Ko darīt ar sieru?

Reitings 68
Reģ: 14.09.2012
Sveikas!

Manā īpašumā ir nonākuši pāris sieri. Līdz šim esmu orientējusies uz klasiskajiem Latvijas sieriem, bet šie ir ...maigi sakot savādāki :D Viens ir ar pelējumu. Otrs ir ciets Šveices siers, kas nenormāli smird un trešais laikam skaitās Parmezānas (??) tā kā bērnu pūderis - pulverveida buņdžiņā ar caurumiņiem. Neesmu ne tuvu sieru eksperte un nezinu, ko ar tiem iesākt. Mest ārā tā kā žēl, jo sieru cienītāji gan jau mani nolādētu par tādu rīcību.
Ir padomi, kā tos apēst? Pūdētais man likās ar ļoti izteiktu garšu, nevarēju vairāk kā vienu maizīti iedabūt sev iekšā (varbūt superplānā kārtiņā jābūt?). Šveices vispār nesaprotu, kas to ēd...joprojām smird rokas pēc ļooti ilgi lietotām zeķēm :D Kā to var ieēst (un man kāds puskilo ir)? To pūderi mēģināju gatavojot uz gaļās pabērt, bet nekūst un garša tāda dīvaina :D
Es vienkāršī neesmu siera cilvēks, vai ir kaut kādi īpašie veidi un pārtikas produkti, ar kuriem šie sieri jākombinē?
19.04.2013 21:38 |

Reitings 448
Reģ: 25.01.2013
ponpon=larina? :D
20.04.2013 09:43 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Tete de moine ir viens no maniem miiljaakajiem sieiriem...man vinjhs ljoti garsho uz maiziites.plaanaa kaartinjaa, njem franchu bageti, apgrauzdee,bik sviestu un sieru un bon appetit. Eedu kateu otro dienu brokastiis tieshi sho sieru. :) un ,sauliit,vinjhs nemaz nesmird, taa iistam sieram ir jaasmarzho! :)
20.04.2013 09:43 |

Reitings 2310
Puuderi es parasti izmantoju vai nu pie pastas, vai kad gatavoju risotto.! Iesaku pameegiinaat risotto,ja nekad neesi taisijusi,pec tam vnk vaariitus riisus vair nemaz eest negribas :)

Puudeeto es eedu taapat- pie viina,viinogaam ,pa shkeeliitei..nopeerc maizi miikstu no bekjerejas. Vri arii pakauseet kaa karstmaizes kraasnii...bet man ljoti patiik salaati,kur ir 'endive'(latviski nezinu,kaa sauc) + pudeais siers + valrieksti. Super.
20.04.2013 09:45 |

Reitings 68
Reģ: 14.09.2012
Oppā, tā gadās, ka lien Cosmo no svešiem datoriem un nepārbauda kas ir ielogojies :D
Bet pa tēmu - uztaisīju maizītes, tīri garšīgi sanāca. Vienīgi griešanas process ir smags, jo smaka ir traka un plānas šķēlītēs grūti nogriezt.
Tille, vari ieteikt kādu rissoto recepti?
20.04.2013 19:36 |

Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
ļoti plānās šķēlēs sieru var parocīgi sagriezt ar dārzeņu mizojamo :)
pamēģini kā ieliktajās bildēs vai arī ieprovē picu uzcept - tur laikam var biezu picas pamatni ar daudz daudz siera cept vai vēl tomātu šķēlēs un citas sastāvdaļas pievienot :)
Prom nedod un ārā nemet, ja nu galīgi nekas ēdams no tā, ko meitenes iepriekš minēja, tikai tad dod prom vai met ārā! :D
20.04.2013 19:43 |

Reitings 2310
Es neesmu itaalju virtuves spechuks. Netaa ir daudz receptes, bet es,protams,varu padaliities ar to,kaa gatavoju es. :) katlinjaa uzkarsee ellju, tajaa apbruunina siipolus smalki sagrieztus,pec tam pieber risotto riisus(veikalaa jebkuraa gandriiz ir speciaalie risotto riisi,nemaksaa daargi), os vajag nedaudz apgrauzdeet.vislaik maisi,lai nesaak piedegt,vnk paaris min pagrauzdeet taa kaa....un tad pievieno altviinu, pasautee atkal bik,pec tam pievieno buljonu,un nogriez pliiti uz mazu uguni. Liec vaaku virsuu,lai vaaraas,sauteejaas. Kad gatavs, tad pievienoju saali,ja prasaas,bet buljonam jau garsha parasti ir. tad katlaapieber sieru un samaisi..nogriez uguni,ar vaaku virsuu,lai 10 min atpuushas . Bet riisiem nav jaabutu paarvaariitiem,vai ismaz man atikk aldente. Sanaak liidziigs kaa riisu biezputra- konsistence. Nav uudens,ko nokaast. Viss ir uzbriedis,un ar sieru kopaa ir miiksts un ljotibgards. Va pievienot shampinjonus,shitaki, spinaatus. Safraanu itkaa liek,bet es parasti bez taisu...

Ierakst googlee.tur ir daudz apraksti.un tas tieshaam ir vienkaarshs eediens,
20.04.2013 20:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)