Es vakar devos pirmajā skrējienā savā mūža, noskrēju nepilnus 4 km, skrienot nekas nesāpēja, bet šorīt pamodos ar sāpēm gurnos, vēdera sānos un cirkšņos, sāp tā, ka grūti paiet. Vai tas ir normāli? Ko es darīju nepareizi?
Organisms nav pieradis pie slodzes , pārpūlēji muskuļus, šodien paņem vieglu slodzi . Ir divas teorijas muskuļi sāp , jo ir izdalījusies pienskābe , vai arī sāp jo ir radušas mikrotraumas.
Turpini skriet , bet samazini distanci.
Rožainā, man agrāk sāpēja nežēlīgi sāni, bet sāku elpot pareizi, caur degunu iekšā, pa muti ārā un vienmērīgi jāelpo, neskatoties uz to cik ātri skrien.
Par sāniem: noteikti pirms skriešanas jāizvingrina arī ķermeņa augšdaļa, jāizapļo viduklis, jāizvēzē rokas. Skrienot jāelpo - caur degunu iekšā, muti ārā. Vairāk uzmanība jāpievērš izelpai, ne ieelpai.
Skriet ir labi. Vispār sports ir labi. Un neesmu bijusi ne reizi pasargāta no pirmās reizes sāpēm un man personīgi tā ir kā norma :D :D Vienmēr pēc ziemas lielās gulēšanas, kad šaku pavasarīskriet - lai cik tā slodze man būtu maza, tik un tā sāp nākamajās 2 dienās. Tapēc man liekas, ka tas ir pilnīgi normāli :)