šampinjonu krēmzupa.
1/4 glāzi sasmalcinātus sīpolus, 3 ēdamkarotes sviestu, 3 ēdamkarotes miltus, 6 glāzes vāroša vistas buljona (domāju, ka var izmantot arī dārzeņu buljonu vai sēņu buljonu, ja taisat no kubiņiem; bet, ja ir īstais buljons saldētavā, tad visbiežāk tas ir vistas), 2 pētersīļa kātiņus, 1 lauru lapu, 1/8 tējkaroti timiāna – vienu nelielu šķipsniņu, sāli un piparus pēc garšas, un aptuveni no puskilograma sēņu kātiņus sagrieztus mazos gabaliņos. Tad vēl 2 ēdamkarotes sviesta, sēņu cepurītes no aptuveni puskilograma sēņu, 1/4 tējkaroti sāls, 1 tējkaroti citronu sulas, 2 olu dzeltenumus, pusglāzi vai nedaudz vairāk saldā krējuma. Servēšanai 1-3 ēdamkarotes izkausēta sviesta, 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu vai kārveles.
Apcepiet katliņā sviestā sasmalcinātos sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi zeltaini, bet ne brūni. Pievienojiet miltus, izmaisiet, bet arī miltus neapbrūniniet. Tad noņemiet katlu no uguns, pievienojiet karstu buljonu un kārtīgi izmaisiet, kamēr milti izšķīst. Pievienojiet pēc garšas sāli piparus, sēņu kātiņus, un lieciet uz nelielas uguns lēni vārīties minūtes 20 vai vairāk. Laiku pa laikam apmaisiet. Tad izkāsiet caur sietu citā katlā vai lielā bļodā un ar karoti izspiežiet no sēņu kātiņiem sulas. Ja nokāsāt zupu bļodā, tad lejiet atpakaļ katlā. Pannā izkausējiet 2 ēdamkarotes sviesta, lieciet iekšā sagrieztas sēņu cepurītes, pievienojiet sāli un citrona sulu. Zem vāka lēni apcepiet minūtes 5. Tad visu pannas saturu ar visām sēņu suliņām pievienojiet zupas šķidrumam katlā un uz lēnas uguns 10 minūtes pavāriet. Ja negrasaties pasniegt zupu nekavējoties, tad līdz šim punktam visu var sagatavot jau iepriekš. Un pārējo turpināt uzreiz pirms pasniegšanas.
Traukā saputojiet olu dzeltenumus un saldo krējumu. Tad pa vienai ēdamkarotei lejiet klāt karstu zupu un maisiet iekšā sakultajās olās un putukrējumā. Pa vienai karotei pievienojiet karsto zupu, kamēr aptuveni viena glāze pievienota. Tad šo škidrumu pamazām pievienojiet zupai, kas katlā, 1 – 2 minūtes uzsildiet, lai olu dzeltenumi sarecē. Tikai neļaujiet zupai uzvārīties šajā stadijā. Noņemiet zupu no uguns un pievienojiet 1-3 ēdamkarotes kausēta sviesta. Tad lejiet servējamos traukos un pārkaisiet ar sasmalcinātiem vai strēmelītēs sagrieztiem pētersīļiem. Lai jums labi garšo!