Vecāki un tehnoloģijas.

Reitings 436
Reģ: 16.06.2011
Atceros,pirms kāda laika kaut kur izraku jokus,kā vecāki un vecvecāki "tiek galā "ar mūsdienu aiffouniem,aipadiem un citiem tehnoloģijas brīnumiem. Smējos un domāju,ka man nekas tāds nav gadījies - un šeku!

Vajag man izprintēt boarding pass, bet tā vietā man jau ir 18 ( ! ) lapas izprintējušās ar dormeo,membershop un visādu citādu s.... reklāmām no mammas inboxa! Acīmredzot.... nezinu,dzēsusi laikam ārā, bet laikam ne to nospiedusi,un tagad man jau ir 19 lapas ar visu ko,tikai ne manu boarding pass. :D

Dievs vien zina,KAD tas beigsies. :D

Jums arī ir bijušas šādas situācijas vai stulbi jautājumi datoru,telefonu lietās?
23.04.2013 13:04 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Manējie tikai ar telefoniem prot apieties, ar datoriem nē
23.04.2013 15:46 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Cukurvāvere, bet ko tur brīnīties, te ir gan 16 gadīgas čikses, gan 35 gadīgas sievietes
23.04.2013 15:47 |

Reitings 558
Reģ: 22.08.2012
Opis ir advancēts telefonu lietotājs. Viņš iet uz telefona veikaliem, visiem tele2, lmt un prasa tur visādus padomus, ja šie nezina,viņš pats sāk viņus mācīt. :D
Mana mamma lieto internetu, tos pašus draugus un inbox.lv jau vien zina. Citreiz,kad viņai kompis uzkarās, pele nekustās un viņa domā,ka nevis kompis uzkarās,bet pele vainīga un sit to peli pret galdu un domā,ka atsāks darboties. :D
23.04.2013 15:47 |

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
cukurvāvere tavai statistikai- man 19, mammai 37 :)
23.04.2013 15:52 |

Reitings 558
Atcerējos gadījumu, vienreiz biju pie vecvecākiem un paņēmu savu datoru,pievienoju pie lektrības,lai lādējās un pati kaut kur biju izgājusi. Tuvojās pērkona negaiss un šie tagad nesaprot kā to datoru izslēgt, rauj ar visu vadu ārā un vells - vēl neizslēdzās, jo portatīvais jau uz bateriju. :D
23.04.2013 15:54 |

10 gadi
Reitings 1513
Tētis jau kādu laiku puslīdz darbojas ar datoru - nu tas ir draugi, zolīte, googlē sameklēt atpūtas iespējas,..

Mamma ilgi baidījās sākt saprast to lietu, bet sanaca tā, ka tika datoru kursos. Tad viņa apguva kaut kādus pamatus wordā un excel programmās, reģistrējās draugos.. Bet ikdienā gan reti kad izmanto.
Es tagad kā reiz aizmirsu, bet viņa kaut kā msieklīgi teica "@" un "spams", "inbox".
Un jā visas darbības skaļi komentē - tā laikma vieglāk;)

Bet vispār jau to var saprast - jaunas tehnoloģijas kas jāpagūst, cilvēkam gados nav viegli.
Ne mammai, ne tētim darbs nav saistīts ar datoru.

Un mamma telefonu arī izmanto tikai, lai zvanītu/saņemtu zvanus - ja vajag ko citu (nomainīt klusuma/skaļuma režīmu, nomainīt pulksteni, uzrakstīt sms) prasa palīdzību.
Bet mamma man vispār tāda nedroša uz jaunām lietā, tas jau kā kuram:)

Aaa atcerējos vienu situāciju:D Kaut kad vecāku klātnūtnē runājām par Skypu. Drīz pēc tam es brālim iedodu flešu, tētis paņem divos pirkstos to flešu un ieinteresēts jautā - tas ir tas skaips?! :D
23.04.2013 15:55 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Manējie neko no datoru lietām nesaprot. Drauga tētis arī neko nesaprot, bet viņa mamma mūsu datorā spēlē kaut kādu bumbiņspēli. :D

Bet es pati arī daudz ko nesaprotu, tas pats twitters, instagram, printerest, ask u.t.t. man ir svešas lietas, pat facebookā daudz ko nesaprotu. :D
23.04.2013 16:00 |

Reitings 558
Es visiem dodu savu e-pastu www.inbox.lv un man neviens neko neraksta :(
23.04.2013 16:04 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Mana mamma @ saukā par virpuli :D
23.04.2013 16:05 |

10 gadi
Reitings 206
Reģ: 27.01.2013
Es nožēloju to dienu, kad iemācīju vecmammai sūtīt sms - gandrīz katru dienu saņemu ziņas ar to, ko viņa šodien uztaisījusi pusdienās, ko dara viņas suns un regulāri sūta Dieva svētības. :D

Bet par vecākiem - manējiem drīz jau būs 60, bet mamma tīri labi māk apieties ar datoru, jo tas viņai ir vajadzīgs darbam. Pat piereģistrējās Facebook, lai varētu spēlītes spēlēt. :D Tomēr skatīties cik lēni un sarežģīti viņa dara vienkāršas lietas, kad es 100x esmu parādījusi ātrāku variantu, ir kaitinoši. Tētis gan neko vairāk, kā ieslēgt datoru un atrast Minesweeper vai tās Windows klasiskās kāršu spēles nemāk; citreiz pat to palūdz man izdarīt.
23.04.2013 17:31 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Mani vecāki visu saprot ar tehnoloģijām, vienīgais ar mammu ik pa laikam rodas problēmas - lai gan viņa ir reģistrējusies visos sociālos tīklos un forumos, tomēr šad tad prasa ļoti elementārus/muļķīgus jautājumus. Savukārt tētim ir tāds mobilais, ar kuru pati padzīvojos vienu dienu un nevarēju absolūti neko saprast. :D
23.04.2013 20:37 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
pat facebookā daudz ko nesaprotu.

Facebook arī man ir tumša bilde. Laikam vienkārši neesmu pieradusi (praktiski nelietoju), tomēr liekas TIK nenormāli neparocīgs.
23.04.2013 20:38 |

Reitings 253
Reģ: 03.10.2012
vectēvs datorus saprot daudz labāk par mani. vecmamma arī ir iemācījusies. tēvs un mamma darbā visu dienu izmanto datoru.
23.04.2013 20:59 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Mana mamma māk bīdot ebay un pat naktīs ceļas, lai bīdu saliktu... Bet lielos vilcienos vecāki īsti nesaprot no datoriem. Mamma māk pārbaudīt e-pastu, ieslēgt Skype, parunāties, ebay :D Tētis tusē pat kkādos soc. portālos... Bet vienreiz palūdzu atsūtīt manu pases kopiju caur skype no mana portatīvā, un jā, tas bija smagi ... ņemot vērā, ka kopija stāvēja uz desktopa... bet vispār, ja kaut ko vajag, es parādu un viss aiziet :)
23.04.2013 21:11 |

Reitings 129
Reģ: 04.01.2010
Bāc, tik jauki lasīt! :) sirsnīga diskusija
23.04.2013 21:51 |

Reitings 883
Reģ: 24.03.2009
Mana mamma ir blondīne, tāpēc dažreiz sanāk viņai tādas smieklīgas lietiņas sakarā ar datoru.

-kad dators nereaģē (kkas iestrēdzis), spiež 20 reizes ar peli uz interneta pārlūka un tad brīnās, ka vēlāk atveras 20 interneti

-mums dators gandrīz vienmēr stāv ieslēgts un mamma piesēžas, sāk ar peli daudzreiz klikšķināt, jo domā, ka vnk aizmidzis. Pēc kādām 3min saprot, ka dators tomēr ir izslēgts.

Ir bijuši vēl daudzi smieklīgi brīži, bet tos visus nav iespējams atcerēties. :D
23.04.2013 22:02 |

Reitings 13
Reģ: 03.10.2012
Vecāki māk izmantot jaunās tehnoloģijas, tētis izmanto soc. tīklus, šad tad tvīto, mamma akceptē tikai draugus. Twitteru nav mēģinājusi, tikai tad, kad ir atstāts iPad`s ar atvēru Twitter aplikāciju stalkero" un uzzin visu par māsu, kur bijusi, ko darījusi, utt.
Viena oma drukā īsziņas ātrāk par mani. Pirms vairākiem gadiem, kad viņai parādījās pirmais telefons, viņa paņēma kladi un visu pa punktiem prasīja man un rakstīja sev interesējošos jautājumus.
Otra oma ar opi paši ir iemācijušies rīkoties ar datoru, protams vienkāršākās lietas ir apguvuši skyps, lai sazinātos ar radiem, internets un ibankas rēķini.
23.04.2013 23:15 |

Reitings 560
Ne mammai,ne tētim darbs nav saistīts ar datoru. Nav ne jausmas,ko un kādā līmenī tētis kaut ko sajēdz no tā (viņam 60 gadi),agrāk izmantoja un lika testus csdd mājaslapā,bet arī tikai tad,kad viņa vietā atvēra. Pirms kāda gada iesāka pats rakstīt sms.

Mamma (55 gadi) gan tagad lieto draugiem.lv,skype,lasa ziņu portālus,skatās darba vakances,maksā rēķinus,prot šim tam arī mazliet google lietot,arī grāmatzīmes. Nesen iemācīju printēt un skenēt. Bet nu citreiz uzpeld tādi savādi jautājumi. Esmu parādījusi arī kā youtube darbojas,bet nu jaunas lietas viņai iet lēni un parasti baidās kaut ko ne tā saspaidīt. Pirms pāris mēnešiem parādīju kā rosetta ston'ā mācīties angļu valodu.

Bet nu agrāk daudz bijis,kad viņai prasu vai dators (viņai stacionārais) ieslēgts un viņa atbild,ka jā. Eju skatīties-nē,izslēgts. Prasu viņai vēlreiz. Viņa nāk skatīties un saka-bet kā,pie elektrības esot pieslēgts (tas nekas,ka power poga nav nospiesta). Pēc viņas domām,ja dators ir tikai pieslēgts pie elektrības,tad skaitās,ka viņš ir ieslēgts.

Pagājušo nedēļ gāju mammas darba kolēģes vīram stāstīt kā skype darbojas..tad tā smieklīgi. Un vēl visādus sīkumus..bet viņiem Win 8,ko redzēju pirmo reizi un tur gan bij tā,ka viņš šo to zināja labāk par mani. :D

Es tv jau gadiem neskatos un tagad,atbraucot ciemos mājās,šiem ir tie dekoderi un tur gan man mazliet melna bilde kā kam kuras pogas pultij jāspiež,bet visvairāk jau tētis baigais profiņš,tagad īpaši patīk pauzēt raidījumus,skatīties ierakstus utt.
Vēl abi arī ar TomTom navigāciju iemācījušies darboties.

Bet nu iphone noteikti viņiem būtu pārāk sarežģīti...mamma varbūt pie planšetes kkā pierastu,bet arī tikai ar laiku.
24.04.2013 00:37 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
pati ar visu datorizēto esmu uz tu. ja kaut ko nezinu, vienmēr kaut kā sameklēju un izdaru pati.

vecāki ir aifonizēti, aipadoti un datorizēti :D neiesaistās nekādos soc.portālos, bet ar visu tehnisko ļoti labi saprotas, daudz ko zina tiešām augstā līmenī un specifiskās programmās. protams, dažkārt gadās pa kādam blondam jautājumam, bet tad es vnk sasmejos un paskaidroju :)

atceros, kā draudzenei omīte prasīja - a kā tas dokuments pa to šauro vadu aiziet uz printeri ?:D :)
24.04.2013 00:46 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
O jā, mums te ar vecāko paaudzi šai ziņā iet jautri. Ieskatam jautājums - vai tad es savu paskastīti varu apskatīties arī citā datorā??!!
24.04.2013 01:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits