Hipsteri

Reitings 213
Reģ: 26.01.2013
Sveicināti! :)
Nu tad ķeršos vērsim pie ragiem..... Ko jūs domājat par hipsteriem? Par visu- apģērbu, mūziku, attieksmi u.tml. Vnk interesē, kāds ir sabiedrības viedoklis :)
06.05.2013 12:44 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Hippie Chick, es tikai teicu, ka tevis rakstītais kalpo kā piemērs un nebūt neatbilst patiesībai. Tas nenozīmē, ka tu ierēc par viņiem, viss kārtībā :)
Un Iphoniem, citiem apple produktiem un starbucks patiesībā nav nekāda sakara ar hipsterismu kā tādu. :)
06.05.2013 21:03 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Bet Starbucks ir populārākā vieta, kur viņus atrast un 'vintage' apģērbs + Apple produkti lielā vairumā ir viens no vienkāršākajiem veidiem kā viņus atpazīt. Vismaz Rietumeiropā un Amerikā tiešām.
Bet visas šīs subkultūras ir diskutējams un reizēm visai slidens temats. Un nedomāju, ka pārtraukšu sasmaidīties, ejot uz Starbucks pēc savas kafijas. Ja tu šo skatu regulāri un KATRĀ Starbucks redzētu, tu saprastu par ko es runāju. ;)
06.05.2013 21:10 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Nu bet enivei, par ko pret hipsteriem ir tada nievajosa attieksme? Sie tomer nav tadi autsaideri ka goti, metalisi, hipiji.

Es domāju, ka nievājošā attieksme ir tādēļ, ka hipsteri (tie, par kuriem mēs šeit runājam - kas ir ielās sastopami jeb "dekādes topa stiliņš") no malas izskatās ļoti ārišķīgi (Apple produkcija, visa tā iečekošanās, katra savas dzīves sīkuma bildēšana) un pārgudri (skat. ņam ņam videoklipu).

Kaut reiz prātos iespīdētu saulīte............

Tas, ka mēs šeit runājam par šī "dekādes topa stiliņa" izpausmēm, nevis oriģinālo šī vārda nozīmi, nenozīmē, ka mums nav saulītes prātā. Nevar noliegt, ka ir tiešām daudz šo "dekādes topa stiliņa" cilvēku - tad kā tu iesaki viņus saukt, ja ne par hipsteriem? Gluži vienkārši šāds apzīmējums viņiem ir iegājies sabiedrības valodā un gan jau tam bija kāds pamats.
06.05.2013 21:11 |

Reitings 4258
Ja tu šo skatu regulāri un KATRĀ Starbucks redzētu, tu saprastu par ko es runāju.

Latvijā pietiek ieiet Coffee inn. Vismaz pirms kāda laiciņa biju tur un tiešām tur bija daudz šādā stilā ģērbtu cilvēku.
06.05.2013 21:12 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Pfuuuu, varu atviegloti notraukt uztraukuma sviedrus. Soreiz tiku cauri sveika. :D :D
06.05.2013 21:21 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
ņam ņam
Ta jau ir ka saki. Dzivo ka visi citi- nav labi. Dzivo savadak- atkal nav labi. Lieto letu mobilo- mulkis vai neveiksminieks vai abi kopa. Lieto dargu telefonu- gribi izradities un mulkis. Perc D&G- modes un zimolu vergs. Peec Primarku- neveiksminieks un mulkis. Perc second hand- neveiksminieks un mulkis kvadrata. Brivaja laika skaties TV-idiots. Brivaja laika aptambore kedas- lohs. Ej kaut nosaujies, bet vienmer kadam bus ko teik. Nosaujas ari protams tikai idioti.
06.05.2013 21:30 |

10 gadi
Reitings 8191
Pievakare, tad kāda jēga diskutēt par hipsteriem, ja diskusija nav par vārda nozīmes kultūru? Tad vajadzēja labāk izveidot topiku ar nosaukumu 'hipsteru wannabe aprunāšana', piemēram. Un šādus cilvēkus, par kuriem, kā izrādās, runājat, es sauktu par vai nu wannabes (skat. ņam ņam video) vai arī par vienkāršiem cilvēkiem, kuriem patīk apple produkcija un/vai starbucks kafija. Šīs divas lietas uzreiz nenozīmē, ka cilvēks ir hipsters. Kas attiecas uz stilu, tas jau ir trends. Apģērbs un izskats nav tas raksturojošais šai kultūrai.
06.05.2013 21:34 |

10 gadi
Reitings 8191
Nav galvenais, kas raksturo kultūru*
06.05.2013 21:35 |

Reitings 1323
Un skumji ir tad, ja visu šo random cilvēku viedoklis interesē. Neesi nauda, lai visiem patiktu. ;P
06.05.2013 21:35 |

Reitings 4258
Un šādus cilvēkus, par kuriem, kā izrādās, runājat, es sauktu par vai nu wannabes (skat. ņam ņam video) vai arī par vienkāršiem cilvēkiem, kuriem patīk apple produkcija un/vai starbucks kafija.

Tās nav tikai divas lietas. Lai apzīmētu šādus cilvēkus, kurus sabiedrība mūsdienās sauc par hipsteriem, nāktos veidot daudz palīgteikumus vai rakstīt vienlīdzīgos teikuma locekļus. Piemēram, cilvēks, kam patīk Apple produkcija, kam patīk kafija, kam patīk sociālie tīkli, kam patīk fotogrāfijas, kam patīk dziļdomīgie teksti uz fotogrāfijām, kam patīk filozofiskas grāmatas, kam patīk indie mūzika, kam patīk nedzirdētas grupas, kam patīk interesants ģērbšanās stils.. Ērtības (un, iespējams, vēl kaut kādu iemeslu pēc, kurus es nezinu) labad cilvēki saīsināja un sauc šādus cilvēkus par "hipsteriem". Par to te tiek arī runāts. Ja te kāda uztaisītu tēmu par "wannabes", tad forumietes nespētu atbildēt, jo šāds termins ikdienas valodā nav iegājies, lai apzīmētu šādus cilvēkus, par kuriem autore vēlējās parunāt.

Lai nu kā, es, ja godīgi, tiešām nezinu, kādi izskatītos īstie hipsteri, kā viņus atšķirt no neīstajiem un vai viņi maz pastāv.
06.05.2013 21:41 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man gribas lielāko daļu to hipsteru noķert un kārtīgi nomazgāt.
06.05.2013 21:43 |

Reitings 1323
06.05.2013 22:01 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Man viņi jau apnikuši. Gaidu, kas būs nākošais masu stils. Vispirms bija stilīgi būt īmo, tagad ir stilīgi būt hipsterim. Apnikuši tie vecmāmiņu džemperi un aizlaiku divriteņi uz katra stūra.

Man gribas lielāko daļu to hipsteru noķert un kārtīgi nomazgāt.

:D:D:D
06.05.2013 22:18 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Oriģināli hipsteri ir radušies no 70to gadu džeza dziedātājiem - aizņemot viņu stilu, lūk, tos sauc par hipsteriem.
Mūsdienu hipsteru kults šo ideoloģiju ir dažādi apaudzējis, piemēram, ar gadžetiem.
07.05.2013 00:06 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
visi šie hispteri, kuri cenšas būt tik ļoooti atšķirīgi, neatkarīgi un nevienai subkultūrai nepiederoši, ir okupējuši visus galdiņus ar saviem Macbook'iem, un Iphone'iem un izskatās pilnīgi vienādi.

++++
07.05.2013 00:21 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Nez, es starp viņiem jūtos labi. Vienmēr interesantas sarunas, daudz saturīgākas kā ar dažu citu subkultūru pārstāvjiem. Bet tas jau arī no indivīda atkarīgs.

Atceros kā reiz ar vienu hipsteri-pianistu Pienā džemojām pie klavierēm. Nu, forši. Ikdienā gan tādā kompānijā tomēr nespētu uzturēties laikam. Kaut gan... Varbūt arī varētu.
07.05.2013 00:22 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Nedomāju un neinteresē tas viss :) Vairāk tīņiem piederas :)
07.05.2013 00:24 |

Reitings 1223
Reģ: 23.04.2010
Nepatīk man hipsteri :) Laikam jau tāpēc,ak man patīk metālisti, goti, rokeri :D
Bet pa nopietnam, man vienalga :)
07.05.2013 00:29 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Pirmā nominācija: Coffee Inn

Atrodas Vecrīgā un vēl šur tur, tātad pat pa ceļam.

Labās lietas: nu dikti daudz te hipsteri būs. Un arī visādi dzērieni ar kofeīna smaku. Pat kafijas nedzērājam var pavilkties zobs un paslīdēt kāja un šitiem brīnumiem.

Sliktās: Cik ta var to kapij strēbt! Ne kefīra, ne limonādes…Pie tam: mazgadīgi hipsteri šo vietu ir apsēduši kā lietuvēns veco vagaru vēlā novembra naktī. Kā lai tu, cilvēks, vari strēbt savu mokasipī, ja pie blakus galda maloļetkiji hipsteri ar mātes pienu uz lūpām izskatās hipsterīgāki nekā tu. Un pie tam neko nepērk un neko nemaksā…nu piedodiet, atvainojiet! Es te savu pēdējo grasi atdodu (starp citu, bez divīša varat tur nerādīties) un šie tik parazitē. Maitas.

Arī no bloga :D Šitas tik patiesi, man ļoti garšo kafija, bieži labprāt iegriežos Coffe inn, bet nu es tur jūtos so strange, jo tiešām apkārt pilns ar malaļetkām, kas tur sēž un mācās, sen kā izdzēruši kafiju, vēl vesas bars vnk lasa grāmatas un tas tā besī, jo es gribu tur padzert kafiju, bet viņi visu tur aizņēmuši!
07.05.2013 00:35 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Pašai atbilst kāda neliela daļiņa hipsteru stereotipu. Netraucē, neko sliktu nedara un kopumā laikam patīk vairāk par dažām citām sabiedrības grupām.
Vienīgais, kas kaitina ir cilvēki, kas paši atbilst šiem stereotipiem, taču nesauc sevi par hipsteriem, jo īsts hipsters nekad neatzīs, ka ir hipsters un bla bla bla. Nu, tā jau tāda muļķīga koķetēšana ar apkārtējiem un citiem hipsteriem, bet nu labi. :)

Vispār nez, kas jums teica, ka visi grib būt atšķirīgi? Varbūt pietiks vispārināt? :D Es klausījos indie rocku, braucu ar vintage velosipēdu un dzēru take-away kafiju pirms kādiem gadiem 5-6, vēl pirms šīs subkultūras īstās dzimšanas Latvijā (teju vai jāsaka - darīju to, pirms tas bija meinstrīms). To daru arī tagad.
Es Latvijā nemaz neesmu satikusi tādus hipsterus, kas būtu baigie wannabe šeit ievietotajā video. Varbūt kādā tīņu bariņā tādi arī eksistē, bet vecumā virs 18 nez vai.
07.05.2013 04:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits