksā, nekad nekavē?
Viss, esmu nolaidusi tvaiku...
07.05.2013 16:51 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/461896-viena_nedela_zivju_fabrika

Par šīm lietām tikko kā parakstījos uzskaites žurnālā, jo turpmāko nedēļu strādāšu zivju pārstrādes fabrikā Gamma-A un dzīvošu kopmītnēs. Ziemā par tām jāmaksā 25 lati mēnesī, vasarā — 20. Īres maksu man atvilks no algas.

Kopmītnēs lielākoties redzu sievietes ap gadiem 45 un vecākas. Darbinieces smēķētavā stāsta — tik vecas kā viņas neņemot darbā pat lielveikals.

Mana pirmā darbdiena ilgusi astoņas garas stundas. Rezultāts - 90 kārbiņas. Par katru kārbiņu maksā divus santīmus pirms nodokļiem. Esmu nopelnījusi Ls 1,80. Sievas netālu no manis saliek 12 kastes. Tātad, ātri strādājot, par zivju fasēšanu dienā var nopelnīt virs 7 latiem uz papīra.

Bija arī sižets Neka personīga. Dzīves realitate LV mazpilsētā.
07.05.2013 19:06 |

10 gadi
Reitings 219
Reģ: 20.08.2012
Donatai pilnīga taisnība par dzīvošanu pāri saviem līdzekļiem. Un šīs diskusijas dalībnieces tam uzskatāms pierādījums
Ir bijis arī tā ka makā 20 santīmi dienu pirms algas. Bet es nemāku dzīvot, man pirmās dienas pēc algas ir ballīte, pērku visu kas gribās, pēc tam kas sanāk

identiski man !

Arī mūsu ģimenei alga par aprīli vēl nav ieskaitīta. Autobusam pietiek un arī pusdienas sanāk paēst.
07.05.2013 19:07 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Kubiete, bet īstenībā, ja nekļūdos - starpbanku klīrings brīvdienās nemaz nenotiek. Tā kā ja nav tāda pati banka kā darba devējām, tad darba devējs varēja 5dien pēcpusdienā skatīt, bet darbinieka kontā nauda ienāktu tikai 2dien pēc pusdienām...
Šis gan laikam nebūs tas gadījums, bet man ir kolēģe, kurai ir cita banka un viņa vienmēr saņem naudu ne tajā dienā, kad mēs pārējie.
07.05.2013 19:08 |

Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Aijj, mums arī darbā tas pats režīms. Algu izmaksā no 1. - 15. datumam. Visstulbāk ir tad, ja vienā mēnesī izmaksā 1. datumā un nākamajā 15. Tā jau algas pietiekošas un var dzīvot, bet tā sajūta.. kad maciņš tāds tukšāks līdz lielā ienākuma dienai ir dikti jocīga.
Patiktu labāk, ja būtu viena konkrēta diena kurā tad arī vienmēr izmaksā.
07.05.2013 19:08 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
kubiete, ja tu mani uzskati par jaunu un naivu, tad man tev jautājums - tev vienmēr blakus ir bijis kāds, kurš tev aizdos naudu uz neparedzamu laiku? man nē, tāpēc dzīve izmācīja plānot izdevumus. ok, saņemsi algu, atdosi, bet tad nākamā mēneša beigās atkal aizņemsies.

weee, dažu dienu aizkavēšanās man nebija principiāla izdzīvošanai.

Ir bijis arī tā ka makā 20 santīmi dienu pirms algas. Bet es nemāku dzīvot, man pirmās dienas pēc algas ir ballīte, pērku visu kas gribās, pēc tam kas sanāk

tādu gadījumu ir miljons reižu vairāk, nekā atraitņu ar 4 bērniem, domā pati ar galvu. Kopš kura laika Latvijā lielākā daļa ir atraitnes ar 4 bērniem?
07.05.2013 19:11 |

Reitings 27552
Kubiete, bet īstenībā, ja nekļūdos - starpbanku klīrings brīvdienās nemaz nenotiek. Tā kā ja nav tāda pati banka kā darba devējām, tad darba devējs varēja 5dien pēcpusdienā skatīt, bet darbinieka kontā nauda ienāktu tikai 2dien pēc pusdienām..

Darba devejam ar šo ir jareķinās.Likums nosaka ka JĀSANEM dotaja gadijum a nauda lidz brivdienām.
07.05.2013 19:13 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Donata, es pieļauju, ka autore arī badā nenomirs un mājās tiks, cepiens jau nav par algas apmēru, bet par samaksas termiņu, ja es savu darbu paveicu, tad es gribu arī samaksu un ir tikai normāli, ka darbinieks rēķinās ar to algas datumu ( savu naudu taču skaita, ne svešu ).
Darba attiecības, kā jebkuras citas attiecības ir savstarpēja cieņa, es algas neizmaksāšanu laikā uztvertu, kā necieņu pret mani, kā darbinieku. Pat ja man būtu iekrājumi, kapēc man ir jāpilda savi pienākumi, bet priekšniekam nav .... !?
07.05.2013 19:17 |

Reitings 27552
Turklat ja kave kādu maksajumu bieži vienir soda naudas. Diezx kapec daži darba deveji par to nedomā.
07.05.2013 19:21 |

Reitings 338
Reģ: 03.02.2011
Darba devejam ar šo ir jareķinās.Likums nosaka ka JĀSANEM dotaja gadijum a nauda lidz brivdienām.

Likums nosaka, ka alga ir jāizmaksā! Pārskaitīts nozīmē izmaksāts.
07.05.2013 19:21 |

10 gadi
Reitings 219
Reģ: 20.08.2012
Nezinu, kā jums, bet mums valsts iestādē strādājot ir noteikts, ka algu drīkst izmaksāt līdz 10. datumam.
07.05.2013 19:26 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Donata! par 150ls nevar pilnvērtīgi dzīvot var tik izdzīvot!Tu no paziņām pa lēto izīrē istabu?
kad es meklēju istabu, tad lētākais variants bija 60ls+kom., taču visur citur bija apm. 90ls+kom. tagad lētākais dzirdētais variants ir 70ls(viss iekļauts).
nevar par 150ls gan sevi pabarot, gan apģērbt, gan uzpucēt, gan izmaksāt izklaides un nodrošināt dzīvokli. nezinu cik ekonomiskam jābūt,lai ar 150ls varētu sevi pilnvērtīgi nodrošināt un cik maz , ekonomiski ir jāēd!
var jau pirkt apģērbu humpalās pa 1ls, uz atlaidēm nopirkt maikas pa 5ls, taču normālus ziemas zābakus nenopirksi par šādu summu, zobārstu neapmaksāsi
07.05.2013 19:55 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
man ar algas izmaksāšanu viss ir kārtībā
07.05.2013 19:56 |

Reitings 7743
Ance, Tev noteikts viens datums, kurā tai naudai jābūt? Interesanti. Man lēmumā rakstīts līdz kuram datumam jābūt.
07.05.2013 22:27 |

Reitings 27552
Likums nosaka, ka alga ir jāizmaksā! Pārskaitīts nozīmē izmaksāts.

Te nu Tu kļūdies. Darbiniekam ir JASAŅEM ALGA... Vienkarsi laicigi japarskaita un viss.

http://www.likumi.lv/doc.php?id=26019

69.pants. Darba samaksas izmaksas laiks

(1) Darba devējam ir pienākums izmaksāt darba samaksu ne retāk kā divas reizes mēnesī, ja darbinieks un darba devējs nav vienojušies par darba samaksas izmaksu reizi mēnesī.

(2) Ja darba samaksas izmaksas laiks nav nolīgts vai tā aprēķināma par noteiktu laikposmu, darba samaksa atbilstoši paveiktajam darbam izmaksājama pēc darba pabeigšanas vai attiecīgā laikposma beigšanās, bet ne retāk kā reizi mēnesī.

(3) Ja darba samaksas izmaksas diena sakrīt ar nedēļas atpūtas dienu vai svētku dienu, darba samaksu izmaksā pirms attiecīgās dienas.

(4) Samaksu par atvaļinājuma laiku un darba samaksu par līdz atvaļinājumam nostrādāto laiku izmaksā ne vēlāk kā vienu dienu pirms atvaļinājuma.

(5) Darba samaksa un ar to saistītās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas ir pirmās kārtas maksājumi, ko veic darba devējs.

70.pants. Darba samaksas izmaksas veids

Darba samaksa aprēķināma un izmaksājama skaidrā naudā. Darba devējam ir tiesības izmaksāt darba samaksu bezskaidrā naudā ar pārskaitījumu tikai tad, ja darbinieks un darba devējs par to ir noteikti vienojušies.
07.05.2013 22:38 |

Reitings 6299
sniegpulksteniite, nē, ne no paziņām, pēc ss.lv sludinājuma istabu Maskačkas graustā ar dušu virtuvē par 60 ls. vari nepūlēties man skaidrot, ko var un ko nevar izdarīt par 150 ls, es ļoti labi to zinu.
un palieku pie sava viedokļa, ka katru mēnesi iztērēt visu līdz pēdējai kapeikai ir ļoti bezatbildīgi pret sevi, darba devēja vaina ir tikai tajā, ka viņš precīzi laikā neizmaksāja algu, nevis tajā, ka autore mirst badā un nevar pabraukt ar sabiedrisko pāris dienu algas aizkavējuma dēļ.
08.05.2013 11:03 |

Reitings 27552
darba devēja vaina ir tikai tajā, ka viņš precīzi laikā neizmaksāja algu, nevis tajā, ka autore mirst badā un nevar pabraukt ar sabiedrisko pāris dienu algas aizkavējuma dēļ.

Tas ir vāks. tapec LV jau pametusi ap 100 000 cilveku. Un vēl-redz uz darbu janak laicigi vai ne?:D
08.05.2013 11:07 |

Reitings 613
Nu bāc jau 8.datums, bet konts tukšs :( Kā es varu pastrādāt, ja domātu tikai par ēdienu
08.05.2013 11:08 |

Reitings 128
Raksti Valsts darba inspekcijai (mājaslapā info) iesniegumu, kurā norādi, ka tev tad un tad saskaņā ar tādu un tādu darba līguma punktu bija jāizmaksā alga, taču vēl joprojām nav - priekšnieks gan izmaksās algu, gan vēl sodu dabūs, un būs laba mācība nākošai reizei! Ja te sūdzēsies tikai, Valsts darba inspekcija nevar rīkoties, kamēr nav tavs iesniegums un situācija atkārtosies!
08.05.2013 11:11 |

Reitings 6299
Kubiete, algas iztērēšana vai netērēšana līdz pēdējai kapeikai katru mēnesi nav atkarīga no algas lieluma. punkts. ir daudz cilvēku, kas nedomā par nākotni, ir arī cilvēki, kas visu laiku dzīvo uz parāda, un tad pie viņu finanšu problēmām ir vainīgi visi citi un tikai ne viņi paši.
tu par cūku, es par druvu. tu par zemajām algām, es par izdevumu plānošanu. tās ir divas maz saistītas lietas. par zemajām algām es tev pilnīgi piekrītu, ja kas, vari palasīt manus komentārus par darba devējiem Monro diskusijā par darbu Latvijā un ārzemēs, kur mans viedoklis par darba devējiem bez sirdsapziņas tika kritizēts. darba devējs, kurš pāris dienām kavē algu, nepārvēršas uzreiz par visu nelaimju cēloni, navajag pārspīlēt.
08.05.2013 11:16 |

Reitings 128
Arī tas, ka darbinieks dzīvo no algas līdz algai, nevar būt darba devējam par attaisnojumu kavēt algas izmaksu, kura bija jāizmaksā līdz brīvdienām!
08.05.2013 11:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits