Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Par visu un neko, tikai filozofējot

Reitings 178
Reģ: 06.10.2012
Tā kā ikdienā piestaigāju nodarbībās dažādos sporta klubos, tad esmu ievērojusi diezgan lielu atšķirību starp treneriem. Rgulāri un bieži gāju un vēl joprojām eju pie treneres, kura vienmēr lielu rūpību pievērsa dažādām detaļām. Kāju novietojums, kad jābūt nedaudz ieliektām utt, vienmēr visas kustības vingrojot un stiepjoties liek veikt ļoti lēnu, lai netraumētu mugurkaulu, un tā varētu turpināt daudz. Pretēji ir citos sporta klubos - jā, treneres pievērš uzmanību, dod kādus nelielus padomus, tomēr viss notiek strauji, kājas tiek mestas no gaisa lejā, sistas pret grīdu, vingrinājumi izpildīti ar domu - aizturam elpu, izdaram un tad vienkārši strauji atbrīvojamies, metot kājas rokas pret grīdu (guļus stāvoklī) (protams, nedaudz pārspīlēju). Es ļoti ticu pirmās treneres profesionalitātei un viņa vienmēr izstāsta tik pamatoti, kāpēc viss ir jādara lēnām un rūpīgi. Tad es nesaprotu - kāpēc citos sporta klubos tas viss ir tik mazsvarīgi? Kāpēc treneri nepievērš uzmanību tam, ka arī vingrojot to var darīt nepareizi? Tā ir neprofesionalitāte vai vienkārši 1.trenere tam pieet no kāda dziļa sava viedokļa vai jogas, ka muguru var ļoti satraumēt? Kāpēc cilvēki iedomājas, ka, ejot uz sporta klubu un apmeklējot nodarbīas, tam nav jāpievērš liela uzmanība - tikai virspusēji jāpaveic vingrinājumi, kustības, kas tiek atrādītas, uzdotas?

Otrā lieta, kas bija interesanta - nesen uz nodarbībām sporta klubā atnāca jauna meitene, pievienojas mūsu grupai. Kā jau tas "nejauši" bieži gadās, sanāca viņu pavērot spoguļos. Tās kustības, atdeve.. jūs smietos, ja redzētu. Es nopietni - labi, ja 5%!!! Un tad es aizdomājos - tādi cilvēki taču ikdienā noteikti ir ļoti daudz starp mums - kuri čīkst, ka sporto, bet svars nenāk nost - bet paskatieties uz sevi no malas; vai jūs maz tam pieejat no sirds un par simts procentiem? Kāda ir jēga atnākt uz sporta klubu, maksāt par to naudu un mīcīties no vienas kājas uz otru, knapi pacelt rokas gaisā? Ticu arī tam, ka ar īstu kaisli un atdevi var dzīvē sasniegt daudz jebkurā jomā, tāpēc meitenes, pavērojiet sevi kādreiz no malas, varbūt atklāsiet, ka nemaz īsti neatdodieties tam, ko darat.
01.05.2013 16:03 |

Reitings 178
man prieks par to, ka šeit ir tik daudz komentāru :D
01.05.2013 20:35 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Kāpēc treneri nepievērš uzmanību tam, ka arī vingrojot to var darīt nepareizi? Tā ir neprofesionalitāte vai vienkārši 1.trenere tam pieet no kāda dziļa sava viedokļa vai jogas, ka muguru var ļoti satraumēt? Kāpēc cilvēki iedomājas, ka, ejot uz sporta klubu un apmeklējot nodarbīas, tam nav jāpievērš liela uzmanība - tikai virspusēji jāpaveic vingrinājumi, kustības, kas tiek atrādītas, uzdotas?

Viss atkarigs no trenera, nudien, seit neko citu pat nevar pateikt. Sporta kluba, kuru apmekleju es, ari ir noverojama lidziga situacija, kadam trenerim vairak rup, kadam mazak. Atkarigs ari no ta cik cilveku zale, ja daudz, tad zud attiecigi ta rupiba, jo gruti katru noverot.

nesen uz nodarbībām sporta klubā atnāca jauna meitene, pievienojas mūsu grupai. Kā jau tas "nejauši" bieži gadās, sanāca viņu pavērot spoguļos. Tās kustības, atdeve.. jūs smietos, ja redzētu. Es nopietni - labi, ja 5%!!! Un tad es aizdomājos - tādi cilvēki taču ikdienā noteikti ir ļoti daudz starp mums - kuri čīkst, ka sporto, bet svars nenāk nost - bet paskatieties uz sevi no malas;

Ari sis ir cilveka faktors un nekas vairak. Personigi nepazistu nevienu, kas sporto un chikst, ka ir resns, parasti nedara neko un chikst. Domajams, ka dzives situacijas parklajas sava starpa un, ja cilveks ir nevizhigs sporta kluba, vins tads ir pec dabas - ne tikai konkretaja situacija. Ir tadi, kam visu vajag perfekti, ar atdevi, ir tadi - kjep ljep :)
02.05.2013 14:44 |

Reitings 448
Reģ: 25.01.2013
Kā jau tas "nejauši" bieži gadās, sanāca viņu pavērot spoguļos. Tās kustības, atdeve.. jūs smietos, ja redzētu. Es nopietni - labi, ja 5%!!!

Es nez vai smietos. Bet kopumā ieteiktu neieciklēties uz to, ko dara citi cilvēki. Kāda tev atšķirība, ka meitene dara uz 5%? Tu trenējies uz visiem 100%, tas ir baigi forši tev, noteikti efekts ir, utt. kapēc jāvēro kā citi sporto un vēl par to jāraksta diskusijā, es nez vai sapratīšu. Par treneriem varu piekrist _paris - atkarīgs no noslogotības, kā arī no tā, kāds ir pats treneris - vieni ir vairāk perfekcionisti un viņiem rūp tieši precīzi leņķi un kustības, citiem vairāk tas, lai ir izpildīts vingrojums.
02.05.2013 14:55 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Ar pirmo neesmu saskārusies, bet ticu, ka vienādi treneri nevar būt, tāpat arī vienādi ārsti, skolotāji, tāpēc īsti nav jēgas čīkstēt par to, cik kaut kas ir slikts, bet gan jākoncentrējas uz to, cik ļoti Tev paveicies ar to labo treneri.
Par otro gan saskumu, jo Tu nevari objektīvi vērtēt, cik % kāds cits "ieliek" savā darbā. Ja Tev tie ir 5, kādam citam tie varētu būt arī 50. Esmu vienmēr bijusi atbrīvota no sporta, ne tāpēc, ka slinkums būtu ko darīt, bet tāpēc, ka ārsti aizliedza to darīt, rezultātā es varu izdarīt mazāk nekā citi. Un tad, kad es, piemēram, skrienu, paziņa netic, ka es to daru ar pilnu atdevi, lai gan viņai nav ne jausmas par to, ka varbūt daru vairāk nekā viņa, vienkārši man tas viss ir no sākuma.
02.05.2013 15:02 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
+++ Vulpes. varbút tá meitene nav sportojusi gadiem, varbút vinjai locítavas slimas un viss sagádá sápes, tu to nezini! pati saki, ka atnáca nesen,un tu neesi gaishrege, lai redzétu kas un ká.
02.05.2013 15:17 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
ne visiem tas rūp, cik viss tiek darīts pareizi. to var attiecināt uz jebkuras profesijas pārstāvi. tāpat arī skolotājs var tehniski likt pierakstīt, bet, vai kādam pēc tam kas ir skaidrs, daļai vsp ir vienalga, jo savu esi atstrādājis. tāpēc ir sporta klubos izvēle un maksā par to, ko tu gribi maksāt.
nu redzi, par to atdevi, tev ir vērts pašai par sevi aizdomāties, kāds ir tavs mērķis un kāpēc tu uz to ej?un par ko tu maksā naudu?
02.05.2013 15:17 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Tās kustības, atdeve.. jūs smietos, ja redzētu. Es nopietni - labi, ja 5%!!! Un tad es aizdomājos - tādi cilvēki taču ikdienā noteikti ir ļoti daudz starp mums - kuri čīkst, ka sporto, bet svars nenāk nost - bet paskatieties uz sevi no malas; vai jūs maz tam pieejat no sirds un par simts procentiem? Kāda ir jēga atnākt uz sporta klubu, maksāt par to naudu un mīcīties no vienas kājas uz otru, knapi pacelt rokas gaisā?

Ne vienmēr ir tā, kā izskatās no malas! :) Piemēram, man sporta stundās tika bieži pārmests, ka es neko nedaru uz 100% necenšos utt. Pašapziņa strauji samazinājās, jo tā nebija, ka es necentos! Es vnk vrb nesasvīdu tik daudz kā pārējie, vrb kkas man nesanāca. Izrunājos ar skolotāju, viņa beidzot saprata, kā ir patiesībā, arī mana varēšana līdz ar to auga, jo nebija vaira neviena, kas man pārmestu! :)

Protams, tā ir mana pieredze, vrb autores pieminētajā sporta klubā meitene patiešām darīja visu uz 5% :D
02.05.2013 15:52 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu a es saskāros ar gadījumu, kad apmeklēju sporta klubu, ka viens paziņa, kuram tiešām nenāktu par sliktu pasvīst kādā sporta sekcijā, tik to vien darīja kā lēnā garā pastaigājās pa zāli un pļāpāja pa telefonu bezgalīgi! Šad tad pablenza TV vai uzspēlēja galda tenisu, bet viss parasti beidzās ar kārtējo sarunu pa telefonu. Un tā viņš darīja katru reizi, kad viņu redzēju sporta klubā... Nu un kāda jēga no tādām nodarbībām?...
02.05.2013 16:27 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Kā jau tas "nejauši" bieži gadās, sanāca viņu pavērot spoguļos. Tās kustības, atdeve.. jūs smietos, ja redzētu. Es nopietni - labi, ja 5%!!! Un tad es aizdomājos - tādi cilvēki taču ikdienā noteikti ir ļoti daudz starp mums - kuri čīkst, ka sporto, bet svars nenāk nost - bet paskatieties uz sevi no malas; vai jūs maz tam pieejat no sirds un par simts procentiem?

Es nebrīnītos, ja tas par mani :D
Teikšu tā - ir vingrinājumi, kustības, kuras es nepildu, jo vienkārši fiziski nevaru to izdarīt. No malas droši vien izskatos pēc luņa laidējas, bet man vienmēr ir bijušas problēmas ar mugurkaulu, no visiem sportiem vienmēr esmu bijusi atbrīvota, bet tagad jūtu, ka vajag. Un man tie ir visi 100%, pat ja no malas izskatās pēc gurķošanās.
02.05.2013 16:38 |

Reitings 39
Reģ: 23.06.2009
Treneri ( visticamāk- vīrieši ) ļoti vienkārši ir pieraduši paši trenēties spēcīgi, ātri, ar spēku , emocijām un 10000% atdevi uz katru piegājienu. Nevis vienu vingrinājumu izpildīt 30 min un brīnīties - jā, mugurai nekas nekaiš bet izmaiņas izskatā nav. Vienreiz parāda tehniski lēni un precīzi vingrinājumu un aidā, dari, protams nepārspīlējot vienu piegājienu 2 sekundēs, bet nu sakarīgā ātrumā. Tas arī viss. Un vispār ir treniņa ciklēšana pa vingrinājumiem, piemēram viens vingrinājums ar īsām pauzēm , teiksim 15 sek atpūta un piegājiens aiz piegājiena, nevis starp katru piegājienu vienlīdzīgas pauzes kā starp daž.vingrinājumiem :) man vispār šķiet,ka bez maziņas agresivitātes ar dzelžiem nekas nesanāk,nerunājot ja cītīgi iet uz priekšu ar aizvien lielākiem svariem, chillīgam treniņam domāti grupu pasācieni vai kas tml :D
02.05.2013 16:39 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tās kustības, atdeve.. jūs smietos, ja redzētu. Es nopietni - labi, ja 5%!!!

Es līdzīgu atdevi un pievēršanos treniņu procesam esmu novērojusi, ja trenažieru zālē kopā darbojas 2 draudzenes. Reāli vairāk, kā pusi no tā laika viņas pavada tarkšķot. Trenažieris aizņemts, sēž uz tā un tarkšķ. Un tad pēc stundas, pavadītas tarkšķot, aiziet mājās un jūtas trakoti pasportojušas :D
Šādu iemeslu dēļ arī neizprotu meitenes, kas mekle kompanjones. Sportošana ir darbošanās ar sevi, savas veselības, fiziskās sagatavotības uzlabošana, nevis tērzēšanas zāles apmeklējums :)
02.05.2013 16:58 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Par otro gan saskumu, jo Tu nevari objektīvi vērtēt, cik % kāds cits "ieliek" savā darbā

+++

Es eju tikai uz aerobiku, bet kaut kur pēc 40 min. nemitīgas lēkšanas es tīri fiziski esmu izspiesta. Tā kā esmu ar sportu uz Jūs, tad man tā fiziskā sagatavošanas ir tāda, kāda tā ir. Neeju mest nost kg (vajag, jā, bet nu tomēr), tikai priekam. Tāpēc negrasos mirt nost pie spoguļa, lai tikai kādai neliktos, ka es bezjēdzīgi tērēju savu naudu.
02.05.2013 17:06 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Neesi iedomaajusies, ka tiem visiem leecieniem un kustiibaam pirmajaas dienaas jaunatnaaceejam ir gruuti izsekot liidzi, jo ir vajadziigs gan laiks, lai saprastu kaa pildiit, gan arii fiziskaa sagatavotiiba nav laba? Neba visi ir beerniibaa gaajushi dejoshanas pulcinjos un kustiibas uztver leenaak?
Kāda ir jēga atnākt uz sporta klubu, maksāt par to naudu un mīcīties no vienas kājas uz otru, knapi pacelt rokas gaisā? Ticu arī tam, ka ar īstu kaisli un atdevi var dzīvē sasniegt daudz jebkurā jomā, tāpēc meitenes, pavērojiet sevi kādreiz no malas, varbūt atklāsiet, ka nemaz īsti neatdodieties tam, ko darat.

Kaa buutu, ja tu kaa pashu pirmo paveerotu sevi, kaada no malas izskaties? Atgaadina man to gadiijumu, kad viena apaljiiga meitene atnaaca pirmo reizi uz sporta zaali, visu nedeelju paareejie uz vinju nosodoshi blenza, beigaas gjeerbtuvee izdzirdeeju, ka vinja snjukstot saka kaadam pa telefonu, ka vairs nenaaks uz sporta zaali, jo nespeej iztureet tos skatienus. Protams, naakamajaa nedeeljaa vinjas klubaa vairs nebija.
Ja taa paveero, gandriiz visi sporta klubu apmekleetaaji ir ljoti labaa fiziskajaa formaa. Kaapeec tad tie, kuriem patieshaam buutu tas sports nepiecieshams tur neraadaas? Viena dalja aiz slinkuma, piekriitu. Bet viena dalja deelj taa, ka ir taadas kaa smarter, kuras nosodoshi uz vinjaam luur un filosofee par to, cik slinkai tai personai ir jaabuut paareejaas dziives jomaas. Iisaak sakot, no manas puses liels FUI topika autorei.
02.05.2013 17:34 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
Nu tā ir un būs ar tiem treneriem, katram savs piegājiens, attieksme, kā jebkurā lietā. bet, kas der vienam, neder otram!.. nu katram tak savs!

Vēl es nedaudzbrīnos, ka ir meitenes/sievietes, kas uz airobikām nāk ar kedām! Viņās tak nav nekāda amortizācija, nevaru pat iedomāties kāda slodze no tā ir locītavām, mugurai, gūžām..
Tak pa savu veselību ir katram pašam jādomā. Ja nav tik daudz naudiņas, ir jādomā alternatīvas, bet tā bojāt veselību, nezinu.

Ha, man arī brīžam smiekli nāk par draudzenēm, kas lielāko daļu treniņu nopļāpā! Man sporta klubā ir draudzenes kas tur pie dzelžiem starp piegājieniem ķemmē matus, lūpas krāso! Vot tas jau nu gan smieklīgi izskatās!! Bet nu lai jau!
02.05.2013 17:45 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
meitenes, pavērojiet sevi kādreiz no malas, varbūt atklāsiet, ka nemaz īsti neatdodieties tam, ko darat.

man no malas arī neizskatās, ka īsti atdodies tam, ko dari, vērojot citus.
02.05.2013 17:52 |

Reitings 1705
Reģ: 29.01.2009
Es līdzīgu atdevi un pievēršanos treniņu procesam esmu novērojusi, ja trenažieru zālē kopā darbojas 2 draudzenes. Reāli vairāk, kā pusi no tā laika viņas pavada tarkšķot. Trenažieris aizņemts, sēž uz tā un tarkšķ. Un tad pēc stundas, pavadītas tarkšķot, aiziet mājās un jūtas trakoti pasportojušas

šī iemesla dēļ es neeju uz sporta klubiem, jo satieku pazīstamos un nevaru nodoties pilnībā. Kā arī man patīk mājās sportot pa 100 % , tā, ka seja izskatās pēc rukša, pati esmu slapja un varu kliegt brīžos, kad sāp, un pēc treniņa gulēt kā mirusi :D Sporta zālē man ir neērti ko tādu atļauties :D
02.05.2013 17:54 |

Reitings 178
ha ha, pesimisms, meitenes ;) man jūs savu taisnību neiemācīsiet.
Otrajā rindkopā runa bija par meiteni, kura nevis nevarēja izsekot vai bija resna, kā jūs šeit izsakāties, bet gan par meiteni, kura visu laiku šķielē spogulī uz to, vai mati ir kārtībā un visas kustības lieliski saprot, tikai atdeve ir tāda, it kā viņa iepriekš būtu 30 h fiziski strādājusi un ar milzīgu nogurumu atnākusi uz sporta klubu kur uzkrītoši vāji tirina locekļus. nē, tādas kustības un vājums nenāk no dabas, meitenes, tas ir tāpēc, ka acīs nav degsmes par to, ko dara un pats nejūt nekādu motivāciju censties sevis dēļ. :)

lai veicas sportojot! ;)
02.05.2013 17:56 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Tās retās reizes , kad sportoju daru to tikai kedās. Manuprāt, ļoti ērti un nekas man pēc tam nesāp ... :)
02.05.2013 17:59 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Pat ja ir ar minimaalu atdevi,tas vienmeer buus labaak un veseliigaak kaa guleet diivaanaa un blenzt televizoraa.
02.05.2013 18:00 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Palasot, smarter, teksus es vēlreiz pārliecinos, ka tā nav paranoja, ka sporta klubā cilvēki blenž virsū un domās tevi aprunā .... !
02.05.2013 18:02 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits