Deniss Čalovskis!!!

Reitings 172
Reģ: 22.02.2012
Iespējams ,ka viedokļi var baigi šķirties par šo tēmu,bet kurus tas neatstāja vienaldzīgus -var tač kkā palīdzēt :)
Cilvēks galu galā nav nekāds slepkava ,izvirtulis vai manjaks ,lai šķirtu viņu uz visiem laikiem no mīļajiem... Vārdu sakot mani tas neatsāja vienaldzīgu. Palīdzēsim kopā !!!!!!

https://www.change.org/ru/петиции/nepieļaut-denisa-čalovska-izdošanu-asv-не-допустить-выдачу-дениса-чаловского-сша#share

Denisa Čalovska atklātā vēstule:

"Ar savu vēstuli es gribu vērsties pie visiem Latvijas iedzīvotājiem un pastāstīt par savu pašreizējo situāciju.

Esmu Latvijas Republikas pilsonis, dzimis un uzaudzis Rīgā. Ieguvis datorzinātņu bakalaura grādu Rīgas Tehniskajā Universitātē un loģistikas maģistra grādu Rīgas Aeronavigācijas institūtā. Dzīvoju mierīgu dzīvi kopā ar vecākiem un pelnīju iztiku ar datortehnikas unmotociklu remontu. Studiju laikā man izdevās organizēt savu ziedu un dāvanu piegādes uzņēmumu. Policijas redzeslokā neesmu nonācis. Pēkšņi mana mierīga dzīve sabruka.

2012.gada 4.decembrī pulksten 11:00 manā dzīvoklī parādījās cilvēki maskās, kas ielauzās dzīvoklī, kurā es dzīvoju kopā ar saviem vecākiem - pensionāriem. Līdz pat šim brīdim esmu šokā. Nevaru apjēgt un pieņemt, ka šāda rīcība ir pieļaujama tiesiskā valstī.

Tajā pašā dienā es pieredzēju, ka Latvijā tieki pieļauta citvalstu pārstāvju īstenota kratīšana Latvijas pilsoņu dzīvesvietās. FIB aģenti, kā tas atklājās vēlāk, veica kratīšanu skapjos, netīrās veļas kastēs. Tajā pašā laikā Valsts policijas izmeklētāja aizpildīja protokolu.

Nākamajā dienā FIB pratināja mani un iepazīstināja ar ASV aizturētā tiesībām. Nākamajā dienā pēc pratināšanas, īsi pirms tiesas sēdes, man atnesa dokumentus angļu un latviešu valodās.

2013.gada 31.janvārī tiesa, neizanalizējot nekādus argumentus, spriedusi izdot mani ASV. Līdz šim brīdim neesmu saņēmis atbildes uz Valsts policijas un Ģenerālprokuratūras iesniegtajiem jautājumiem. Latvijas Republika, kuras pilsonis es esmu, grasās izdot mani valstij, kur oficiāli tiek pielietota spīdzinšāna un kur man draud 60 gadu cietumsods. Tas nozīmē, ka vairs nekad nesatikšu savus radus un draugus.

Ar šo vēstuli lūdzu sabiedrības atbalstu manis neizdošanai. Ja man būs tāda iespēja, es labprāt strādātu un izmantotu savas zināšanas Latvijas labā.

Ar cieņu,

Latvijas Republikas pilsonis

Deniss Čalovskis"
19.04.2013 19:04 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Lasiju to vēstuli un tiešām domāju - ārprāts! ko es darītu,ja man tagad tā ienāktu un savāktu mani prom uz ASV.
Bet komentāri visu izsakata, neko nezināju par šo cilvēku , bet pareiz ir ! Lai savāc. Viņš jau zin,ka Latvijā nav tik bargi sodi, tāpēc ari grib izlīst uz to.
20.04.2013 11:15 |

Reitings 204
Reģ: 18.04.2013
Ghost ļoti labi uzrakstīja, arī tādi varianti ir...
20.04.2013 11:26 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
pirms darīt, vajag domāt, nedomāja - lai saņem, ko pelnījis.
ASV noteikti likumdošana nav tik korumpēta kā te, tāpēc tur arī , lai saņem kas pienākas.
20.04.2013 11:44 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Ghost, +100000!
viedoklis plašākā merogā!
20.04.2013 11:49 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Ghost viedoklis nav plashaakaa meerogaa, bet iejushanaas tiesneshu lomaa, nezinot ne visus faktus, ne likumus, neko. Par to, vai vainiigs vai nevainiigs spriediis tiesa un gan vinji labaak zinaas par mums. Un pats svariigaakais - nekur nav mineets, ka sods buus 60 gadi, kaa te daudzaam patiik izteikties. Taa vienkaarshi ir informaacija par maksimaalaako sodu ASV par sho noziegumu.
20.04.2013 12:17 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Ghost viedoklis ir precīzs, un tā arī viens IT guru izteicās TVNETā: "ar nazi var griezt maizīti un arī kādu nodurt". Cilvēkam pasūta kaut ko uzkodēt un viņš to izdara. Kas notiek tālāk - tas vairs viņu neinteresē. Bet, kā jau te minēja, kādam ir jābūt tiesātam un šoreiz tas ir Deniss. Visticamāk - puisis, kas izdarīja mazu darbiņu, īsti neapzinoties, kādam nolūkam vispār darbosies galaprodukts (vīruss).
Tiesas procesam jābūt interesantam, ja vien Denisu nepataisīs par vienīgo vainīgo, ātri iemetot aiz restēm un slēdzot lietu.
20.04.2013 12:24 |

Reitings 4258
No kaa juus spriezhat, ka vinjsh nezinaaja, ko taisa? Ir kaut kaadas publiskas vinja lieciibas? Vinjsh pat veestulee nav mineejis to..
20.04.2013 12:27 |

Patīk
Reitings 151
Reģ: 07.02.2013
Pievakare, jā, es nezinu visus faktus un tos pat namaz nevar zināt, bet kādēļ uzskati ka mans viedoklis ir nepilnvērtīgāks par pārējo uzskatiem.

Un pati tu pārzini kā strādā ASV tiesu sistēma? Pirms kāda laika NRA, manuprāt, bija diezgan trāpīgs raksts par to, kā tas process norisinātos, ja viņš tiešām ar visu likuma bardzību tiktu tiesāts turpat uz vietas. Ir ļoti naivi uzskatīt, ka viņu tiesās pēc vienas mērauklas ar vietējo un diezvai žūrija tajā galā vispār būs lietas kursā par viņu. Tā vainība vai nevainība galu galā var izrādīties tik relatīva, ka tā reāli ir atkarīga no institūciju spiediena, nevis no reālā likumpārkāpšanas fakta. Viņš ir mēslos līdz ausīm, un šajā gadījumā var tikai cerēt, ka ja tiks izdots, tad veiksmes gadījumā tiktu savarvēts.
20.04.2013 12:33 |

Reitings 3615
Pievakare, protams, varbūt viņš ir vainīgs un visu zināja, tomēr man šķiet, ka tad viņš nedzīvotu Imantā kopā ar saviem vecākiem.
20.04.2013 12:34 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Kāda no jums tiešām uzskata, ka kaut kāds uber hakeris šajā vecumā, kas krāpj tūkstošus un miljonus, dzīvotu padomjlaika paneļmājā ar vecākiem!?

Kur tad viņam būtu jādzīvo? Apsargātā savrupnamā, kas pa gabalu kliedz, ka tur kaut kas nav tīrs? Manuprāt, ļoti labs aizsegs - dzīvot ar vecākiem un izskatīties pēc parasta, pelēka, nekaitīga iedzīvotāja. Tieši tāpēc, ka nevienam prātā neienāktu, ar ko viņš patiesībā nodarbojas.
Uzskatu - tas, ka viņš veidoja tikai daļu, nepadara viņu par nevainīgo nabadziņu, kurš nav pelnījis sodu un kurš šaobrīd jāžēlo. Riebijas šādi cilvēki, kas negrib uzņemties atbildību par saviem darbiem.
20.04.2013 12:39 |

Reitings 204
Reģ: 18.04.2013
Bet kāda jēga no sazagtās naudas,ja jādzīvo dzīvoklītī ne tajā labākajā Rīgas mikrorajonā? Ja nu vienīgi ir plāns to naudu pēc vairākiem gadiem realizēt...
20.04.2013 12:44 |

Reitings 4258
Ghost, protams, ka nepaarzinu ASV tiesu sisteemu un taapeec nesaku, vai vinjsh ir vainiigs vai nav. Taapat nezinu lietas faktus un taapeec nesaku - ir vinjsh zinaajis vai nav. Juus sadomaajat kaut kaadus faktus pashas (ka vinjsh neko nezinaaja), atrodat kaut kaadu ekspertu un "ekspertu" saciito medijos un uzskataat to par taisniibu. Bet vieniigaa vismaz sheit pieejamaa ticamaa informaacija ir Denisa veestule un tiesiibsarga veestule, abos nav mineets, ka vinjsh neko nav zinaajis vai kaadu sodu vinjam 100 procenti piespriediis.
Bet labi, droshi izdomaajiet taalaak savus faktus. :D
20.04.2013 12:47 |

Patīk
Reitings 151
Reģ: 07.02.2013
Viņš ir līdzdarbojies, bet pagaidām viss informācijas avoti norāda, ka viņa līdzdalība šajā pasākumā ir minimāla, neskatoties uz to, ka tiks tiesāts, kā iniciators. Un vismaz šobrīd, viņa vaina nav 100% pierādīta, līdz tam brīdim darbojas nevainības prezumcija.

Labi, dzīvot ar vecākiem aizsegs, bet kāda jēga to uzskatīt par aizsegu, ja viņam nekur citur nav nosleēpti tie līdzekļi? Ja viņš ir tāds ģēnijs, tad viņš būtu tāds muļķis, lai dotu kādam citam slēpt viņa uzkrājumus? Esi reālistiska.

Kad nāks klajā neapgāžami pierādījumi, tad tā būs cita lieta, bet kamēr tas marinējas, es to uzskatu par nenormālu rīcību norakstīt džeka dzīvi, kamēr mums nav pat zināms vai viņš var tikt reāli uzskatīts par vainīgu visos uzskaitītajos punktos.

Pretīgi paliek domāt, kā visādi Kargini, kas tiešām reāli ir sazagušies tūkstošu tūkstošus no valsts, tiek sveikā cauri bet tāds bandinieks kā Čalovskis nosēž visu atlkušo dzīvi aiz restēm. Tā izpaužas tiesiskums?
20.04.2013 12:50 |

Reitings 3615
Pievakare, mēs izsakām versijas. Nezināju, ka tas ir aizliegts. Patiesību tik un tā zin tikai pats apsūdzētais, bet tādēļ jau nav aizliegts izteikt dažādus minējumus.
20.04.2013 12:51 |

Reitings 149
Reģ: 26.03.2013
Visi domā, ka viss ir tik vienkārši. Nu īstenībā kāpēc ASV tik ļoti viņu grib dabūt pie sevis? Nejau tādēļ, lai vienkārši sodītu, bet, lai iegūtu informāciju. Viņš ir spējīgs, to ir pamanījuši, jo kā tad savādāk viņš būtu varējis iekļūt ļoti spēcīgi aizsargātā organizācijā. ASV tas būtu milzīgs ieguvums, jo viņš iespējams palīdzētu iekļūt, piemēram, citu valstu datubāzēs un vēl nezin kur, tāpēc es uzskatu, ka ir vainīgs vai nav, nav labi viņu izdot. Lēmuma galīgie pieņēmēji vienkārši nedomā ar smadzenēm.
20.04.2013 12:52 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Pievakare,

nevienu neaizstāvu, bet skatoties kā notiek USA izmeklēšana, īpaši pētot kā tiek ķerti gangsteri, atklāti karteļi utt kur apgrozās pietiekami lielas summas, es ticu trijām lietām - Dievam, Sazverēstibai un Korupcijai.
20.04.2013 12:53 |

Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
būtu jauki, ja izdotu tos, kuri jāizdod, nevis tikai tos, kuriem nav "īstie gali" īstajās vietās.

un man jau liekas, ka LV šādu prātu varētu izmantot savā labā, nevis atdod ASV, kur viņu padarīs par savu "hakeri".

Te ir politiska spēlīte, nevis runa par sodu.
20.04.2013 13:01 |

Reitings 4258
Chloe, jaa, protams, tu esi vieniigaa, kas domaa ar smadzeneem. Citi, jo iipashi profesionaalji savaa jomaa, to nedara.
20.04.2013 13:07 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
kur viņu padarīs par savu "hakeri".

šim nu nu nevaru piekrist... lai nu kur , bet Amerikā viņiem savu hakeru ir vairāk kā visai pārējai pasaulei kopā, tāds Denis bijis nebijis.
20.04.2013 13:08 |

Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
tad diez kāpēc ASV viņš tik ļoti interesē?:)))

varbūt kļūdos, bet par šo spriežu, ņemot vērā atseviķus momentus, bet nedomāju, ka būtu labi to šeit komentēt.
20.04.2013 13:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits