http://www.nimbus.lv/svetki/edieni/burkanu-un-apelsinu-zupa/
Burkānu un apelsīnu krēmzupa
30 g sviesta
1 sīpols, sasmalcināts
1 kg burkānu, sagrieztu biezās ripiņās
1,5 l dārzeņu buljona
sarīvēta pusapelsīna miziņa
300 ml apelsīnu sulas (svaigi spiesta vai no paciņas)
sāls
melnie pipari
300 ml "creme fraiche"
3 ēdamk. svaigu, sagrieztu maurloku
Lielā katlā izkausē sviestu, ieber sīpolus un, laiku pa laikam apmaisot, karsē uz lēnas uguns dažas minūtes, līdz sīpoli kļūst mīksti, bet nemaina krāsu. Pievieno burkānus, katlam uzliek vāku un karsē uz lēnas uguns 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
Pielej buljonu un visu uzvāra. Uzliek vāku un, laiku pa laikam apmaisot, vāra uz lēnas uguns 30 - 40 minūtes, līdz burkāni kļūst mīksti.
Zupu blenderī vai ar mikseri sakuļ biezenī, līdz iegūst viendabīgu masu. Zupu ielej atpakaļ izskalotā katlā, pievieno apelsīna miziņu un sulu, kā arī sāli un piparus pēc garšas, iemaisa "creme fraiche" un lēnām uzkarsē.
Iemaisa pusi sagriezto maurloku un katru porciju grezno ar atlikušajiem maurlokiem.