Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Lēcas un Pilieni

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Meitenes, pastāstiet, kāda jums ir pieredze ar lēcu nēsāšanu - kādas esat mēģinājušas, cik ilgi nēsājat - kādas problēmas ir radušās?

Mans stāsts:
Biju pie acu ārsta. Sūdzība - aptuveni 2 gadus lietoju Acqua oasis lēcas, bet parādījās šausmīgi spiedoša sajūta uz actiņām. Iepriekšējo mēnesi, uz savu galvu, jo nebija laika dokam, nomainīju uz Air Optix lēcām. Ar šīm lēcām nav tik izteikta spiešana, bet pēkšņi likās, ka ir par vāju dioptrijas.

Kopumā pēc vizītes likās, ka esmu pilnībā izmetusi naudu vējā. Radās iespaids, ka daktere it kā pārbauda, bet pati nesaprot ko dara. Rezultātā, izrakstīja man Biofinity lēcas, kas, protams, ir dārgākās lēcas miestā. Kāda varbūt ir lietojusi/lieto?

- Minēju, ka pirms kāda gada mēģināju un likās, ka grauž. Šo faktu noignorēja. Neatbildēja arī uz jautājumu, ko darīt, ja nederēs. Tik teica, lai Optix nekādā gadījumā nelietoju. Kāpēc?... Nu neko, jāiekrāj naudiņa un jāmēģina būs nopirkt.

Dažreiz ir apsārtušas un apsārtušas acis. Uz reklāmas lapiņas izrakstīja pilienus - Optive līnijas, protams, arī ļoti dārgi. Citus variantus nemaz neapsvēra.

Tad nu beidzot mans jautājums - vai esat lietojušas/lietojat acu pilienus, kas būtu kontaktlēcām draudzīgi (var lietot arī tad,ja ir acīs)?
25.04.2013 00:11 |

Reitings 1023
Reģ: 25.08.2010
Es lietoju lecas 7 gadus . Man nav bijusas tadas problemas , ka Tev . Es Tev ieteiktu aiziet parbaudit kartigi redzi pie normala arsta. Parbaudi spiedienu . Tas viss ir nopietni.
25.04.2013 00:21 |

10 gadi
Reitings 465
Reģ: 09.04.2009
Paaugstinātu acu spiedienu neizjūt uz acīm. Man gan grūti pateikt,ka varētu būt pie vainas neredzot Tevi, bet iespējamies varianti - k-lēca par ciešu, acu vīruss, sausā acs, alerģija utt utt. Noteikti dodies uz pārbaudi pie optometrista.
Mitrinošos pilienus gan labāk lietot pirms k-lēcas ievietošanas acī, iepilināt, pāris minūtes pagaidi un tad liec k-lēcu. Systance Ultra (padārgi), var pilināt uz k-lēcas. Un Tu vari ņemt maciņam draudzīgākos pilienus aptiekā, nevis tieši Optive, nav būtiskas atšķirības.
25.04.2013 00:29 |

Reitings 2264
Nē nē, nekādi kašķi manām acīm pār laimi nav, vienkārī dažreiz paliek sausas acis + apsārtušas.
25.04.2013 00:32 |

10 gadi
Reitings 465
Reģ: 09.04.2009
Kādi kašķi? :D
Nu tad jebkuri Tev tīkami acu pilieni būs ok, bet regulāri.
25.04.2013 00:36 |

Reitings 47
Reģ: 25.02.2009
Es lietoju Biofinity. Bija līdzīgas problēmas, kā tev (likās, ka citām dioptrijas būtu par vāju, ātri nogura acis), bet tad es pati "uz dullo" nopirku Biofinity lēcas. Manām acīm vienkārši perfekti piemērotas! Acis nenogurst, nepaliek apsārtušas. Katrā ziņā esmu ļoooooti apmierināta :)
25.04.2013 00:58 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Nez es tā baigi neiecklējos, lai tgd ietu un prasītu dakterei bezmaz vai recepti pilieniem un šķidrumama. Tās lēcas takš visas ir vienādas - no viena un tā paša materiāla. Atšķiras vienīgi tas, cik ļoti mitrina un laiž gaisu cauri. Esmu lietojusi visādas un pašlaik man vislabāk der piilosett firmas lēcas, ko pērku manaslecas.lv. Lēcu šķidrumu pērku da jebkādu, nekādas starpības. Pilienus perku aptiekā. Un netērēju bezjēdžīgi naudu lai ietu pie optometrista vai oftalmologa kad tas nav nepieciešams :)
25.04.2013 01:29 |

Reitings 2264
Kadus pilienus Tu lietoji?
25.04.2013 15:44 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Ir tādi homeopātiskie pilieni, kurus var pilināt arī uz lēcas - Oculu...diemžēl īsti neatceros nosaukumu, bet aptiekā zinās. Var nopirkt pa vienam pūslītim. Vislabākie, kurus esmu lietojusi.
25.04.2013 15:52 |

Reitings 2264
Bet cik lasīju, tie, kas nav domāti ar lēcām, var sabojāt lēcas, jo šķīdums tak saglabājas kādu laiku.
25.04.2013 23:48 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits