Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Latvisks ēdiens

 
Reitings 431
Reģ: 14.10.2010
Nākošajā nedēļā man uz skolu jānes kaut kas latvisks. Laikam gribētos taisīt kaut ko saldu, kaut gan varbūt tomēr kaut ko sāļu. Ko JŪs gatavotu cilvēkiem, kas nekad nav bijuši LV un viņiem pat īsti nav liela nojausma par to kā ir pie mums. Ko lai pagatavo?Ar zirniem un speķi gluži uz skolu neiešu.. :D bet ko varētu?
25.04.2013 16:46 |
 
Reitings 17
Reģ: 04.12.2010
Pīrāgi :)
25.04.2013 16:47 |
 
Reitings 236
Reģ: 29.01.2009
Es nestu kaut ko pīrāgveidīgu- speķa pīrādziņi, ābolmaize, biezpienmaize.
Paziņas, kad bija Erasmusā LV prezentēšanai cepa mini kartupeļu pankūkas ar krējuma,majonēzes un zaļumu mērcīti piedevām, mini speķa pīrādziņus, pīrādziņus ar ābolu pildījumu + vēl bija Laimas konfektes, šokolādes.
25.04.2013 16:51 |
 
10 gadi
Reitings 204
Reģ: 27.01.2013
Žagariņus jeb zaķaušus, kā nu kur šitos sauc. :D Var arī sklandraušus uztaisīt, tas arī ir kaut kas specifisks, latvisks.
25.04.2013 16:55 |
 
Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Biezpienu ar zaļumiem, sāli un rupjmaizi.
25.04.2013 16:55 |
 
Reitings 431
Reģ: 14.10.2010
Šeit nav biezpiena un arī ar rupjmaizes atrašanu nav viegli.
25.04.2013 16:56 |
 
Reitings 431
Reģ: 14.10.2010
Bet domāju,ka pīrādzinus varētu :)
25.04.2013 16:56 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Biezpiens tomati,loki,krejums un uz rupmaizes vai tapat.
25.04.2013 16:59 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Sklandrauši manā izpratnē ir kaut kas izcili negaršīgs, būtu kauns un negribētu ar tādu ēdienu lepoties :)
Es ar drošvien rauga mīklas pīrāgus saceptu. Nav liela ķēpa ar ēšanu un pasniegšanu.
25.04.2013 16:59 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Mikiii ir biezpiens. To sauc par farmers cheese un parasti paardod 2 poundu lielos iepakojumos. Es laikam tavaa vietaa uztaisiitu rabarberu plaatsmaizi, ja veikalos jau ir paraadiijushies rabarberi.
25.04.2013 16:59 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


debesmanna
25.04.2013 17:00 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Jap, rupjmaizes kārtojums var būt tieši ok. Vēl man liekas ir rupjmaizes zupa... Vairāki te pieminētie ēdieni nav tikai un vienīgi LV raksturojoši, tie ir arī citās kultūrās, t.i. nav tradicionāls LV ēdiens
25.04.2013 17:02 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ābolu plātsmaizi, biezpiena plātsmaizi.

Medus rausis
Saputotam medum pievieno olu baltumus un vēlreiz saputo. Masai pievieno miltus, sodu, kanēli, krustnagliņas un kārtīgi izmīca. Mīklu liek veidnē un cep gatavu.

Biguzis
Rupjmaizi saberž un pārlej ar ūdeni, kam pievienots medus un dzērvenes.

Rupjmaizes kārtojums
Sarīvē rupjmaizi, liek uz sausas, uzkarsētas pannas, pievieno cukuru, kanēli un apgrauzdē. Atdzisušu kārto traukā pa kārtām: rupjmaizi, dzērveņu ievārījumu, putukrējumu.

Maizes zupa
Rupjmaizes šķēles apcep gaiši brūnas, pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek traukam vāku un ļauj uzbriest. Tad visu izkāš caur sietu, pievieno cukuru, žāvētus augļus, kanēli, dzērveņu sulu un vāra gatavu. Pasniedz ar putukrējumu.

Buberts
Uzvāra pienu, pievieno mannu un vāra biezputru. Nedaudz atdzesētai putrai pievieno ar cukuru sakultus olu dzeltenumus un iecilā saputotus olu baltumus. Pasniedz ar saldu mērci.
25.04.2013 17:02 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Paludz lai kads atved- dzervenes pūdercukura, medu ar riekstiem vai dzērvenem.Un rupmaizi,krejumu+biezpienu.Visiem garšos un nav diži jagadavo+izcelsies noteikti.
25.04.2013 17:04 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ja nebutu uz skolu, tad auksta zupa. Smukās māla bļodās klāt rupmaizes riku:D
25.04.2013 17:08 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Manuprāt labākie varianti ir pīrādziņi vai ābolu plātsmaize.
Viegli gatavojami, ērti transportējami un garšīgi.
Turklāt sastāvdaļas ir pieejamas arī arvalstīs.
25.04.2013 17:10 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Vēl varētu gatavot saldo desu, bet kur Tu dabūsi Selgas cepumus? Varbūt kādi līdzīgi?
25.04.2013 17:11 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Biezpiena mājiņas. :)
25.04.2013 17:14 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
:)
25.04.2013 17:15 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kubiete beidz kaardinaat! Veel pierunaasi mani iet uz virtuvi. :D
25.04.2013 17:16 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)