Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Siera kūka

 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Jā.es šodien tikai par ēšanu vien :D
Draugam tuvojas svētki. Viņš ir starā par Staburadzes -"Mellenīti".
Gribās pārsteigt un pagatavot to pašai, bet cik pētīts receptēs - visas kaut kādas nesaprotamas.
Mani interesē tā recepte, kura ir bez cepšanas.
Un gribu,lai mellenes ir tādā,kā želejiņā pa virsu,kā jau "Mellenītei", nevis iekšā tajā masā iemačkātas. Tā nē.
Ar želantīnu neesmu baigajos draugos, bet cepeškrāsni izmantot negribu, jo pārāk maza. Varbūt kāda saprot, par ko es te runāju un var iemest recepti, vai vismaz izskaidrot siera kūkas pagatavošanu amatierim?
Saprotu,ka pamatnei nepieciešami:
"Selgas cepumi"
Cukurs un sviests

Kas tālāk, lai sanāktu kā man vajag - izmantojot želantīnu?
20.04.2013 20:12 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
http://www.diena.lv/izklaide/dienas-recepte/siera-kuka-cepeskrasni-nevajadzes-13968872
šī liekas okej recepte, bet akal kaut kādi iebiezinātie pieni, kaut kādi citroni..
Un nav skaidrs,kā lai to virskārtu dabuj tā,lai stingra :D
20.04.2013 20:18 |
 
Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
http://www.draugiem.lv/lapsavirtuve/news/?p=5610849
kad kūka ir formā, pārber ogas pāri un sataisi želantīnu un pārlej pāri, šķiet, ka tā varētu būt :D
20.04.2013 20:20 |
 
Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
uz želantīna paciņas ir recepte kā taisīt. Bet vispār, Rimii pārdodās pie garšvielām želejiņa kūku virsiņām, lai nav želantīns jāizmanto ;)
20.04.2013 20:21 |
 
10 gadi
Reitings 322
Reģ: 18.12.2012
Uztaisi necepjamo siera kūku, lai sastingst. Sataisi mellenes ar kkādu sulu, ūdeni un želatīnu un uzlej virsū, lai sastingst.
20.04.2013 20:22 |
 
Reitings 534
Reģ: 03.11.2011
500g skābais kr.
1/2 iebiezinātais vārītais piens
200g svaigais siers
nedaudz cukurs (pēc garšas)
piens
10-15 g želatīns
150g sviests
1)Cepumus sasmalcina (sablenderē), pievieno izkausētu sviestu un sajauc līdz viendabīgai masai.
Traukā izklāj pārtikas plēvi, tad cepumu masu

2) Skābo krējumu puto lidz tas kļūst krēmīgs.
3) Atsevišķi sputo svaigo sieru ar iebizināto pienu.
4) visu savieno, paputo un, ja nepieciešams, var pievienot cukuru.
5) pienā iemaisa želatīnu (piens - pusīte no kafijas tases) atstāj,lai uzbriest. Tad ūdenspeldē silda, līdz izkūst pilnībā (tas ir tik ilgi, līdz vairs nav redzami graudiņi)
6) Masā lēnām iemaisa želatīnu. Uzreiz lej uz cepumu masas... izlīdzina un liek uz pāris h ledusskapī.
Es dekorēju ar visdažādākajām svaigajām ogām (zemenes, mellenes... arī kivī esmu likusi virsū)
20.04.2013 20:24 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Okej..tātad man ir nepieciešams saldais krējums, Mascarpone,citrons, ogas, pūdercukurs, ja?
Tad sanāk,ka vidējai masai nevajag želantīnu,jā? tas pats sataisās ciets?
20.04.2013 20:26 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
http://www.draugiem.lv/lapsavirtuve/news/?p=5610849
pēc šīs receptes , izskatās,ka vidū želantīnu nevajag.
20.04.2013 20:28 |
 
Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
nevajag, viņa ledusskapī sastings
20.04.2013 20:32 |
 
Reitings 134
Reģ: 15.03.2009
To lapsas virtuves kūku esmu taisījusi,garšoja visiem :)
20.04.2013 20:33 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
aha, tad tikai augšiņai vajag želantīnu,jā? nu tām ogām,lai ir kā es gribu.
20.04.2013 20:33 |
 
Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
vai želantīnu vai to, ko es teicu, ko Rimii var nopirkt :D
20.04.2013 20:35 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
okej..provēsim..tnx..pa visām tik pie vienas, noteiktas receptes.:D
20.04.2013 20:40 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
ar želantīnu Tev nesanāks tāda ogu virsa kā "Mellenītei"!!
Tas ir cietes sīrups, kas ir uz "Mellenītes" kūkas - pagatavot vari no melleņu sulas (dažas mellenes sasmalcini), nedaudz ūdens, cukura un kukurūzas cietes.
20.04.2013 21:40 |
 
Reitings 26
Reģ: 21.04.2013
Es pelnu naudu šeit - http://www.moneystrategy.info/Baru/, iesaku arī Tev, tas nav grūti un ir diezgan ienesīgi ;)
21.04.2013 10:17 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Paceļu šo tēmu dēļ jautājuma - http://www.draugiem.lv/lapsavirtuve/news/?p=5610849 skatoties pēc šīs receptes, sladais krējums taču ir jāsakuļ puruktējumā, jā? un jājauc klāt Mascarpone, vai ne?
14.05.2013 15:59 |
 
Reitings 610
Reģ: 01.05.2011
"saputo saldo krējumu ar pūdercukuru (nekas traks nenotiks arī ja pūdercukura vietā izmantosi parasto cukuru). Sakultajam saldajam krējumam pievieno svaigo sieru “mascarpone” "
Tas bija rakstīts tur pat :D
14.05.2013 16:01 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
es zinu, bet mani mulsināja tas "saputo saldo krējumu". kāpēc nevar uzrakstīt - saputo līdz veidojas putukrējums?:D
14.05.2013 16:03 |
 
Reitings 610
Reģ: 01.05.2011
Ā :D Tur tas āķis Tavai problēmai :D
visticamāk, ka līdz putukrējumam, jā :D
14.05.2013 16:04 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
un putukrējumu ar Mascarpone sajauc kopā ar mikseri? vai labāk ar roku?
14.05.2013 16:06 |
 
Reitings 610
Reģ: 01.05.2011
Ar roku :)
Tad tak Tavs putukrējums saies dēlī :D
14.05.2013 16:08 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits