Deniss Čalovskis!!!

Reitings 172
Reģ: 22.02.2012
Iespējams ,ka viedokļi var baigi šķirties par šo tēmu,bet kurus tas neatstāja vienaldzīgus -var tač kkā palīdzēt :)
Cilvēks galu galā nav nekāds slepkava ,izvirtulis vai manjaks ,lai šķirtu viņu uz visiem laikiem no mīļajiem... Vārdu sakot mani tas neatsāja vienaldzīgu. Palīdzēsim kopā !!!!!!

https://www.change.org/ru/петиции/nepieļaut-denisa-čalovska-izdošanu-asv-не-допустить-выдачу-дениса-чаловского-сша#share

Denisa Čalovska atklātā vēstule:

"Ar savu vēstuli es gribu vērsties pie visiem Latvijas iedzīvotājiem un pastāstīt par savu pašreizējo situāciju.

Esmu Latvijas Republikas pilsonis, dzimis un uzaudzis Rīgā. Ieguvis datorzinātņu bakalaura grādu Rīgas Tehniskajā Universitātē un loģistikas maģistra grādu Rīgas Aeronavigācijas institūtā. Dzīvoju mierīgu dzīvi kopā ar vecākiem un pelnīju iztiku ar datortehnikas unmotociklu remontu. Studiju laikā man izdevās organizēt savu ziedu un dāvanu piegādes uzņēmumu. Policijas redzeslokā neesmu nonācis. Pēkšņi mana mierīga dzīve sabruka.

2012.gada 4.decembrī pulksten 11:00 manā dzīvoklī parādījās cilvēki maskās, kas ielauzās dzīvoklī, kurā es dzīvoju kopā ar saviem vecākiem - pensionāriem. Līdz pat šim brīdim esmu šokā. Nevaru apjēgt un pieņemt, ka šāda rīcība ir pieļaujama tiesiskā valstī.

Tajā pašā dienā es pieredzēju, ka Latvijā tieki pieļauta citvalstu pārstāvju īstenota kratīšana Latvijas pilsoņu dzīvesvietās. FIB aģenti, kā tas atklājās vēlāk, veica kratīšanu skapjos, netīrās veļas kastēs. Tajā pašā laikā Valsts policijas izmeklētāja aizpildīja protokolu.

Nākamajā dienā FIB pratināja mani un iepazīstināja ar ASV aizturētā tiesībām. Nākamajā dienā pēc pratināšanas, īsi pirms tiesas sēdes, man atnesa dokumentus angļu un latviešu valodās.

2013.gada 31.janvārī tiesa, neizanalizējot nekādus argumentus, spriedusi izdot mani ASV. Līdz šim brīdim neesmu saņēmis atbildes uz Valsts policijas un Ģenerālprokuratūras iesniegtajiem jautājumiem. Latvijas Republika, kuras pilsonis es esmu, grasās izdot mani valstij, kur oficiāli tiek pielietota spīdzinšāna un kur man draud 60 gadu cietumsods. Tas nozīmē, ka vairs nekad nesatikšu savus radus un draugus.

Ar šo vēstuli lūdzu sabiedrības atbalstu manis neizdošanai. Ja man būs tāda iespēja, es labprāt strādātu un izmantotu savas zināšanas Latvijas labā.

Ar cieņu,

Latvijas Republikas pilsonis

Deniss Čalovskis"
19.04.2013 19:04 |

10 gadi
Reitings 485
Reģ: 18.03.2010
pa tv3 beztabu radis kkadu kratisanu torrenti.lv(laikam(?)) ipasnieka dzivokli, tas nav sis deniss?
19.04.2013 19:38 |

Reitings 1705
Reģ: 29.01.2009
Normāli - čalis nosodīts par nopietnu kibernoziegumu, bet vēstulē visu aprakstījis apmēram tā "dzīvoju mierīgu dzīvi kopā ar pensionārim un pēkšņi FIB bez iemesla ielaužas dzīvoklī (Kā tā drīkst?!) un izsūta uz ASV" :D
19.04.2013 19:39 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
nosodīts par nopietnu kibernoziegumu, bet vēstulē visu aprakstījis apmēram tā "dzīvoju mierīgu dzīvi kopā ar pensionārim un pēkšņi FIB bez iemesla ielaužas dzīvoklī (Kā tā drīkst?!) un izsūta uz ASV"

:D:D
Man tieši tāds pats iespaids par to vēstuli palika. Kad izlasīju, tad gribēju jautāt, ko šis izdarīja, bet meitenes jau bija uzrakstījušas.
19.04.2013 19:48 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Es jūtu līdzi vecākiem. Zaudēt savu bērnu-nekad neredzēt viņu. Nevieniem vecākiem to nenovēlu. Viņiem vienalga tas ir viņu dēls,lai ko viņš būtu izdarījis

Nu atvaino, bet baigais attaisnojums, ka ir vecāki. Visiem cilvēkiem ir vecāki! Arī izvarotājiem, pedofīliem un sērijveida slepkavām - tā kā tas noteikti nav nekāds arguments samzināt sodu vai tā izciešanas nosacījumus.
19.04.2013 21:22 |

Reitings 7497
vecāki ir arī tiem cilvēkiem, ko viņš aplaupīja...

katram jārēķinās ar savu darbību sekām
19.04.2013 21:33 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Skaidrs, ka, rakstot sho veestuli, vinjsh liekuljo. Nejau par saviem radiem un draugiem domaa, te nevajag diskuteet par vecaakiem. Domaa par sevi, jo
Maksimālais soda mērs Krimināllikumā,
ar kuru persona var tikt sodīta par šo noziegumu izdarīšanu, ir brīvības
atņemšana līdz desmit gadiem, ņemot vērā 2012.gada 13.decembrī
Krimināllikumā izdarītos grozījumus.8 Amerikas Savienotajās Valstīs
maksimālais soda mērs, ar kuru var tikt notiesāts Latvijas Republikas pilsonis
par attiecīgo noziedzīgo nodarījumu, ir sešdesmit septiņi gadi.9 Tas
izskaidrojams ar faktu, ka Amerikas Savienoto Valstu tiesību sistēmā sodi par
dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem papildina viens otru.

Es domaaju, ka - kaa izlems sho lietu, taa tam arii ir jaabuut. Tiiri cilveeciski mani nepavisam neiezheelinaaja shii veestule (tieshaam nekas normaali nav pastaastiits, teelo nevainiigo aitinju un liekuljo), taa kaa vispaar nav nekaadu domu par sho visu.
19.04.2013 21:49 |

Reitings 1224
Reģ: 11.05.2010
Gerda

Ja pret Tavu kontu izdarītu tādas darbības, tad šaubos, ka Tu tā teiktu.

Bet nu katrā ziņā, valstij ir tiesības prasīt personas izdošanu un sodīt to tur, kur tika veiktas (jeb pret kuru valsti) tika veiktas noziedzīgās darbības. Tas ir tikai normāli.

Un veids, kādā viņš prasa palīdzību, proti, vēstules teksts - nu smieklīgi. Tāda sajūta, ka viņš pat nesaprastu kāpēc tika veikta kratīšana utt.
19.04.2013 22:11 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Es nu gan neesmu pārliecināts, vai būtu priecīgs, ja mani izdotu tiesāšanai valstī, kura ieveda karaspēku Irākā, jo Sadamam esot ķīmiskie ieroči, kurus viņš varot tūlīt, tūlīt likt lietā, pašu Huseinu, ja nemaldos, pakāra, nogalināja vairāk par 1 milj. iedzīvotāju, sačakarēja tai valstī visu, ko vien sačakarēt varēja, bet ķīmiskos ieročus tā arī neatrada !!! Vedina uz domu, ka tur var safabricēt jebkuru un jebkādu lietu, ja vien kādam tas ir izdevīgi.
19.04.2013 22:27 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
baigi ņematies spriest, ka pats vainīgs un jāizcieš sods. nevienam to nenovēlētu, iedomājieties 60, nu kau vai tie 10 gadi svešā valstī, svešā kontinentā, prom no visa sava, no visiem savējiem, un vēl cietumā.
kaut ko tādu slepkavām un pedofīliem varētu, bet nu naudas lietām..
19.04.2013 22:30 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Atbalstu izdoshanu. Lai kalpo par piemeeru tam, ka noziegumam seko sods pat tad, ja esi citaa valstii.
19.04.2013 22:32 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Bet es nesaprotu, kāds sakars ar to ir ASV! Kam viņš viņiem ir vajadzīgs, ņemot vērā, ka noziegums attiecas uz citām valstīm.
Par to jau viņš arī lūdz- lai var sēdēt šeit, nevis tur. Un to var saprast, jo viņš ir LR pilsonis.
19.04.2013 22:38 |

Reitings 370
Reģ: 27.01.2012
esmu šokā. Viņšir uztaisījis datorvīrusu,kas noteikti nesa zaudējumus un kautējumus daudziem cilvēkiem,uzlauza banku kontus,zaga naudu.un Tagad NABADZINS SOKAA ka pie viņa ielauzās un vedīs uz ASV !!!! Cilvēka nekaunībai nav robežu
19.04.2013 22:44 |

Reitings 370
Vēl man patīk,ka jau vairāk nekā 2000 cilvēki parakstījuši petīciju,lai viņu nepārved uz ASV. Nu kur tādi lohi rodas? Un ko tad dos tas,ja arī savāks pietiekami daudz balsu skaitu tai sūda petīcijai? Ja lieta ar ASV un FIB,tad tā sūda petīcija varēs iet pār Daugavu griezdamies.
19.04.2013 22:48 |

Reitings 1571
Man nav viennozīmīga viedokļa. No vienas puses- ja vainīgs, protams, ir jāatbild. No otras puses, kā man skaidroja zinošāki cilvēki, šie programmētāji, kas radīja to programmu varēja arī nezināt, kādam nolūkam tā tiek radīta- viens programmē vienu daļu, otrs citu utt. un katra daļa pati par sevi varēja izskatīties vairāk vai mazāk nevainīga. Kāds jau savāca kopā šo grupu, bija visa šī pasākuma "smadzenes". Jācer uz taisnīguma uzvaru.

Reitings 4617
viņš nav šokā, viņš grib kā LR pilsonis izmantot savas tiesības-jā, arī noziedzniekiem tās ir.

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Jā, un Bo Johansonu (Zviedrijas pilsoni), kurš atbrauca uz Rīgu, paņēma autonomā mašīnu, sadzērās un pie Baltezera sabrauca divas meitenes, kuras, ja pareizi atceros, gāja bojā, pēc tam ātri aizlaidās atpakaļ uz Zviedriju, Zviedrija tiesāšanai Latvijā neizdeva, jo Zviedrija, redziet, principā neizdodot savus pilsoņus tiesāšanai visādās latvijās!

Reitings 370
Tie programmētāji tak nav stulbi, lielījās tak,ka pabeidzis tur kkādas IT tehnoloģijas. "LOti labi zināja,ko dara. Ne jau par velti . Noteikti lielu naudu dabūja
19.04.2013 22:50 |

Reitings 4617
es vnk iesmīnu par ASV visvarenajām un neierobežotajām pilnvarām.
19.04.2013 22:52 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Šitādus meistarus parasti pa kluso savāc paspārnē, lai viņu zināšanas un talantu izmantotu savām vajadzībām. Varbūt tur tas āķis?
19.04.2013 22:54 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Jackie, izdoshana nenotiek vien uz ASV. Kaut vai pie petiicijas ir pievienota tiesiibsarga veestule, kas prasa paarskatiit to, vai shii izdoshana nepaarkaaps cilveektiesiibas. Bet tajaa veestulee ir skaidri noraadiits, uz kuriem pantiem atsaucoties var izdot, ir arii piemeeri par izdoshanu uz citaam valstiim. Principaa veestule, kaa es to sapratu, ir nevis par to, ka nevar izdot, bet par to, lai tiktu ieveerotas visas cilveektiesiibas ASV un ja netiek, tad ka vinjam jaapaliek Latvijaa.
19.04.2013 22:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits