Man ir kartupeļi, baklažāns, tomāti mājās.
Es atminos kaut kādu recepti, kurā bija nepieciešamas tieši šīs sastāvdaļas kaut kādam sacepumam.
Kāda zin šo recepti?
Vispār - ko jūs šodien gatavosiet?
Baklažāns diezgan ātri ir gatavs, kartupeļiem vajag vairāk laika. Ja to visu vienlaicīgi liks sautēties, tad beigās baklažāni būs negaršīgi - man vismaz negaršoja.
Tad varbūt jāliek kartupeļi ar tomātiem gatavoties un uz beigām kādas 15min baklažānus . Pa virsu sieru var uzrīvēt.
Sagriez šķēlēs to visu un cepeškrāsnī lai gatavojās savā nodabā :)
čāča, es sagrieztu kartupeli un baklažānu ripiņās (ne pārāk plānās) un tad liktu cepties. Protams, baklažāns sākumā jāpatur sāļā ūdenī, lai likvidētu rūgtumu. Dārzeņus likt kārtās. Tomāti, gatavoti cepeškrāsnī man negaršo, tāpēc neliktu, bet nu gaumes jautājums.
Noslēpumainā, neaizraujos ar gašvielām tādām lietām, man patīk just pēc iespējas dabīgāku garšu, tapēc nedaudz citronu uzspiežu, mazu sviesta piciņu uzlieku, dilles pavirsu un follijā iekšā.Variēju, citronu arī beigās var uzspiest, pirms ēšanas.
čāča - izdari kā meksikanka komentārā rakstīja, tad nebūs rūgts. Es pirmo reizi, kad gatavoju, nemaz neko nedarīju, vienkārši sagriezu un liku visu iekšā cepeškrānī. Rūgtums nebija, bet pretīgs gan, jo bija daaaaudz reiz ātrāk gatavs kā kartupeļi :(
domāju pielikt ķiplokus, kartupeli, to baklažānu - vēlāk pieliktu klāt un jā..cik aptuveni cepjas ilgi baklažāns?kartupeļi kaut kādas 30-40 minūtes cepjas..cik vajag baklažānam?
Nedēļas nogalē esmu tikusi pie pāris kilogramiem sparģeļu, tad nu šonedēļ tie man būs visos iespējamos veidos un variācijās :D Šovakar plānos tvaicēti sparģeļi ar grilētu tunča steiku un klāt nedaudz izkausēts sviests, ar citronu un kaperiem.
No Tavām sastāvdaļām var moussaku pagatavot. Vēl tikai vajadzētu malto gaļu klāt un fetas sieru vai grieķu jogurtu.