Pilates. Jo joga vienkaarshi man neder. Nu pilates arii ne tik ljoti, bet tomeer priekshroku dodu pilateem, jo joga ir kaut kas tik mieriigs, ka mani nereaali kaitina :D
pilates ir vienkārši vingrošana ar jogas elementiem, joga ir garīga macība, kur ir iekļauta vingrošana.
Man ir piemērotāka joga, nodarbojos ar Kundalini jogu un esmu ļoti apmierināta, viss iet uz augšu
ja interesē šeit var ieskatīties http://kundal.lv/lv/raksti/
Ne vienu no nodarbībām neizvēlētos. Intereses pēc ir abas pamēģinātas (es par sportiskā, ne garīgā veida nodarbībām).
Bet, ja jāizvēlās, tad labāk pilates, jo tur šādi tādi spēka vingrojumi parādās.
Regulāri nodarbojos ar pilatēm, un pret Jogu tās neiemainītu.
Man patīk tas, ka man nav jāzzummē un jākārto savs gars, patīk vienkārši stiprināt muskulatūru, un ārstēt problēmzonas.
Jogu neesmu mēģinājusi, tāpēc salīdzināt nevarešu, bet pilates man ļoti patika, kad apmeklēju. Kad atkal būs vairāk brīvā laika, noteikti atkal došos uz nodarbībām :)
Bikram joga man vairāk asociējas ar fitnesa jogu, kur lielā karstumā un atrumā tiek izpildītas pozas. Ja vairāk gribas tieši jogu, kur sakārtot savu garu, prātu, piemērotāks cits jogas veids.
Ir tikai jāiet un jāmēģina, katram sava gaume.