Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Apelsīni

 
Reitings 334
Reģ: 17.04.2013
Man ir ļoti daudz apelsīnu, iesakiet ko no viņiem interesantu pagatavot, izņemot augļu salātus :D
Kādai kādas idejas?
03.05.2013 17:30 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
apelsiinu ievaariijumu?
03.05.2013 17:32 |
 
Reitings 200
Reģ: 10.02.2013
saliec pa šķēlēm uz šķīvja liela un appūt ar putukrējumu vai mērcē iebiezinātājā pienā, mmm :D
tādas idejas tikai uz diētas sēžot var rasties :D
03.05.2013 17:32 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Izspied sulu.
03.05.2013 17:33 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
ievārījums, vai želeja, ideāli ies kopā vēlāk ar mīkstajiem un cietajiem sieriem :)
03.05.2013 17:33 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Apelsīnu ievārījums

1 kg apelsīnu
1 ½ kg cukura
2 glāzes ūdens
Apelsīnus gareniski pārgriež uz pusēm, sagriež plānās šķēlītēs, nogriež galus, izlasa sēklas. Pagatavo sīrupu, liek tajā apelsīnu šķēlītes, vāra 1,5 stundas, nepieļaujot pārmērīgu vārīšanos.
03.05.2013 17:34 |
 
10 gadi
Reitings 2735
Reģ: 29.01.2009
Dabīgu sulu. :)
03.05.2013 17:34 |
 
Reitings 334
Reģ: 17.04.2013
paldies meitenes taisīšu ievārījumu, par to pat iedomājusies nebiju, bet varētu būt garšīgi :)
03.05.2013 17:37 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Apelsīnu krēms


2 olu dzeltenumi
2 apelsīni
160 g cukura
2 ēdamkarotes ruma
1 tējkarote ūdens
1 ēdamkarote želatīna
300 g svaiga krējuma


Cukuru un sarīvētas apelsīnu miziņas saputo ar olu dzeltenumiem, pielej apelsīnu sulu, rumu, ūdeni. Krēmu ūdens peldē maisot karsē. Kad krēms sarecējis, to noņem no uguns, pievieno izšķīdinātu želatīnu (izšķīdina 1 ēdamkarotē ūdens). Kad krēms atdzisis, iecilā saputotu krējumu, lej pokālos, grezno ar putukrējumu un apelsīnu daiviņām.
03.05.2013 17:37 |
 
Reitings 334
Reģ: 17.04.2013
Kubiete- tu mums īsta recepšu sieviete, super :)
03.05.2013 17:38 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://www.nimbus.lv/svetki/edieni/burkanu-un-apelsinu-zupa/

Burkānu un apelsīnu krēmzupa
30 g sviesta
1 sīpols, sasmalcināts
1 kg burkānu, sagrieztu biezās ripiņās
1,5 l dārzeņu buljona
sarīvēta pusapelsīna miziņa
300 ml apelsīnu sulas (svaigi spiesta vai no paciņas)
sāls
melnie pipari
300 ml "creme fraiche"
3 ēdamk. svaigu, sagrieztu maurloku


Lielā katlā izkausē sviestu, ieber sīpolus un, laiku pa laikam apmaisot, karsē uz lēnas uguns dažas minūtes, līdz sīpoli kļūst mīksti, bet nemaina krāsu. Pievieno burkānus, katlam uzliek vāku un karsē uz lēnas uguns 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.

Pielej buljonu un visu uzvāra. Uzliek vāku un, laiku pa laikam apmaisot, vāra uz lēnas uguns 30 - 40 minūtes, līdz burkāni kļūst mīksti.

Zupu blenderī vai ar mikseri sakuļ biezenī, līdz iegūst viendabīgu masu. Zupu ielej atpakaļ izskalotā katlā, pievieno apelsīna miziņu un sulu, kā arī sāli un piparus pēc garšas, iemaisa "creme fraiche" un lēnām uzkarsē.

Iemaisa pusi sagriezto maurloku un katru porciju grezno ar atlikušajiem maurlokiem.
03.05.2013 17:39 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Apelsinu zupa

4 apelsīni
½ glāze cukura
1,5 ēdamkarotes kartupeļu ciete
½ tējkarote citronu sulas
8dl ūdens
Pagatavošana:
Pusi cukura izkausē ūdenī,pieliek plāni sagrieztas apelsīnu miziņas un uzvāra.Pievieno aukstā ūdenī izmaisītu kartupeļu cieti,uzvāra un atdzesē.
Notīrītus apelsīnus sagriež šķēlītēs,izņem sēklas,pārkaisa ar atlikušo cukuru un ļauj mazliet iecukuroties.
Atdzesētajiem šķidrumam pievieno citronu sulu un sagatavotos augļus.Pasniedz ar putukrējumu


Pusi cukura izkausē ūdenī,pieliek plāni sagrieztas apelsīnu miziņas un uzvāra.Pievieno aukstā ūdenī izmaisītu kartupeļu cieti,uzvāra un atdzesē.

Notīrītus apelsīnus sagriež šķēlītēs,izņem sēklas,pārkaisa ar atlikušo cukuru un ļauj mazliet iecukuroties.

Atdzesētajiem šķidrumam pievieno citronu sulu un sagatavotos augļus.Pasniedz ar putukrējumu
03.05.2013 17:40 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
ievaariijums ir ljooti garshiigs, domaaju, ka nenozheelosi. vareesi cieminjus cienaat, briiniisies (ja dziivo latvijaa)
03.05.2013 17:42 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012





Ķirbju - apelsīnu krēmzupa ar karamelizētām pistācijām



30g sīpolu
50g burkānu
100g ķirbja
50g cukura

1 apelsīna sula

Pistāciju rieksti

Sāls

Apcep sīpolus, burkānus, ķirbi. Pievieno pusglāzi ūdens un uzvāra līdz visi dārzeņi ir gatavi. Pievieno apelsīna sulu, sāli un cukuru pēc garšas. Visu sablenderē. Uz pannas apgrauzdē pistāciju riekstus un pievieno cukuru. Karsē tik ilgi, kamēr cukurs izkusis un aplipis ap riekstiem. Zupu lej šķīvī un pa virsu pārkaisa riekstus.
03.05.2013 17:44 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits