Ne mammai,ne tētim darbs nav saistīts ar datoru. Nav ne jausmas,ko un kādā līmenī tētis kaut ko sajēdz no tā (viņam 60 gadi),agrāk izmantoja un lika testus csdd mājaslapā,bet arī tikai tad,kad viņa vietā atvēra. Pirms kāda gada iesāka pats rakstīt sms.
Mamma (55 gadi) gan tagad lieto draugiem.lv,skype,lasa ziņu portālus,skatās darba vakances,maksā rēķinus,prot šim tam arī mazliet google lietot,arī grāmatzīmes. Nesen iemācīju printēt un skenēt. Bet nu citreiz uzpeld tādi savādi jautājumi. Esmu parādījusi arī kā youtube darbojas,bet nu jaunas lietas viņai iet lēni un parasti baidās kaut ko ne tā saspaidīt. Pirms pāris mēnešiem parādīju kā rosetta ston'ā mācīties angļu valodu.
Bet nu agrāk daudz bijis,kad viņai prasu vai dators (viņai stacionārais) ieslēgts un viņa atbild,ka jā. Eju skatīties-nē,izslēgts. Prasu viņai vēlreiz. Viņa nāk skatīties un saka-bet kā,pie elektrības esot pieslēgts (tas nekas,ka power poga nav nospiesta). Pēc viņas domām,ja dators ir tikai pieslēgts pie elektrības,tad skaitās,ka viņš ir ieslēgts.
Pagājušo nedēļ gāju mammas darba kolēģes vīram stāstīt kā skype darbojas..tad tā smieklīgi. Un vēl visādus sīkumus..bet viņiem Win 8,ko redzēju pirmo reizi un tur gan bij tā,ka viņš šo to zināja labāk par mani. :D
Es tv jau gadiem neskatos un tagad,atbraucot ciemos mājās,šiem ir tie dekoderi un tur gan man mazliet melna bilde kā kam kuras pogas pultij jāspiež,bet visvairāk jau tētis baigais profiņš,tagad īpaši patīk pauzēt raidījumus,skatīties ierakstus utt.
Vēl abi arī ar TomTom navigāciju iemācījušies darboties.
Bet nu iphone noteikti viņiem būtu pārāk sarežģīti...mamma varbūt pie planšetes kkā pierastu,bet arī tikai ar laiku.