par kaķiem

Reitings 176
Reģ: 23.05.2011
Sveikas, meitenes!
Ļoti gribu kaķi, bet pagaidām ņemt kaķi nebūtu īsti prāta darbs - tā tomēr ir liela atbildība un nav atbilstošu apstākļu.. :) Lai atvēsinātu manu lielo vēlmi pēc maza, pūkaina mīluļa un nakotnē palīdzēt sagatavoties trakākajam, ko no kaķa var sagaidīt, lūdzu tās meitenes, kam ir kaķis, padalīties ar savu mīluļu trakākajām izdarībām un niķiem :)
12.04.2013 19:11 |

Reitings 266
Reģ: 04.03.2013
Rāpjas augšā pa mēteļu pakaramo, lai gulētu tur, kur cepures liek. Tāpēc jāslēpj mēteļi, lai tos nesabojātu.
Un ņaud skaļā balsī, līdz tiek paņemta rokās. Un ņaud skaaaaaļi, kad es runāju pa telefonu. :D
Bet viņa ir tik mīlīga, ka viss tiek piedots. :D
12.04.2013 22:19 |

Reitings 236
Reģ: 04.08.2009
Katru rītu ap 6.00 runcis (10 gadi) modina visus mājiniekus, jo prasa ēst (konservus vai zivi).
Tiešām liels mīnuss ir spalvas, jo viņas ir visur (+mans kaķis ir balts). Labi, ka kaķis izkastrēts, jo līdz brīdim, kad nebija, viņš bieži mājās pārnāca ar tik smagām traumām, ka bez vetārsta neiztikt.
Kad bija maziņš - skrāpēja stūrus. Pēc 2 gadu vecuma, tapetes, mēbeles nav bojājis. Katru reizi, kad ieraudzījām, ka viņš taisās asināt nagus pret stūri vai mēbeli, uzbļāvām, ka nedrīkst un uzmanīgi viņu aiznesām nost no vietas, kur viņš sāka asināt nagus. Ar laiku viņam apnika, tagad asina nagus tikai ārā pret kokiem. '
ļoti mīļš dzīvnieciņš, ir patīkami, kad mājās kāds gaida, ir patīkami parūpēties, vismaz skumjos brīžos ir ar ko paspēlēties un tas tiešām padara ikdienu foršāku.
Viņš mums ir kā otrs modinātājs, vismaz viens no ģimenes ap 6.00 (vēlākais ap 7.00) būs piecēlies, jo kaķis tak ir jāpabaro, kaut gan bļodiņa vienmēr ir pilna ar sauso barību. :D
Esam izmēģinājuši ignorēt viņu, bet tad kaķis lec virsū un mīļi ar ķepām sāk sist pa roku vai iepļaukāt pa seju. :D
12.04.2013 23:16 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Mājās mums ir bijušas gan kaķenītes, gan kaķi un esmu 100 % pārliecināta, ka kaķenes turēt ir daudz izdevīgāk - netiek apčurātas visas malas, nav jādakterē "vīru kauju" ievainojumi. Kaķenes ir arī mīlīgākas par runčiem.
Lielākais priekšnoteikums gan ir - kaķis vai kaķene ir noteikti jāizkastrē/ jāsterilizē.
Visas te iepriekš minētās un aprakstītās problēmas - aizkaru plēšana, tapešu skrāpēšana, ņaudēšana, puķu graušana ir atrisināmas lietas, jo daudzas rodas no tā, ka kaķim nav savas telpas un ir garlaicīgi. Te gan nav jāsaprot, ka kaķim vajag savu istabu un viņš jāizklaidē, bet savs stūrītis ar viņam nepieciešamajām "atrakcijām" gan ir vajadzīgs. katram kaķim ir savs raksturs, bet to pārzinot var atrisināt daudzas šeit minētās kaķu "izdarības". iesaku pirms ņemt kaķi konsultēties ar speciālistiem.
12.04.2013 23:45 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Plēš dīvanu
Lec uz durvju rokturiem, durvis var noskrāpēt
Patīk lekt uz sekcijas un gulēt uz augstākā skapja, dažreiz nosmērējas siena, mēdz no tās vietas paķirināt griestu tapetes
Kad kaut ko grib visu laiku lec pie tv un speciāli ar ķepām pa ekrānu sit, šis nenormāli tracina
Ja drēbes atstāj uz gultas nesavāktas noteikti izgulēsies uz tām un viss būs ar spalvām
Ja pa zemi mētāsies maisiņš vai kas čabošs noteikti nakts vidū izdomās paspelēties

+ ķer visas mušas, kas ir mājās un apēd :D
12.04.2013 23:49 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
Ja viņam būs jātup tikai dzīvoklī, tad nemācēšu teikt. Ja viņam ir iespēja iet ārā, kad viņš vēlas, tad nekā no skrāpēšanas, bļaustīšanās utt. nevajadzētu būt. Manējais izskraidās ārā un istabā nekādas problēmas nesagādā, īsts mieramika :)
13.04.2013 00:02 |

Reitings 12
Reģ: 18.03.2013
Kad sakam ar draugu dzivot kopa , uzreiz panemam runciiti :)

Nekad muzaa nenozelosu, to dienu, kad vins ienaca musu ģimene, lai ari kadus nedarbus daritu (iesvetitu tkko parlimetas taptes, izveleta pati skalaka mantina nakts vidu ar ko paspeleties) es nespeju uz vinu dusmoties :)

Vins man ir ka bernins mazins, kas uz pasauli lukojas ar savaam acim :)

It ipai ta sajuta , kad jaiet cuceet, palien zem segas, uzliek savu galvinu uz spilvena un aizmieg... kaut gan medz aizmigt uz manas galvas vai kakla, bet mans bernins kuru audzinu un milesu no visas sirds :)
13.04.2013 00:11 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
Bet ārprāts kādi stāsti šeit... Nemaz nenojautu, ka ar kaķiem var būt tādas problēmas, lai gan pašai mājās vienmēr vismaz divi kaķi bijuši, esmu ar tiem uzaugusi.
13.04.2013 00:13 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
freijace

Problēmas ir tāpēc, ka nezin kā ar mājdzīvnieku apieties un ka katram kaķim ir savs raksturs un vajadzības. A ko kaķim darīt 4 sienās? Protams, ka plēst mēbeles, raut nost tapetes utt.
13.04.2013 00:19 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Jebkuram dzīvniekam ir negatīvās īpašības tāpat kā cilvēkiem,bet tajā pašā laikā tas ir tavs mīlulis un viss sliktais ir mazsvarīgs.
13.04.2013 00:23 |

Reitings 197
Reģ: 17.04.2011
Bet arī tās kaķa izdarības ienes kādu jautrību mājās, man pat labāk patīk mājas kaķi, kas dzīvo tikai iekšā, jo tie parasti ir mīlīgāki un kaut ko dara nevis tikai kaut kur nolien un guļ, jo ir pārskrējuši jēgu..
13.04.2013 00:37 |

Reitings 262
Reģ: 29.01.2009
Man laikam ir ideāls kaķis. :D Traki mīļš,pūkains un slinks :D neko neplēš,blēņas nedara,vnk guļ un ēd. Runču laiks arī nav,jo ir kastrēts. Bet viens mīnuss ir,viņam traki nepatīk,kad bļodiņa tukša,tad skrien pakaļ un bļauj,cik spēka :D
13.04.2013 01:02 |

Reitings 590
Reģ: 28.06.2011
Mammai ir britu puika, dikti mīlīgs un foršs. Protams, uznāk dullums tieši naktī, tad viņš mauc pa visām istabām, dzenājot savu peļu kolekciju. Ja mājās tiek atnesta jebkura lieluma kaste, tad viņš tur ofic ielīdīs, tas nekas, ja kaste ir arī mazāka par pašu, tāpat dabūs sevi tur iekšā. Pavasara koncerti iet garām, jo ir kastrēts. Visā visumā esmu PAR kaķi. Draugs deva zaļo gaismu, tagad pati "briestu" britu šķirnes kaķītim.
13.04.2013 09:00 |

Reitings 551
Reģ: 23.01.2013
Manam kaķim reizēm patīk nokārtoties uz balkona sastādītajās puķu kastēs.. un citreiz arī uz balkona grīdas. Kaut viņam dzīvoklī ir viena kaķu kaste un otrā balkonā otra kaste. Lai labotu šo, ieliku balkonā kasti, kopš tās reizes vairāk nešmucējās puķēs un uz grīdas.
Vēl patīk ar visām četrām rāpties puķu podos un lauzt puķes.. topā viņai ir Asperāgs, to var ēst un plēst.. bet nu ir paslēpts kaut nedaudz, lai nevar tik brīvi piekļūt klāt.
Patīk putnus vērot un gadās, ka ir arī noķērusi.
Spalvas, protams, ir visur un vairākumā.. arī uz portatīvā šobrīd mētājās pāris spalvas.
Bet, ja aizmirstam niķus un stiķus, mincis ir mīļuma kamoliņš, kurš sagadā prieku.
13.04.2013 09:20 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Man kaķene šonakt mani modināja vismaz 5 reizes. Pirmo reizi,lai tiktu istabā, pabāzu ķepu zem durvīm un raustīja, protams, skanēja visa mājā, 2x modināja,lai izlaižu uz balkona, tad 2x,lai ielaižu istabā no balkona, dauza ar ķepu pa logu līdz es pieceļos.
Šobrīd viņai runču laiks, tad nu bļaustās un staigā ar paceltu dibenu, māsai meitas priecīgas, vismaz atļauj sevi ņurcīt un glaudīt.
Ir arī labās īpašības viņai, piemēram, dažreiz vakaros taisa trikus visādus :-D
13.04.2013 09:54 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Mājās ir divi kaķi un divi suņi, pagaidām kaķenes neko nav saplēsušas, ikdienā spēlējās, trako, iet ārā. Ir tikai 3 mīnusi sterilizētā kaķene sit svešus kaķus, kas ienāk sēta, reizēm čurā vannā,vai zem tās un skrāpē durvis, to viņa dara kad grib tikt vai nu iekšā vai āra no istabas. Pieklīdusī kaķene bija grūsna tā nu mums vakar tika pavasara sveiciens no viņas, trīs pēlekbalti kamoliņi, bet tie ir pēdējie viņai tikko kā varēsim sterilizēt tā veiksim operāciju, lai pārsteigumu vairs nebūtu.
Līdz ar to var jau pamazām pieteikties par saimniekiem mazajiem minkām, uz jaunajām mājām gan varēs doties tikai ap jāņiem, iespējams būs ar pagaru spalvu.
13.04.2013 10:02 |

10 gadi
Reitings 525
Reģ: 30.08.2010
Nav īsti taisnība par to, ka kaķis visu plēš tikai tāpēc, ka viņam 4 sienās nav ko darīt. Dzīvojam lauku mājā, mūsu minka dzīvo pa āru, cik vien grib, dažreiz uz 2 dienām aizstaigājas kaut kur, bet niķi tādi paši kā citiem kaķiem. Gan plēš, gan skrāpē, gan ārdās.
15.04.2013 12:59 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Ou..tikko uztaisījām remontu virtuvē un koridorī..tagad abās telpās tapetes ir sadriskātas...jaunie šifona aizskari ir ar nagu caurumiem, ausu vates kociņi mūžīgi ir iznēsāti un sakošļāti..samesti ellē ratā..gultā zem spilvena utt..Iemācījies attaisīt tualetes un vannas istaabas durvis, naktī ir tā pretīgā skaņa,kad lēkā uz roktura kliņķa..līdz attaisa..ieiet tualetē - un saplosa visu tualetes rulli. reizēm uzkāpj uz poda kastes un visu rulli podā samet...izārda miskati, vannas istabā - vannā sanes visu iespējamo, no plauktiem grūž nost visas tūbiņas un pribambasus...puķes ir nograuztas.
Tagd iesākām viesistabā remontu - jaunās tapetes..ellīgi dārgas, visa siena saskrāpēta.
virtuvē izdomājis uzlēkt un ledusskapja un noforņīt rādžiņu no ledusskapja.
No galda naktīs zog konfektes...vienmēr biezpiena sieriņi jādala ar viņu, jogurti jādala, snikeri jādala..Viss "jautrais" jāslēpj izejot no mājas.. ja kāds zvana pie durvīm - vispirms jāātrod kaķis, tad jāver vaļā, jo viņš zibens ātrumā var izlēkt pa durvīm.
Nevaru izvēdināt telpas,ja pati nestāvu pie loga un nevaktēju dzīvnieku...
lai izietu no majas ārā - jānoķer kaķis, jāaiznes uz tālāko stūri un zibesn ātrumā jātešās ārā no dzīvokļa..
pie pc sēžot, kaķis vienmēr sēdēs priekšā. TV skatoties - kaķis vienmēr sēdēs prieksā un centīsies noķert TV3 ikonu ekrāna labajā strūrī...skapji jāslēdz ciet...utt..
bettā - ir tā vērts...
15.04.2013 13:12 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Mēģinu sadzīvot ar sfinksu, spalvu problēmas nav, nokārtojas tikai savā kastītē, mēbeles neskrāpē, nešņāc, neēd puķes, taču viņam visu laiku salst, tas dzīvnieks ir bezspēcīgs, ņaudēs bez savas sedziņas, naktī līdīs pa vidu, visu laiku līdīs kādam klēpī, lai sildītos, kas ļoti ātri apnīk. Nakts vidū paliks bez segas, ar ņaudēšanu pamodinās pat kaimiņus, tā kā neiesaku, tad jau labāk spalvas!
15.04.2013 13:12 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
ak,jā..un spalva..tā,kā mans ir garspalvainais, tad viņam spalva krīt ārā kā vate..lielās pinkās..un jārēķinās ar strīpām potīšu rajonā, roku rajonā..:D
15.04.2013 13:14 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Jums dažām gan te monstri, ne kaķi :D Man ir jau otrais Krievijas Zilā sugas kaķis, jāsaka, ļoti mierīgi kaķi. Ir savs raksturs, bet nu ļoti inteliģenti šķiet. Nav tā, ka plēš aizkarus vai ko tādu.
15.04.2013 13:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits