vai var kļūt par caurbiru?

Reitings 200
Reģ: 10.02.2013
jautājums jau virsrakstā :D
besī, ka citi var ēst visu ko grib un nekas neiet labumā, man labumā iet pilnīgi VISS.
Lai uzturētu sevi skaistā formā un skaistā svarā man visu laiku nākas daudz sportot un vispār ne saldumus, ne čipšus, ne ko tādu... Pat ja vienu dienu panašķējos, nākamajā atkal esmu kā bumba, tāda sajūta, un tas besī. Visu laiku nākas ēst tikai veselīgas lietas, kas ne vienmēr ir tās garšīgākās un siekaloties uz citiem, kas var ēst visu, ko grib. Cīņā ar savu formu esmu pie šīs atziņas nonākusi, tāds nu ir mans organisms...
13.04.2013 14:33 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
amons - man gan liekaas, ka tur jaagaida un jaacer uz vecumu. 20 gadu vecumaa es eedu kaut kur paari 4000 kalorijaam dienaa un esmu sieviete. Vieniigaa skrobe bija tas, ka eeshana aiznjeema ljoti daudz mana briivaa laika un dzinsas bija gruuti nopirkt. Veelaak masu dabuuju virsuu ar pamatiigu devu kultuuristu kokteiljiem, savaadaak bija mission impossible. Nu jaa, varbuut vareeju pasaakt uznjemt kaadus 5k dienaa, bet nu slinkums riit bija. Vairogdziedzeris man ir kaartiibaa. Tagad savos gandriiz 30 gados eedu mazaak un ir ok. Eedu kaa 1 brangs celtnieks nevis kaa 2 celtnieki salikti kopaa.
13.04.2013 19:51 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
4k junk'ā nav nekas grūti. cik saprotu no rakstītā tad biji pārāk tieva?
13.04.2013 19:57 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es junku needu, saldumi negarsho. Veseliigi eedot, 4k ir daudz, tici man. Jaa, biju paaraak tieva. Diez kaapeec visi pienjem, ka caurbiras eed meeslus. Var buut arii caurbira un eest kvalitatiivu, izmekleetu un veseliigu paartiku. Mana ledusskapii pat pelmenji ir pashas gatavoti no eko saimnieciibaa audzeetas galjas. Pusfabrikaati tur nekad nav pabijushi un aarpus maajas ja sanaak eest, tad eedu restoraanos nevis aatraas eedinaashanas ieskrietuvees.
13.04.2013 20:16 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
zinu cik daudz ir ~4k kalorijas. pie 95kg tik daudz neuzņemu.
13.04.2013 20:18 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Nu vai ziniet tās meitenes saka, ka caurbiras ir kārnas un nesmukas, un, ka nepatīk caurbiras. Tad ļoti aizvainoja mani tas. Esmu caurbira, sveru 51 kg. Ēdu gan neveselīgi svars nemainās, ēdu rī veselīgi tā pat nekas nemainās. Tagad tik sāku sportot un svars nemainās tik muskuļi aug. Nesen kā mērījos man ir krūtīs 81, viduklī 60 un gurnos 90. Un tā man jau ir vairākus gadus. Man tas no tēta. Esmu veselīga. Un krūtis un dibens arī man ir. Un man nav nācies redzēt kaulainu cilvēku. Bet nevajag aizvainot citus cilvēkus, ja pašām kaut kas nepatīk. Un man ir pilnīgi vienlga kā citas izskatās. Pievēršat sev uzmanību nevis kunkstat un izliekat savu negatīvismu uz citiem.
14.04.2013 10:59 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Edīte, tādā gadījumā Tu neesi caurbira!
14.04.2013 11:01 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Es ēdu visu un man neiet labumā. Tas man jau no bērnības. Es agrāk ēdu visu visu neveselīgo, bulkas, ātros ēdienus. Un ir bijuši vairāki gadi, kad neesmu nodarbojusies ar sportu. Un ēdusi visu pēc kārtas un visu dienu. Mazkustīgs dzīvesveids bija. :D Tagad gn piedomāju tik pie muskulīšiem un gribās tikt tik no riepiņas mazas vaļā. Bet tā es esmu caurbira. Man vajag bieži ēst. Bet tagad es ēdu veselīgāk un sabalansēti, jo domāju par savu nākotni. Jo visas bulkas utt, man raisa nogurumu un no tā es nepaēdu un tāpēc ēdu visu laiku. Tagad uzņemu katrā ēdienreizē daudz labo vielu, lai es nēstu bieži un man pietiktu spēka līdz nākamajai ēdienreizei.
14.04.2013 11:15 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Tagad šajā topikā ir "vai dieniņ, ku' pretīgi un nesmuki caurbiras izskatās", kā ieliek bildi citā tēmā ar pliku un plakanu vēderu, tā seko jautājums kādas diētas jāietur, lai pie tāda tiktu. Protams, cik cilvēku, tik gaumes, bet neba bez iemesla šeit daudzas ir apsēstas ar savu svaru un plakaniem vēderiem.
Tomēr nepiekritīšu, ka caurbirām ir problēmas ar veselību, caurbiras by default ir cilvēki, kuriem nekas, ko viņi ēd, nepārstrādājas taukos. Un nav viņu izvēle bijusi piedzimstot kļūt par pretīgu un nesmuku caurbiru, tā vienkārši ir un viss. Neuzskatiet, ka esmu iedegusies un apvainojusies, jā, es arī esmu caurbira, caurule un kas tik vēl nē. Ja cilvēki zinātu, kas slēpjas visbiežāk aiz tādas caurbiras - cilvēks, kas labprāt gribētu svērt 10kg vairāk, un visi tie pūliņi par katru gramu pie svara klāt, bet atnāk cilvēks un pajautā, kad pēdējo reizi ēdu, goda vārds, gribas gāzt pa purnu (laikam to arī piekopšu). :D
Un nevajag anoreksiķus saukt par caurbirām, anoreksija ir slimība.
14.04.2013 11:20 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Esmu bijusi abās pusēs.
Līdz 20 gadu vecumam biju caurbira. Ēdu daudz, jo man gribējās, ar vienu porciju nekad nepietika, bet augumā biju ļoti tieva.
Un tad kaut kas saslēdzās un sāka iet labumā. Nē, nu tagad man koptēls arī ir tā teikt tievais, bet, ja es ēstu tik daudz, cik iepriekš, fiziski nekustētos, 3 izmērus lielāka drošvien kļūtu.

Un pēc pieredzes saku, ka labāk ir būt tādai, kurai iet labumā, jo Tavos spēkos ir kaut ko regulēt - sportot smagāk, ēst veselīgāk - darīt un sasniegt iecerēto. Caurbiras gadījumā vienīgā iespējamā rīcība ir pieņemt sevi, kāda esi.
14.04.2013 11:26 |

Reitings 4343
Edīte, cik Tu gara esi (priekš Tevis minētajiem parametriem: 51 kg, apkārtmēri 81,60,90)?
Es vēlreiz atkārtošos, caurbira nav nekāds komplimenta vārdiņš cilvēkiem, kam ir laba figūra arī pie neveselīga uztura. Var jau būt, ka to bieži šādi (nepareizi) lieto, bet pēc nozīmes caurbira ir cilvēks ar neveselīgi zemu svaru, kas, lai vai kā censtos, nespēj pieņemties normālā svarā.
14.04.2013 11:54 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Tagad šajā topikā ir "vai dieniņ, ku' pretīgi un nesmuki caurbiras izskatās", kā ieliek bildi citā tēmā ar pliku un plakanu vēde

+

Es gan citaas diskusijaas, gan shajaa droshi varu atkaartot, ka, manupraat, buut caurbirai (un nevis anorekjsikjei) ir forshi un man patiik daudz labaak kaarno modelju augums (taas laikam skaitaas taas, kuras iet pa meeli un nereklamee apakshvelju), nevis sievietes ar izteiktaam formaam vai sievietes ar lieko svaru. Bet katram savs un tas ir normaali.
14.04.2013 11:56 |

Reitings 4258
Neiekopeejaas viss citaats diemzheel.

Zaptesburka, kur tu raavi, ka caurbira ir sinoniims anoreksikjim? Caurbira ir cilveeks, kursh eed un nepienjemas svaraa - tur nav jaabuut anoreksikjes augumam.
14.04.2013 11:58 |

Reitings 4343
Pievakare, kur es būtu teikusi, ka caurbira ir sinonīms anoreksiķim??????????
14.04.2013 11:59 |

Reitings 13903
Es vēlreiz atkārtošos, caurbira nav nekāds komplimenta vārdiņš cilvēkiem, kam ir laba figūra arī pie neveselīga uztura. Var jau būt, ka to bieži šādi (nepareizi) lieto, bet pēc nozīmes caurbira ir cilvēks ar neveselīgi zemu svaru, kas, lai vai kā censtos, nespēj pieņemties normālā svarā.

Pamatojoties uz kādām terminu vārdnīcām Tu izsaki tik kategorisku apgalvojumu?
Jā, biežu tas ir gadījumā, kad svars ir pazemināts, bet kādēļ apgalvojums, kas liek nosprast, ka VIENMĒR UN SLIMĪGI??
14.04.2013 12:02 |

Reitings 4258
Zaptesburka, visi tavi izteikumi shajaa diskusijaa, par piemeeru womankind izceltais citaats.
14.04.2013 12:05 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
caurbira nekad neesmu bijusi, bet vienalga kaut kur ap 19 gadu vecumu nācās kļūt divreiz uzmanīgākai attiecībā uz ēšanu :(
14.04.2013 12:09 |

Reitings 4343
Pievakare, Tu vispār izlasīji manus komentārus, vai tikai randomā raksti vienalga, ko?
Es gan vairākas reizes esmu norādījusi, ka caurbira ir cilvēks, kas nespēj pieņemties svarā arī, ja cenšās (tas atšķiras no anoreksiķa, Tev tā nešķiet?), kā arī vēl tieši uzsvērusi, cik tādiem cilvēkiem ir nepatīkami tas, ka sabiedrībā pret viņiem bieži izturas kā pret anoreksiķiem, lai gan patiesībā viņi paši gribētu lielāku svaru.

Womankind - agrākos laikos (pirms modē nāca pārspīlēts tievums) šis vārds tika tā lietots - ne jau cilvēkus ar normālu svaru sauca par caurbirām.
Uz kādu terminu vārdnīcu pamatojies Tu?
14.04.2013 12:10 |

Reitings 13903
Es ne uz kādu terminu vārdnīcu nebalstos. Iedomājos, ka varbūt uzzināšu , ko jaunu, jo Tavi izteikumi ir ārkārtīgi kategoriski, kā no teorijas grāmatas.
14.04.2013 12:12 |

Reitings 4343
Bišķi agrākos laikos par to neviens nebūtu priecājies vai uztvēris kā komplimentu, ja viņu nosauktu par caurbiru. Ja netici, pajautā kādam vecākam cilvēkam. Cilvēkus ar labu figūru un svaru par caurbirām nesauca.
14.04.2013 12:17 |

Reitings 4258
Bišķi agrākos laikos par to neviens nebūtu priecājies vai uztvēris kā komplimentu, ja viņu nosauktu par caurbiru. Ja netici, pajautā kādam vecākam cilvēkam. Cilvēkus ar labu figūru un svaru par caurbirām nesauca.

Nesaprotu šos tavus izteikumus, jo laiks nestāv uz vietas - tas iezīmējas gan uzskatos (senāk taču gleznas bija tikai ar apaļīgām sievietēm, kas tolaik skaitījās skaisti, bet šodienas uzskatos - nē), gan, piemēram, vārdu novecošanā un vārdu nozīmes maiņā, kur nu vēl tā emocionālā nokrāsā. Ja iepriekš viens vārds apzīmēja kaut ko nevēlamu, tas nenozīmē, ka arī mūsdienās tam pašam vārdam ir negatīvs piesitiens.

Pievakare, Tu vispār izlasīji manus komentārus, vai tikai randomā raksti vienalga, ko?
Es gan vairākas reizes esmu norādījusi, ka caurbira ir cilvēks, kas nespēj pieņemties svarā arī, ja cenšās (tas atšķiras no anoreksiķa, Tev tā nešķiet?), kā arī vēl tieši uzsvērusi, cik tādiem cilvēkiem ir nepatīkami tas, ka sabiedrībā pret viņiem bieži izturas kā pret anoreksiķiem, lai gan patiesībā viņi paši gribētu lielāku svaru.

Izlasīju gan:
iesaku pārdomāt, ko patiesībā nozīmē vārds "caurbira". Manuprāt, tas nebūt nav cilvēks, kas saglabā labu figūru, lai vai ko ēstu. Bet gan tāds, kas nespēj uzņemt normālu svaru. Diez, vai Tu patiešām to gribētu.

Caurbira ir tieši tas pirmais - saglabā figūru, lai vai ko ēstu. Tie var būt gan gadījumi, kur cilvēks nespēj uzņemt normālu svaru, gan gadījumi, kur cilvēks ir ar normālu svaru un vienkārši neuzņem lieko - vismaz, manuprāt, šāds skaidrojums ir krietni visaptverošāks un piemērotāks mūsdienu šī vārda lietojumam, ko var novērot šai pašā diskusijā, kur meitenes pašas sevi sauc par caurbirām. Vārdnīcās skatījusies neesmu gan.
14.04.2013 12:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits