Pieklājība.

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Jauka diena visām cosmo skaistajām lēdijām!
Tā kā bija viena diskusija par to,ko vīrietī pirmo ierauga,es atcerējos dažus gadījumus iz dzīves.
Biju iepirkties ar savu draugu un abi ieraudzījām dīvainu skatu-sieviete (izskatījās pēc grūtnieces) nes divus smagus pārtikas maisus,bet vīrietis svilpodams iet uz mašīnu.Vēl pie tam redzētas tādas ainas ir vairākkārt.Un kā ar durvju atvēršanu sieviešu kārtas pārstāvēm?Ja ne svešiniecēm,tad savām sievām,draudzenēm to varētu izdarīt. Dažbrīd tiešām ieraugot to šķiet,ka man ir paveicies,bet vai tiešām pieklājība "izmirst"?Sievai jānes visi smagie pārtikas maisi?Es nesaprotu vai vīrieši aizmirst par saviem pienākumiem vai vienkārši mēs dzīvojam tādā laikmetā?Es šobrīd priecājos par savu draugu,kuram tēvs pieklājību ieaudzinājis,bet kā ir ar citiem?Nē,nu varbūt es esmu ļoti oldschool,bet interesē jūsu viedoklis tieši par šādām it kā "ikdienišķām" lietām.
05.05.2013 13:54 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
aija un jessica - nu nezinu, kad es pēc darba vai lekcijām pusbeigta iekāpju transportā un kautkāds urla ar ausīm uz austiņām un kājas izplētis vienkārši sēž, kamēr es turos pie staba (vai kā nu to transportos sauc), un stāvu kājās visu ceļu, man tas neliekas normāli, nudien.

ja vinjam ir biljete, vinjam ir tádas pashas tiesíbas sédét ká tev! varbút arí vinjsh supernoguris péc lekcijám, vai péc darba, ká tu! neuzskatu, ka jaunas sievietes, kas nav stávoklí bútu jálaizh sésties! gribi sédét, pérc mashínu!
05.05.2013 16:56 |

Reitings 200
Reģ: 10.02.2013
okey, cik cilvēku, tik viedokļu, lai jau paliek
05.05.2013 16:56 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Es īsti nesaprotu, ja godīgi, par ko cepiens. Nu, ir pieklājīgi vīrieši, ir. Kretīni un morāli kropļi gadās visās sugās. Un es te nesaucu par kropļiem tos, kuri neattaisa durvis. Tas vēl ir sīkums uz visa kopējā fona. Ir puiši, kam pret sievietēm vispār ir attieksme kā pret kājslauķiem. Bet tādi ir gan pie mums, gan citur. Neko tur nepadarīsi.
Visumā, nejūtos kā dzīvotu starp mežoņiem. Jā, Rīgā ar bērnu ratiem ir pagrūtāk. Bet tajā pašā laikā reiz gadījās tā, ka puisis pat no riteņa noleca, lai palīdzētu man ratus ar sīko pa trepēm nonest. Puiša draugi arī tāpat vienmēr palīdz, ja manējā nav blakus. Vakardien, piemēram, viens no mana drauga draugiem atveda šokolādi. Tāpat, ne par ko, bez prasīšanas. Nu, jauki. Viss jau atkarīgs no tā, kā pašas skatamies uz pasauli. Es vienmēr cenšos citiem darīt labu, daudz smaidu, etc. Protams, ja iet sapūtusies mamma ar bērnu ratiņiem un bubina, ka visi veči ir vārguļi, neviens viņai nenāks klāt, jo kurš gan grib par savu labo sirdi vēl uzrauties uz kašķi? Tāpēc tās, kas saka, ka viņām nepalīdz, neizrāda pieklājību, padomājiet, ar kādu sejas izteiksmi pārvietojieties pa ielām. Pašas jau varat to nemaz nemanīt, tā var nemaz nebūt taisnība, bet tik daudz uz ielām ir sieviešu, kuras jau pēc sejas izteiksmes izskatās vājprātā iedomīgas vai nīgras, bet, kad atver muti, pārsteidz ar savu šarmu un humoru. Un tam nav nekāda mistiska izskaidrojuma, tā ir tīra psiholoģija.
05.05.2013 16:57 |

Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
Jessica - Tu esi terminātors :D
Es gan saprotu minkuns, pēc garas skolas dienas ir morāls nogurums, kas pašam liek sašļukt un justies nedaudz bezspēcīgi (siltajā, saulainajā laikā nē, bet aukstajā laikā izteikti). Tas tomēr prasa spēkus - daudzie cilvēki, informācijas apjoms utt. a urla bez biļetes sēž un trin atslēgas starp pirkstiem (iedomājos to tā, jo tas ir tik bieži.. :( )
Diezgan slikti izteicos, man nekas nav pret bezbiļetniekiem, tā ir viņu darīšana vai grib pirkt biļeti vai nē, bet, ja nav tā biļete, tad lai aizņem stāvvietu nevis sēdvietu pilnā transportā
05.05.2013 17:01 |

Reitings 1652
Es vienmēr cenšos citiem darīt labu, daudz smaidu, etc. Protams, ja iet sapūtusies mamma ar bērnu ratiņiem un bubina, ka visi veči ir vārguļi, neviens viņai nenāks klāt, jo kurš gan grib par savu labo sirdi vēl uzrauties uz kašķi?

True story +
05.05.2013 17:04 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
rainha, nu, manuprāt vispār sodiem būtu jābūt tādiem, ka neviens bez biļetes pat neiedomātos braukt. Es nevaru izturēt smirdīgus bezbiļetniekus, tomēr šeit jau runa bija par to, ka visiem vīriešiem ir jālaiž sievietes sēdēt. Nu lūk, to es absolūti neatbalstu, jo arī vīrietis maksā par biļeti un arī vīrietis var būt pat daudzreiz vairāk pārguris par sievieti (jo sieviete visbiežāk nestrādā tādu fizisku darbu kā vīrieši).

PS. Stāvēt ir pat veselīgāk, jo vairāk kcal patērējas :D
05.05.2013 17:07 |

Reitings 1652
Ņemot vērā to, cik maksā mēnešbiļete visiem transportiem, ap 50Ls laikam bija, tad piekrītu, sodi ir par mazu.
Bet esmu pamanījusi, ka jauniem puišiem - sākot no 12 gadiem manieres kā tādas vispār nepastāv! Veca, veca tantiņa stāv blakus a sīkais sēž kā karalis - tas nav ok. Nav baigi aktuāli, ka puiši līdz ~22 gadiem kādu vispār laistu apsēsties. Ja palaiž, tad tā ir reta parādība!
05.05.2013 17:14 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
nesen transportā vienam vecim šķiet , ka nepatika viena tantiņa kas sēdēja priekšā, šis uzgrieza kkādu tupu mūziku telefonā, protams, šī aizspērās citur sēdēt. Man bija pašai ausis uzliktas, tāka man tas nemaz netraucēja. :D Viņa tiešām izskatījās dīvaini bet nu tā nedrīkst darīt :D
citi divi puiši ar ņirdza pa to veci, kas klausījās to tupo muzonu.
05.05.2013 17:27 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Melns, man patika Tavs komentārs - nedaudz izglītojošs, kapēc tā visa ambrāža ir sākusies
Bet ir jauki, ja vīrietis atver durvis, jo ir daudzas durvis, kuras smagi veras vaļā un grūti attaisīt
Paldies, paldies, rainha, par labajiem vārdiem! Lai kādas ir durvis, svarīgāk ir tas, kādā garastāvoklī Tu pārrodies mājās pie sava vīrieša, tāpēc pat pašas vieglākās mēs jums, meitenēm, tāpat paturēsim. normis beigs lekties un izrādīs uzmanību Tev, bet Tavs vīrietis palaidīs pa priekšu normja meiteni, bet pēc tam abi būs patīkami pārsteigti, cik labā garastāvoklī jūs abas esat pārradušās mājās. Un neviena vairs diskusijās nerakstīs, cik latviešu vīrieši ir tizli.
05.05.2013 17:27 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
kautkāds urla ar ausīm uz austiņām un kājas izplētis vienkārši sēž
Kas par svietu!? Varbūt viņš domā līdzīgi, kāpēc kaut kādai ****, kas visu dienu rīvējusi dibenu lekcijās, viņam būtu jādod vieta, ja viņš, piemēram, visu dienu Maximā preces krāvis noliktavā.
Neesot vīrišķīgi....vai tik te dažas pārāk daudz nav sadomājušās.
05.05.2013 17:30 |

Reitings 434
Reģ: 02.07.2012
Braucu citreiz ar autubusu ,nav Rīgas,mazpilsētas.Ira Aucenieks .Autubuss pilns piebāzts un tik pie centra vecie tantuki gāžas ārā ,un grūž uz priekšu ,kaitina tas man,,,protams tapat ara izkāptu palaistu. Tapēc citreiz labāk braucu ar stopiem ,vai eju ar kājām ......
05.05.2013 20:24 |

Reitings 1873
Vai tad tik veči nepieklājīgi? Pašas sievietes ir ļoti bieži daudz nepieklājīgākas!
Pirms vairākiem gadiem braucu ar māsas meitu(tad bija 3-4g.v.)ar vilcienu no Rīgas uz savu mazpilsētu, protams, vilciens apstājās, steidzas kāpt iekšā bars cilvēku, arī mēs, pēkšņi vīrietis skaļāk pasaka:"Taču palaidiet sievieti ar bērnu vispirms!"un tad sākās sieviešu kunkstēšana, protams, palaida, bet tāpat no citu sieviešu puses nebija patīkami, bet vēl kāds cits vīrietis palīdzēja iecelt mantas.
Vispār īpaši neizjūtu,ka Lv būtu vīrieši tik nepieklājīgi, jā', nepalaiž šad tad pa priekšu vai neatver durvis kāds, bet ir tik pat vīriešu,kuri atver durvis vai palaiž pa priekšu.

Un, ja draugs nestiepj maisus, tad tur jau problēma ar to čali, ne visiem. Mans draugs nes visus maisus, protams, es ar kaut ko paņemu, nevis viņu kā ēzeli nokrauju.
05.05.2013 20:37 |

Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
labi, protams, ka man ir wtf par tādiem vīriešiem, kuri iet blakus sievietei svilpodami, kamēr viņa nes smagus maisus, bet nu vai tad tai sievietei mutes nav ?!

manā pieredzē manieru trūkums vairāk novērots pusaudžu vecumā (bet tie gan vēl neskaitās vīrieši :D) - kad lien sabiedriskajā transportā, pirms citi ir izkāpuši utml.

runājot par vīriešiem treniņtērpos un attiecīgo kontingentu - tieši tāds mani reiz palaida apsēsties, ne es prasīju, ne biju uzlikusi demonstratīvo sejas izteiksmi, tā kā viss nav tik viennozīmīgi.

runājot par durvīm - ir patīkami, ja palaiž pa priekšu (sveši vīrieši), bet baigi neiedziļinos, ja nepalaiž. mans draugs praktiski vienmēr mani palaiž, kā arī palīdz, piemēram, citām sievietēm ar bērniem, pieturot durvis utml - es to uzskatu par normu. varbūt tāpēc, ka arī pati palīdzu citiem, ja redzu, ka ar ratiem grūti tikt veikalā vai rokās smagi maisi + bērns utml.
05.05.2013 20:47 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Mani, godīgi sakot, tracina visa tā uzspēlētā sabiedrības pieklājība.
Esmu sieviete un pati varu sev atvērt durvis un aiznest kaut ko,ja vajag. Nav ne mazākās vajadzības, lai kāds svešs mani palaiž kaut kur apsēsties vai atver durvis. Un savam vīrietim arī neko nepieprasu, ja vēlās - ļoti jauki,esmu pateicīga,ja ne, arī viss kārtībā.

Un par tantukiem- ārprāts! Vēl nepieklājīgāku, neloģiskāku, uzstājīgāku sabiedrības daļu pasaulē nesastapt.
Neuzskatu, ka visas vecās tantes tagad ir pelnījušas manu pazemību un pietēlotu, liekulīgu cieņu TIKAI tādēļ, ka ir vecas. Vecums, diemžēl, ir vienīgā lieta, ko dzīvē var sasniegt nedarot neko.

Kad braucu sabiedriskajā transportā, palaižu apsēsties grūtnieces un cilvēkus, kam tiešām izskatās, ka veselība neļauj nostāvēt kājās. Bet vecu tantuku, kas uzstājīgi trinās pie manas sēdvietas, lai palaižu, kaut gan pirms tam ir izgrūstījusi pat spēcīgus jauniešus no ceļa, kāpjot iekšā transportā, savā vietā nelaidīšu, lai ir cik bezkaunīga es tagad neliktos visām vecajām tantēm (kaut gan viņām jau visi, kam ir viedoklis, kas nesakrīt ar viņējo, ir bezkaunīguma iemiesojumi) .
05.05.2013 20:47 |

Reitings 187
Pieklājība un elementāras uzvedības normas visbiežāk tiešām vai nu ir iemācītas no bērnības vai nav. Nesen ar draudzeni sabiedriskajā transportā saskārāmies ar situāciju, ka, līdzko piecēlāmies, lai palaistu apsēsties divas pavecākas kundzītes, mūsu vietās iespraucās divi 10-12 gadīgi puikas un uz mūsu komentāru, ka ne gluži viniiem tās vietas bija domātas, tikai panjirgājās un turpināja sēdēt.
05.05.2013 23:00 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Vājais dzimums ir jāsaudzē! :D :D :D
05.05.2013 23:06 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Diskusijas iespaidā radās jautājums, vai jūs mēdzat arī pateikties svešiem vīriešiem par attaisītām durvīm un citiem sīkumiem? Es vienmēr pasaku paldies un ja normāls garstāvoklis, tad arī pasmaidu, bet ievēroju, ka citas meitenes tā nedara. :D
05.05.2013 23:06 |

Reitings 305
Reģ: 17.04.2013
iemesls kāpēc meitenes palaiž pa priekšu,lai varētu iečekot pēcpusi.
05.05.2013 23:08 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Ir redzēti daudz un dažādi vīrieši, tomēr tā pieklājība daudziem pieklibo.
Te vienreiz rakstīju par novērotu gadījumu, kur vīrietis, redzot sievieti ar ratiem mēģinām attaisīt pasta nodaļas durvis, apstājas pie tām pašām durvīm un sāk cītīgi pētīt sava maisiņa saturu. Pēc tam, kad sieviete ir paverusi durvis un kaut kā tikusi iekšā, viņš laimīgi tās pārtver un dodas ārā. Man nav saprotams, kur tādi rodas.

Draugs un lielākā daļa paziņu vienmēr steidzīgi atņem man visus smagumus, ar to problēmas nav bijušas. Toties reiz tikos ar kādu puisi, kopumā likās labi audzināts, bet pa durvīm tā nesās, ka rezultātā man tās bieži vien gandrīz trāpija pa degunu.

Man no pieredzes rodas jautājums - vai pieklājības var būt ''par daudz''? Viens klasesbiedrs varēja turet tās nelaimīgās durvis, kamēr VISAS iziet gribētājas nepamestu telpas. Vienalga, vai tas viņam aizņems 1 minūti vai 10.
05.05.2013 23:10 |

Reitings 164
Reģ: 11.11.2009
Man liekas,ka šajā tēmā ir runa ne tikai par nepieklājīgiem vīriešiem, bet sabiedrību kopumā. Un tas lielā mērā ir atkarīgs no tā, ko vecāki ir ieaudzinājuši.
Mani vecāki mācīja palaist vecākus cilvēkus pa priekšu vai apsēsties, vecajai kaimiņienei palīdzēt uznest maisiņus augšā, sveicināties utt. Un tad kad to vecāki ieliek, tad jau tas automātiski "iesēžas" un nu jau liekas pašsaprotami.

Turklāt ja man kāds palaiž pa priekšu vai atver durvis vienmēr pasaku paldies vai pasmaidu, tādējādi izrādot pateicību, nevis vienkārši paeju garām. Un vienmēr tādos brīžos novērtēju "džentelmeniskumu" un pati sajūtos labāk :)
05.05.2013 23:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits