Vai kādai ir bijis līdzīgi?

Reitings 68
Reģ: 01.05.2013
Sveikas!

Situācija tāda,ka, ar vīru kopā esam 4 gadus, ir 2 bērni. Viss bija labi, protams,savs kašķitis jau bija, bet vienmēr ātri izlīgām. Vienu dienu vīrs paziņoja,ka viņam esot apdzišusas jūtas un ka viņš vēlas padzīvot atsevišķi un apdomāt dzīvi. Tā arī notika, ļāvu viņam aiziet. Viņš noīrēja dzīvokli. Ir pagājušas nu jau 3 nedēļas, bet atpakaļ viņš vēl nenāk. Atnāk šad tad pie bērniem vai mašīnai pakaļ(jo tā ir pie manis,sakarā ar to,ka man bērni jāvadā). Es zinu,kur viņš dzīvo, esmu apciemojusi viņu, nekas neliecina par citu sievieti. Pa naktīm viņš strādā un pa dienām guļ. Šobrīd ir tā,ka viņš man zvēr,ka naks mājās, bet lai dodu viņam vēl mēnesi laika. Vienu dienu viņš man saka, ka nāks un ka mīl, citu dienu,ka tomēr nenāks un nemīl. Nesaprotu,ko man domāt. Viņš mani lūdz nesazināties ar viņu kādu nedēļu,lai viņš paspētu sailgoties. Ko jus par so visu domājat? Atvainojos,ka neskaidri sarakstīju, uzdodiet vēl papildjautājumus,ja nepieciešams,atbildēšu. Es viņu mīlu un nezinu,ko darīt, ļoti pārdzīvoju, lietoju antidepresantus,ko ārsts man izrakstīja, nezinu,kā tikt šim visam pāri. Kad jautāju viņam iemeslus šim visam, vins saka, ka vaina neesot maniii, bet vinaa.
01.05.2013 23:14 |

Reitings 264
Reģ: 25.02.2009
Pfff, nezvani viņam, neapciemo. Kad atnāk, dari savas darīšanas un baig nepievers uzmanību, bet kad uzrunā, tad esi mīļa un koķetīga. Ta pats atskries!!!
02.05.2013 13:54 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
bet nu ko var labot tādās attiecībās, kur problēma ir vīrieša dzīves uztverē, ka sievietei jābūt vergam?

Nu paga, meitenes... Jā, es tādu attieksmi, kā pret kalponi, negribētu, man tas būtu nepieņemami, un es šķirtos. OK, tiktāl viss skaidrs. Bet problēmas autore tā nejūtas!

Viņa raksta:

ar vīru kopā esam 4 gadus, ir 2 bērni. Viss bija labi, protams,savs kašķitis jau bija, bet vienmēr ātri izlīgām.

Un jautā, kā dabūt to suņabērnu atpakaļ, un kā lai zin, vai zelta gabaliņam nav cita?

Kāpēc jūs uzspiežat viņai savu dzīves modeli? Viņai taču viss bija daudz maz labi! Labāk iesakiet, kā dabūt vīru mājās, un tad dažus padomus, kā lai viņa pacenšas izmainīt viņa attieksmi. Būs viņai vīrs, bērniem tēvs, un par vienu šķirteni ar diviem bērniem, katru no cita tēva, mazāk (sorry, bet tomēr).

A jūs - pamet, pamet...
02.05.2013 14:30 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Varbūt caur sāpēm tomēr centies saskatīt kautko pozitīvu, tevi nerausta uz visām pusēm un negaida lai viss tiktu izdarīts perfekti, atpūties un atjauno spēkus.
02.05.2013 14:43 |

Reitings 448
Reģ: 25.01.2013
Jā, aiziet nav viegli. Jā, bērni zaudēs tēvu. Bet, kā te arī tika minēts, vai bērniem ir vajadzīgs tētis, kurš izverdzina savu sievu?? Tad labāk, lai dzīvo ar vienu, laimīgu māti, nevis kaut kādā diktatora režīmā zem tēva jūga. Nedomāju, ka sievietēm būtu jāpaliek kopā ar šādiem kretīniem tikai bērnu, naudas vai jebkā cita dēļ.

Principā pilnīgi piekristu šim, bet ne šajā gadījumā. Šeit jāpiekrīt 57days - autore to acimredzot neizjūt kā problēmu, ja jau saka, ka viss lielākoties bijis kārtībā, viņa grib viņu atpakaļ. Tad jāskatās no citas puses - šis ieteikums
Pfff, nezvani viņam, neapciemo. Kad atnāk, dari savas darīšanas un baig nepievers uzmanību, bet kad uzrunā, tad esi mīļa un koķetīga. Ta pats atskries!!!
ir ļoti labs, bet klāt es vēl ieitektu negulēt ar viņu katru reizi, kad viņš uzvilpj - paflirtē, pakoķetē, bet nemeties uzreiz gultā - tad ganjau atcerēsies, kas viņam zudis
02.05.2013 14:49 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Nē nu, teorētiski, tad nav arī ko pārmest visām tām, kas vadās pēc pārliecības "ja sit, tad mīl" un uzskata to par normu. Un dzīvo laimīgi, bet ik pa laiciņam gribas kaut kur paraudāt. Manā skatījumā šāda izverdzināšana arī ir kaut kāds morālās/fiziskās vardarbības paveids.

Bet, ja autore ar to ir laimīga, protams, lai nešķiras un lai izmanto ieteikto pievilināšanas veidu - pati nemeklē kontaktu, liek atkal vīrietim sevi "nomedīt", pa to laiku piestrādā pie savas paklausības. Manām ausīm tas izklausās pēc viena liela WTF!!!??? Tāpēc arī iesaku pamest.

Katram savs. Un pieaudzis cilvēks jau nu paļuboi darīs tā, kā pati klusībā jau bija nolēmusi, nevis kāds interneta forums viņai tagad atvērs acis un liks rīkoties kā citādi :D Ja vien viņa nav lupata. Kas manā skatījumā, atvainojiet, diskusijas autore daļēji gan ir. Gan jau izdarīs tā, kā vīrs liks.
02.05.2013 15:41 |

Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Saproti vinam nav juutu pret tevi vairs un labi,ka cilveeks taa pasaka,jo savaadaak vinjs visu muuzu mociits un tu buutu nelaimiiga
Vinjs ar to paarvaaksanos un solijumu dosanu meegina tevi taa saudziigaak atstaat..saproti to..un kaada izspiegossana tas nu nav normaali....Beidz....apdomaajies vai tu tiesam gribi dziivot ar viirieti kurss tevi nemiil un kuram pret tevi nav nekaadu juutu
Manupraat vinjs sobriid ljoti paardziivo,jo apzinaas,ka jums ir gimene ,beerni vinjss negrib to visu atstaat,bet tajaa pasaa laikaa vinju smacee kopaa buusanaar tevi...nezvani vinam dod laiku lai vins apdomaajaas ja zvaniisies saaksi krist uz nerviem vinjs sadusmosies un uzreiz pametiis!
02.05.2013 16:06 |

Reitings 17280
Aidomājos par šajā diskusijā izskanējušo definīciju "kalpone". Reku, veca diskusija: http://cosmo.lv/forums/topic/132755-kalpone/?sort=ASC&pnr=4

Pirms mēneša sākām dzīvot ar draugu kopā.
Vispār kopā esam jau vairākus gadus un līdz šim viņš vienmēr bijis diezgan čakls un citreiz pat šķita, ka drusku par daudz pedantisma, bet nu tas vairāk izpaudās tajā laikā, kad uz pāris mēnešiem biju pie viņa kojās padzīvot pa prakses laiku. Vienmēr aizrādīja, ja nebiju kaut ko izdarījusi vai sakārtojusi- likās pedantisks.
Bet nu...sākām dzīvot kopā un praktiski jau no pirmās dienas sācis mani uztvert vairāk kā kalponi. Darbu dalīšana ir praktiski tikai strīdu iemesls, ja gribas pastrīdēties, tad var mēģināt aizrādīt viņam, ka man ir jādara visi darbi.

atbildes:

ja otrs cilveks strāda , bet es visu dienu esmu mājās, tad logiski , ka tīru māju un gatavoju. un nav man grūti arī tēju uztaisīt un pienest klāt , un es to neuzskatu par pazemojumu- tieši otrādi- daru ar prieku! man ir prieks ko palīdzet otram utt..

Varbūt izklausīsies vecmodīgi, bet es arī uzskatu, ja vīrietis strādā no rīta līdz vakaram un viens pats pelna, kamēr sievietei ir daudz brīvā laika, ka tomēr sievietei būtu vairums mājas darbu jāizdara.

vispār vēl ko esmu pamanījusi, liekas daudzām meitenēm mājas kārotšana ir teju zobu sāpes.
Man atkal tieši otrādi, tā ir zināma meditācija/sports. Tāpat kā gatavošana ēst, esmu pilnīgi citā pasaulē procesa laikā.Nav laika domāt sliktas domas un atriebības ko tas otrs tagad darīs, ko es varēšu pieprasīt.

Esmu studente, nestrādāju, ir diezgan brīva laika, savukārt mans draugs strādā svarīgā iestādē un viņš veic atbildīgu darbu, par kuru arī saņem pietiekoši, līdz ar to mums un arī man nekā netrūkst ( un te neiet runa par atbalstu un mīlestību, kas pats par sevi piederās attiecībām). Pēc darba viņš ir pilnīgi izpumpēts un arī brīvdienās viņam negrūžu birsti rokās. Turklāt man mājas uzkopšana nesagādā problēmas, es daru to labi un ātri piemērs, traukus viņš mazgā trīs reizes ilgāk nekā es un ēst gatavošana no viņa puses ir katastrofa.

Lūk, vēl četras brīvprātīgas kalpones. Kāpēc neviens neiesaka viņām cīnīties par sieviešu tiesībām? OK, es pārspīlēju, bet gribu tikai teikt, ka, acīmredzot, ir sievietes, kas to piekalpošanu neuztver tik traģiski.

Par nelaišanu pie friziera un kritizēšanu, tas jau ir cits jautājums, protams.
02.05.2013 20:50 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Lūk, vēl četras brīvprātīgas kalpones. Kāpēc neviens neiesaka viņām cīnīties par sieviešu tiesībām? OK, es pārspīlēju, bet gribu tikai teikt, ka, acīmredzot, ir sievietes, kas to piekalpošanu neuztver tik traģiski.

Atskiriiba ir tajaa, ka vinjas tiira maaju un dara maajas lietas taapeec, ka pashas to grib, nevis taapeec, ka vecis pieprasa bez izveeles iespeejaam. Buut par maajsaimnieci nenoziimee buut par kalponi, kalpone ir taa, kurai lietas ir jaadara pret savu gribu.
02.05.2013 20:57 |

Reitings 770
Ne vienmēr, ja tiek izbeigtas attiecības tur ir iesaistīta kāda cita sieviete. To es varu teikt no savas pašas pieredzes.
Galvenais, tikai neuzbāzies viņam katru dienu ar saviem zvaniem vai sms, lai viņš mierīgi padomā visu, bet nu, ja godīgi, ir maz ticams, ka viņš atgriezīsies.

Kāda vēl pašnāvība. Jēziņ, nav taču pasaules gals noticis. Tev ir bērni un tev par viņiem ir jāparūpējas.
02.05.2013 21:04 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Meitenes, jūs vispār uzņematies atbildību par šo mūžīgo ieteikumu - šķirties? Ar šo ieteikumu bērni paliek bez tēva, sieviete bez vīra (lai kāds viņš būtu). Attiecībās nav vienmēr viss balts vai melns.
Jā, ir uz pasaules arī citas krāsas. Saku to tām, kuras nav to ievērojušas. Ir sadisti (-es) un mazohisti (-es), kuriem kopā ir ļoti, pat - ļoti labi, fetišisti un fetišistes, vuāristi un vēl visādi citādi zvēriņi! Ir! Viens otru pa nopietnam sit, pazemo, staigā pa un sēž uz sejas, čurā mutē, dara visu ko citu. Kur tēmas autore ir rakstījusi, ka viņa ir bijusi neapmierināta ar attiecībām ar šo savu vīrieti, jūs, moralizētājas un pamācītājas? Pabakstiet man aklajam ar pirkstu, ja neesmu ievērojis! Jums citu jautājumu uzdeva! Uz to arī atbildiet!
Un vājuma brīži un problēmas mēdz būt ne tikai jums, sievietēm!
02.05.2013 21:08 |

Reitings 1493
Melns, nedzen demagoģiju, bet iedziļinies kārtīgāki:

Ieva
vanila un beibe.marta-savaadaak nevareeja. kad kaut kas nebija izdariits, vins visu laiku stresoja un aardiijaas, draudeeja,ka buus jaameklee cita sieva,kas to varees izdariit,ja jau es nevaru-tas gan bija jokojot,bet nu dzirdeeju no vina to biezi. pie friziera pat nevareeju izskriet,peec stundas jau zvana un aardas,kaapeec nav eest atstaats,ka naakamreiz es nekur netiksu.
02.05.2013 01:05 | nosūdzēt | saite

Karamelle
Nožēlojami, ļoti nožēlojami
02.05.2013 01:11 | nosūdzēt | saite

Ieva
karamelle, es tev piekriitu. man tiesaam par sevi ir kauns, bet ir taa,ka es sev neko nevaru padariit,briizam it kaa viss ok, turos, bet briizam uznaak taada kaa panika un tad sadaru lietas,ko nevajadzeetu,par ko man pasai ir kauns pat no mammas.
03.05.2013 14:42 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
wendii! Tas Tev un daudzām citām neliekas pieņemami, bet Tevis izvilktajos citātos es redzu tikai to, ka autorei ir kauns no mammas. Nu un tad? Mētelīšu virinātājiem arī varbūt ir kauns, bet ir citas sajūtas, kuras ir spēcīgākas. Varbūt esmu padumjš, bet nu tiešām neredzu, ka autorei šīs attiecības nepatiktu. Viņai varbūt ir vajadzīgs vīrietis, kurš streso un ārdās, neļauj iziet no mājas. Problēma ir tikai apstāklī, ka viņš uz laiku (?) ir aizgājis. Ja nu meitene pēc dabas ir mazohiste? Ko tad? Tad visi jūsu padomi par promiešanu un savas nostājas izrādīšanu ir viņai vajadzīgi kā zaķim stopsignāls. Ar prātu tādi cilvēki varbūt saprot, ka nav normāli, bet, kad nonāk attiecīgā situācijā un pareizajos apstākļos, prātiņš "aizbrauc" desmit sekunžu laikā, un viss atkal ir super! Varbūt tā vīrišķa ārdīšanās ir tieši tas, kas viņai vajadzīgs! Par prātiņa aizbraukšanu zinu ne pēc nostāstiem, jo pats esmu no "nepareizajiem", bet - ne SM.
03.05.2013 17:49 |

Reitings 68
Tātad, šobrīd ir tā,ka, vakar uzrakstīju viņam sms, teicu, priekš kam tas viss,ja viņš ir izlēmis,ka neatgriezīsies,tad lai saka kā ir. Viņš atbildeeja - es jau teicu,ka man vienkaarsi vajag laiku, bet ja jau tu to veelies,tad labi,skiramies. Es atbildeeju - tas nav tas,ko es buutu veeleejusies,bet paldies par atklaatumu. Uzrakstiiju veel paldies par taam labajaam lietaam,ko vins man devis pa tiem gadiem un ka palaizu vinu pa labam bez naida un veelmes ko ieriebt,lai par to neuztraucas. Atbildes nebija.
04.05.2013 13:13 |

Reitings 17280
Atceries, ka tas, ka TU esi šķīrusies ar vīru, nenozīmē, ka bērniem jāpaliek bez tēva. Centies uzturēt ar viņu normālas attiecības*, nemēģini viņu "sodīt", neļaujot tikties ar bērniem. Brīvdienās mazos sūti padzīvoties pie tēta, un pati vari doties lielajā dzīvē :)

- - -
* normālas attiecības ar šķirtu vīru nozīmē, ka pēc katra svilpiena lekt ar viņu gultā NEVAJAG, komunikācija - tikai par tēmu "kā izdarīt tā, lai bērniem ir labi".
04.05.2013 13:23 |

Reitings 68
57 days, es nevēlos viņu kā savu šķirto vīru, bet censties saglabāt attiecības. Ko vēl es varētu darīt,lai vērstu situāciju par labu?...
Protams,ka es necentīšos vinam ieriebt beernus nedodot,bet vins jau pagaidaam vinus arii neprasa,saakumaa naca,bet vairs nenaak.
04.05.2013 14:27 |

Reitings 68
Varbūt kāda var savam vīrietim īsumā izstāstīt situāciju un pajautāt vīrieša viedokli?:(
04.05.2013 14:29 |

Reitings 68
Ja kāda vēlas privāti papļāpāt, tad mans e-pasts ir [email protected]
04.05.2013 14:30 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ieteikums autorei.

Nevajag par kādu cīnīties. Tāpat nenovērtēs. Pametīs. Sāpinās. Dzīvo sev.
04.05.2013 14:31 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
P.S. Ja vīrietsi mīl tad tā nerīkojas. Nosplaujies, piedzeries un sac dzīvot sev un savai nākotnei. Iegādājies mīļāko, vai labāk divus:D
04.05.2013 14:32 |

Reitings 68
Kubiete,paldies par padomiem, noteikti izmēģināšu, tik,kā jau teicu vakar mammai - ja es tagad saiešos ar citu, viņš to uzzinās, un pēc tam man teiks - es taču gribēju nākt atpakaļ, bet Tu mauka, pie cita aizskrēji. Tad atkal būs man kreņķis,ka pati esmu vainīga.
04.05.2013 14:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)