Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Jūras veltes

 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Sveikas. Šodien gāju uz tirgu un kad nokļuvu pie zivju stendiem tad sagribējās kaut ko nopirkt. Bija visu veidu zivis, visādas garneles, dažādi jūras mošķīši, man vispār ļoti garšo viss, kas nāk no jūras. BET. Viss, ko es zinu un māku pagatavot ir lasis vai ēst plikas garneles. Varbūt jūs varat ieteikt (veselīgas!!!!!) receptes, kā garšīgi pagatavot visādas jūras veltes - salāti, mērces, pamatēdieni. Varbūt kādu linku uz veselīgo jūras recepšu blogu :D Droši izpaudieties.

Paaldies :)
17.04.2013 13:43 |
 
Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Ak, kā dievinu jūras velšu produkciju. Vakar mājās bija tīģergarneļu vakars:)
Man vilinoša izskatās šī recepte, arī vienkārša, bet mēģinājusi neesmu, ir doma šovakar pagatavot:

http://www.receptes.lv/receptes/taizemes-salati/
17.04.2013 13:47 |
 
Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Varbūt kāda ir šo mēģinājusi? Tas tempurs Rimi diez ir nopērkams?

http://www.receptes.lv/receptes/garneles-tempura/
17.04.2013 13:50 |
 
Reitings 341
Reģ: 10.11.2009
Garneles ar pastu. Attīrītas garneles apcep, pievieno majonēzi un saldo čilli mērci, smalki sagrieztus svaigus tomātus un baziliku. Visu samaisa kopā un pasniedz ar pastu. mmm, mēli var norīt.
17.04.2013 13:51 |
 
Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Kalmārus un astoņkājus apcep uz pannas un samaisa ar basmati rīsiem. Kāda mērcīte un gatavs.
17.04.2013 13:52 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
http://cosmo.lv/forums/topic/134210-/?sort=desc&pnr=1#postid-896005
Un vēl meklētājā var atrast, kur nesen apspriedām garneļu tēmu.
17.04.2013 13:53 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Vistradicionālākais veids ir sviestā ceptas garneles ar ķiploku un pētersīļiem :)
Vari vārīt sālsūdenī un ēst ar mājās gatavotu majonēzi.
17.04.2013 13:58 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Paldies paldies :)

Un kā ar visādām zivīm? Es pat lielāko dalu nemaz nezinu kā sauc, kur nu vēl receptes
17.04.2013 14:00 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
No garnelēm vari gatavot visdažādākos salātus un garneles ir laba piedeva visdašādākajām krēmzupām. Vari taisīt arī dažādas jūras velšu zupas ar garnelēm.
17.04.2013 14:01 |
 
Reitings 1170
Reģ: 05.09.2012
Apcep garneles sviesta-sakapātu ķiploku masā. Gardi
17.04.2013 14:02 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Ar zivīm ir vienkārši.
Piestūķē punci ar ko gribi Latvijā tradicionāli, dilles, pētersīļi, ķiploks. Ierīvē ar sāli un olīveļļu un liec cepeškāsnī, uz grilla vai gatavo sālī.
17.04.2013 14:03 |
 
Reitings 381
Reģ: 29.01.2009
17.04.2013 14:05 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Vari zivi gatavot ar tomātiem savā sulā.
Tomātus noteica, saspaida.
Ķiploki
Sīpoli
Čili
Pipari
Sāls
Var kādu lauru lapu, salviju, fenheli vai timiānu pielikt.
Apviļā zivi, iepilda iet in follijā un uz grilla vai cepenē.
17.04.2013 14:09 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
200 grādi un 30 min
Uz grilla aptuveni 20 min
17.04.2013 14:10 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Tuveni uz kariem 500g = 15 min cepenē :D
17.04.2013 14:14 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Vari iegriezt zivij šādus un tajos salikt ķiplokus.
17.04.2013 14:15 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Ja par zivīm, tad man liekas pats, pats labākais cepeškrāsnī cepta zivs, ne ar ko pildīta, tikai pa virsu pārkaisītām garšvielām un ķiploku, tādejādi nepazūd zivs garša, bet tas protams gaumes jautājums. Svarīgākais ir zivi nepārcept, lai nav sausa, citādi tāda zivs nav ēdama :)
Par jūras produktiem, Tev noteikti ir tagad pieejamas mīdijas labas - es mīdijas cepu ar ķiplokiem, tomātiem un pētersīļiem sviestā (vienīga reize, kad izmantoju sviestu), pievienoju mazliet baltvīnu un pasautēju, kamēr atverās visas mīdijas no čaulām.. tikko verās vaļā, uzreiz jāņem nost, nepārvāri jo arī paliek negaršīgas, ļoti garda un viegla recepte. Ēd kopā ar maizi un pārkaisi ar pētersīļiem. Astoņkājus man patīk marinēt, savukārt kalmāri te ir sarežģīti.. viņus ir jāprot cept tik īsu brīdi, lai viņš nepārvēršas par gumiju. Garnelēm nav ko teikt, te jau daudz ieteikumu :)
17.04.2013 14:19 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Pastaigā vēlreiz pa tirgu, uzzini zivju nosaukumu, ko varētu pirkt un tad skaties receptes. Kaut vai foto receptes, uz izvēlies pēc vizuālā noformējuma. Zivju gaļai ir savas īpašības un ir produkti, ar ko konkrēti tā iet kopā vislabāk. Tādēļ - sākumā strikti pie recpetem, kad jūras velšu pasaule būs apgūta, ķeries klāt improvizācijai.

Es citreiz jau tirgū googlē ātri iemetu, lai zinātu, ko vajag uzreiz piepirkt klāt.
17.04.2013 14:20 |
 
Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
juuras produkti mmm dieviigi..vispar dievinu zivis,garneles,astonkaajus..utt..mmmmm njammmmm
es parasti noperku asda vai tesco,maisiijumus kur vinji jau pa kaarbinjaam..tad tikai lieku uz pannas apcepu ar sojas meerci,kiplokiem ,pipariem,saali un viss un meeli var noriit...
17.04.2013 14:22 |
 
Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man loti garso sadi salatini:
uz pannas ar sipoliem apceptas garneles, gurkis, tomats un loti minimali majoneze pari!
17.04.2013 14:23 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Paldies meitenes :)
17.04.2013 14:24 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits