aizvainojums

Reitings 347
Reģ: 07.03.2013
Sveikas meitenes! Sākšu ar to, ka man ir jaunāka māsa, viņa ir aktīva, komunikabla, smaidīga jauniete, es arī esmu sabiedriska, jautra, taču pēdējā laikā esmu kļuvusi ļoti nopietna un daru visu lai uzlabotu savu nākotni. Šeit pa vidu jāiestarpina tas, kad es mācījos, man vecāki nevarēja sniegt visu ko vēlējos, jo visam nepietika līdzekļu, bet māsai šobrīd tiek viss, viņa nespēj iedomāties, kā tas ir, kad tev nav tā ko tev ļoti gribas, vai arī netiec kaut kur palaist (piem., uz kādu ballīti). Šajā sakarā arī mūsu attiecības pasliktinās, jo tāda sajūta, ka mazajai sakāps mazliet galvā, visi viņu apbrīno, apbrīno gan viņas dzīvesprieku, gan viņas talantu un nenoliedzami skaistumu. Un kā jau es teicu, es esmu kļuvusi ļoti nopietna, un ģimene un radi to nespēj saprast un pieņemt, tādēļ mēs tiekam tā kā šķirotas. Vienmēr, ja kaut ko vajadzēs pirmais palūgs māsai nevis man, vienmēr visi apjautāsies vecākiem kā iet mazajai māsai, bet par mani neviens pat neieminēsies. Nesen mūsu ģimenē uzradās divi mazuļi, es tā nopriecājos, ka beidzot būšu krustmāte, bet - šodien satieku māsu, un viņa man jautā, vai es arī esmu uzrunāta, viņai esot jautāts, vai piekritīšot būt krustmāte, man pilnīgi asaras saskrēja acīs. Pēc divām nedēļām man jātiekas ar visiem radiem un es vairs nezinu, ko man darīt, kā izturēties, jo tiešām esmu aizvainota :(

Piedodiet, ka iznāca tik gari :(
03.05.2013 14:50 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
pilnībā piekrītu aloe komentāram!
03.05.2013 16:04 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Turklāt zinu daudzas ģimenes, kur vecākais bērns tiek turēts saitē, nekādu tusiņu pēc desmitiem, kontrole bargākā, bet ar jaunāko jau mierīga sirds un tam viss tiek atļauts. Rezultāts ne vienmēr ir tas labākais, bet izaug divi atšķirīgi cilvēki - nopietns un vieglprātīgs.
03.05.2013 16:07 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Palikšu pie tā, ka nav dūmu bez uguns. Un, pat ja tur tā pagale nav viena degusi, un vaina vecākos, kur problēma atvērt muti un pateikt kā jūties vai kas trūkst?
03.05.2013 16:10 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
labi, ka es augu viena :)
03.05.2013 16:15 |

Reitings 1492
weee,

wooow! :O Pirmo reizi mūžā dzirdu, ka kāds tā saka, vienalga, vienīgais bērns vai no vairāku bērnu ģimenes.
03.05.2013 16:17 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Poppy, dzirdēsi to tūlīt otro reizi :D - es nekad neesmu gribējusi ne brāli, ne māsu un visu apzinīgo mūžu esmu vecākiem pateicīga, ka esmu vienīgais bērns ģimenē.
03.05.2013 16:19 |

Reitings 9917
bet tas taču ir forši , nedalīta uzmanība u.c fīčas, mazliet egoistiski, bet nu es nesūdzos ... :)
03.05.2013 16:20 |

Reitings 9917
Libra
+
03.05.2013 16:21 |

10 gadi
Reitings 466
Es arī esmu priecīga, ka esmu viena!
03.05.2013 16:22 |

Reitings 901
Reģ: 25.03.2013
Nu ārprāc, cilvēks ņemas izkratīt sirdi, bet tadžs labs te brauc augumā par kaut kādu nepieaugušu domāšanu. Nu i, lai! Man pašai dzīvē gadījās līdzīga situācija, kad biju maza. Tad es ņēmos un vienu vakaru sāku biļļāt par to, ka mani neviens nenovērtē. Veidoju dialogu pati ar sevi:Kuru te aizveda uz kino man neko neteikdami?! - Protams, manu brāli!- Kam te jaunas bikses nopirka a man jau vairāk kā pusgadu nekā?!- Nu, protams, manam brālim! :D un vēl visādi sakrājušies sīkumi tralala utt. Mamma sāka pretoties, teikdama, tā nemaz nav, tev tur tas un tas.... bet beigās turpināja darīt tāpat. Sāku pelnīt pati savu naudu un man jau, vārdu sakot, bija pie kājas ko viņam pērk, kur viņu ved, ko viņam saka, pati biju sev galvenā un viss tā arī nokārtojās. Kur tie laiki ahhh.
03.05.2013 16:31 |

Reitings 431
Reģ: 14.10.2010
Esmu laimīga,ka man ir māsa, kas, manuprāt, ir skaistāka par mani un jautrāka, bet tas nenozīmē, ka es nopietnā, vecākā māsa esmu par kaut ko sliktaka.Katrai savi plusi,mīnusi, bet nekad neaizmirsīšu vienas klasesbiedrenes tekstu- es negribētu, lai man butu kā tev - māsa skaistaka par pašu.Vēl šodien viņai kaut ko sejā gribētu iešļākt, bet fakts kā tāds- lepojos,ka viņa ir tik skaista ;) Un mums nav problēmas ne mūsu attiecības, ne radinieku starpā, jo esam vienlīdzīgas.Nav tā, ka vienai tiek un otrai nē.Viss ir balansa un par to esmu pateicīga vecākiem.
Autorei iesaku sākt domāt pozitīvāk un padomāt par to,kas tev ir un kas pieder. Patiesībā māsa tak ir kaut kas ļoti vērtīgs. Nevajag sacensties- turpini darboties savā lauciņā, dari,kas interesē Tev pašai un gan sāks arī Tevi pamanīt vairāk.Vajag mīlēt sevi un tad citi mīlēs Tevi.. :) Lai izdodas pārvarēt greizsirdību.. tīņu gados arī nedaudz bija gruzis, ka jaunākā tur labāka, bet nu sen jau wairs tā naw,jo abas esam vienādi labas :)
03.05.2013 16:34 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Kad es piedzimu, tēvs nospļāvās un aizgāja piedzerties no bēdām, jo meita taču nav nekas. Kad brālis piedzina, atzīmēja ar lielu balli un visiem radiem, lepns rādīja bildes.
03.05.2013 16:36 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Kad biju mazāka, bieži bēgu prom no mājām, jo domāju, ka brālis visiem mīļāks. Tad es paaugos, un kopīgā ballītē sāku sūdzēties viņam..izrādās brālis domāja, ka es visiem mīļāka. :D Tagad esam mīluļi viens otram. :) Un visa bērnība, kas tobrīd likās tik šausmīga (:D) tagad izraisa smaidu. :)
03.05.2013 16:39 |

Reitings 69
Reģ: 17.08.2012
Arī es to esmu piedzīvojusi un piedzīvoju, ka brālim viss tiek nolikts uz paplāti, bet man jāsasniedz pašai! Diezgan negodīgi, bet vecāki to tā neuzskata.
03.05.2013 16:44 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Mana māsa gan ir vecāka nedaudz. Kad ir kādi radu saieti (vai vienalga kādā situācijā), viņa tarkšķ vienā tarkšķēšanā, vienmēr ir ko pateikt, par ko parunāt. Es esmu savādāks cilvēks. Ir kompānijas, kur esmu atvērta, jautra un runīga, bet ne ar vecākiem, ne ar radiniekiem. Un mani tā kaitina, kad man to pārmet. Tiešām ir tik stulbi, ka nevar samierināties ar to, kāda es esmu, ka neesmu tāda atvērta kā mana māsa. Bet, jā, man kā jaunākajai tajā ziņā, ka ballītes utt vienmēr apmeklēt atļautas bijis ātrāk kā māsai, vienmēr viss tika prasīts pirmām kārtām no māsas (kārtības ziņā utt), bet neteikšu, ka tagad man dod daudz ko vairāk, kā nedabūju daudz ko iepriekš, tā arī tagad, tā teikt. :D
Savā ziņā saprotu tevi, bet tomēr muļķīgi no tavas puses tā skaust.
03.05.2013 16:53 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Kad vecākā māsa pēc 9.klases aizgāja mācīties uz Rīgu, arī jutos greizsirdīga, jo bieži vien nevarēju atļauties doties uz kādu pasākumu, jo māsai jādod nauda. Atceros kā reiz kaimiņiene runājās ar manu mammu un apbrīnoja to, cik manai māsai skaisti gari lokaini mati, mamma iebilda, ka arī pārējām māsām ir skaisti mati, bet kaimiņiene teica "nē, viņām taču tādi prasti, bet ehhh, kā vecākajai meitai - nu tiik skaisti mati.."
Reāli "grauza" šādas lietas.

Un, kas notika? Es izaugu.. Un māsas izauga. Un esmu bezgala laimīga, ka man ir māsas! Vairs ne prātā nenāk salīdzināt, kurai smukāki mati, kurai vairāk naudas vai sesksīgāks vīrietis!
03.05.2013 19:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits