Jā, vienmēr pasaku paldies, vienalga - pietur durvis, palaiž pa priekšu vai kā citādi palīdz. Arī tad, ja man pa pus lielveikalu nākas skaļā balsī notaurēties ''vai varētu lūdzu palaist'' jo cilvēki vnk. stāv ejas vidū un garām tikt nav iespējams, arī tad pasaku paldies. Arī kaut ko jautājot lietoju šos burvju vārdiņus - lūdzu un paldies. Reizēm arī pretī saņemu tikpat jauku attieksmi, reizēm gan liekas, ka ar savu lielo pieklājību izbesīju. :D Nez, man tas liekas pieklājības minimums.
Protams, ka runa nav tikai par vīriešiem vai tikai par sievietēm, bet par sabiedrību kopumā. Nepieklājīgi indivīdi mēdz būt katrā kategorijā. Dažas tantes ar kūju nesas pa priekšu, uzmin uz kājas, lai tikai tiktu pie pēdējās siļķu bundžas, jo es eju tajā pašā virzienā, vai rindā pa priekšu ieskrien, citas atkal mani grib visur laist pa priekšu (it īpaši, kad esmu ar bērnu). Jā - sievietes lielākoties palīdz vairāk.
Tā pati durvju pieturēšana nav kaprīze vai pasaules gals, bet elementāra pieklājības norma, arī es durvis pieturu un paskatos, vai man tuvumā nav kāds, kuram šīs durvis pieturēt nevis aiznesos pa priekšu aizcērtot tās kādai māmiņai ar ratiņiem deguna galā.
Par to smaidīšanu un tādu pašu attieksmi - nu nez, neesmu saulstariņš, lai vienmēr visur un visiem smaidītu pa ielu ejot un pa lielveikalu staigājot, bet neesmu arī caururbjošu skatienu un neskaitu pesteļus visus nolādot, lai būtu pelnījusi no daža laba tādu attieksmi vai durvis sejā. :D Jā, es varu pati visu izdarīt, bet, vai tiešām man pašai viss arī būtu jādara?