Kāda var paskaidrot, kāpēc latviešos tieši šajā ziņā ir tāds ļaunums!? Komentārus lasot paliek baisi, ka tādi cilvēki ir starp mums. Latvieši nespēj pieņemt kaut ko savādāku.
Iemeslu noteikti ie daudz, mani tikai izbrīna, kāpēc šo nav līdz pēdējai "vīlītei" izpētījuši visi tie humanitāro zinātņu augstskolu beidzēji, antropologi un pārējā šušara, kuri saņem algu par visādu muļķību darīšanu?
Tas, ko redzu es ir:
Pirmkārt, vidusmēra latvietis manā vecumā (ap 45) jūtas tā kārtīgi apvests ap stūri, jo esmu pārliecināts par to, ka šī nav tā valsts, par kuru mani vienaudži savulaik uz barikādēm stāvēja. Un tautas čakarēšana no augstajām tribīnēm turpinās.
Otrkārt, latvieši tik tiešām ir izrādījušies cilvēku grupa, kuriem pagaidām ir kopīga valoda un tas arī - viss! Nav gandrīz nekā, kas šo tautiņu turētu kopā. Par to, ka varētu izveidoties kaut kas līdzīgs nācijai, vispār nav runas. Rezultātā no apakšas līdz augšām katrs pieņem lēmumus, domājot TIKAI PAR SAVU LABUMU, un, pilnīgi neiedziļinoties jelkādās grupas, nācijas vai tautas interesēs. "Mūsējie ar ģimenēm aizbrauc? Nu, lai taču brauc! Man būs vieglāk darbu atrast!"Ko nozīmē kaut vai tas memmesdēliņš ministru prezidents, kuram apsolīta vieta siltā krēslā, ja ieviesīs eiro! Tipisks latvietis, kuram neinteresē, kas notiks pēc viņa "premjerēšanas", ka tik pašam labi!
Treškārt, ja pie komunistu varas, tika kultivēta viena un vienota vērtību sistēma, pēc kuras dzīvot un bērnus audzināt, tad tagad nekā tāda nav, - katrs bērnus audzina tā, kā uzskata par vajadzīgu. Rezultātā tādi satiekas skolā, un tad sākas cirks.