Par nejaukajiem latviešiem

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Sēžot draugiem.lv domubiedros, palasot diskusijas, iesaistoties, vairākas reizes nākas saņemt apvainojumus, kā arī lasīt kā viens otru tur apvaino, ņirgājas ,apsmej par kaut ko, par savādāku viedokli, par visu, ko vien var.
Kāpēc latvieši ir tādi? Ka tik otru noriet, kaut dzīvu apēstu otru.

Tāpat ziņu portālos, jebkuru rakstu atveros, traģēdijas, kāda nāve - palasot komentārus vienkārši acis izdeg, kāds naids var but cilvēkos, lielākā komentāru tik ļauni. Es vispār uzskatu,ka ziņu portālos, nedrīkst ļaut komentēt citiem rakstus.

Tāpat padzīvojot ārzemēs, aizbraucot uz Latviju pārņem tāds nepieklājības trieciens, visi tik rupji. Tur pat nevajag dzīvot ārzemēs ,lai šito pamanītu. Es - meitene no laukiem, uz Rīgu aizbraucot, man reāli ir bailes pa ielu iet, cilvēki skrien virsū ,grūž - vēl nolamā par kaut ko.

Kāpēc tāda agresija vienam pret otru?
Kāpēc mēs nevaram būt tādi kā citur, uz ielas smaidīgi cilvēki, izpalīdzīgi. Protams , kādi 10% no visiem latviešiem ir tiešām labi cilvēki. Bet vairums ir tik neapmierināti ar savu dzīvi, buuu!

Baigi bēdīgi.. ja Latvijas sabiedrībai būtu krāsa, tā būtu pelēka.
19.04.2013 16:49 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Cane pazaudēja cieņu manās acīs pēc gudras offtopika runāšanas un kriminālo nespēju salikt komatus. Šķita, ka varbūt būs kas inteliģents rakstīts, bet pat nespēju izlasīt un saprast otro komentāru. Ja gribas tik spēcīgi nolikt sievietes kā sugu un kaut kā aizstāvēt savu viedokli, iesaku sākumā iemācīties komatus salikt!
Katrs domās savādāk par LV, es piederu pie tiem, kas ātrāk grib prom, lielākoties tādēļ, ka humanitārās zinātnes izmirst šeit un sajūta tāda, ka tiek meklēts kā ātrāk nogrābt visus zinātniekus un uz kāda uzpelnīties. Sabiedrība arī nepatīk, tradīcijas vēl jo mazāk. Neesmu īstajā vietā, bet par to, ka latvieši ir šausmīgi nepieklājīgi un pretīgi, pilnībā piekritīšu! Ko nācies novērot, negribot sanāk iepīt becky, lielākā daļa viņas heiteru izskatās kā nākušas no sērijas - akjel, paklusē bagātā, tu nezini, kas mums, nabagajiem par problēmām! Visur šeit pārsvarā ir upuri, kuri ērti iekārtojušies šajā lomā un paši neko negrib darīt, lai nopelnītu vairāk.
Gaidu mirkli, kad LV pazudīs vispār un interesē, kas šīs valsts robežās notiks pēc tam.
20.04.2013 11:16 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
(nedaudz ( daudz ( nu labi ļoti daudz ( nē pag šausmīgi daudz )))

slinkums rakstīt, bet nu tagad man gribas teikt-wtf??? Tu vispār kontekstu saproti??:D
es par sevi nerakstīju, bet par tiem, kas varas maiņas laikā situāciju savā labā spēja izmantot.
Un, jā, es uzskatu, ka tam ir bijušas vajadzīgas smadzenes.
20.04.2013 12:03 |

Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
Ļoti nepatīk, ja cilvēki tā "noliek" latviešus, paši tādi būdami. Piekritīšu luīzeluīze komentāram. Un arī, neizplūstot palagā un neatkārtojoties, piekrītu arī klaviatūrai par you get what you give. Nu es tiešām neatceros reizi, kad mani kāds būtu 1) pagrūdis un neatvainojies 2) vispār jebkad nolamājis kaut kādā randomā 3) masveidā skrietu man virsū. Es drīzāk esmu piefiksējusi, ka cilvēki masveidā velkas kā garās dienas, traucējot satiksmi, bet man īsti nav grūti ātrākā solī paiet viņiem garām. :D
20.04.2013 12:37 |

Reitings 31
Reģ: 19.04.2013
Winterra

sajūta tāda, ka tiek meklēts kā ātrāk nogrābt visus zinātniekus un uz kāda uzpelnīties. Sabiedrība arī nepatīk, tradīcijas vēl jo mazāk. Neesmu īstajā vietā

Tu tik tiešām esi neīstajā vietā, mums vajadzīgi ir cilvēki pārtikas ražošanas nozarē, mehāniķi, datoriķi, kas nodrošina infrastruktūru. Pateicoties kurai tev ir ko bāzt mutē, kakāt laukā un tu esi spējīga šeit rakstīt komentārus.

Humanitaršiki mums tik tiešām nav vajadzīgi un vēl visādi bulšitinizātori, jo ir jāuzbūvē no sākuma reālā ekonomika, ko var paveikt tikai inženieri.

UN kas attiecās par tiem komatiem, rekur tev komatiņš 8====D biksēs !
20.04.2013 12:38 |

Reitings 31
Tu ar zagšanu, es ar nedaudz(vai daudz) gudrākam smadzenēm un attiecīgu raksturu

Es ar daudz gudrākam smadzenēm.

Sevi lielot nepietaisi bikses !
20.04.2013 12:45 |

Reitings 31
Es drīzāk esmu piefiksējusi, ka cilvēki masveidā velkas kā garās dienas, traucējot satiksmi, bet man īsti nav grūti ātrākā solī paiet viņiem garām.

Ar elkoni pa seju un uz priekšu !
20.04.2013 12:48 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Tu esi tads kāds esi. Nedomāju, ka manieres pēkšņi Francijā vai Vācijā kļūst izteiktakas un Latvijā aizmirstās pateikt to pasu paldies, atvaino, lūdzu.
Ja tev ir manieres, tu vari būt kara gūstekņu nometnē Sibīrijā un tev viņas būs.
Tā ir audzināšana , tā ir tā kinderštūbe, kā mana mamma kādreiz teica.

Un , ja kas, mēs paši veidojam sabiedrību, gan tu, gan es. Ja tevi, kas neapmierina, liekas aizkaitināta sabiedriba, vai negatīva, pacenties apskatīties uz sevi no malas, vai tu katru dienu izej no mājas ar smaidu uz lūpām, vai tu, katru dienu jūties burvīgi un pacilāti, lai uzsmaidītu pretimnācējam un vai tu vienmēr pasaki paldies, lūdzu, pat tad, kad esi niķīgs??!
Kā teica Konfūcijs, valsti mēs sākam veidot no sevis, sakopjot sevi, tad savu ģimeni, savu apvidu, tad valsti.
20.04.2013 12:54 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Navigator +++
20.04.2013 16:56 |

Reitings 446
Reģ: 05.03.2012
Pilniibaa piekriitu Becky. Ne jau valsts kaadam labklaajiibu nodroshinaas - ir jaaiet un jaadara, nevis jaachiikst, ka neviens neko uz paplaates nepienes. Taadu chiikstiigu iedziivotaaju deelj arii mees esam tur, kur esam.
20.04.2013 19:21 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Navigator-loti patika tava doma...un tas vecmaminas teiktais...!Jaasaka ,ka muusu vecmaaminas laikam ir forsas!Maneejaa loti daudz man iemaacija-vina bija taaada "riktiiga vaacu leedija"!:)
20.04.2013 19:30 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tu tik tiešām esi neīstajā vietā, mums vajadzīgi ir cilvēki pārtikas ražošanas nozarē, mehāniķi, datoriķi, kas nodrošina infrastruktūru. Pateicoties kurai tev ir ko bāzt mutē, kakāt laukā un tu esi spējīga šeit rakstīt komentārus.

Peec tava teiktaa sanaak, ka valsts labklaajiibu nodroshina tikai viirieshi. Taadaa gadiijumaa mums buutu jaaimportee viirieshi no aarzemeem, jo izskataas, ka vieteejie nav nekam deriigi. Neviens jau neliedza latvju viiriem buuveet ruupniicas, straadaat paartikas nozaree un maaciities par tehnikjiem, tik kaa lv razoshanas nav, taa nav.
20.04.2013 19:33 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
iespjeams, arejie faktori u cilvekiem ir sava veida iespaidu atstajusi, tautas vesture.
20.04.2013 20:49 |

Reitings 4617
Cane, Tev ar galvu viss ir normāli?? Un tas nav sarkasms..:D
Jackie rakstīja:
Tu visu ļoti precīzi pateici, tikai mēs katrs to interpretējam savādāk. Tu ar zagšanu, es ar nedaudz(vai daudz) gudrākam smadzenēm un attiecīgu raksturu.

Tu spēj vispār izprast augstākesošā teikuma jēgu???

Runa ir par to, ka es citu cilvēku konkrētas darbības uztveru kā gudrības rezultātu, Tu- kā zagšanas rezultātu.
Par mani tur vispār nekas nav teikts.

Izbeidz vienreiz vēlamo jaukt ar reālo un nepārsprāgsti no dusmām;)
20.04.2013 21:27 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Kā man kaitina šitā letiņu nolikšana! :)
Latvieši skaudīgi, muļķi, nelaipni utt., bet neviens nesaprot, ka tie latvieši, tā sabiedrība, esam mēs paši.
Smieklīgākais tas, ka daudzi uzskata, ka "tikai Latvijā ir tik nepieklājīgi cilvēki"! Tak beidzat šito čīkstēšanu! Nezinu kur dzīvojat, bet es apkārt sev neredzu tādus ļautiņus. Smaidi pati un citi uzsmaidīs tev.
21.04.2013 00:59 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Lasu komentārus un aizdomājos... Jā, nav tā, ka tikai latvieši ir tie ļaunie. Man, piemēram, nav nācies, ka kāds uz ielas pagrūstu, nolamātu vai kā tamlīdzīgi.
Taču lieta par kuru joprojām domāju ir jau Monro pieminētā:
Tāpat ziņu portālos, jebkuru rakstu atveros, traģēdijas, kāda nāve - palasot komentārus vienkārši acis izdeg, kāds naids var but cilvēkos, lielākā komentāru tik ļauni.

Kāda var paskaidrot, kāpēc latviešos tieši šajā ziņā ir tāds ļaunums!? Komentārus lasot paliek baisi, ka tādi cilvēki ir starp mums. Latvieši nespēj pieņemt kaut ko savādāku. Homoseksuāli cilvēki - nošaut! Androgīns modelis - kas tas tāds? Nošaut! Kāds, kurš kaut ko sasniedzis - noteikti kādam samaksājis! Kāds, kuram neveicies - hā, tā viņam vajag! Krievu tautība - nošaut! Vēl kāda cita tautība - idioti! Tieva meitene - anoreksiķe! Apaļīga meitene - govs! utt.
Un tā ir visur. Atver vienalga kādu rakstu gribi - komentāri būs naida pilni.
Kāpēc latviešiem ir tik grūti pieņemt kaut ko savādāku!?
21.04.2013 01:27 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Ewa-pilniigi piekriitu,veel arii tas,ja kaada sieviete buus veiksmiiga-teiksim pat turiiga,tad noteikti buus appreceejusi vecu un noteikti negliitu viirieti...:D
Es visu vareetu pienemt,bet tas ir gruuti saprast,kaapeec nemaak priecaaties par otra veiksmi...tas laikam ir vistipiskaakais.Saprotu ,ka te nevar runaat par pilniigi visiem,bet tas ir tik biezi dzirdeets-laimiigaa,man gan nekad to neredzeet...negatiiva domaasana jau pasaa saakumaa!
Man loti patiik veiksmiigi cilveeki, es loti daudz maacos no siem cilveekiem-liekas ,uzsuucu so cilveeku pozitiivo laadinu, pasai ar to saak loti veikties!
21.04.2013 01:50 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Kāda var paskaidrot, kāpēc latviešos tieši šajā ziņā ir tāds ļaunums!? Komentārus lasot paliek baisi, ka tādi cilvēki ir starp mums. Latvieši nespēj pieņemt kaut ko savādāku.
Iemeslu noteikti ie daudz, mani tikai izbrīna, kāpēc šo nav līdz pēdējai "vīlītei" izpētījuši visi tie humanitāro zinātņu augstskolu beidzēji, antropologi un pārējā šušara, kuri saņem algu par visādu muļķību darīšanu?
Tas, ko redzu es ir:
Pirmkārt, vidusmēra latvietis manā vecumā (ap 45) jūtas tā kārtīgi apvests ap stūri, jo esmu pārliecināts par to, ka šī nav tā valsts, par kuru mani vienaudži savulaik uz barikādēm stāvēja. Un tautas čakarēšana no augstajām tribīnēm turpinās.
Otrkārt, latvieši tik tiešām ir izrādījušies cilvēku grupa, kuriem pagaidām ir kopīga valoda un tas arī - viss! Nav gandrīz nekā, kas šo tautiņu turētu kopā. Par to, ka varētu izveidoties kaut kas līdzīgs nācijai, vispār nav runas. Rezultātā no apakšas līdz augšām katrs pieņem lēmumus, domājot TIKAI PAR SAVU LABUMU, un, pilnīgi neiedziļinoties jelkādās grupas, nācijas vai tautas interesēs. "Mūsējie ar ģimenēm aizbrauc? Nu, lai taču brauc! Man būs vieglāk darbu atrast!"Ko nozīmē kaut vai tas memmesdēliņš ministru prezidents, kuram apsolīta vieta siltā krēslā, ja ieviesīs eiro! Tipisks latvietis, kuram neinteresē, kas notiks pēc viņa "premjerēšanas", ka tik pašam labi!
Treškārt, ja pie komunistu varas, tika kultivēta viena un vienota vērtību sistēma, pēc kuras dzīvot un bērnus audzināt, tad tagad nekā tāda nav, - katrs bērnus audzina tā, kā uzskata par vajadzīgu. Rezultātā tādi satiekas skolā, un tad sākas cirks.
21.04.2013 09:34 |

Reitings 26
Reģ: 21.04.2013
Es pelnu naudu šeit - http://www.moneystrategy.info/Baru/, iesaku arī Tev, tas nav grūti un ir diezgan ienesīgi ;)
21.04.2013 10:18 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Uzskatu, ka komentāri internetā ir pēdējais, ar ko vajadzētu salīdzināt latviešu sabiedrību.
Vēl graujošāk ir tad, kad saproti, ka ne jau 15gadnieki tajā TVNETā raksta tos komentārus, bet gan pieauguši cilvēki pāri 30. Bet tā ir tāda suga - kas nemāk citādāk sevi izklaidēt. Viņiem ir jautri savā komentāru pasaulītē. Tomēr tā ir tikai daļa no sabiedrības. Mana mamma, piemēram, portālus nekomentē. Es arī to nedaru. Pie kā pieskaitīt mūs?
Pēdējo reizi, kad biju Rīgā (2 nedēļas atpakaļ) nepamanīju neko ārkārtēju sabiedrībā kopumā. Rīgā vienkārši ir vairāk cilvēku - tātad vairāk tādu, kas grūstās un neatvainojās, rāda skābģīmjus un ko tik vēl ne. Galvenais pašam nebūt tādam. Nav jāsarūgst tikai tāpēc, ka esi latvietis un valstī ir sūdīga valdība.
21.04.2013 10:27 |

Reitings 4617
Man loti patiik veiksmiigi cilveeki, es loti daudz maacos no siem cilveekiem-liekas ,uzsuucu so cilveeku pozitiivo laadinu, pasai ar to saak loti veikties!

Tieši tā! Tā ir viena no cilvēka veiksmes atslēgām! Ar šādu domāšanu cilvēks vienmēr būs ieguvējs, atšķirībā no tiem, kas mūžīgi visā saskata tikai slikto.
21.04.2013 12:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits