Pieklājība.

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Jauka diena visām cosmo skaistajām lēdijām!
Tā kā bija viena diskusija par to,ko vīrietī pirmo ierauga,es atcerējos dažus gadījumus iz dzīves.
Biju iepirkties ar savu draugu un abi ieraudzījām dīvainu skatu-sieviete (izskatījās pēc grūtnieces) nes divus smagus pārtikas maisus,bet vīrietis svilpodams iet uz mašīnu.Vēl pie tam redzētas tādas ainas ir vairākkārt.Un kā ar durvju atvēršanu sieviešu kārtas pārstāvēm?Ja ne svešiniecēm,tad savām sievām,draudzenēm to varētu izdarīt. Dažbrīd tiešām ieraugot to šķiet,ka man ir paveicies,bet vai tiešām pieklājība "izmirst"?Sievai jānes visi smagie pārtikas maisi?Es nesaprotu vai vīrieši aizmirst par saviem pienākumiem vai vienkārši mēs dzīvojam tādā laikmetā?Es šobrīd priecājos par savu draugu,kuram tēvs pieklājību ieaudzinājis,bet kā ir ar citiem?Nē,nu varbūt es esmu ļoti oldschool,bet interesē jūsu viedoklis tieši par šādām it kā "ikdienišķām" lietām.
05.05.2013 13:54 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Tad jau es arī esmu oldschool, jo es uzskatu, ka vīriešiem ir jāatver durvis, jāpalaiž sieviete pa priekšu un jānes iepirkumu maisiņi. Man ir paveicies, ka manējais to saprot un pieņem kā normu.
Vienīgi man liekas patizli tas, ja vīrietis skrien apkārt mašīnai, lai atvērtu ievietei durvis, kamēr viņa sēž un gaida. Nekad šito nesapratīšu :D
Ā, un vēl rokassomiņu nešanu..tas jau vispār ir unikums :D
05.05.2013 14:50 |

Reitings 81
Reģ: 17.02.2013
Šeit starpcitu ļoti labi iederas tāds kā teiciens, ko nesen šeit izlasīju- "Nokrīt meitene uz ielas,blakus esošie puiši smejas. Meitene peiceļas un saka-labi,ka neviens vīrietis neredzēja!"
05.05.2013 14:58 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
mani mulsina mašīnas durvju atvēršana, un vispār jebkādu durvju izteiksmīga taisīšana vaļā, mēteļa uzvilkšana/novilkšana un palaišana pa priekšu tad, kad priekšroka ir viņam. es laikam esmu pārāk moderna.
patīk, ja vīrietis uzņemas nest smagumus, iedod vietu sabiedriskajā (tikai ja tas nav pensionārs, man tā vairākas reizes gadījās, ka pensionārs par katru cenu grib mani iesēdināt savā vietā) un aizšķiļ cigareti. tādas praktiskas lietas, kas reāli atvieglo smago sievietes dzīvi :D
05.05.2013 15:02 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Atbildot uz jautājumu - nē, neizmirst, vismaz es to neesmu novērojusi, tieku palaista pa priekšu, paturētas/atvērtas durvis, palīdzēts ar smagumiem. Mašīnas durvis arī reizēm atver un aizver. Vīrieši un puiši ar manierēm apkārt.

Par sabiedrisko transportu - visi maksā par biļetēm, visiem ir tiesības apsēsties un savā vietā arī palikt, par to vienalga.
05.05.2013 15:07 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nedomāju, ka te ir kāda saistība ar vecmodīgumu. Ir noteiktas īpašības (jā, jā, lai piedod man feministes), kas piemīt (t.i. jābūt raksturīgām vīrietim) un ir tādas, kas raksturīgas sievietēm. Lūk, īpašība būt vīrietim, džentelmenim ir viena no tām. Turklāt man ir svarīgi, lai vīrietis nav tāds tikai pret savu meiteni, bet iespēju robežās arī pret citām.

Nesen novēroju tādu pašu skatu - sieviete ar maisu un smago somu, bet vīrietis iet līdzi tukšām rokām. Tas liecina par to, ka sievietes 90% gadījumu ir paās vainīgas, auklējot savus vīriešus.
05.05.2013 15:23 |

Reitings 236
Reģ: 04.08.2009
Par uzkrītošo mašīnas durvju atvēršanu un mēteļa novilkšanu, uzskatu, ka tas ir pareizi kādā nopietnā pasākumā.
Sabiedriskajā transportā pati vienmēr palaižu sēdēt pensionārus, māmiņas ar ratiņiem, māmiņas ar maziem bērniem, grūtnieces, vai vienkārši kādu cilvēku, kurš uz kruķiem.
Bet ir novēroti tādi puiši, kuri speciāli ātrāk ieskrien trolejbusā, aizņem vietu, trolejbuss piepildās, vietu vairs nav, blakus tam puisim nostājas grūtniece, viņš nereaģē. Jā, ir redzēti ļoti pieklājīgi puiši, kuri atver durvis, palaiž pa priekšu, bet tādu ir maz, ļoti maz.
Stokholmā un Parīzē (tās ir divas pilsētas, kurās esmu padzīvojusi laiciņu), vienmēr palaida pa priekšu, neatkarīgi no tā vai biju kleitā vai sporta biksēs. Un neatkarīgi no tā vai tas ir ārzemnieks vai vietējais.
šeit, par dziļāko nožēlu, laiž pa priekšu vairums to meiteņu, kurām skaistais augums ir ietērpts kleitā, svārkos vai pieguļošās biksēs. Vismaz līdz šim man ir radies tāds nepatīkams iespaids.
Kā arī nepatīkami kadri ir redzēti, kad kaut kur tālāk piebrauc sabiedriskais, kurā sēž cilvēki, māmiņa nevar iestumt ratiņus, neviens nepalīdz. Lielāka iespējamība, ka palīdzēs cita meitene, nevis kāds vīrietis.
05.05.2013 15:37 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Grūtniecei vai pensionārei jā, bet kāpēc vīrietim būtu jādod sava vieta jaunai sievietei?

Piekrītu. Nevajag pārspīlēt. Vīrietis arī ir pircis biļeti, kāpēc, lai viņš dotu savu vietu, ja blakus nestāv sieviete invalīde vai grūtniece pēdējos mēnešos.
05.05.2013 15:42 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Pieklājība kā parādība ir domāta tikai tam, lai iemācītu uzvedības tehniku, lai nenostādītu neveiklā situācijā, nepatraucētu un nedarītu pāri ne sev, ne apkārtējiem. Sab. transportā vietu grūtniecēm un opīšiem dod ne tāpēc, ka kāds tā ir izdomājis, bet tāpēc, ka attiecībā uz viņiem ir lielāka iespēja, ka ilgstoši stāvot, varētu sākt sāpēt mugura vai kājas. Pie galda - lai nenošļakstītu sev vai apkārtējiem drēbes, nenolietu galdautu vai nesabojātu citiem ēstgribu, utt.
Šajā sakarā uzskatu, ka durvju atvēršana sievietei mūsdienās drīzāk ir nevis pieklājība, bet - uzmanības izrādīšana. Pieklājība tā bija tad, kad sievietes nēsāja tāāāāādus tērpus un durvis pilīs bija tāāāāādas, ka sievietei tik tiešām bija problemātiski pašai tās atvērt un aizvērt. Arī iekāpt karietē, kad ar abām rokām jātura tērps, lai apakšmala nevilktos pa zemi un nenosmērētos, nu nemaz nebija vienkārši, tāpēc kavalieris atvēra durvis un palīdzēja iekāpt.
05.05.2013 16:08 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
Biju netālu no situācijas(tas gan bija UK) - sieviete iet un paklūp tieši kur ceļš, tik tikko autobuss bija pabraucis garām, un vispār prims paguvu attapties, kas tur notiek, viņai momentā apkārt bija vismaz 3 vīrieši ,palīdzēja piecelties, pacelt somu/maisiņu, apjautājās vai viss kārtībā. :)
05.05.2013 16:13 |

Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
Melns, man patika Tavs komentārs - nedaudz izglītojošs, kapēc tā visa ambrāža ir sākusies :)
Bet ir jauki, ja vīrietis atver durvis, jo ir daudzas durvis, kuras smagi veras vaļā un grūti attaisīt :)
05.05.2013 16:14 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Ar kādu attieksmi pati iesi, tādu arī saņemsi! Es varbūt neievēroju tādus, kas nav pieklājīgi, bet man nav bieži bijuši gadījumi, kad vīrietis nav džentlmenis vai vismaz ar neitrālu attieksmi.
Turklāt svarīga ir arī atbilde uz kādu žestu- ja vienkārši degunu gaisā iziesi caur vīrieša atvērtām durvīm, viņam arī varbūt negribēsies vairs tās vērt citai vaļā. Jo vairāk sievietes izrādīs to, ka novērtē, ka pret viņām izrāda šādu pieklājību, jo vairāk vīriešu būs motivēti to darīt.
05.05.2013 16:16 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Mendai un citaam liidziigi domaajoshajaam..

mana pieredze, savukaart, liecina, ka meitenes/sievietes pashas nav paziistamas ar pieklaajiibas etikjeti un rezultaataa biezhi vien apvainojas par neko- tad, kad viirietis visu izdara pareizi! piemeeram, Mendas piemineetais gadiijums ar veikalu- tas ir tikai logjiski un pareizi, ka cilveeki vispirms IZIET un tikai tad iet iekshaa- vai tas ir sabiedriskais transports, veikals vai tirgus!!!!! Neatkariigi no dzimuma.
naakamais- kad sievieti "nepalaizh" pa priekshu. galvenais viirieshu uzdevums ur, nevis vienmeer peetiit daamas dupsi, bet- Pietureet durvis! un tad, ja durvis veraas uz iekshu- vinjam IR jaaieiet pirmajam pa taam!!!

taa, kaa- pierakstiet, shi kaut kur, ludzu!
05.05.2013 16:25 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
kas jums ar tám durvím? :D man durvis kaut ká nav grúti pashai atvért :D já, iepirkumu maisus vienmér nes vírietis, bet es nekad neprasíshu víram, lai ver man durvis valjá, tas iederas tikai kádos nopietnákos pasákumos, ne ikdiená. nu smieklígi tachu - vírietim iepirkuma maisinji rokás, sieviete iet tukshám rokám, shis skrien tai priekshá, ver kaut ká tás durvis valjá :D nu smieklígi!!!

já, kaut kádos veikalos, ljoti biezhi vírieshi pietur durvis, ja eju viena, palaizh pa durvím iziet pirmo, utt. bet man tas nav obligáti, man vienalga, neesmu várgulíte, kas nespéj sev durvis atvért. protams, piekrítu, ka kádam jápalídz iecelt rati sabiedriskajá, bet kápéc vírietim? pati esmu dazhas reizes célusies un gájusi palídzét, man nav grúti!
05.05.2013 16:37 |

Reitings 200
Reģ: 10.02.2013
aija un jessica - nu nezinu, kad es pēc darba vai lekcijām pusbeigta iekāpju transportā un kautkāds urla ar ausīm uz austiņām un kājas izplētis vienkārši sēž, kamēr es turos pie staba (vai kā nu to transportos sauc), un stāvu kājās visu ceļu, man tas neliekas normāli, nudien.
05.05.2013 16:49 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
Excite, tev liekas normāli nesties virsū citam cilvēkam? Es nekādas prasībs neuzstādu, ka tagad visiem svešiem vīriešiem mani nez kur būtu jālaiž, bet nu tik acīmredzami uztvert to par milzīgu apgrūtinājumu... Man tas nešķiet normāli.
Un es to neattiecinu uz visiem, ja kādam tāds iespaids radās. Man ikdienā apkārt ir pieklājīgi vīrieši, jo no citiem es vienkārši turos pa gabalu :)
05.05.2013 16:52 |

Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
minkuns un 100 punkti, ka bezbiļetnieks, tas tā, lai pilns komplektiņš
05.05.2013 16:52 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
piekrítu, ka kádam jápalídz iecelt rati sabiedriskajá, bet kápéc vírietim? pati esmu dazhas reizes célusies un gájusi palídzét, man nav grúti!

protams, kājas neatstieps tāpēc , ka atvērs pati durvis vai palīdzēs ar ratiem. Bet re, ja pašas metās darīt visu, kapēc gan lai vīrieši palīdzētu?
05.05.2013 16:54 |

Reitings 200
Reģ: 10.02.2013
nezinu, rainha :(
nu protams, ka esmu jauna, varu nostāvēt, bet tas kaut kā galīgi no malas diez vai izskatās vīrišķīgi... no viņa puses
05.05.2013 16:54 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
minkuns, sportot vairāk vajag, ja pēc lekcijām jūties pusbeigta ;) Es vēl saprastu, ja pēc smaga fiziska darba, bet pēc lekcijām... Man nudien neliekas normāli, ka manam vīrietim, kas vienmēr maksā par biļeti, būtu jaunas spindzeles jālaiž sēdēt. Kāda velna pēc?
05.05.2013 16:55 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
parasti ta nesaku...bet soreiz tiesam skiet, ka sieviete pati vainiga, ka ar virieti ta apauklejusies, ka maisi pasai jastiepj! ir cilveki, kuriem nekas tads nav macits, bet tapec jau vini nav janoraksta. attiecibu sakuma virietim ir vnk jaiedod tos maisus un viss, nevis jaludzas, japrasana vai jazile ko kungs velesies!
05.05.2013 16:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits