Man pašai ir 2 vecmammas, 2 vectēvi, 1 vecvectēvs un 1 vecvecmamma.
Gribu,lai šie sagaida savu mazmazmazbērnu. Domāju,ka pilnīgi reāli , jo abi vēl nav sasnieguši 90 un ir diez gan spirgti :)
Bet ccik esmu dzirdējusi,daudziem par vecmammu vairs nav, kur nu vēl vecvecmammu...
Vispār skumja tēma, ja padomā, ka man bērni vēl gadiem nav plānos, tātad visticamāk mani vecvecāki viņus nesatiks, vai vismaz tie nākotnes bērni vēl nebūs tādā vecumā, lai atcerētos.
Nē, man ir tikai 1 omīte.
Abi vecvec... no mammas puses nomira, kad man bija ap 2 gadiem. No tēta puses neesmu redzējusi ne vecvecākus, ne arī omi un opi..
Neviena nav. Varbūt ir 1 vecmamma, bet to jau gadus 15 neesmu satikusi, neko arī par viņu neesmu dzirdējusi, jo tā ģimenē sanācis. Vispār skumji, ka ne vecvecāku,ne brāļu/brālēnu/māsu/māsīcu man nav. Vecvecmamma kopā ar vectēvu nedēļas laikā nomira, toreiz ļoti sāpēja.
Man nav neviena vevecāka. Omīte nomira pirms pāris gadiem, otra nomira manā tālā bērnībā, un no vectēviem nevienu nekad nebiju redzējusi.
Kad nomira omīte, biju kā no sliedēm izsista.. Tā sajūta, ka vairs nekad nevienam nebūsi mazā meitenīte... Ah.. Un tad arī nožēloju, ka neciemojos pie viņas biežāk, nepalīdzēju vairāk.
Drauga omai jau 82, labi, ka vismaz vienu mazmazbērnu jau sagaidījusi, jo liekas, ka nav godīgi, ka tik ilgi nodzīvo, bet neredzi savu mazbērnu bērnus. Tā kā ar draugu domājam par pieaugumu, tad domāju, ka no mums sagaidīs vēl vienu. :)
Tiešām skumīga tēma.
Man ir tikai 1 vecāmāte palikusi un tai pašai jau tūlīt būs 82 gadi. Savus vecvecākus nemaz neesmu redzējusi, jo kaut kā sanācis, ka manā ģimenē visiem bērni dzimuši vēlu. Zinu, ka vecvectēvs no tēva puses Krievijā sapelnīja naudu un pēc tam atgriezās Latvijā un dibināja ģimeni jau tiešām cienījamā vecumā, mana ome dzima, kad viņam bija 56 gadi :)
Un ar manu palīdzību ome ir sagaidijusi savu pirmo mazmazbērnu :)
Mani abi vectēvi nomira, kad biju 3 gadus veca. Atminos mazliet tikai vienu no viņiem.
Ar tēva māti man kontaktu nav, bet mammas mamma, man ir pati mīļākā omīte pasaulē un mammas patēvs man ir bijis labākais vectētiņš, kādu varētu vēlēties :)