Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vēsture saistībā ar Vāciju.

 
Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Mīļās, Cosmo meitenes,

Vakar aizdomājos par vienu vēsturisku jautājumu, kuru vēl vidusskolas pēdējā gadā jautāju skolotājam, bet viņš nespēja man atbildēt. Tā kā vairākas meitenes no Cosmo ne tikai labi pārzina vēsturi, bet arī dzīvo vai atrodas Vācijā, varbūt varēšu uzzināt atbildi.
Vēsture vispār ir ļoti delikāta tēma, manā skatījumā, jo viedokļi par visiem notikumiem ir dažādi un tas, manuprāt, ir normāli, jo neviens no mums vairumā vēstures notikumu blakus nav bijis, lai spētu teikt, ka bija tā un ne savādāk, bet visiem ir skaidrs fakts, ka Hitlers bija lielākais vācu ļaunums un tas, ko vācieši darīja 2.pasaules kara laikā ir kaut kas vārdiem neizskaidrojams. Skatījos nesen ļoti interesantas dokumentālās un vēsturiskās tēmas-tik grūti aptvert, ka viens cilvēks spēja pakļaut tik daudzus savā varā un ideoloģijā, ka tika dedzināti tūkstošiem cilvēku-ebreji u.c. Redzot tās koncentrācijas nometnes, kā tika nošauti, dedzināti nevainīgi cilvēki rodas iespaids, ka pats Sātans viņš bija uz Zemes.
Savam vēstures skolotājam jautāju: "Kā māca vēsturi Vācijā? Kā skolotājs pusaudžiem spēj pastāstīt to, ka sava tauta nežēlīgi dedzināja cilvēkus, iznīcināja rases, lika ciest miljoniem cilvēku?"
Esmu kaut ko dzirdējusi, ka Vācijā laikam 2.pasaules karā cietušajiem ir iespējams saņemt Vācijā bezmaksas dzīvokli, ka šī valsts politika cenšas ļoti labot savas vēsturiskās kļūdas.
Pašai ļoti patīk vācieši, mācījos arī valodu, tagad ir citi laiki un mūsdienu tauta jau nav vainīga pie notikušā, bet aizdomājos tīri filosofiski par šo jautājumu, cik smagi apzināties, ka tavs vecvectētiņš iespējams dedzināja cilvēkus, bija Hitlera atbalstītājs...
07.05.2013 13:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits