par kaķiem

Reitings 176
Reģ: 23.05.2011
Sveikas, meitenes!
Ļoti gribu kaķi, bet pagaidām ņemt kaķi nebūtu īsti prāta darbs - tā tomēr ir liela atbildība un nav atbilstošu apstākļu.. :) Lai atvēsinātu manu lielo vēlmi pēc maza, pūkaina mīluļa un nakotnē palīdzēt sagatavoties trakākajam, ko no kaķa var sagaidīt, lūdzu tās meitenes, kam ir kaķis, padalīties ar savu mīluļu trakākajām izdarībām un niķiem :)
12.04.2013 19:11 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Gatavojies uz to kā uz bērnu, un es to saku pavisam nopietni. Ja zini, ka mājās būsi reti un nebūs, kam ar to kaķēnu pa dienu ņemties, neiesaku ņemt. Tādā gadījumā var būt visai liela iespēja, ka kaķis izaugs par agresīvu, nedosies rokās un neko vairāk par skrāpēšanu rokās nesniegs.
Pats trakākais..hm. Es pat nevaru iedomāties, ja godīgi. Kā ar mazu bērnu - ko gribēs, to ieliks mutē, respektīvi, kamēr atstāsi skapjiem durvis vaļā, iemācīsies, ka tur var tusēties. Un neņem arī, ja negribi klausīties kaķa naudēšanā. īsāk sākot, pirms ņem, 100x pārdomā un pārplāno, lai pēcāk nav jālasa no sērijas - omg, kāpēc paņēmu kaķi, viņš ņaud un piečurāja kurpes. Laikam vajadzēja ieslēgt istabā, kad uz trīs dienām braucu prom.
Skrāpēšana, graušana, lekšana, ņaudēšana.. Izaugs, pierimsies.
12.04.2013 20:04 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kāds tam sakars ar autores uzdoto jautājumu?

Vispār tai skaitā autore lūdza padalīties ar mīluļu trakajām izdarībām.

Man ir kaķis-terorists, bet par to es viņu mīlu.
12.04.2013 20:07 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Gatavojies uz to kā uz bērnu, un es to saku pavisam nopietni. Ja zini, ka mājās būsi reti un nebūs, kam ar to kaķēnu pa dienu ņemties, neiesaku ņemt. Tādā gadījumā var būt visai liela iespēja, ka kaķis izaugs par agresīvu, nedosies rokās un neko vairāk par skrāpēšanu rokās nesniegs.

Es gan nesaskatu lielu saistību ar ņemšanos ar kaķi un viņa agresivitāti. Kā jau minēju, man ir divi kaķi - runcis, kurš no savas bērnības ir ar mums (nopirkts), un kurš ticis lolots utt., jo bija vispār pirmais kaķis mūsu ģimenē, bet kurš rokās neiet (bērnībā jau kaut cik gulēja, bet tas bija tiešām pirmajos mēnešos pēc ienākšanas mūsmājās). Un otra ir kaķene, kuru savācām no ielas, kurai visdrīzāk ticis darīts pāri, jo viņa nemitīgi šņāca un baidījās pat no rokas stiepiena, un sēdēja vienā stūrī. Ir pagājuši gandrīz 2 gadi un viņa pati nāk uz rokām un kopumā tiešām ir mīļāka par runci.
12.04.2013 20:10 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
kaķis kā kaķis, bet spalvas, smaka, kaķa kaste, ir arī nejauki kaķi, kas čurā visur, mēbeles plēš, jāpotē, jāattārpo, bet tā pat spalvās saglabājas parazīti, tāpēc es kaķus nemīlu, lai piedod man visi kaķu mīļi, bet nu nav tā, kad kaķi ieraugu un ar kāju pa ribām.
12.04.2013 20:15 |

Reitings 700
Reģ: 03.03.2013
Man pat, izlasot visus šos kaķu nedarbus, sagribējās vismaz vienu tādu razbainieku mājās.
Nedomājiet, ka man nekad nav bijis kaķa :D Ir. Un visas šīs izdarības ir tik pazīstamas. Ceru, ka kaut kad tuvākajā nākotnē atkal tikšu pie sava kaķveidīgā mājdzīvnieka, bet pagaidām apstākļi ir tādi kādi tie ir un negribu mocīt dzīvnieciņu...
12.04.2013 20:16 |

Reitings 870
Reģ: 16.01.2013
Manējam kaķim tā krīt spalva,kaut arī ķemmēju viņu. Nedarbus,protams,ka dara - gāž miskasti bieži,mēdz nolikt kluci kur pagadās,ja ir iespundēts kādā istabā,ēd puķes,skrāpē mēbeles.
12.04.2013 20:20 |

Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Uij, mana kaķene pēc rakstura ir kkāds truša-kurmja-suņa krustojums :D

Rāpjās augšā pa aizkariem, staigā pa stangu.. lec uz durvju augšām, skapjiem, visur, kur vien var uzrāpties :D

Par veļas žāvētāju varu vnk aizmirst, atliek uz tā man salikt slapjās drēbes, pēc pusstundas visas tiks noārdītas zemē.

Maisiņi - parastie iepirkumu, gan papīra - visi tiks saplosīti.

Kaķa smiltis pa pusvirtuvi :D

Barība izķeksēta no trauciņa.

Nedod Dievs kko ēdamu atstāt virtuvē - vienreiz pamodos ar cīsiņiem gultā :D

BET kaķis visforšākais no visiem, visas viņas nelietības neatsver to prieku, ko viņam mums dod :)
12.04.2013 20:27 |

Reitings 197
Reģ: 17.04.2011
Man mājās arī ir mans mīlulītis runcis. Daudziem rakstura iezīmes ir no attiecīgajām šķirnēm, bet man personīgi ir bezšķirnes kaķis un viņš ir superīgs.
Protams, spalvas ir normāla parādība, vienkārši vajag pietiekoši bieži izsūkt grīdas, dīvānus.
Kad bija mazāks tad mēdza paplēst tapetes, tagad vairāk to īpaši nedara(kaķim būs 4 gadi).
Jau kopš pirmajām dienām, kaut vai sēžot pie datora, turēju viņu klēpī, daudz ņēmām pa rokām un tāpēc viņš ir diezgan padevīgs, nāk rokās, nav agresīvs, ja vien nav satrakojies.
Visu dienu viņš guļ, kamēr neviens nav mājās un tā, bet vienmēr sagaida pie durvīm un ar ņaudieniem runājās un saka cik ļoti grib ēst.(protams, tas ir brīdis, kad viņš glaužas klāt, ir ļoti mīļš un pretīm nākošs)
Vakarā viņam ir enerģijas pārplūdums, jo viņš vienkārši nenormālā ātrumā skrien no viena dzīvokļa gala uz otru un vārdu sakot trako :D
Ir pārgrauzis divus lādētājus, bet tad viņš vēl bija pavisam mazs, tagad vēl jo projām grauž puķes, tas ir mazliet kaitinoši. Arī nepatīk, ja ir aizvērtas durvis, vienmēr stāv un bļaustās pie durvīm, ja netiek kaut kur iekšā. Tad arī patīk dzert no glāzēm, citreiz pamērcējot tur ķepu, kur ir ūdens, kā arī regulāri uzkāpj pie mazā akvārija un nodzer zivtiņai ūdeni :D Arī taisa skapjus vaļā, citreiz iekāpj koridora skapī kaut ko gar sienu skrāpējās un ņaud, bet saka jau, ka kaķi redz kaut ko, ko mēs neredzam, tāpēc arī viņi dažreiz dara dīvainas lietas :D
Bet, lai arī ko viņš darītu, un lai arī cik vienaldzīgi kaķi pēc dabas būtu, tie ir superīgi dzīvnieki un īstenībā neprasa pārāk daudz rūpes, kaķi mierīgi var atstāt vienu pa dienu mājās, galvenais pabarot, iztīrīt kasti un pamīļot. Manās mājās bez kaķa būtu tāds klusums, neomolīgs klusums.
12.04.2013 21:14 |

10 gadi
Reitings 525
Reģ: 30.08.2010
Uij, manējais ir mazs huligāns :D cik nu vairs mazs, jau gads tagad :D

Ir saplēsis neskaitāmus puķupodus, regulāri apgāž vāzes ar ziediem, jo no tām taču dzert ir interesantāk...
Aizkari ir ieguvuši jaunu dizainu - ar bārkstīm un savilkumiem :D
Par laimi mums mājās ir koka sienas, citādi tapešu vairs nebūtu un tā tālāk...
Minka ir kastrēts, tā kā vismaz šajā ziņā miers.
Nu dzīve ar kaķi ir interesanta, taču nervus arī vajag. Aizvien rodas jauni niķi :D
12.04.2013 21:14 |

10 gadi
Reitings 525
Reģ: 30.08.2010
Un jāatceras par izdevumiem - kastīte, smiltis, barība (manējais rij kā traks...).
Ā, lasot Minkas komentāru, arī atcerējos par visiem vadiem, ko kaķis apskādējis.
Melnās drēbes ir skapī aiz atslēgas, lai pati neizskatos pēc kaķa visu to spalvu dēļ. :D
12.04.2013 21:19 |

Reitings 164
Reģ: 11.11.2009
Mans kaķis nav no tiem, kas labprātīgi sēž klēpī (bet ja tiek paņemts, tad pacietīgi sēž, nevis skrāpējas vai kož). Lielākais mīnuss drošvien ir spalvas, jo tās ir visur.

Patīk asināt nagus pie mēbelēm, patīk ielīst skapjos, gulēt uz drēbēm vai palīst zem segām.
Nekad nav nokārtojies istabā, kaut arī ir reizes, kad netīšām tualetes durvis bijušas ciet.
Gadās, kad dauzoties pa māju kaut ko apgāzis. Kad bija mazāks, tad nevarējām puķes turēt vāzēs, jo viņš gribēja no vāzēm dzert, tāpēc bija reizes, kad saplēsa vāzes. Arī kad bija mazāks no apaviem vilka ārā pēdiņas vai savas mantas mēdza iemest apavos :)
Pieradis no rīta murrāt un gulēt blakus gultā. Pieradis dzert no krāna vai vienkārši no manas krūzes ūdeni. Dažreiz slepus kaut ko no galda nočiepj, ja tur stāv garšīgs.
Tā kā mans kaķis ārā netiek laists ikdienā, tad, kad vēlas iziet uz balkona, tad sēž pie balkona durvīm un ņaud.

Īsumā- kaķis mājās jūtās kā karalis, kuram bieži nepieciešama uzmanība :D
12.04.2013 21:19 |

Reitings 197
Reģ: 17.04.2011
Manuprāt vēļ ļoti, ļoti svarīgi tomēr uz kaķi netaupīt naudu viņa ēdienam, kastrētam kaķim vajag dot tikai profesionālo atbilstošo barību! Vismaz sauso.. Vienkārši mēs sākumā nezinājām cik tas ir svarīgi, un kaķīts nopietni saslima :( Bet nu jau vairākus gadas dodam pareizo barību un viss ir super.
12.04.2013 21:22 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
ehhh, es laikam nespéshu uzrakstít visu, ko nodara mans nenormálais lopinjsh :D
aizkari ir ká lupatas , jo vinjai mílja nodarbe ir kápelét pa tiem
mekléshanás laiká urinéja otrá istabá uz dormeo matracha (nu jau árá metams) plus uz drébém, kas tur bija :D tá ká tajá istabá més reti ejam- pamaníjám tikai péc 3 dienám, lieki teikt, cik "patíkami"
nu jau sterilizéta un vismaz tádas izdaríbas atkritís.
aizvakar sapinás maksherauklá, aptina auklu ap apakshzhokli tik stipri, ka domáju bús uz klíniku jáved, jo tik stingri bija aptíta, ka ar manikíra skjérítém nebija kur ielíst lai párgrieztu, vinjai sáp, man visas rokas asinís...
sasistas n-tás glázes, vázes, pukjupodi.
grauzh pukjes, bet speciáli iesétá kakju zále pilnígi pie pakaljas
kaulinjus apgrauzt ljoti míl, tikai ne virtuvé pie traucinja, bet obligáti viesistabá uz paklája.

nu protams vél visas drébes rizhás spalvás.
uz galda nedríkst atstát neko, jo viss bús zem dívána,aiz gultám vai vél kaut kur :)

míljáká spéljmantinja- vates kocinji, vienmér izzog visu kastíti, slép kur gribi!

eh, bet ká es vinju mílu!!!!!!!!
12.04.2013 21:26 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Mums ir krievu zilā kaķenīte, nu jau gadu veca. Paņēmām kādus 3 mēnešus vecu. Ļoti mīļa, reizēm nerātna, dauzās, bet tas jau forši. Kā lielākās neērtības var minēt tieši spalvas, kuras tagad pavasarī, kad maina kažoku, ir daudz un visur, tad vēl tas, ka viņa lec gan uz žurnālu galdiņa, gan ēdamgalda. Bet tā visādi citādi ļoti mīļa un kulturāla. Laikam pareizi audzinājām :) Nāk rokās, sēž klēpī citreiz vairākas stundas no vietas, grib bieži mīļoties un bučoties :D Tapetes neplēš, ir savs speciāls nagu asināmais. Guļamistabā nelaižam vairs spalvu dēļ.
Vāzes gan nevaram turēt, un vēl viņa kašņā zemi manos podiņos uz palodzes, tāpēc baziliku audzēju guļamistabā :D
12.04.2013 21:27 |

Reitings 173
Reģ: 29.01.2009
Man vispār laikam ir ideāla kaķene :D viņa nebļauj, mēbeles neskrāpē, neko neplēš, negrauž, spalvu no viņas nav mājā ( viņa ir gludspalvaina melnā krāsā ), ēd visu, ko viņai dod, nav izvēlīga. Pat, kad prasās ārā, apsēžas pie durvīm un sēž mierīgi, gaida kamēr kāds izlaidīs, tikai, ja ilgāku laiku neviens nepievērš uzmanību, tad paņaud drusku, lai ievērotu, ka viņa grib ārā. Arī iepriekšējais kaķis mums tāds pats mierīgs bija, tikai izņēmums, ka bļāva ļoti skaļi, kad prasīja ēst vai ārā izlaist :D
Man liekas, mums viņi tādi mierīgi visi, tāpēc ka dzīvojam privātmājā un ir iespēja izlaist ārā, bet tie, kas visu laiku dzīvokļos sēž, tie tādi traki parasti ir.
12.04.2013 21:43 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
ples mebeles-manas jaunas tapetes un adas divans tika jau noproveti :@
ja kastite aizmirsta iztirit, tad apcura apavus, paklajus... :D
ja vazee ir ziedi tie vnm tiks apgazti un udens izliets :D
ja durvis bus ciet, tad lekas uz roktura tik ilgi kamer durvis atversies, lidz ar to ari durvis noskrapetas :D
12.04.2013 21:51 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
aa, manai vél patík sédét pie galvas, kad gulju un ik pa laikam sist ar kjepu pa degunu, lai es atvértu acis, kad atveru, vinja saka murr murr un sézh tálák, gaida kad iemigshu, un atkal tas pats :D
12.04.2013 22:02 |

Reitings 663
Reģ: 01.08.2011
Lielākais mīnuss ir mēbeļu skrāpēšana,vienu dīvānu sabojāja,tagad,lai saglabātu jauno dīvānu,ļauju plēst datorkrēslu :D kompromiss. Arī puķes var pagrauzt,tas nekas,ka speciāli tiek audzēta zāle. Visādi citādi man ir ideāla kaķene :D Māsai patrāpījusies kaķene,kas plēš tapetes un nenormāli grauž augus. Draudzenei runcis bļauris trāpījās. Pat parunāt normāli nevaram,šis vnk pa starpu ŅAU ŅAU ŅAAU. Draudzene pat strīdas ar viņu un šis tad arī atbild. Pēdējais vārds paliek pēc kaķa :D
12.04.2013 22:04 |

10 gadi
Reitings 151
Reģ: 30.09.2012
Man ir siamiete,nesen panemam ,jo vacais siamietis nomira diemzel. Tik nepierasti ar so kakeni jo ieprieksejais bija kluss pa nakti guleja blakus,si no ritiem visus omes pukpodus gaz,no ritiem viss kas ir uz palodzes,vai vinai pieejama vieta jamekle cetrapus! un pa nakti nelauj gulet,no ritiem ari
12.04.2013 22:07 |

Reitings 1475
Reģ: 05.01.2010
Patiesībā mana kaķenīte ir ļoti kārtīga. Vienīgais vislielākais ģimenes strīds ir par to, kad viņa aiz muguras man zog vistas fileju, ja esmu aizmirsusi to paslēpt, un zog no šķīvja gaļu. :D
12.04.2013 22:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits