Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Šodien

 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Ko lai šodien pagatavo? Ko jūs gatavosiet?
Gribējās kaut ko ar rīvmaizi. Skatījos receptes.lv. Tur viss pārāk sarežģīts vai ar vistu. :D
Varētu arī kaut ko ar šampinjoniem..
Kādi ieteikumi, idejas?
04.05.2013 14:15 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Nu tad šampinjonus rīvmaizē :D
04.05.2013 14:17 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
kāpostu/puķkāpostu/visādas citādas kotletes rīvmaizē :D ļoti gardi :)
04.05.2013 14:19 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Šampinjonu mērce

Šampinjoni - 800g
1 sīpols
Piens - 300ml vai saldaisn krējums.
Saldais krējums - 250g
Milti - 3 ēd.k.
Zaļumi
Sāls
Garšvielas

ampinjonus sagriež šķēlītēs, sasmalcina sīpolu un zaļumus. Dziļā pannā apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno zaļumus un šampinjonus, sautē. Miltus izšķīdina nelielā daudzumā piena, līdz veidojas viendabīga masa un nav kunkuļu, pievieno pienu un saldo krējumu. Šo maisījumu liek pannā pie sēnēm un sīpoliem un pavāra. Beigās pievieno sāli un garšvielas.
04.05.2013 14:19 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
šampinjonu zupa


1,5l ūdens
2 palielus sīpolus
2 burkānus
4-5 palielus kartupeļus
3 kubiņus sēņu buljonus
šampinjoni pēc izvēles, it kā jo vairāk jo labāk, bet apm 200g
dzintara kausētais siers ar sēņu garšu
lociņi

Sagriež visus dārzeņus sākumā sīpolus(cik smalki pēc paša izvēles)es griežu smalki.Pēc tam burkānus pusripiņās,kartupeļus kubiņos un sēnes šķēlītēs.Uzliek vārīties ūdeni pa to laiku apcep sīpolus nedaudz brūnīgus nedaudz arī burkānus.Kad ūdens sāk vārīties liek iekšā buljona kubiņus un apceptos sīpolus un burkānus.Kad burkāni jau pamīksti tad liek iekšā kartupeļus un vāra līdz pusgatavi tad pieliek sēnes.Vāra kamēr gatavs tad pieliek sieru es liku nedaudz vairāk kā pus paciņu, bet var arī vairāk.Kārtīgi izmaisa lai siers izkūst.Lej bļodiņās uzber virsū sagrieztus lociņus.Var piēst klāt kādu speķa pīrādziņu.Vienkārši lielisks ēdiens.Labu apetīti!
04.05.2013 14:20 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012



Šampinjonu zupa ar baltvīnu


125 g šampinjonu
• 1 šalotes sīpols (var arī nelielu parasto)
• pāris ķipiokdaiviņu
• 20 g sviesta
• 250 ml sausa vai pussausa baltvīna
• 250 ml dārzeņu buljona
• pipari, sāls
• timiāns
• 3 olu dzeltenumi
• 250 ml piena
• 2 ēd. k. sakapātu pētersīļu


1. Sēnes noskalo, nosusina un sagriež glītās šķēlītēs. Katliņā izkausē sviestu un apcep, pēc brītiņa pievieno sakapātu sīpolu un ķiplokdaivas. Visu mazliet pacep, neraizējoties, ja kaut ko mazliet pierauj pie katla dibena.
2. Sēnēm pārlej baltvīnu un ar koka karoti labi apmaisa — ja kaut kas būs piecepies, tas viegli nonāks nost. Pēc brītiņa pievieno arī dārzeņu buljonu. Pieliek sāli, piparus un timiānu. Zupu piecas minūtes pavāra.
3. Atsevišķā bļodiņā ielej pienu un pievieno trīs olu dzeltenumus, ko ar putojamo slotiņu iekuļ pienā.
4. Pienu ar olām lēnām lej zupā, vienlaikus kuļot zupu ar putojamo rīku, kamēr tā nedaudz iebiezinās. Nav vēlams vēlreiz uzvārīt, lai olas nesarec. Īsi pirms pasniegšanas zupā iemaisa sakapātus pētersīļus.
04.05.2013 14:21 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Ja ar šampinjoniem, tad mana iecienītākā recepte ir Ungāru sēņu zupa, izdodas dievīga :)

Pati tagad gatavoju auksto zupu, vakariņās būs lasis - samarinēšu citrona sulā un bagātīgi pārkaisīšu ar paprikas pulveri, mazliet sāli. Nezinu, kas sanāks, bet, manuprāt, izklausās labi :D Klāt būs krāsnī apcepti dārzenīši.
04.05.2013 14:22 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Aizmirsu pateikt, zupas negribu šodien. :)
Bet paldies par idejām. ;)
04.05.2013 14:23 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


šampinjonu krēmzupa.


1/4 glāzi sasmalcinātus sīpolus, 3 ēdamkarotes sviestu, 3 ēdamkarotes miltus, 6 glāzes vāroša vistas buljona (domāju, ka var izmantot arī dārzeņu buljonu vai sēņu buljonu, ja taisat no kubiņiem; bet, ja ir īstais buljons saldētavā, tad visbiežāk tas ir vistas), 2 pētersīļa kātiņus, 1 lauru lapu, 1/8 tējkaroti timiāna – vienu nelielu šķipsniņu, sāli un piparus pēc garšas, un aptuveni no puskilograma sēņu kātiņus sagrieztus mazos gabaliņos. Tad vēl 2 ēdamkarotes sviesta, sēņu cepurītes no aptuveni puskilograma sēņu, 1/4 tējkaroti sāls, 1 tējkaroti citronu sulas, 2 olu dzeltenumus, pusglāzi vai nedaudz vairāk saldā krējuma. Servēšanai 1-3 ēdamkarotes izkausēta sviesta, 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu vai kārveles.


Apcepiet katliņā sviestā sasmalcinātos sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi zeltaini, bet ne brūni. Pievienojiet miltus, izmaisiet, bet arī miltus neapbrūniniet. Tad noņemiet katlu no uguns, pievienojiet karstu buljonu un kārtīgi izmaisiet, kamēr milti izšķīst. Pievienojiet pēc garšas sāli piparus, sēņu kātiņus, un lieciet uz nelielas uguns lēni vārīties minūtes 20 vai vairāk. Laiku pa laikam apmaisiet. Tad izkāsiet caur sietu citā katlā vai lielā bļodā un ar karoti izspiežiet no sēņu kātiņiem sulas. Ja nokāsāt zupu bļodā, tad lejiet atpakaļ katlā. Pannā izkausējiet 2 ēdamkarotes sviesta, lieciet iekšā sagrieztas sēņu cepurītes, pievienojiet sāli un citrona sulu. Zem vāka lēni apcepiet minūtes 5. Tad visu pannas saturu ar visām sēņu suliņām pievienojiet zupas šķidrumam katlā un uz lēnas uguns 10 minūtes pavāriet. Ja negrasaties pasniegt zupu nekavējoties, tad līdz šim punktam visu var sagatavot jau iepriekš. Un pārējo turpināt uzreiz pirms pasniegšanas.

Traukā saputojiet olu dzeltenumus un saldo krējumu. Tad pa vienai ēdamkarotei lejiet klāt karstu zupu un maisiet iekšā sakultajās olās un putukrējumā. Pa vienai karotei pievienojiet karsto zupu, kamēr aptuveni viena glāze pievienota. Tad šo škidrumu pamazām pievienojiet zupai, kas katlā, 1 – 2 minūtes uzsildiet, lai olu dzeltenumi sarecē. Tikai neļaujiet zupai uzvārīties šajā stadijā. Noņemiet zupu no uguns un pievienojiet 1-3 ēdamkarotes kausēta sviesta. Tad lejiet servējamos traukos un pārkaisiet ar sasmalcinātiem vai strēmelītēs sagrieztiem pētersīļiem. Lai jums labi garšo!
04.05.2013 14:23 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Cepti šampinjoni


8 palieli šampinjoni
1 ola
2 ēdamk. cūku tauku
2 ēdamk. rīvmaizes1 ēdamk. karija
Sēnes apm. 10 min. vāra, tad notecina un ļauj mazliet apžūt. Samaisa rīvmaizi ar kariju. Sakuļ olu. Šampinjonus mērcē olā un panē rīvmaizē. Cep uzkarsētos taukos, līdz tie ir kļuvuši zeltaini brūni.
04.05.2013 14:24 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Vēl viena šampinjonu recepte, bet tas vairāk uzkodai. Izņem kātiņus sēnēm, smalki sagriez saulē kaltētus tomātus un saliec sēņu micītēs. Pāri liec rīvētu sieru un cepeškrāsnī iekšā līdz siers ir viegli zeltains.

No pamatēdieniem man ļoooti garšo šis: http://zemenesuningvers.blogspot.fi/2012/07/pasta-bazilika-pesto-skinka-un.html Ir daudz garšīgāk kā izklausās pēc sastāvdaļām :D
04.05.2013 14:27 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Man šodien brokastīs/pusdienās/launagā musli batoniņš un 3 in 1 kafija. Pārtieku no saules! :D
04.05.2013 14:49 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Taisīšu vienkārši šampinjonus rīvmaizē. :D redzēs, kā garšos.
04.05.2013 15:41 |
 
Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Man šodien lasagnes à la bolognaise, ņommm!
04.05.2013 15:43 |
 
Reitings 287
Reģ: 26.08.2012
Man šodien Ņujorkas Siera Kūka. :)
04.05.2013 16:24 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Pieēdos.
Garšoja nu tā ne visai. Taču šoreiz vismaz varēja to rīvmaizi just, nevis kā tas bija ar puķkāpostiem.
04.05.2013 16:28 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kubiete - kur tu njem taas receptes?
04.05.2013 16:29 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-es atkal gribeeju teikt, ka Kubiete ir baigaa recepsu "Guru"!Taadaa aatrumaa viss "ciki briki"...!:D
04.05.2013 18:51 |
 
Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Šašliciņš ar rīsiem un svaigu dārzeņu salātiņiem. :)
04.05.2013 18:53 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits