Esmu sapratusi vienu - kamēr tu cilvēkiem nepiedod, tev pašai arī neies. šķiet, ka to var tulkot arī kā karmu. tev jau nav ar bērna tēvu tagad jākļūst par labākajiem draugiem, bet piedod viņam kaut domās. negāni viņu pie sevis katru reizi, kad ieraugi uz ielas. ļauj tikties ar bērniem, lai arī bieži vien sievietes to liedz. galu galā arī tev kādreiz būs cits vīrietis, un ko tad tu darītu, ja bērnu tēvs pateiktu, zini, es nevēlos, lai tas vīrietis uzturētos manu bērnu tuvumā.
vēl viena lieta tev ir jāsaprot- tas, ka viņš tagad mīl citu, nenozīmē, ka viņš tevi nekad nav mīlējis. reizēm jūtas cilvēkiem pāriet, reizēm mēs pāši izdarām tā, lai tas notiktu. varbūt tu neveltīji bijušajam pietiekoši uzmanības vai tieši otrādi - par daudz veltīji viņam to? vārbūt piekasījies par sīkumiem, varbūt kļuvi nevērīga, varbūt jums pazuda seksuālā dzīve?tās ir tās tipiskākās kļūdas. cilvēks, kas tik daudz gauds nodzīvo kopā, neiemīlas tā vnk citā cilvēkā. kkas ir zudis. tev vairs nav jēgas vainot sevi vai viņu, bet ir jāsaprot, kas nogalināja jūsu attiecības. varbūt jūs vnk nebijāt radīti pārāk ilgai kopdzīvei viens ar otru?varbūt nemitīgi kašķi, strīda, pārmešanas to visu sabeidza?
bieži vien pat pārāk laba attieksme un rīcība izjauc attiecības, kad vīrietis vairs nejūtas vīrietis? esmu pati piedzīvojusi gan to, gan to. kad es sapratu savas kļūdas un piedevu tiem puišiem (kaut domās, bet patiesi), es sāku redzēt cilvēkus pavisam savādāk un man atvērās acis un ieraudzīju vīrieti, kas man bija faktiski blakus. un viņš mani arī.
ar bailēm ir tā, ka tev ir jāsaprot, ka tu esi pieaugusi sieviete un ka vari turpināt dzīvot tāpat kā līdz šim. nu kas tev var noiet greizi bez tā bijušā vīrieša? spuldzīte izdegtu?skapītis saplīstu?nu pasauc kaut tēti, lai skapīti salabo, bet spuldzīti jau ieskrūvētu pati. tagad tev ir īstais laks saprast, ka, esot attiecībās, nevar balstīties tikai uz otru. tu arī es personība, ar savām vēlmēm un gribu. tagad tu vari īstenot savus sapņus, no kuriem varbūt iepriekš baidījies, ka vīrietis neļaus, smiesies vai vēl nez kas. nedrīkst attiecībās dzīvot tikai otram cilvēkam. tieši tādēļ, pat, dzīvojot ar kādu kopā, reti vai bieži, bet ir jāatrod laiks, kad pabūt ar sevi, saprast, ka tu esi tu, un darīt to, ko tu pati vēlies. tad ari nebūs tik milzīga izmisuma sajūta, kad paliksi viena un nesapratīsi, kā vsp var elpot, ja otrs nav blakus.