Cik daudz rūpējies par savām lietām?

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!

redzot vienas flatmates nevīžīgi-kur-pagadās-nosviestos zābakus, sapratu ka tā es nedaru. Apģerbu un apavus nesviežu pa malām, cenšos uzturēt labā kārtībā. Apavus tīru, kaut vai nomazgāju papēdīšus, nevis atstāju netīrus līdz nākošai vilkšanas reizei.

Tāpat ar tehniku. Man paziņām 1 mēn. lietots mobilais izskatās briesmīgāk pat par manu iepriekšējo veco mobilo.

Kuram tipam jūs piederat : psē, vienalga, nopirkšu jaunu! vai tomēr pret lietām izturaties ar rūpību?
19.04.2013 18:49 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
esmu kārtīga pret savām un citu mantām. drēbes vienmēr cenšos salikt skapī uzreiz un apavus, pirms došanās ārā, notīrīt. nevaru iedomāties, ka var iziet ārā papēžos, iebrist kaut kādos dubļos, atnākt mājās, nenotīrīt un nākamajā reizē - aidā, laižam dzīvītē ar visiem drausmīgajiem papēžiem! PIEMĒRS.
tāpat arī drēbes, tikko izmazgātas, vienmēr saloku, izgludinu, visu, visu, ko vajag - izdaru, jo patīk kārtība un tas, ka atverot skapi, ir pārskatāms viss, kas ir un nav jātaisa histērija :D
ja man, piemēram, iedod kaut ko.. nu, piemēram, taisnotāju. tad es ar viņu apiešos vēl 2x uzmanīgāk nekā ar savu, jo man ir augsta atbildības sajūta, ja reiz iedots, tad jāsargā kā savs.
ar tehnikām apejos ļoti uzmanīgi, jo zinu, ka nevarēšu tā vienkārši iedauzīt telefona ekrānu un tūlīt nomainīt vai iegādāties citu telefonu.. dators nekad nav kritis u.tml, vienmēr tiek tīrīts regulāri un tā, varbūt arī daļēji tāpēc, ka jaunākā tehnika, kas man ir - dators, telefons - iegādāti par pašas līdzekļiem. :)
19.04.2013 22:20 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Es nekad neko neizmētāju, man patīk kārtība. Apavus, ja nenotīru vakarā, tad noteikti to izdaru no rīta. Ja vajag kaut ko ieziemot no apģērbiem vai apaviem, tad pirms to daru, izmazgāju un notīru.
Es nedomāju par to, man tas sanāk automātiski.
19.04.2013 22:46 |

Reitings 3350
Tas, ka es izmetaju savas drebes kur pagadas, nenozime, ka es vinas nekopju.
Respektivi - frek neat es neesmu, bet kad uznak iedvesma, tad viss tiek sakartots, nopulets, sashuts un satirits. Drebes kopju, daudzas mazgaju ar rokam, nemu nost pucinas utt, bet dazreiz jau sanak nomest kkur sturi :D

Pret tehniku neesmu ta saudzigaka, bet nu, neko neesmu ta sabojajusi pa leilam:D
19.04.2013 23:02 |

Reitings 3350
*neat freak
19.04.2013 23:04 |

Reitings 149
Reģ: 26.03.2013
Es rūpējos par savām lietām, par apaviem it īpaši, jo man ļoti patīk, ja apavi katru reizi izskatās kā jauni. Esmu diezgan liela pedante, bet vienīgais par ko diezgan bieži aizmirstu ir mobilais telefons. Pirmos mēnešus ļoti sargāju, glabāju speciālā maciņā, bet pēc tam, kad pie tā ir pierasts, tad jau gadās arī nejauši nomest zemē biežāk un tam vairs tik ļoti nepievēršu uzmanību, bet tas laikam ir vienīgais, ko mēdzu atstāt novārtā.
19.04.2013 23:18 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
par savām lietām ļooti rūpējos. kā par apaviem un apģērbiem, tā par elektronikām utt. Man jau kopš bērnības mācīts, ka katra lieta ir vērtība un nopelnīta ar darbu, tāpēc arī attiecīgi tā jākopj. pat esot dzērumā es domāju par to, lai bruģī nenoberztu kurpēm papēžus :D
19.04.2013 23:22 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Nē, nevarētu teikt, ka baigi rūpējos, bet arī galīga nevīža neesmu. Kurpes pēc katras vilkānas reizes netīru, bet pirms iziešanas no mājām gan. Apģērbs man stāv uz pakaramajiem, apkārt mētājas parasti čības un mājas vai netīrās drēbes. Bet ar tehniku gan... Nu, krīt man viss no rokām. Telefons izskatās briesmīgi, reizēm kauns ņemt ārā no somiņas, kaut gan nav tas sliktākais. Esmu paspējusi pat planšetdatoru iedauzīt. Tāpēc nepērku dārgu tehniku, lai pēc tam nav jāraud.
19.04.2013 23:27 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Kauns, bet par apaviem teju vispār nerūpējos, vienas 1x vilktas ādas augstpapēžu kurpes iznīcināja Vecrīgas bruģis, citus apavus vilku tiem neparedzētos laikapstākļos.

Ja tā padomā - īpaši piedomāju tikai par datoru un telefonu.

Starp citu -

vai kurpnieks var nomainīt visu papēdi/ uzlikt jaunu īsto ādu uz tā materiāla, kas apakšā?
19.04.2013 23:33 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Draugs man ir pedants. Viņam saulesbrilles kalpo jau vairak kā 7 gadus un izskatās p[erfekti.

Es esmu pedante, bet lempīga. Bieži, kas pazūd, saplīst, izkrīt no rokām. Bet kopumā savas lietas ļoti sargāju un rūpējos par tām.
20.04.2013 00:22 |

Reitings 2532
Poppy, gan jau ka labs kurpnieks to var ;)

man jau kopš bērnības mācīts, ka katra lieta ir vērtība un nopelnīta ar darbu, tāpēc arī attiecīgi tā jākopj. pat esot dzērumā es domāju par to, lai bruģī nenoberztu kurpēm papēžus

jā, es arī :D

un vēl, man nepatīk dot citiem savas lietas. pat ja tās ir draudzenes, man tomēr neievieš uzticību :D
20.04.2013 00:24 |

Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
es esmu rūpīgais lietotājs. Piemēram, mans divus gadus vecais telefons ir vienmēr ielikts maciņā, lai neskrāpējas ne korpuss, ne ekrāns.
Protams, gadās arī visādi tizlumi, bet pie pilna saprāta savas lietas mīlu un tā arī pret viņšm izturos.
20.04.2013 00:26 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
man nepatīk dot citiem savas lietas. pat ja tās ir draudzenes, man tomēr neievieš uzticību

Man ir tāpat.
Es varu aizdot zīmuli, pildspalvu, bet ne dārgākas vai man svarīgākas lietas. Arī drēbes neaizdodu. Pret savām lietām cilvēki var izturēties kā grib, bet nenormāli besī, ja nespēj savu tizlumu savākt un pret aizdotām lietām izturas nevērīgi. Sabojā un tad mēģina ''mīkstināt'' notikušo ar: vai, ai...es jau tāda neveikla, re kā man sanāca.
Ja man kāds kaut ko aizdod, tad es esmu dubultapzinīga un uzmanīga.
20.04.2013 00:44 |

Reitings 457
Reģ: 30.01.2012
Kas ir flatmate? Latviski varētu?
20.04.2013 10:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)