Par nejaukajiem latviešiem

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Sēžot draugiem.lv domubiedros, palasot diskusijas, iesaistoties, vairākas reizes nākas saņemt apvainojumus, kā arī lasīt kā viens otru tur apvaino, ņirgājas ,apsmej par kaut ko, par savādāku viedokli, par visu, ko vien var.
Kāpēc latvieši ir tādi? Ka tik otru noriet, kaut dzīvu apēstu otru.

Tāpat ziņu portālos, jebkuru rakstu atveros, traģēdijas, kāda nāve - palasot komentārus vienkārši acis izdeg, kāds naids var but cilvēkos, lielākā komentāru tik ļauni. Es vispār uzskatu,ka ziņu portālos, nedrīkst ļaut komentēt citiem rakstus.

Tāpat padzīvojot ārzemēs, aizbraucot uz Latviju pārņem tāds nepieklājības trieciens, visi tik rupji. Tur pat nevajag dzīvot ārzemēs ,lai šito pamanītu. Es - meitene no laukiem, uz Rīgu aizbraucot, man reāli ir bailes pa ielu iet, cilvēki skrien virsū ,grūž - vēl nolamā par kaut ko.

Kāpēc tāda agresija vienam pret otru?
Kāpēc mēs nevaram būt tādi kā citur, uz ielas smaidīgi cilvēki, izpalīdzīgi. Protams , kādi 10% no visiem latviešiem ir tiešām labi cilvēki. Bet vairums ir tik neapmierināti ar savu dzīvi, buuu!

Baigi bēdīgi.. ja Latvijas sabiedrībai būtu krāsa, tā būtu pelēka.
19.04.2013 16:49 |

Reitings 856
Reģ: 12.03.2011
man vienalga, manai pastāvēšanai valdība netraucē.

to var redzēt tavā blogā.
19.04.2013 20:11 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es ilgi domaaju un secinaaju ,ka vieniigie latviesi ,kuri man "ir nevisai"pie sirds - Amerikas latviesi,godiigi!
19.04.2013 20:24 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Kardamon, jā, es strādāju un pelnu!
19.04.2013 20:27 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Becky, tu atkal krati sarkanu lupatu :D Tūlīt dzirdēsi par to, kāda esi un, kāds tev vīrs :D
19.04.2013 20:30 |

Reitings 856
Reģ: 12.03.2011
Latvijā ir tāpat kā citur pasaulē. Ir tikai 2 slāņi - turīgie un nabagi. Man prieks, becky, ka tu piederi pirmajiem. BET tomēr ar tiem visiem ziņķiem tu izskaties uz 35 gadiem, nevis jaunāka.
19.04.2013 20:35 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Emanuelle, kāpēc? Jūs tur nedraudzējaties savā starpā, tikšanās at Čikāgas piecīšu valšiem nerīkojat?;) Vai latviešiem labāk tīk tā savrupus, tālāk no tautiešiem a la " 'couse im American now!" :) Jāsaka, ka es arī prom esot, īpaši netiecos komunicēt - ka tik savējais, tomēr izvērtēju, vai es ar to pašu cilvēku būtu draugos arī Latvijā, kur man būtu plaša izvēle. Man, teiksim, klasē bija meitene no Latvijas ( ok, krieviete), bet mēs ar viņu vien sasveicinājāmies pa visu dienu labi ja.
19.04.2013 20:36 |

Reitings 10475
Libra, bāc, bet ko es atkal! Man arī no gaisa nav kritis - es mācījos, es strādāju no pirmā kursa, vidusskola esmu strādājusi par apkopēju, pelnīju, lai varētu samaksāt par pirmo kursu LU.

Es joprojām strādāju, es pelnu. Un manam vīram arī no gaisa nav nekas kritis - lai dabūtu to, kas ir tagad... nu tur nav vienā teikumā izstāstāms ko nozīmē pacelt biznesu no plikās nulles. Nav viņam bagāti vecāki, kas visu uz šķīvīša pasniedza, tāpat kā man! MĒS STRĀDĀJAM! Nevis skaužam un tad nu kā te dašai - ka tik iekost par to, ka pašiem nav!

Kardamon, nu es sapratu, tev skauž, vari neatkārtoties! :D
19.04.2013 20:41 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
pat shajaa diskusijaa var noverot latvieshu uzvedibu :D
19.04.2013 20:43 |

Reitings 10475
Un te jau tā daba arī parādās, atliek vien pateikt kaut ko tik nevainīgu, ka valsti veido nevis zeme, bet tās iedzīvotāji un ja valsti sauc par sūdīgu, nu tad piedodiet man, tādi arī iedzīvotāji, un, atkal piedodiet man, sūdīgi iedzīvotāji nav neko labāk pelnījuši. Tad vajag pateikt kaut ko riebīgu, iegriezt, iekniebt, pāriet uz personībām, nu ko vēl?
19.04.2013 20:44 |

Reitings 1475
Reģ: 05.01.2010
Labāk izvēlēties to neredzēt, nevis par to filosofēt. Katrā tautā ir šādu cilvēku procents.
19.04.2013 20:46 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Man patīk kādi ir Latvieši - nesamāksloti un neiezombēti ar truliem smaidiņiem kā rietumu sabiedrībā.
Es pietiekami ilgi dzīvoju Latvija un varu teikt, ka Latvijas iedzīvotāji ir pietiekami pieklājīgi pret citiem. Gadās kāds rupeklis, bet tādu nav daudz.

+

Man liekas, ka tie, kuri gauzhas par latvieshu nepieklaajiibu/iignumu/skaudiigumu/utt, ir
a) pashi taadi un raidot apkaarteejiem shaadu attieksmi sanjem atpakalj to pashu
b) taa aarzemju latvieshu suga, kurai sakaapis galvaa (kaa bija vienaa tai karikatuuraa par aizbrauceejiem Anglijaa - ka puse peekshnji "aizmirsa" latvieshu valodu un viss peekshnji Latvijaa saaka shkjist slikti).
19.04.2013 20:49 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
šeit (ASV) cilvēki jau uzreiz atvainojas, pat jau tu pats uzskrien viņiem virsū. un arī tad, ja sanāk tā tuvāk paiet garām pat nepieskaroties... nu kur ir loģika :) pa supermārketu braucot ar lielajiem ratiem, to vien daru, kā atkārtoju I'm sorry un excuse me :)

bet, jā, visur un vienmēr tās pieklājības frāzītes un vispār pie tā ātri pierod un automātiski jau sanāk teikt. amerikāņi ir ļoti pieklājīgi sociālajos kontaktos, kas ir, tas ir.

kad es iepriekšējo reizi atbraucu uz Rīgu un pirmajā vakarā aizgāju uz Galeriju Centrs pavazāties, man gribējās raudāt, jo daudzi cilvēki vienkērši brutāli iet tev virsū pat neskatoties sejā un ja tu nepakāpies laicīgi malā, grūžās virsū. bet arī pie tā es pieradu atpakaļ ļoti ātri :)
19.04.2013 20:52 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Man patīk kādi ir Latvieši - nesamāksloti un neiezombēti ar truliem smaidiņiem kā rietumu sabiedrībā.

Esmu runājusi, piemēram ar īriem, kas paši saka, ka viņiem vietējie liekas neīsti jo parasti visi ir pieklājīgi, bet kad neesi klāt ir cits scenārijs. Un pietam, nevienam jau neinteresē - how are you.
19.04.2013 20:54 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Lai jau labāk par katru sīkumu atvainojas, nekā pat par nopietnu pāridarījumu Tevi vēl pataisīs par vainīgu un paskatīsies tā, it kā būtu kukainis.

Tas nav tikai Latvijā, bet arī lielajās pilsētās. Ja kas, piekrītu par to, ka laukos cilvēki ir daudz jaukāki, ieskaitot Latviju.
19.04.2013 20:56 |

Reitings 16208
Karinjo-Man patiik "dabiigi cilveeki",noteikti gruuti iztureet ilgu laiku,taisniiba!Juutu katru dienu,kad aizbraucu maajaas-neapmierinatiiba ar visu,suudzeesanaas,nenoviidiiba,nemaak priecaaties par citiem...tas viss jaa,bet kaut ka pievelkt taa "iistaa dveesele" arii....Amerikas latviesi visi smaida ,sarunaajas,viss taa loti pieklaigi,pareizi...tik pareizi,ka vareetu gandriiz teikt -lipiigi... kaadreiz "veemiens naak"!Taapeec laikam arii patiik Cosmo,kur visas riktiigi izrunaajas , es vismaz uzzinu ,kas esmu no Al Capone!:DPietruukst vinas...:D
Amerikaa ir viegli dziivot-iipasi Kalifornijaa,jo neviens nevienu neapvaino.
Kaadreiz man patiik taadas "atveertas dveeseles",kaa krievi(laikam ietekmeejos no taa video par 15 g.veco gruutnieci,bet tiesaam -tu juuti ,dziivo pilniigi liidzi "tiem iistiem" cilveekiem...)
19.04.2013 20:57 |

Reitings 16208
Mau5-tas viss pareizi-taa ir taada nerakstiita uzvediiba.Tas man iekrita aciis pirmajaa gadaa un tagad to pasu varu teikt peec vairaakiem gadiem ,seit dziivojot!Taadi ir lielaako dalu visi iebrauceeji arii.Kas vispaar ir Amerika?Manaa pusee visas iespeejamaas kraasas un kultuuta!:)
Noveerojums Latvijaa biezi bija taads,ka neviens nav iisti apmierinaats ar dziivi-ne nabagais,ne bagaatais-taa loti liela atskiriiba!
19.04.2013 21:04 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Interesanti, man gan ļoti, ļoti simpatizē visi pazīstamie cilvēki, kuri kādu laiku (vismaz gadu) dzīvojuši ASV - vis kā viens ļoti komunikabli, draudzīgi, nesamāksloti, pats galvenais - nenormāli dzīvespriecīgi. Nezinu, kāds ir amerikāņu gars, bet vienmēr, pēc kaut 5min sarunas ar kādu no šīm paziņām tā sajūsma par dzīvi, prieks par mazāko sīkumu pielīp arī man. :)
19.04.2013 21:05 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
es darbaa nemaz neatbildu uz to fraazi-how are U jo zinu,ka to lieto tiri kaa hello un Hi vietaa un neviens pat nesagaida atbildi :D
bet jaa..ljoti aatri pielip visi tie sorry, excuse me utt utt utt un tad,atbraucot uz LV,iestajas taads labs shoks pirmajaas dienaas,bet tad jau pierod :D
19.04.2013 21:08 |

Reitings 16208
Poppy-tiesi taapeec man pazudusas visas draudzenes-latvietes,jo vinaam ir gruuti saprast,ka cilveeks var buut laimiigs ,dziivojot draudziigaa videe.Uzsveersu te nav pilniigi nekaada sakara ar naudu-cilveeki ir loti draudziigi ,prieciigi-tiesi taa varetu teikt...nu ir taa saule visu dienu:)Tas jau arii uzlabo garstavokli !
Runaajot par Amerikas latviesiem-es laikam vairaak centreejos uz tiem ,kuri atbraukusi peec kara...tie ir taadi ,loti uzspeeleeti-mana uztveree.Nekontakteejamies daudz.
19.04.2013 21:12 |

Reitings 77
Reģ: 24.09.2011
Man arī sākumā atgriežoties no ārzemēm likās, ka visi rupji un nepieklājīgi, bet ne jau visi tādi ir. Daudz kas atkarīgs arī no paša. Man tagad nedomājot gadās pajautāt kaimiņiem vai nevajag palīdzēt, atverot durvis u.tml. tad cilvēki pasmaida un saka,jauki,bet nē paldies.. gadās arī kad sabiedriskajā kāds pamatīgi uzkāpj uz kājas, paskatās, bet pat neatvainojas.. visādi ir tie cilvēki..
19.04.2013 21:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits