Pieklājība.

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Jauka diena visām cosmo skaistajām lēdijām!
Tā kā bija viena diskusija par to,ko vīrietī pirmo ierauga,es atcerējos dažus gadījumus iz dzīves.
Biju iepirkties ar savu draugu un abi ieraudzījām dīvainu skatu-sieviete (izskatījās pēc grūtnieces) nes divus smagus pārtikas maisus,bet vīrietis svilpodams iet uz mašīnu.Vēl pie tam redzētas tādas ainas ir vairākkārt.Un kā ar durvju atvēršanu sieviešu kārtas pārstāvēm?Ja ne svešiniecēm,tad savām sievām,draudzenēm to varētu izdarīt. Dažbrīd tiešām ieraugot to šķiet,ka man ir paveicies,bet vai tiešām pieklājība "izmirst"?Sievai jānes visi smagie pārtikas maisi?Es nesaprotu vai vīrieši aizmirst par saviem pienākumiem vai vienkārši mēs dzīvojam tādā laikmetā?Es šobrīd priecājos par savu draugu,kuram tēvs pieklājību ieaudzinājis,bet kā ir ar citiem?Nē,nu varbūt es esmu ļoti oldschool,bet interesē jūsu viedoklis tieši par šādām it kā "ikdienišķām" lietām.
05.05.2013 13:54 |

10 gadi
Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Es vienmēr pasaku "paldies", ja mani palaiž apsēsties vai pietur durvis nepazīstami vīrieši. Vienu reizi LU Raiņa bulvārī priekšā ejošs puisis pieturēja druvis un, izdzirdot manu "paldies", bija patīkami pārsteigts, teica, ka vispār nav dzidējis, ka kāda to ievēro un pasakās. Mans draugs ir vairākām sievietēm durvis atvēris un pieturējis, bet viņas bez emocijām, neievēro.
05.05.2013 23:16 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Man ir tāda pieredze, ka puisis diezgan tālu gabalu man priekšā un tur durvis kaut gan nemaz tik tuvu durvīm neesmu, tad nu man jāsteidzas , jo sajūtos neērti, ka speciāli priekš manis tur. Tā ir bijis vairākas reizes.
05.05.2013 23:17 |

Reitings 147
Reģ: 05.03.2013
05.05.2013 23:19 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Smagumus nest - obligāti. Ja viņš to nedara, tātad mani neciena. Par durvīm jau savādāk. Diemžēl daudzi to neievēro, un audzināt savu vīrieti par durvju atvēršanu neatmaksājas - padomās, ka es kaprizēju, tēloju princesi utt. Tatad svarīgi nodalīt, kur tā pieklājība nepieciešama.
05.05.2013 23:24 |

Reitings 187
Jā, ir svarīgi arī pateikt "paldies". Reiz runāju ar vīrieti, kurš teica, ka džentlmeņu kļūst aizvien mazāk un mazāk, jo nav sieviešu-dāmu, kuras visus šos pieklājības žestus mācētu pieņemt un izrādīt cieņu. Lielākais vairums tikai paiet garām ar paceltu degunu un pat neievēro kurš īsti tās durvis atvēris.
05.05.2013 23:30 |

Reitings 7743
Jā, vienmēr pasaku paldies, vienalga - pietur durvis, palaiž pa priekšu vai kā citādi palīdz. Arī tad, ja man pa pus lielveikalu nākas skaļā balsī notaurēties ''vai varētu lūdzu palaist'' jo cilvēki vnk. stāv ejas vidū un garām tikt nav iespējams, arī tad pasaku paldies. Arī kaut ko jautājot lietoju šos burvju vārdiņus - lūdzu un paldies. Reizēm arī pretī saņemu tikpat jauku attieksmi, reizēm gan liekas, ka ar savu lielo pieklājību izbesīju. :D Nez, man tas liekas pieklājības minimums.
Protams, ka runa nav tikai par vīriešiem vai tikai par sievietēm, bet par sabiedrību kopumā. Nepieklājīgi indivīdi mēdz būt katrā kategorijā. Dažas tantes ar kūju nesas pa priekšu, uzmin uz kājas, lai tikai tiktu pie pēdējās siļķu bundžas, jo es eju tajā pašā virzienā, vai rindā pa priekšu ieskrien, citas atkal mani grib visur laist pa priekšu (it īpaši, kad esmu ar bērnu). Jā - sievietes lielākoties palīdz vairāk.
Tā pati durvju pieturēšana nav kaprīze vai pasaules gals, bet elementāra pieklājības norma, arī es durvis pieturu un paskatos, vai man tuvumā nav kāds, kuram šīs durvis pieturēt nevis aiznesos pa priekšu aizcērtot tās kādai māmiņai ar ratiņiem deguna galā.
Par to smaidīšanu un tādu pašu attieksmi - nu nez, neesmu saulstariņš, lai vienmēr visur un visiem smaidītu pa ielu ejot un pa lielveikalu staigājot, bet neesmu arī caururbjošu skatienu un neskaitu pesteļus visus nolādot, lai būtu pelnījusi no daža laba tādu attieksmi vai durvis sejā. :D Jā, es varu pati visu izdarīt, bet, vai tiešām man pašai viss arī būtu jādara?
05.05.2013 23:47 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Jā, es arī vienmēr vai nu klusu pasaku paldies, vai pasmaidu, ieskatoties nepazīstamajam vīrietim acīs utml. Patiesībā, arī pie gājēji pārejām, kad mašīna mani palaiž (Latvijā tas ir retums), pasmaidu un pamāju ar galvu. Ar kādu attieksmi dzīvo, tāda būs tev apkārt. Nebūt neuzstāju uz kaut kādām dāmu privilēģijām ikdienā, taču uzmanību/pieklājību arī neuzskatu par pašsaprotamu. Ar smaidu un gaišu skatu uz dzīvi, vīriešiem var daudz ko panākt, izmainīt uz labo pusi :)
06.05.2013 00:29 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Patiesībā, arī pie gājēji pārejām, kad mašīna mani palaiž (Latvijā tas ir retums)
Es negribu piekasīties, bet laik cik tas dīvaini nebūtu - mani ļoti reti, kad mašīnas nepalaiž. Man pašai interesanti. Varbūt es izskatos pārliecinātāka pāri gājēja? Atceros, kad pati ar mašīnu mācījos braukt, cilvēki stāvēja 5m no zebras un nekad nevarēju saprast, vai viņi taisās iet pāri vai nē. Instruktore dusmojās, ka nelaižu, bet ko man laist? Tos cilvēkus, kas vēl 2 minūtes neizlems, vai ies pāri vai nē? :D
06.05.2013 08:31 |

Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Esmu novērojusi, ka tagad cilvēki vairāk atvainojas, ja uzskrien kādam nejauši virsū. Pirms pāris gadiem tā nebija.
Iespējams, ka esam kļuvuši pieklājīgāki.
Esmu pat dažas reizes netīšām izmetusi "sorry", atrodoties Latvijā.
06.05.2013 08:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits