Es jau 3 gadus eju pie ginekoloģes ARS klīnikā, tā gan ir cita, bet, cik zinu, visas dakteres tur ir zinošas un jaukas.
Kārtība tāda, ka vispirms 2.stāva reģistratūrā jāpiesakās un jāsamaksā par vizīti, pasakot pie kādas dakteres un cikos Tev pieraksts. Lai būtu tā atlaide paņem līdzi ISIC karti vai kaut ko tml. Varbūt studentu apliecība arī der, īsti nezinu, galvenais uzreiz iedod pati, jo tur parasti neviens neprasa, vai esi studente, utt. To esmu ievērojusi. Citādi vizīte 22 Ls.
Tad Tevi sūtīs uz 5.stāvu sieviešu konsultāciju nodaļu, tur pie galda māsiņai parādīsi tos čekus, ko Tev lejā iedos, un Tev liks apsēsties un gaidīt. Tad daktere pati pasauks kabinetā.
Ja Tu ej pirmo reizi, tad domāju, ka vajadzēs veikt arī kādas standarta analīzes, daktere noteikti par to informēs, uzreiz arī vari pati jautāt, cik tas maksās, utt. Pēc pārbaudes un uztriepes paņemšanas daktere uzrakstīs tādu kā nelielu čeku par analīzēm, par ko vajadzēs samaksāt tur pat 5.stāvā tikai ārpusē, pie tās sieviešu konsultāciju nodaļas. Visticamāk, ka nav jārēķinās ar nekādām dārgajām analīzēm, bet kādus 10 - 15 ls, drošības labad paņem. Ja nav nekādu sūdzību, tad man parasti taisa pa 3 Ls, ja nemaldos. Kad būsi samaksājusi tur koridorī par analīzēm, tad to čeku atdosi tur pat sieviešu konsultāciju nodaļas māsiņai.
Rezultātus parasti var uzzināt, zvanot tai māsiņai, bet to arī ar dakteri sarunāsi, mana daktere citreiz man liek atnākt bez pieraksta (tātad nav vēlreiz nekas jāmaksā) kādā konkrētā laikā un tad pasaka tos rezultātus un, ja nepeiciešams, tad izraksta kaut kādus medikamentus.
Gari sanāca, bet cerams, ka noderēs, lai justos mierīgāka :)