Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

smadzeņu satricinājums

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
šodien devāmies atpūsties uz Līvu akvaparku, bet beigās viss izvērtās diez gan nelāgi - melnajā trubā "apmetām saulīti", izkritām no pūšļa/peldriņķa (vai kā nu viņu sauc), smagi sasitu galvu un kāju. Visu dienu sāp galva, gan "iekšēji", gan "ārēji" - pieskaroties sasistajai vietai. Uz kājas zilumi, kas arī liecina, ka kritiens bija diez gan nopietns.
Dažbrīd tā kā spēcīgi "iedur" galvā - uz 1-2 minūtēm ļoti sāp, un tad atkal nedaudz pierimst. Man nekad nav bijis smadzeņu satricinājums, tādēļ nezinu, kā tas izpaužas. Palasīju googlē simptomus, bet nav man ne slikta dūša, ne vemšana, ne atmiņas zudumi vai līdzsvara traucējumi..
Darbā šobrīd saspringts laiks un īsti nevaru atļauties gulēt mājas, ja tās ir tikai galvas sāpes.
Varētu rīt aiziet pie ārsta - bet, pie kāda ārsta jāiet šādos gadījumos? Vai dežūrārsts varēs kaut ko darīt lietas labā (ģimenes ārsts man rīt nav pieejams), vai arī jāiet uz kādu traumpunktu?

Varbūt kādai ir bijis smadzeņu satricinājums, par ko liecina tikai nepārejošas galvas sāpes?
14.04.2013 21:16 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001
14.04.2013 21:20 |

Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Trīcei jau pilnīgi noteikti līdzi nāk reiboņi un slikta dūša.
Varētu būt ka galva sāp no tā, ka ir sasista, no tā trieciena. Pāris dienas mierīgāku režīmu un būs labi. Ja pati nevari sarunāt vai izkārtot, tad aizej pie ārsta, lai izraksta lapu. Bet būs ok. šis neizskatās pēc trīces.
Pie datora gan nesēdi. Slēdz visu ārā, tumšā telpā zem segas un atpūties.
14.04.2013 21:20 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Varētu rīt aiziet pie ārsta

Tikai, varētu? Noteikti aizej. Uz tām pašām traumām Sarkandaugavā uz Duntes ielu vari braukt (es vismaz brauktu, ja nav ģimenes ārsts pieejams). Smadzeņu satricinājums nav joka lieta. Un, tādi simptomi, kas ir vienam, otram var nebūt.
14.04.2013 21:21 |

Reitings 2059
Reģ: 20.11.2012
Katram jau individuāli - varbūt tagad nesāp tik traki, bet rīt ,iespējams, galvu pleesiis pušu. Jā kārtīgi neatputisies,tad sekas izjutīsi vēlāk.
Pie kada ārsta iet,to gan nepateikšu, bet ja aizbrauksi pie dezutarsta,tad mājās bez apskates gan jau uzreiz netrieks. Saudzē sevi!
14.04.2013 21:24 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nostaigāju nedēļu i nemaz nezināju, ka satricinājums (galvassāpes mani tolaik mocīja ikdienā i bez tricinājuma), pieķēru sevi, ka mana koordinācija ir galīgi čupā.

Dežurārsts, jā, var palīdzēt, bet, cik saprotu, "zāles" pret satricinājumu ir gultas režīms. Ja darbā jābūt obligāti, nu tad izvērtē...
14.04.2013 21:25 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Aija
Duntes ielā ar galvām nenodarbojas. Vai nu Stradiņi, vai nu Gaiļezers.

Neizklausas pēc liela satricinājuma, kuram vajadzētu speciālo terapiju. Vajag mieru un ārsta konsultāciju. Un kaut kādu pretsāpju tableti.
14.04.2013 21:29 |

10 gadi
Reitings 579
Reģ: 24.11.2012
Satricinājumam pamatā gan ir raksturīgie simptomi - vemšana, slikta dūša, reiboņi. Pašai bērnībā ir bijis satricinājums, kas izpaudās ar ar sliktu dūšu un diezgan pamatīgiem reiboņiem. Man neizklausās labi tieši tie dūrieni, kas var liecināt gan pa spēcīgu sasitumu, gan arī var būt ieplīsis galvaskauss. Noteikti dodies pie ārsta, lai kārtīgi tev apskata un izmeklē,ļoti iespējams būs jātaisa CT. Lai tev veicas un visu to labāko!
14.04.2013 21:33 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits